- JUKE-BOX

ref=http://www.musicplaylist.us>

- DM-KVARTSFINAL

image117


ÖVERTYGANDE 6-2 SEGER ÖVER IFK UPPSALA I DAGEN DM-KVARTSFINAL

Vi som masade oss upp till Roslagsskolan idag på förmiddagen var inte många, men dom som kom fick se BKV vända underläge till säker seger. Efter bara några minuter kommer Uppsala i sitt första riktiga anfall och gör 0-1, det kom lite som en kalldusch och fick sedan spelet att stundtals verka väldigt darrigt. Efter mycket om och men petar Iko in 1-1 efter cirka 10 minuter och det resultatet stod sig första halvlek ut.

Andra halvlek visade upp ett nytt BKV, undrar vad Hacke "hotade" med i pausvilan ;)
Man spelade med ett självförtroende och med det kom också spelet igång, och när bollen rullar så kommer målen. 2-1 bredsidar Ludde in i öppet mål efter fint förspel av Kvarnlöf, men sedan sätter Uppsala kvitteringen med en stolpe in. Därefter blev det väggspel på väggspel och Christoffer fick sätta dit ett hat-trick genom att stå på rätt plats vid rätt tidpunkt. Perfekta styrningar efter några sagolika passningar och pang-bom var BKV överlägsna.
Hellgren fick också komma med i målprotokollet efter att ha rullat in ett mål.

En annan som hamnade i "protokollet" var Ludde efter en i mina ögon sett, horribel varning. Och när jag sedan fick höra honom berätta vad domaren hade sagt när han visade det gula, så behöver jag inte be om ursäkt direkt för min åsikt. Det som hände var att passningen kommer, strax utanför målområdet, Ludde klipper till men en försvarande Uppsala-kille kommer kanandes i glidtackling och får således Luddes fot rätt upp i "klockspelet". En ren olycka som grundar sig i att en försvarande spelare ligger ner och täcker. Det blir lite kvidande (tacka för det) och omklappning och ett "sorry" från Ludde, men vad händer sen? Domaren går fram och varnar?!
"Jag vet att det inte var meningen, men du får en varning i alla fall"....
Inte för att man ska klaga på domarna, men det här var ju lite parodi hahaha.
(Dom andra två korten som åkte fram, delades helt rätt ut till motståndarna efter rena kapningar)

6-2 var övertygande och betyder också vidare DM-spel. Nu väntar GUSK nästa helg, och det blir inte lika enkelt anar jag. Men spelar killarna som dom gjorde i andra halvlek så ska det gå vägen.
Vill se mer taggat från start, vill höra er ropa på boll, och se er peppa varandra HELA TIDEN
Ett tack till Lena för kioskförsäljningen, och till er som bakade det goda samt även till er i publiken.
Vi ses nästa helg ;)

- MÄRSTA UTESLUTNA

image116

MÄRSTA "DISKADE I DM - VALSTAS TUR I SERIEN?

Jaha ja, då var det ÄNTLIGEN KLART, kvartsfinal nu på söndag mot IFK Uppsala kl 12 på Roslagsskolan, med samling 11.15. Laguttagning efter fredagsträningen.
ALLA UPP OCH HEJA FRAM BKV NU!

Märsta har uteslutits från vidare DM-spel, men man var redan sist och utan chans att nå kvartsfinalplatser. Så det är ju en konstig regel om man bara blir "bestaffade" på det här viset? Sju andra lag har fått vänta i flera månader på att köra vidare liksom. Fast skit samma, nu räknas alla deras matcher bort och tabellen blir lite annorlunda än den såg ut senast. Struligt!

1. Valsta Syrianska IK 4 2 1 1 22 12 10 7
2. BKV Norrtälje 4 2 1 1 14 7 7 7
3. Unik FK 4 2 1 1 13 14 -1 7
4. Vaksala SK 4 1 1 2 7 18 -11 4
5. IK Sirius 4 1 0 3 11 16 -5 3
--------------------------------------------
Märsta IK (Uteslutna/Diskvaificerade)

Match 1 GUSK - Vaksala SK, 8 - 2
Match 2 Valsta Syrianska IK - Åsunda IF
Match 3 Bälinge IF - UNIK, 27/1 kl. 09:30 i Bälinge
Match 4 BKV Norrtälje - IFK Uppsala

Semifinal senast 3 februari.
Match 5 Seg. match 1 - Seg. match 4
Match 6 Seg. match 2 - Seg. match 3

Final spelas i Gamlishallen i Uppsala den 9 mars.
Match 7 Seg. match 5- Seg. match 6

- BKV (pingvinen)

Sjuk filmsnutt

Fick mig att tänka på er killar i BKV som pingvinen och de tre gula små "sakerna" som våra kommande motståndare i DM-slutspelet. Först kickar ni ut första laget i kvartsfinalen... andra i semi.... och.... hehehe



- "NYA" BLOGGEN

image115

HÅLL KOLL - NU FÖRSÖKER JAG IGEN


HEJ OCH VÄLKOMNA TILL DEN "NYA BLOGGEN"

Nu gör jag ett nytt försök och startar den här nya bloggen, för det strulade till sig rejält med den tidigare. Inte så att jag blev bannad för fula ord eller snuska bilder, utan för att siten helt enkelt fick problem med servrar och leverantörer. Och i och med att det var andra gången på ganska kort tid, så beslöt jag mig för att flytta hela rasket.
Bli dock inte förvånade om det blir ytterligare en flytt, för jag letar fortfarande efter den "perfekta" blogg-siten, men jag provar här så länge i alla fall. Vem vet, det kanske blir bra här.

Mycket har ju hänt sedan sista inlägget för drygt en månad sedan. Det har hunnit spelats två cuper tex, eller en och en halv, eftersom vi bara spelade gruppspelet i ST-Cupen. Sen har vi avverkat Lilla Landslagets Cup och även haft ett par träningar, för att inte tala om Jul och nyår. Så jag passar på att önska alla jag inte har träffat en riktigt God Fortsättning, och håller tummarna för att ni fortsätter läsa bloggen. Givetvis hoppas jag även på att ni kommer att få lite goda skratt och följa med i våra killars utveckling här på bloggen.

Förresten, jag körde några få inlägg på en test-blogg i julas, den kan ni se här. Inte mycket att ha direkt, så ha lite överseende med innhållet där, och ursäkta julmusiken ;) Och GLÖM INTE att kolla in laget.se, för där trillar det ju in lite att läsa med jämna mellanrum, och även bilder (nyligen uppdaterad med några få från Jönköping)
Nej, nu ska jag inte svamla mer, håll i hatten för nu åker vi.....

//Limpan (2008-01-14)

- MINI-CUP I RIMBO

Måndag, December 17th, 2007


image111

SEX LAG FRÅN RIMBO OCH BKV SPELADE MINI-CUP


Under söndagen så var vi till Rimbo för att spela en liten "vänskaps-cup" med Rimbos -93:or och -94:or, samt BKV:s -93 lag. 10.30 körde grabbarna över Rimbo -93 med 6-1 och dominerade fullständigt matchen. Motståndarna fick låna bollen ibland, men saknade helt det inomhus-spel som våra killar nu för tiden behärskar väldigt bra. Jag minns inte riktigt, men jag tror det stod 4-0 efter bara 10-12 minuter, och sen var den matchen över.
Målskyttar: Christoffer 2, Kevin P, William, Niklas och Ludde


Sen var det dags att spela mot Rimbos -94:or lag 1, och dom var faktiskt lite bättre tycker jag, men det var i alla fall inga problem. 4-1 säger väl att det inne var något snack om saken?
Matchens andra halvlek blev visserligen något avslagen, men motståndarna var väl uppgivna och BKV hade liksom redan vunnit. Men jag vill se mera ös, mera fokus, och på så vis mera mål.
Målskyttar: Iko 2, Rikard och Kevin P


image113
Fokuserade BKV-killar spanar in motståndarna, (Lenas mugg).


Tredje matchen var mot Rimbos -93:or lag 2, och åter igen slutade matchen 6-1. Utspelning åter igen, och det var liksom bara att njuta av fin-liret. Stundtals riktigt riktigt bra spel, och sköna löpningar med mål som resultat.
Gillar när dom använder blicken och gör dessa förflyttningar utan boll, det är är ju så, fotboll går inte bara ut på att ha bollen vid fötterna.
Personligen så minns jag mest Luddes KANON med yttersideskruv, men tror ni inte att målvakten petade ut den uppe i höger-krysset, den bössan var värd ett bättre öde.
Målskyttar: Viktor Hg 2, Viktor K, Filip, Kevin P och Niklas


Sista matchen var finalen, och det blev ju då så klart mot BKV -93. Oturligt nog direkt efter en annan match, så våra killar var redan lite slitna och skulle sen upp mot ett betydligt större och mer utvilat BKV-lag.
Jajaja, jag ska inte bortförklara resultatet 2-5, men jag är säker på att vi hade spelat jämnare med lite vila och mat mellan dessa matcher. Att Johansson och Ludde sen hade knä-problem och fick stå över, var ju inte heller så bra.
Respekten för dom stora killarna var tyvärr påtaglig, och det var inte många som vågade trycka till när det behövdes på deras aggresiva spelare. När det stod 0-3 trodde jag ett tag att det skulle sluta riktigt illa, men Kvarnlöf petade med sin snabbhet in två raka och det blev lite darr i -93:orna.
Men sen väggspelade dom in 2-4 och våra gav upp, det var synd, för det hade varit skönt att få tvåla dit dom.
Målskyttar: Viktor K 2

image114
I väntan på nästa match... och nästa...


Tack till Rimbo för "tränings-spelandet", det är aldrig fel med lite matcher så här under icke-säsong.
Och det var ju schysst spel och trevlig atmosfär, så våra grabbar var nog inte allt för besvikna, och det skall man inte vara heller. Fyra matcher och bara en förlust, 18-8 i målskillnad och detta i två matcher mot "överåriga" lag, extra kul att hela 9 man får "sätta dit" en boll.
BRA GJORT KILLAR!!

ps. Översta bilden får ni tolka hur ni vill...

//Limpan (2007-12-17)


- LUCIA OCH TRÄNING

Fredag, December 14th, 2007


HÅRDTRÄNING PÅ LUCIADAGEN


Jag var upp och hämtade Ludde efter träningen, men kom lite tidigare. Så jag fick se killarna köra match efter träningspasset, och det var en skön syn. Tempo, styrka och full fart.
Hacke domderade som vanligt, och berömde även vid fina löpningar, det gillar jag.
Det här ser riktigt lovande ut inför kommande säsong måste jag erkänna, farten var imponerande på vissa, och det jag fastnade allra mest för var som sagt löpningarna utan boll.
Var har dom fått den blicken ifrån? Underbart!


Grabbarna fick efter träningen även en "dagbok", som skall fyllas i under jul och nyårs-helgen. Här ska man inte "tjockna till" inte, inte ligga och svulla prinskorvar till Scooby-Doo, eller vad det nu är man kollar på under julen.
Nä glöm inte att hålla igång nu, tappa inte det ni tränat ihop under dessa månader. Jag ska i alla fall hålla koll på Ludde. Vi sticker norrut, upp till Jämtland, där det för tillfället är tjugo minusgrader och sjuttio centimeter snö.
Så dessa träningspass blir INTE att leka med, svettigt värre att kuta en halvmil intill min skoter i en halvmeter snö, jag lovar... uppför fjället!


Men en träning återstår här hemma, samt ett par matcher i Rimbo under helgen. För dom som stannar hemma väntar även ST-Cupen efter jul, så än önskar jag inte God Jul.

Glöm inte heller att ladda inför Jönköping i januari, Allingsås, Azalea från Göteborg, Bollstanäs och ett lag till väntar i vår grupp.


//Limpan (2007-12-13)


- BINGOLOTTO OCH KAFFE

Söndag, December 2nd, 2007


image110

LÖRDAGSFÖRMIDDAG UTANFÖR NORRKÖP - BINGOLOTTER OCH JULKALENDRAR



Kolla in gänget som står och säljer bingolotter, det ser dock ut som kunderna håller till inne i butiken, istället för att köpa på sig våra lotter och kalendrar. Nu togs dock bilden strax innan vår försäljning påbörjades på allvar. Marina och Mini preparerar kaffe och bullar, Lena letar pengar, och William och Ludde laddar inför den stora köp-ruschen. Själv stod jag mest och fikade i kylan.


Jätte-tack till alla er som hjälpte till med allting, kaffekokning och försäljning. Det blev en bra slant till kassan, så det var en lönsam insats av er alla.


//Limpan (2007-12-02)


- LÖRDAGKVÄLL I MÄRSTA

Lördag, December 1st, 2007


image109

KRONA ELLER KLAVE - BLONDIN ELLER BRUNETT


Fick ett mycket gott skratt efter det att Ludde kom hem efter DM-matchen mot Märsta. Han berättade att domaren bad Crille välja krona eller klave i slantsinglingen, men när Crille sa krona så frågade domaren vilken sida det var. Både blev osäkra så då valde killen att döpa kronan till Blondin eller brunett, undrar om blondin vann.
EH hahaha?!!


Matchen slutade med vinst, 6-3 efter en stabil 3-0 ledning. BKV hade tvåmålsledning hela vägen och var tydligen aldrig hotade. Själv var jag inte med då jag 1. hade Chryslern på verkstad 2. utgång.
Men jag var fan nervös hela tiden, tills jag fick Luddes telefonsamtal, puh!!

Målen trillade in i jämn ström och 1-0 satte William dit med en gammal hederlig tåpajjare? 2-0 smäller Ludde in i nät-taket, 3-0 sätter Wille (igen) på en halvvolley i krysset. Sen rullar Niklas in 4-1 lite snyggt, 5-2 kommer på iskall crille-tunnel, och slutligen en skön nick från Crille till Hellgren som lugnt sätter 6-3.
(dessa beskrivningar är kanske aniiiing förskönade efter ha tvingat ur Ludde lite fakta hehe)


SKITKUL att det går bra i Futsal-DM, och det ser ut att bli en bra lottning också i och med att den andra gruppen ser ut att bli en mindre skräll. Enköping trea just nu, så dom lär vi ju slippa. Men där har vi ju dock en grym revansch att hämta, kanske kanske en final hmmmm.....

Vill avsluta med att tacka dom få föräldrar som körde denna lördagskväll, kunde ju som sagt var inte köra själv, så jag bugar speciellt till Fredrik som offrade sig för Luddes skull, TACK!!


ps. Första december och spöregn, det kändes lite konstigt att hänga i fönstren med tomte-gardinerna idag. Meeeeen va nice att få upp dom blinkande ljus-slingorna igen, det blir ju så mysigt... (not säger Lena ).


- 4-0 I DM MOT SIRIUS

Söndag, November 25th, 2007


image107

ÖVERTYGANDE SEGER ÖVER SIRIUS I DM-MATCH HEMMA



Skön match, skönt spel, sköna killar....
Jag hade fått Hackes förtroende idag och hade det stora nöjet att få coacha killarna mot Sirius. Jag var nervös som bara den strax innan matchen, adrenalinet pumpade precis som om jag själv skulle spela. Tur att Anders var med idag och coacha, för det behövdes verkligen, kul att få in en förälder till i lagarbetet också tycker jag.
Det gör jag gärna om.


Det som fick oss att tagga till innan matchen var nog den basket-förälder som gick loss verbalt på oss två, och som gnällde över att vi inte hissade upp basketkorgarna. Som anklagade Anders för att tjafsa trots att han inte ens hann svara på påhoppet, mannen gav sig inte och himlade med ögonen som om vi var helt dumma.
Det roliga med det hela var ju att se honom traska iväg med basketbollar och tjejspelarna... han var alltså en förälder till dom tjejer som spelade match innan oss!!!????
Vilken PAJAS!
Anders fick nog iaf in bästa "stöten", för när en tjej gick förbi med en jätte-vev som man tog upp korgarna med så gav han mannen en dräpare:
- En sån där går man ju inte direkt omkring med i bakfickan... eller hur?!!!


image108
Pucko, inte bara en dricka...


Jaja, det var liksom en händelse som jag bara var tvungen att dra upp. Själva matchen blev sen ren fotbollspropaganda, hela laget spelade FOTBOLL som en hel lagmaskin.
Det var stundtals lite som gamla CCCP, och jag snyftade inombords när jag såg hur man krigade vid varje tappad boll, och i varje man-man-situation. Som jag sa till någon efter matchen, det är som att sitta vid ett självspelande piano ibland. Vinsten var i alla fall inget att snacka om, 4-0 är fullt rättvist och faktum är att vi hade 5-0 men fick det målet oförklarligt bortdömt. Jag tror att domaren ansåg sig ha blåst innan målet kom, men jag är säker på att så var det inte.


1-0 är ett back-mål med en offensiv Ludde som missar en halvvolley men reparerar snabbt med att tåa in bollen stenhårt från kanten ur snäv vinkel. 2-0 trycker Hellgren in som en äkta mål-tjuv, hungrigt med där framme. 3-0 är en, ja haha, en envis William som efter ett par försök lyckas skyffla in bollen... liggandes!
4-0 är vackert förspel och dubbla nickar via William och sen Ludde, boll-uschling skulle bara in liksom, nice!

Men som sagt, det var inget snack om saken, BKV var klart bättre idag. Tre friska poäng till oss och just nu tillfällig serieledning i DM-tabellen, nu väntar bara Märsta nästa helg. (Unik - Vaksala slutade 1-1 vilket ju var kanon för oss med tanke på att båda lagen vid vinst hade toppat tabellen.)
Ta nu med er den här matchen i minnet grabbar, så är det nog inga problem. Och du Festim, snart sitter den nog, fortsätt tryck på bara....


ps. Tyvärr inga bilder från matchen då Lena bara hann ta tre bilder, alla suddiga haha


//Limpan (2007-11-25)


- UPPSALA IGEN Å IGEN

Söndag, November 18th, 2007


image106

RETLIG FÖRLUSTMATCH MOT UNIK I DM


Jag kunde inte åka med grabbarna till Uppsala, så det här blir ingen längre rapport direkt, och inga bilder heller tyvärr.

Det blev torsk med 2-1 trots mycket bra spel enligt dom som var på plats, men det räckte tyvärr inte till idag.
Synd också att man fick ett mål felaktigt bortdömt, men sånt är livet, och såna är domarna ibland.
BKV ledde innan matchen tabellen, men tappar nu ner till en fjärdeplats i DM-slutspelet. Det som kan muntra upp lite är väl att både Valsta och Märsta ligger bakom oss. Märsta har ännu inte vunnit på tre försök, och har således noll poäng, märkligt!


Nu väntar Sirius hemma nästa helg, serieledarna. Så vi får helt enkelt tagga upp killarna inför den matchen och ta oss tillbaka till toppen... där vi hör hemma
KÄMPA!!


//Limpan (2007-11-18)

- DM-VINST MOT VAKSALA

Söndag, November 11th, 2007


image105

VAKSALA FICK EN TIDIG JULKLAPP... SMÄLLKARAMELL... pang 7-3


Värsta vinterväglaget mötte oss strax utanför Uppsala på lördagen, vintern hade slagit till och snön gnistrade bländande vit i solskenet. Jag tänkte be Anders sätta på Bing Crosbys "White Christmas" ett tag, men bet mig i tungan och lät honom lyssna vidare på "Smurf-hits 42″.

När vi kom fram till skolan så fick vi irra omkring en stund med bil-karavanen, då det som bekant är lite knixigt att hitta rätt där (ni som varit där vet att det är gångbanor och blahablaha som måste passeras).
Sen lotsade Slatko (som coachade idag) in dom i omklädningsrummet, som dagen till ära var märkt Härligt kall vinter i Uppsala i helgen, tur att dom lirade inomhus)Matchen inleddes med ett snabbt 1-0 mål för BKV och det här såg att bli en enkel match. Då gör Vaksala två raka, i och för sig lite tursamt via stolpe och styrning, men en 2-1 ledning hade dom. Vi som satt där på en av hallens två gamla bänkar började skruva lite lätt på oss, och mumla lite om "jaha ja"...
Men sen rasslade det till rejält och BKV dominerade matchen totalt, sifforna rann iväg och domaren fick det att tjuta i våra öron med sina brutala visslingar. 7-3 kändes full rättvist, och Vaksala var chanslösa. Vi hade till och med råd att missa en straff utan att oroa oss, och sånt är skönt ibland.

Nu toppar BKV DM-tabellen efter det att alla har spelat 2 matcher, samma poäng har dock Valsta Syrianska, men med ett mål mindre gjort. Sirius, Unik och Vaksala på tre och Märsta allra sist utan en enda poäng.
Inne på hemsidan "Laget" kan ni se tabellen och alla resultat, även spelarstatistik finns där med antal matcher, mål och varningar. OCH DÄR FINNS ÄVEN LITE BILDER SOM JAG TAR NÄR JAG ÅKER MED. Kolla in där!

Nu väntar ytterligare en resa till gamla vikinga-hålan Uppsala nästa helg, tredje i rad nu, och då står Unik som motståndare. Tack för vinsten mot Vaksala hälsar vi som hängde med, Anders, Thomas, Patrik och Hellgrens.


- HALLCUPEN I UPPSALA

Onsdag, November 7th, 2007


image98


FREDAGSKVÄLL I UPPSALA, OCH AVSPARK HALLCUPEN

Fyra matcher att spela under fredagskvällen och det hela började med att fam Lindbergh plockades upp av en privatchaufför hemma på gatan. Anders hade nämligen helgledigt och körde mer än gärna sin nya fräscha Volvo XC 90. Och det klart att vi inte tackade nej att dundra fram i en V8 tur och retur till Uppsala-by, fast han körde som en biltjuv. Han har väl förmodligen koll på var kollegorna befinner sig, det hoppades i alla fall jag där vi susade fram längs med Rimbovägarna.


image99
(liten stressad chaffis, i stor fet Volvo)


REVANSCH PÅ MÄRSTA

Väl framme i Uppsala så var det match klockan 18.00 mot Vaksala inne i den mörka hallen. Tyvärr så blev det inga bilder där inne då kameran trilskades med mig och vägrade fota som jag ville. Några blev det, men dom kommer längre ner i detta inlägg. BKV vann enkelt över Vaksala, trots att att resultatet bara blev 1-0, inprickat av William.

En och halv timme senare var det dags för numera våra kära ärkefiender från Märsta, med Super-Mario i laguppställningen. Nu fick vi dock en chock när vi upptäcker att Mario står i målet, vilket ju stärkte våra chanser avsevärt. Och efter 1-0 av Hellström så kändes det som det var vår tur att vinna nu. Sen blir det 2-0 och lite senare 2-1 innan slutsignalen gick.
ALLTID skönt att få slå just Märsta, så jag små-myste lite extra där vid sidlinjen kan jag avslöja.


image100
("Fabriken" flinade brett efter 2-1 segern mot Märsta)


CUPVINNARNA PRESENTERADE SIG

Sen var det dags för kvällens svåraste match, klockan 21.00 stod Syrianska från Södertälje där och väntade. Och det blev som vi trodde, riktigt bra spel från deras sida, brett, djupt och snabbt. Det här är cup-vinnarna tänkte jag och jag kunde inte haft mer rätt, Syrianska vann i finalen mot Västerås med hela 6-1. Dom var sköna att se, proffisga och metodiska. Jag tror inte dom toksköt mot mål på inspark en enda gång, utan spelade smart bakåt, runt, och tog full fart framåt via kanterna. Våra grabbar stod dock upp bra, men föll tyvärr med 3-1, vilket var helt ok.


Kvällens sista match började 22.00 och spelades mot Vindhemspojkarna i sina oranga matchställ. (Och på läktaren satt en sur Mario som nu hade slutat spela, det gick ju inget bra). Nu hade VP oturen att möta ett kvällspiggt BKV som fått upp rejält med ånga under sulorna. Lite revansch vill man nog också ha efter senaste fölusten. VP hade inte en chans, och blev stundtals utspelade.
Målskyttarna var Kvarnlöf, Hellgren och Ludde.
En riktigt skön avslutning på fredagskvällen tyckte vi alla och packade oss iväg hem mot Norrtälje och våra väntande vinglas, datorer, hundar, tv-apparater och pokerturneringar.


SMÅ-BUSAR I UPPSALA = TRAGISKT

Måste bara avsluta fredagen med att jag tyckte det var skitdåligt av de små-busar som invaderade den ena läktaren och till och med slogs med varandra? (kusiner fick jag höra dagen efter). Uppkäftiga och utkastade men kom in igen helt utan respekt för arrangörer och publik. Men enligt säkra källor så var det betydligt värre för ett par år sedan, vad håller dom på med?
Ett stort BUU till den lilla Gränby-maffian, töntigt!


image101
(Utslagna Vaksala packar och drar, medan BKV värmer upp)



SOPOR OCH 14 MIL IGEN

På söndag morgon var det dags IGEN, semifinal mot Västerås väntade och vi hasade oss ur våra sängar efter en sen lördag. Som inte det vore nog, vi hade städningen också... och som inte det vore nog, det hade varit Halloweenparty på Mobergs också. Två påsar sopor på bara tio minuter, och det bara vid entrén.
Lena och Ludde plockade så det stänkte bakom dom, och jag tror inte det har varit så mycket sopor där uppe någon gång sedan militären flyttade ut, typiskt! 70-80 marschaller, 50 tomburkar, flaskor och diverse utklädningsattiraljer.
Dom verkade ju i alla fall ha haft det riktigt roligt där uppe hehe


image102
(Ludde ville INTE städa, syns det tro?)


TORSK I SEMIFINALEN

Västerås blev alltså våra semifinalmotståndare, och BKV spelade mycket bra mot dom. Men vad gjorde det, förlusten var ett faktum och 1-2 kändes riktigt riktigt suuurt. Helst när killarna hade haft 75% av bollinnehavet, och var det bättre laget. Men åter igen så räckte vi inte ända fram, så det blev bara en match och sen hemresa.
Vi stannade till och tröst-käkade på "Donken efter matchen" och sen lämnade vi Uppsala i rök och damm med trogne Anders vid ratten igen. Tack för skjutsen kamrat!


image103
(Uppsala eller Istanbul? Smygfotat i förbifarten)


VÄSTERÅS, UPPSALA OCH VALSTA SAMMA DAG

När vi kom hem så stack vi nästan raka vägen upp till Roslagsskolan där det var DM-match mot Valsta Syrianska.
Efter 0-2 underläge kämpar sig BKV till ett oavgjort resultat efter mål av Nicklas och Viktor J, och vi på läktaren jublade högt när slutsignalen gick, skitbra jobbat killar, imponerande! Valsta bör ha en "bassning" för sitt åter igen dåliga uppförande mot både våra spelare och domare efter matchen. Tragiskt att se!


Men på det stora hela så blev det ju ändå en ganska bra helg, men utan själva jack-poten. Tre vinster en oavgjord och två hedersamma förluster på fem matcher. Jag hoppas Hacke och Tommy också tyckte det var ok, och även att dom sa det åt grabbarna. För ibland behöver dom verkligen få höra det, det stärker sammanhållningen och peppar inför nästkommande fighter.

Tack till alla inblandade för en lång helg, den var kul, det gör vi om nästa vecka.... eller?


image104
(Joars mamma spionerar åt..... Hammarby?)


//Limpan (2007-11-07)


ps. Ursäkta om ni försökta komma in tidigare under veckan, men bloggen låg nere pga av någon anledning som jag inte vet om.


- TRETUSEN TRÄFFAR

Måndag, Oktober 29th, 2007


image97

BLOGGEN FIRAR 3000 BESÖK


Så har nu bloggen sett sitt 3000:e besök, det trodde jag aldrig när jag startade den i april. Nu är det dock inte 3000 olika besökare, utan dessa är "endast" 989 st.
Lite skoj dock att så många okända "surfare" hittar in till just den här BKV-Bloggen. Det finns många många där ute i cyber-rymden!


Totalt antal sidladdningar av denna blogg: 3.039 st
Totalt antal unika besökare hos denna blogg: 989 st
Medel av antalet besökare/sidladdning: 45 %
Senaste fem veckornas antal besökare: 160-147-144-135-117 st


Tyvärr dalar siffrorna lite, men det beror väl på att säsongen är över.
Men TACK till alla er som kikar in lite då och då, kul att skriveriet uppskattas av vissa i alla fall. Jag ska försöka hålla bloggen levande även under vintern, tips mottages gärna om vad som kan tänkas vara intressant att läsa om.


mvh

Limpan


- TRÄN.MATCH, ENSKEDE

Lördag, Oktober 27th, 2007


image92

MATCH MOT ENSKEDE PÅ GUBBÄNGENS IP


En rå och små-kall novemberlördag, och lite fotboll på Gubbängens IP, kan livet bli roligare grabbar?
Och nej, jag menar inte i negativ mening, det är skönt med riktig höst-fotboll. Samling uppe på Sportcentrum halv elva på lördagen, GÄÄÄÄSP. In med tanten och killarna (Kevin, Ludde, Niklas) i bilen och ut på motorvägen mot Stockholm. En timme senare svänger vi in vid Enskede IP och får låna ett omklädningsrum för ombyte.
Sedan blir vi guidade till Gubbängens IP där Enskede SK står som motståndare.


image93
(Pogo-Stick, Theos pappa vilar efter 7 mils hoppning)


Efter tre minuter smäller det, Kvarnlöf gör comeback och 1-0. Sedan såg man hur den här matchen skulle gå, fast det blev 1-1 på en bakåtpassning i eget mål, så var det inget snack. BKV ägde Enskede, och matchen slutade 6-2 efter 3×20 minuters spel. Kvarnlöf 2, Niklas 2, Johansson och Ludde varsitt.
Jag är övertygad om att det kunde ha slutat med tvåsiffrigt om Hacke inte hade förändrat nästan alla positioner. Och givetvis ska man ändå passa på att "laborera" lite när man spelar träningsmatcher. Det är ju det som liksom det som är meningen med det hela.


image94
(Hemjoggning på konstgräset efter 2-1 målet)


Enskede var inte mycket att "hänga i julgranen", fast dom hade ett par ganska bra mittbackar. Nu kanske det inte var så att Enskede var dåliga, utan mer att BKV var stundtals bländande. 3-1 målet var matchen höjdare, med väggspel ända nerifrån backlinjen från Ludde, Hellgren och Niklas. Bollen gick som på ett snöre hela vägen fram, och avslutades med ett rasslande nät, och mål. Efter det torkade jag bort en glädjetår. Sen bedarrade dock matchen och tempot blev lägre varefter tiden gick, men våra killar får "5 stjärnor" för sitt deltagande, riktigt bra fotboll.


image95
(Mittback och kapten i Enskede, nummer 4)


Sen packade vi åter in oss i bilarna och drog hemåt, men först stopp vid Enskede IP för sedvanligt ombyte. Fast Arne tyckte det var onödigt och stack hem med matchklädda killar i bilen, eller åkte han helt enkelt vilse och bara fortsatte?
Innan vi kom hem så stannade vi dock för en Big Mac (7-8 st) vid "Donken" ute i Hägernäs. Jag försökte få Ludde att bli sminkad där inne, men konstigt nog vägrade han!


image96
(Ansiktsmålning på McDonald)


Alltid skönt att komma hem efter en vinst, ner i tv-soffan och kolla in Premier League. Spelarna är kanske inte inte lika bra som våra killar, men nästan... Chelsea vann med 6-0, faktiskt liiiite bättre än BKV idag. Tack för idag!

ps. Föräldrar, se över fotbollsskornas storlekar. Det verkar som om en hel del har fått en centimeter längre fötter sedan senaste seriematchen hehe


//Limpan (2007-10-26)


- NU, BKV PÅ LAGET. SE

Torsdag, Oktober 18th, 2007


Nu finns BKV Norrtälje p94 upplagt på LAGET.SE, er egen hemsida med information, gästbok, spelarinfo osv osv.
Så det är bara att logga in med de lösen ni fick av Anna Lena på mailen och fixa till era profiler och läsa runt lite.

Om ni tröttnar på att läsa om er själva så finns det 19.500 lag till att bläddra igenom. Det påstås att det finns 205.000 anslutna spelare och ledare från hela Sverige på LAGET.SE.

Ni kan ju alltid kolla in era motståndare lite, spionera lite, snoka upp taktik, eller bara se vilka dom är.

Borde det inte finnas en FÖRÄLDRAR.SE, hmmmm det kanske vore något att tänka på. Kan gott och väl bli en succé tror jag. Finns det 205.000 spelare lär det ju vara en halv miljoner föräldrar inblandade.


- LILLA LANDSLAGET CUP

Oktober 8th, 2007 by svenskfotboll


image90

"LILLA LANDSLAGET CUP" I JÖNKÖPING, 2-4 JAN 2008


Vi har fått en inbjudan till "Lilla Landslaget Cup" som går av stapeln den 2-4 januari 2008 i Tipshallen Jönköping. Alla lag får spela minst fyra matcher, och man spelar med 11 mannalag över 1×25 minuter.

Boende på Scandic Hotell och deltagaravgiften ligger på 1150 kronor per deltagare. Då ingår två övernattningar på hotel, mat vet vi inte än. Arrangörer är IF VP Uppsala.

image91

Vi åker med 15-20 killar, och dom som är intresserade hör av sig till Anna Lena senast söndag 21/10. De som blir uttagna att delta i cupen meddelas så snart vi vet vilka som är intresserade.
Vi behöver även föräldrar som skjutsar, men dessa får ordna eget boende.

Kontakta Hacke eller Anna Lena vid funderingar.


//Limpan (2007-10-08)


ps. Från och med lördag 3/11 kommer grupp 1 att träna mellan 09.30-11.00 i brottarlokalen på SPC fram till vecka 52. Om grupp 2 ska kunna träna i lokalen behövs en frivillig förälder som hjälper till med den träningen. Prata med Hacke så fixar han tid.


- TRÄNINGSGRUPPER

Oktober 3rd, 2007 by svenskfotboll


image89

HÖSTENS OCH VINTERNS TRÄNINGSGRUPPER


Efter möte igår beslutade Mille, Tommy och Hacke att dessa träningsgrupper skall gälla till och med 31/12, medans nytt besked från styrelsen inväntas.


GRUPP 1:
Jonas, Sean, Viktor J, Hellgren, Viktor K, Theo, Niklas, William, Christoffer, Gurra, Filip, Ludde, Rikard, Kevin P, Festim, Mattias A, Iko, Sam, Daniel, Mini
(Träningar onsdagar 17.00-18.15 på Nordrona, dock ej denna vecka då det är torsdagsträning 17.00-18.30)

Innhoppare som i första hand rings upp vid eventuella återbud... Hellström, Joar, Zebbe, Karla, Robin Å, Robin O


GRUPP 2:
Hellström, Joar, Zebbe, Karla, Robin Å, Robin O, Erik S, Alexander, Andreas M, Johan K, Marcus M, Tobbe, Elias, Aspelin, Philip, Jonatan, Robin A, Kevin A, Mattias B, Kevin K, Esso
(Träningar söndagar 17.00-18.30 på Nordona)


VIKTIGT nu att ALLA som vet med sig att ni inte kommer att kunna träna någon gång/eller inte alls under vintern hör av er till Hacke direkt, så att andra får chansen att träna.

Tränare SÖKES till GRUPP 2!!
Finns det någon/några föräldrar eller anhöriga som kan hjälpa till att träna grabbarna på söndagar? Hacke, Tommy, Mille har ofta fullt upp och kan inte ställa upp jämnt. Hör av er till Hacke eller Anna Lena! 


- STYRELSEBESLUT

Oktober 2nd, 2007 by svenskfotboll


image86

RAPPORT FRÅN STYRELSEMÖTET - ÄRENDET BORDLADES


Styrelsen kunde inte besluta om våra önskemål angående lagindelning för pojkar 94, utan ärendet bordlades, och dom vill att vi fortsätter i nuvarande form fram till årskiftet.
För att detta skall vara möjligt så kommer BKV p94 att delas in i två grupper. Ena gruppen kommer att träna onsdagar (ej denna vecka, då på torsdag), och den andra gruppen tränar söndagar. Detta för att det är omöjligt att träna 40 grabbar samtidigt inomhus, det blir varken roligt eller effektivt.

Eftersom Hacke har fler grabbar som alla tränar fotboll är det omöjligt att hinna med att träna både onsdag och söndag varje vecka. Därför behöver han hjälp med söndagsträningarna, maila Anna Lena om ni kan hjälpa till någon eller några träningar.Gruppindelningen kommer Hacke, Mille och Tommy att göra på tisdag och grupperna kommer att mailas ut på onsdag, så håll koll på mailen under onsdagen.
På så vis vet ni också om det blir träning på torsdag eller söndag för er del.


image88

Nytt skräpplockningsschema kommer inom kort, vet du att du absolut inte kan någon söndag så hör av er omgående till Anna Lena. Och glöm inte att anteckna i almanackan när det är "er" plockningssöndag, så det inte blir någon söndag som det inte blir plockat på. Tyvärr så har det hänt några gånger i sommar, INTE BRA!

Har ni frågor eller funderingar, så hör av er omgående till Anna Lena eller Hacke.


- FÖRÄLDRAMÖTET

Oktober 1st, 2007 by svenskfotboll


image85

ANNA LENAS ANTECKNINGAR FRÅN MÖTET 27/9


Närvarande föräldrar: Christoffer (2), Sean, Rikard, Ludde (2), Theo, Jonatan, Mattias A, Viktor J, Viktor HG, Zebbe, Iko, Sam (2), Gurra, William, Karla, Kevin P, Joar, Erik S, Filip T, Markus M, Tobbe (2).
Total närvaro på 52,5 % + några anmälda förhinder.


Föräldrar uppdelade i fyra grupper diskuterade igeonom hur de skulle kunna tänka sig framtiden för laget. I dagsläget 40 spelare och de flesta var ense om att killarna bör delas upp i två fasta lag som spelar varsinn 94-serie. Detta för att få kontinuitet i laget, och att alla ska få "synas" mer på träningar. Man ska även kunna låna spelare av varandra vid behov.
Mental träning, kostråd, fyspass, brottning var det också prat om.
Det är viktigt att vi som föräldrar sporrar våra barn så att alla som vill spela fotboll tycker att det är kul.


Till lag ett har vi Hacke som tränare på heltid, och Tommy och Mille på deltid. Jag fortsätter som lagansvarig i lag ett. Till lag två finns i dagsläget ingen tränare eller lagledare eftersom vi inte vet hur lagen kommer att se ut.
Det behövs engagerade föräldrar/anhöriga som är villiga att träna och fixa för killarna i lag två... Frivilliga???

Detta förslag har lämnats till BKV:s styrelse, och de har haft möte i helgen då detta togs upp. Så fort vi får klartecken kommer lagen att delas upp och alla berörda kommer att meddelas.


Träningstider inomhus i höst för lag ett kommer att bli onsdagar 17-18.15 på Nordorona, dock ej denna vecka då det blir torsdag 17-18.30. Och för lag två på söndagar 17.30-19.
Hacke har lovat träna lag två tills ny tränare kommer, dock längst till och med nyår.

Har ni frågor och funderingar så hör av er till Hacke eller mig direkt, så får vi försöka svara på dom.


Anna Lena


- STORA EDSBRO FICK STRYK

September 23rd, 2007 by svenskfotboll


image83
(Säsongen är över, matchklockan har stannat Jonas)


 

SÄSONGENS TVÅ SISTA SERIEMATCHER ÄR SPELADE


På Tunavallen spelades idag den absolut sista seriematchen för säsongen, och det slutade på bästa möjliga vis, 7-1 mot ett chanslöst Edsbro. Ett Edsbro som stundtals försökte skrämma skiten ur våra grabbar med sina tjur-rusningar, och som också lyckades ta ledningen med 0-1. Men efter en stund släppte respekten för storleken, och man började rulla runt riktigt riktigt bra. Slutresultatet 7-1 kändes helt rätt, för man spelade faktiskt ut motståndarna med sitt fin-lir. Och Edsbros nummer fem rensade i panik bollar ut i skogen, deras stora forwards gnällde på varandra och tog varningar. Tur att vi hade så stabila domare i Mille och Tommy hehe.
I och för sig så tror jag ju att den stora hemma-klacken gjorde sitt till med sina underbara "upp och nicka ramsor", och någon suspekt "ål-ramsa". När kommer det första tifot, bengalerna och alla bananerna?

Det kanske var så i matchen mot Wigör, som ju också spelades av idag. Oavgjort och 4-4, efter ledning med 2-0. Pratade snabbt med Peter som hade coachat, och han sa att det hade kunnat slutat med seger, för man hade haft massor av chanser. Lite synd att de grabbarna inte fick vinna också, en dubbelseger hade suttit fint tycker jag.


image84
(Till och med senapen tog slut på årets sista varmkorv. Den var god trots sitt utseende.)


Men som sagt, nu är årets serier slutspelade, och jag passar här och nu på att TACKA ALLA ER GRABBAR!
Det har varit skit-skoj att följa era matcher, och jag längtar nästan redan efter nästa säsong. Känns lite vemodigt just nu... snyft.... vad ska jag göra under senhösten/vintern? Jag får väl kolla in någon träning eller hoppas på någon cup framöver, annars blir det tungt.

En än gång TACK ALLIHOPA, TACK TRÄNARE/LEDARE, ANNA LENA, PUBLIKEN, FÖRÄLDRAR, SYSKON OCH SLÄKTINGAR....


//Limpan (2007-09-23)


ps. Klistrar in ett inlägg från gästboken, så det blir lite mer kommentarer om Wigör-matchen. Tack för sammanfattningen.

Datum:  

Måndagen den 24 september 2007, 10:04:25

Namn:  

morsa

Nummer:  

42

Tänkte säga något om Wigörmatchen. Det var mycket roligt att se hur bra ni spelade idag grabbar, hur ni hittade varandra i passningsspelet och hur många passningar upp till främsta linjen gick alldeles perfekt fram. Ibland roddade ni ihop er o var flera spelare på samma ställe men bara ni snackade med varandra så löste det sig. Det var superroligt att sitta bredvid och se på snygga passningar, fotbollsglädje och en kämparanda som smittade av sig ända ut på läktaren där föräldrar tjoade o hejjade. Ni tappade en aning i början av andra halvlek men det är helt begripligt då ni fullkomligt ägde hela första halvled. Det var kul att se att ni sen kom på det själva - att ni tappade - och sen hämtade upp er kraftfullt. Tack alla duktiga grabbar för den här säsongen!!


- BKV KROSSAR HALLSTAVIK

September 19th, 2007 by svenskfotboll


image82

SKUM SIFFRA MITT PÅ TORGET I HALLSTAVIK


Under natten så restes den här jätte-nian mitt på torget i Hallstavik, ortsbefolkningen kliar sig i huvudet och undrar vad som är på gång. Tills dom slår upp morgontidningen och läser:
"Hallstavik krossat av BKV Norrtälje med 9-0".
Mellan müslin och dom rostade baconmackorna fattar man plötsligt att, nian står där som en påminnelse om att man som hallsta-bo själv har blivit uppkäkad av ett gäng hungriga vargar. Ops!


Allvarligt, härligt grabbar, en skööön seger med stora siffror, det behövde ni/vi verkligen. Det känns fint att avsluta säsongen med ett par vinster, så jag hoppas ni upprepar detta i dom sista matcherna som kommer nu. Tänk på att snart är det bara "tråkig" höst-träning, och lååååångt till vårens underbara gröna gräsplaner. Ge järnet på söndag, spring som aldrig förr och ha KUL!!


Förresten, det här var den sista matchen i serien p-13 div 2A, och i och med vinsten så betyder det en hedrande andraplats bakom suveräna Brottby, som fortfarande inte tappat en enda poäng.
Snyggt jobbat killar!


- DUBBELFÖRLUSTER IGEN

September 16th, 2007 by svenskfotboll


image81

"DET GÅR TROLL I BOLLEN"


Det blev två förluster på två försök idag, 0-4 hemma på Tunavallen mot Markim/Orkesta. Och 2-7 uppe i Väddö.
Såg bara Markim-matchen, men det är inte så mycket att skriva om. Trögt, trögt och mest stillastående spel, och det håller inte om man ska vinna matcher. Markim var långt ifrån oslagbara, men hade en stor och bra målvakt som enkelt plockade ner de få försök som BKV hade.


Tur att säsongen snart är över, så alla killarna får chansen att återhämta sig efter allt matchande. Att i lugn och ro få börja träna upp det som kanske saknas, och att slicka såren, reparera skador och trasiga skor. Men det är ett par matcher kvar grabbar, visa upp ert bästa då grabbar. VI VILL SE!!


- AIK - GAIS 30/9

September 14th, 2007 by svenskfotboll


 

image79 vs image80


FOTBOLLSRESA SÖNDAG 30/9, AIK - GAIS PÅ RÅSUNDA


BKV anordnar en fotbollsresa till mötet mellan AIK - GAIS söndagen den 30/9 på Råsunda. Avresa sker från Sportcentrum, och vi beräknas vara hemma igen vid 20.00.
Anmälan sker till Anna Lena, men dock senast 23/9.
Kostnaden för matchbiljett och bussresa ENDAST 150 kronor, som betalas vid avresan.


Det här kan ni ju inte bara missa, Allsvenskan har sällan varit mer spännande, och guldet kan hamna var som helst. Kolla in tabellen så får ni se (finns till höger under "pages") hur otroligt jämnt det är. AIK en ynka poäng från första-platsen i dagsläget, men man ska ju möta både Halmstad och Djurgården innan GAIS-matchen.


Men det klart ni ska in och kolla STOLTA AIK spela boll, och man har ju en GRYM revanschlust efter förra säsongens 0-0, som ju spolierade AIK:s GULD. Passa på nu när man har Argentinarna kvar och jag lovar minst 20.000 på läktarna och ett "drag" som inte finns någon annanstans i Sverige. HÄNG MED.


Har har ni några länkar att kolla på inför matchen:
AIK:s hemsida
GAIS hemsida
Black Army supportersida
Makrillarna supportersida
Svenskfotbolls Allsvenskasida


- ÅLANDFÖRLUST MED 2-4

Söndag, September 9th, 2007


image77

"WE ARE SAILING....."


Ludde ringde hem och rapporterade att dom hade förlorat mot Mariehamn, straffmål av Crille och hörna från William var tydligen det som hände från vår sida. Lite sjösjuka på vägen dit kanske fick dom lite slakare än vanligt tror jag, stolpskott och ribbträff också hörde jag. Antar att matchresultatet lika bra kunde ha varit det omvända med lite flyt på vägen.


Ludde sitter här just nu och gnäller över den förkylningen han har dragit på sig, trött och lite sliten. Det var ju städning i morse också, så det blev en lååång dag för Theo och honom, ja för alla grabbarna. Samling åtta och hemkomst nästan tretton timmar senare, extra-tack till Hacke och de föräldrar som var med och körde (Tack Kenneth). Men han påstår sig ha haft kul iaf, med spelmaskiner och smörgåsbord på båten. Oxfilé, kyckling, gratäng, glass, fruktsoppor var tydligen favvisarna.


image78
(hoppas dom inte kommer hem med en finne på näsan)


- SHIT, BROTTBY - BKV 8-2

Söndag, September 2nd, 2007

image75+ image76
(dagens rebus)


FÖRLUST MOT SERIELADANDE BROTTBY I DIV 2A


Har inte hört ett dugg om matchen, men såg på förbundets sida att det stod Brottby 8, BKV Norrtälje 2, så jag kan tyvärr bara notera att man förlorade. Nu leder visserligen Brottby serien obesegrade, men man hoppas ju alltid på vinst när ni ska spela grabbar.
Nästa gång vinner ni

Billig bildrebus va haha...


- SENT 2-2 MÅL I RIMBO

Onsdag, Augusti 29th, 2007


image74

SKIT ATT TAPPA SEGERN I SISTA MINUTEN


Det var nära nära vinst idag mot Rimbos tvåmeters-fjortonåringar, men det brast i slutminuterna. Så jä*** typiskt!
Matchen var bitvis en parodi på ett gästande lag som kom dit för att spela fotboll, och ett hemmagäng som "oxade" och slog långboll på långboll. 0-1 vänds till 2-1 ledning för BKV, men som sagt 2-2 kom i slutet och det blev "bara" en poäng.


Nu måste jag och de andra på läktaren ge en eloge till er grabbar för ett fina lir, och kämpaglöden som ni tog fram när det hettade till "där ute". Det blev några varningar, men den som BKV fick var ju lite larvig, Ludde slår bollen i muren som står tre meter framför bollen och vägrar flytta sig. Domaren menade på att han skulle väntat på signal, knepigt när det han gav tecken på tvärtom. Whatever!
Ett par brutala smällar renderade i Rimbo-kort, för dom spelade väldigt ovårdat. Stora tunga och sena, det blir lätt så då, inbillar jag mig. Eller hur är det Hacke, att vara stor back och möta snabba tekniska killar som far omkring som illrar i försvaret?


Glömde kameran idag (igen), lite synd för jag hade många fina motiv idag, men jag ska skärpa mig. Svårt att hitta en lämplig bild idag liksom, så det slutade med den här jycken som verkar stå och pyssla med något sådant som man egentligen inte vill se. Vore fint att ha fått fota den utanför Rimbos omklädningsrum efter matchen... önskar den gjorde det i alla fall hehe


- RÅSUNDA LOCKADE MER

Måndag, Augusti 27th, 2007


image73

FÖRLÅT KILLAR - MEN IBLAND MÅSTE MAN SE ANDRA SPELA


Som ni kanske redan har förstått, så missade jag att titta på grabbarnas match på söndagen mot Håbo. Fick dock SMS kontinuerligt så jag var uppdaterad hela tiden under er match.
Tyärr så blev det förlust, 1-2, och jag sände er en tyst tanke där inne från pu... eh, den lokal jag var på just då.


Kan ju inte skriva om er match, då jag inte såg den spelas. Men ni kanske vill ha en fullständig rapport från AIK-MFF istället? Nä, jag misstänker att det finns en del som håller tummarna för, "Neeeej, inte en massa AIK nu". Så jag skonar er. Vill dock bara påpeka, att det känns skönt just nu, trots hes hals och en liten liten huvudvärk. Men det är bara att ladda om, Metalurgs från Lettland på Torsdag, hoppas ni inte spelar då också....


- RIALA OCH "UDDAMÅLET"

Fredag, Augusti 24th, 2007


image71

UDDAMÅLSFÖRLUSTER ÄR DET VÄRSTA SOM FINNS


Nytt möte mot Riala och lite revanschlust efter 3-4 förlusten i våras. Men historian upprepade sig, en ny uddamålsförlust hemma med 1-2, ibland är livet grymt.
Men jag kan inte direkt påstå att jag personligen var allt för deppig efter matchen, grabbarna spelade bitvis riktigt riktigt bra. Man såg att fjortonåringarna från "landet" var under press efter 1-1 målet, och att dom innerst inne tänkte "Va f**, jag är ju så mycket större och starkare, men dom rullar ju runt mig grrrr".
Imponerande spel som sagt, trots att plan 3 (tror jag den heter) var i samma usla skick som vanligt. Vi fick ju inte spela på den plan som vi var tilldelade, -93:orna hade ju träning där! Inte lätt att löpa med en boll som smattrar upp på benskydden mellan stegen, tro mig.


Första målet kändes lite onödigt. En solklar hands strax innan och ett "motlägg" som givetvis hamnar hos Riala, och 0-1. Och1-1 kom på hörna av Crille, och jag vet banne mig inte om den gick raka vägen inte, någon får berätta. Rättvist var det i alla fall. Och så det snöpliga 1-2, en speedig forward som drar vänster förbi en chanslös Ludde, efter en inte så smart inspelning i vårat eget straffområde. Spela bollarna utåt grabbar, spela ut, runt, upp och fram... om nu inte Hacke säger annorlunda så klart. Men som sagt, jag och även Hacke sa efter matchen att det var en härlig inställning av killarna, man stod verklig upp och det var länge sedan vi såg den "lusten". Så nu glömmer vi den förlusten, nästa år tar vi dom, två gånger! Ni var bra, dom hade tur.... och tänk på att dom just nu leder serien, så 1-2 är inget att skämmas över!

Måste ju även passa på att säga att jag var imponerad av alla som var där, väldigt många föräldrar och syskon som tittade på. På tal om att "titta på", och domaren, så kom jag på en liten historia som Åke berättade för Lena och mig. Efter det att dom konstaterat att dom bägge hade "rötter" uppe i norr.

image72


En pojklagsmatch som spelades i Kyrktåsjö (norra Jämtland), hett derby mellan Hoting och Tåsjö och domaren var väl lite "enkelriktad" gentemot bortalaget så att säga. Varpå en liten kille går förbi domaren och frågar lite försynt:
- Tycker du matchen är bra?
- Jaa, svarar domaren lite tveksamt.
- Synd att du inte ser den då...
Grabben fick rött kort, men domaren log.

Innan jag avslutar, jag hörde nyss nyheterna på radion och om en undersökning som forskare hade gjort en jämförelse i träning mellan två olika grupper. En som löptränade och en som tränade fotboll, och efter tre månader konstaterade man att fotbollsgänget hade bättre blodtryck och byggt på sig tre kilo mer muskler än löptränarna.
Bara så ni vet liksom


- MÄRSTA RAPPORT

Lördag, Augusti 18th, 2007


image68

SUPER MARIO BOR I MÄRSTA


Idag var det bortamatch mot Märsta, och ett visst nerv-darr redan dagen innan, i alla fall hemma hos oss. Och efter slutsignalen kunde man ju lätt konstatera att så var nog fallet hos de flesta. Märsta trycker in två snabba mål, och ÅTER IGEN kommer vi i underläge. Men sen börjar spelet komma mer och mer, och målen trillar in i takt med att Hellgren arbetade sig in i sin roll som toppforward, 2-2 och vändningen ser ut att komma. Men sen trycker super-Mario in 3-2 för Märsta och vi på läktaren suckar av medlidande. Fast kort därpå sitter 3-3 och i pausvilan vet ingen vilka som ska vinna.


image69
(Nervösa gulliganer i Märsta)


I andra halvlek blir det 4-3 till Märsta och IGEN underläge, innan 4-4 sitter på en iskall lobbnick av Ludde.
Nja sååå väl avvägd var den inte, för han berättade efteråt att han frågade Gurra om vem det var som gjorde målet. Med ca tio minuter kvar sitter så segermålet för motståndaren, 5-4 efter en bra press, och vi får åka hem utan poäng. Grabbarna spelade bra, bättre och bättre ju längre matchen led, och hade man bara gått ut mera taggade så är jag övertygad om att man hade kunnat vunnit idag. Vi spelar på marginalerna hela tiden, det är nära nära hela tiden. Spelkunskapen finns där, orken och individerna är mycket bra, men man har tyvärr lite mycket respekt för vissa lag. Inte undra på kanske när man ser hur aggresivt tex Märsta spelar, och hur dessa ser fördelar att ta spelare utan boll i våra anfall. Sen har vi ju det där med konstgräs, inte lätt för BKV att ställa sig på gummimatta, det är en fördel för de som tränar och spelar på den, helt klart.


image70
(Viktor och Niklas på väg mot en "high-five" efter 3-3 målet)


Nu hävdar jag att Märsta skulle ALDRIG vinna utan Super-Mario.
Han slår frisparkarna.
Han spelar forward i första halvlek.
Han är grym mittback i andra.
Han petar bort bollar vid våra frisparkar.
Han peppar hela laget genom sitt fysiska spel.
Han skulle bergis var målvakt sista kvarten om dom ledde med 1-0.
Hacke, KÖP HONOM!
Nä, jag skoja bara, nästa gång ska Mario och hans kompisar bli "ut-hyschade" precis som dom gjorde mot oss efter 5-4 målet, eller hur fans?


Innan jag avslutar så måste jag bara berätta om Lenas utbrott när Hellgren fick en varning, ja inte bara hon, även jag och alla andra omkring. Tre man sliter ner Viktor och domaren väljer att ge dom frisparken, och samtidigt ger han ett kort, som mot oss var RÖTT, men... på andra sidan var det gult. Vi fattade ingenting av det röda. Lena tog väskan och skulle gå till bilen, innan vi insåg att det var "bara" en varning, för Viktor spelade ju vidare.
Sällan hon brusar upp så ska ni veta, så det var lite extra-skoj hehe.


Grabbar, ta med detta resultat till imorgon nu, tagga upp och, TÄNK VINN!! Ni är ju så duktiga, vi som ser på njuter och lider beroende på hur ni känner det. Jag personligen tycker det är SKIT-KUL att få se er spela!!


OBSERVERA:

NI SOM SPELADE I MÄRSTA IDAG LÖRDAG, ÄR OCKSÅ DE SOM SPELAR IMORGON MOT JOMALA IK UPPE PÅ SPORTCENTRUM. SAMLING VID RÖDA BODARNA KL 10.30, MATCHSTART 11.30!!!


- JOMALA FICK PISK

Lördag, Augusti 18th, 2007


image67

VARGARNA YLADE ÖVER JOMALA-VINST


En skön seger idag över Jomala uppe på Sportcentrum, och efter en hel del motiga resultat kändes det riktigt befriande. 3-0 och allt såg frid och fröjd ut, tills Jomala gör både 3-1 och 3-2. Det blev lite nervöst där ett tag, men inte så farligt. BKV var helt enkelt bättre än Jomala, och slutresultatet blev till slut 5-3.



SK WIGÖR - BKV NORRTÄLJE 6-0
Matchen mot SK Wigör på bortaplan gick däremot inte lika bra, och enligt rapporter så stannade förlusten på 0-6. Straff efter ca tio minuter och sedan höll man 0-1 länge innan det rann iväg med baklängesmålen.
Hoppas ni tappra killar som åkte fram och tillbaka repar er snabbt, och glömmer det hela. Shit happens!


//Limpan 2007-08-19


- STORA FUNBO/ALMUNGE

Torsdag, Augusti 16th, 2007


image64

STOR SKILLNAD PÅ 93:A OCH 94:A


Får väl börja med en liten ursäkt, att jag inte har uppdaterat de senaste matcherna i tid. Hade lite personliga "problem" att lösa, en dum njure spökade och fick mig att däcka fullständigt. Må ni ALDRIG drabbas av GUDS vrede....

Vad det gäller matchen BKV - Funbo/Almunge 1-4 så kan man väl enkelt sammanfatta det som så att, dom var större, starkare och snabbare. Och jag tror respekten från förra bataljen fortfarande satt i, det syntes i första halvlek. I andra så tog BKV faktiskt tag i saker och ting och pressade motståndarna ganska rejält sista kvarten.
Det enda mål vi fick var dock ett självmål, men det var frukten av att man stressar och pressar, kom ihåg det grabbar.


Det var dock en enorm skillnad på Almunge från förra mötet, fromma som lamm, med ett undantag, men Lumpan (dagens eminenta domare) tog tag i det direkt. Deras coach ropade på time-out och tillrättavisade dem att inte hålla på såna dumheter, bra jobbat. Nu var det ju bortaplan också, vilket jag tror hjälpte till, men dom såg lite mer mognare ut i sitt spelsätt än senast, så än finns det hopp tydligen.


image65
(T.o.m Ted såg lite rädd ut när de "små" 93:orna passerade)


Mille satt brevid mig på läktaren (med nyopererad fot), och vi konstaterade tillsammans att det här är en typiskt "ta-med-sig-match". Lite lära sig av vad man kan göra till nästa gång, inte ha så mycket respekt och att man måste ligga närmre spelarna och tänka på att "ju större dom är, desto tyngre landar dom".Och som sagt, glöm inte sista kvarten, där spelade ni riktigt bra. Snyggt jobbat killar!


image66
(Esther i senaste Paris-kollektionen)


//Limpan 2007-08-16
 


- BARA? KRYSS MOT VÄDDÖ

Torsdag, Augusti 16th, 2007


image63

VÄDDÖ ÅKTE HEM MED EN "TUR-PINNE" I BAGAGET


Eller som jag på omvägar hörde att Anders hade sagt:
"- Dom borde stanna och köpa lotter på hemvägen"
Nu var jag inte där och tittade men Lena rapporterade lite kort att det var BKV som borde ha vunnit. I andra halvlek så hade inte Väddö ett enda skott på mål, vilket ju säger en del. BKV var kanske inte lika överlägsna som Valencia mot Elfsborg, men det var inte långt ifrån hehe.

0-1 var en frispark som Philip inte hade turen med sig på, och 1-1 smällde Johansson in, och räddade därmed oss från ytterligare en förlust.

Nu måste vi skärpa till oss inför kommande matcher grabbar, så jag tipsar er att från och med nu göra följande inför lördagens matcher:
- Inget godis, läsk och pizzor
- Lägga er kl 20.00, sova 21.00 till 09.00
- Inga tjejer (killar om ni så föredrar det)
- Äta massor av frukt, grönsaker och pasta
- Fokusera, sitt i yogaställning en timme om dagen
- Lyssna och lär från AIK:s match på radion ikväll


- DUBBLA TRÄN. MATCHER

Söndag, Augusti 12th, 2007


TRÄNINGSMATCHER MOT ENSKEDE OCH AIK


Två matcher spelades på söndagen, båda två träningsmatcher.
Ute i Roslagsbro så mötte ett gäng AIK, som var där på träningsläger över helgen. Spelmässigt så såg det bättre ut en senast, men det räckte inte till vinst. Utan det blev en 0-2 förlust, varav det ena var en 4-meters offside som domaren totalmissade.
Massor av folk som tittade på, trots tidig söndag och gudstjänst på behörigt avstånd. Kul också att se Festim tillbaka, det var ett tag sen nu. Välkommen hem!
Vad ska man säga mer? Jo, att det var "rätt lag" att förlora mot, om ni förstår vad jag menar...


På Norrtälje IP spelades det mot Enskede, och tyvärr så blev det förlust även där, 1-4. Kul för vissa av grabbarna att få beträda "helig mark", A-lags planen, den stora stadion. 
Er framtida hemmaplan, eller hur?


- ÅLANDSRESA och JOMALA

Lördag, Augusti 11th, 2007


image59

TORSK PÅ ÅLAND - SILL OCH LAX PÅ BÅTEN


Grymt bra väder och en kanon-resa (förutom för Esther då), en skön dag med lite semesterkänsla. Att förvänta sig en seger borta mot Jomala var väl lite att ta i, men det klart som bara den att vi hoppades lite. Men som sagt Jomalas 93:or är inget man leker med och resultatet 6-2 säger ju en del.
Nu var jag personligen inte med pga av... ja... hehe... Premier League startade idag och jag tål inte sjön. Människan ska gå på land, annars hade vi haft gälar!

Enligt en pladdrande sambo så har jag dock snappat upp en hel del om resan och matchen, men som vanligt så har vi olika synsätt på det mesta. Känns det igen?
Resan lät ju dock väldigt skoj, och en det är ju skit-roligt när föräldrar får umgås under lite mer avslappnade former också. God mat, dryck, småprat och skratt. Hörde nämligen om tex spelautomater, flygande snusdosor och Lappinkulta på läktaren, nästan lite Råsunda där hehe.


image60
(Glada supportrar trots förlust, huliganvarning på dom uppe i hörnet)


Spelet och matchen törs jag inte skriva om, Lena säger si och jag frågar så. Hon säger dom var bra, jag frågar varför dom inte vann, osv. Så jag låter det vara, men jag uppfattade av Ludde att det var nya positioner och lite ovant. Så jag antar att Hacke testade lite nytt och det var ju rätt match så att säga.
Och som ni kan se på bilden här nedan så var det som vanligt stekhett, om vi bortser från semesterregnandet och Gotland.


image61
(Alla barnen hade skalle, utom Harnbäck... för hans var väck)


Avslutar det hela med hemresan, där jag hörde att vissa drog in en del slantar. Eckerö-Linjen lär ha gott back på sina spelautomater idag. På mina bilder ser jag folk vifta med fulla plastpåsar med pengar, och tränar/ledarstaben trycker in knapparna så maskinerna fortfarande gungar där ute.
Ångrar verkligen att jag inte vågade mig ut på på läbbiga Östersjön, men jag kan i hemlighet avslöja att jag just nu ligger i tv-soffan och attackerar vilt i en pokerturnering. Och då snackar vi inte smågrus hehe


image62
(Spelmaffian i full action, en skriker av lycka/frustration och den andra knappar febrilt)


Ett STORT GRATTIS till gänget som var i Knivsta också, och som spelade hem en säker 3-0 seger. En viktig seger i den serien, så TACK grabbar, och Tommy!! Vet ju ingenting om den matchen så några slutsatser vill jag inte dra. Men bra var det!

Vi ses i Roslagsbro imorgon för träningsmatch mot STOLTA AIK.... och lycka till ni andra på Sportcentrum mot Enskede. Själv drar jag till stan för att se AIK KROSSA Gefle


- TORSK MOT VALSTA

Onsdag, Augusti 8th, 2007


image58

LITE HÖNSGÅRD MOT VALSTA SYRIANSKA


Jag menar INTE att var elak på något vis när jag smäller upp en bild på yra höns, men grabbar, håll med om det inte stämde riktigt idag. Jag skyller fortfarande på tunga ben efter förra helgens cupspelande, och jag tror inte jag har helt fel. Och så åker vi på nya krämpor i match efter match, nu var det Niklas tur att få skavanker, och det var inte bra, inte många anfallare kvar nu.


Orkar helt enkelt inte skriva så mycket om dagens förlust, 4-2 i baken och dom viktiga poäng som stod på spel hamnade i Märstatrakterna. Men som jag sa till en deppig Ludde i bilen på vägen hem, "Whatever, det är ju bara fotboll".
Så om man tänker efter så fanns det ju faktiskt massor av andra positiva saker att glädjas över:
- Jonas comeback, härligt att se killen igen, och ett mål blev det ju också. Succé!
- Massor av publik och full försäljning i kiosken.
- En härlig kvällssol och inget regn eller åska.
- Fortsatt spännande serie inför hösten


Jag vet att ingen av er deppar allt för mycket just nu, det här har ni glömt, och lärt er utav. Jag antar att ni spelar Counter Strike, ligger i sofforna och käkar glass, eller gosar med små/stora syskon. Det är BRA!

Ladda batterierna inför helgen, matcher mot Knivsta och Ålänningarna.


- DERBYFÖRLUST

Tisdag, Augusti 7th, 2007


image56

SEGT SOM SIRAP - TUNGA BEN ORKADE INTE IDAG


Matchen ikväll mot Rimbo ute på Tunavallen var ingen roliga historia, trots en blixtinkallad supercoach så orkade inte dom små benen pinna på som dom brukar. Även om killarna ville spela och hjärnan sa
"GO GO GO", så sa benen "NO NO NO".
Helgens långa cup hade satt sina spår och det var inte mycket att göra åt, man stred på så gott man kunde och positionsbytena spelade mindre roll denna dag. Ett derbytaggat Rimbo vann till slut med 1-3 och vi får nog vara glada att det inte blev mer än så helt enkelt.


MEN... hade domaren sett Rimbos offsidemål och Luddes stolpträff gått in så hade vi kanske kunnat bärga hem åtminstone en poäng tror jag. Lika bra att jag säger det på en gång, så inte Tommy blir sur på mig.
Du hade sagt likadant. De flesta bortamål luktar alltid offside, så är det bara.
Måste ju också passa på att säga att jag fnissade en hel del när "den andra" domaren (Hacke) röt till på en Rimbo-kille som varje gång ställde sig en meter framför bollen när vi hade frispark. "Hade du stått 4 meter ifrån så hade jag inte sagt något, men EN..." Gult kort! hehe


image57
(Inte dagens domare på bilden)


All cred grabbar, tappert kämpat! Kom ihåg vad jag sa i pausen,
"Nu kämpar vi för varandra där ute, hjälp varandra".
Ok, jag ryade väl en hel del annat också, men jag blir ju så involverade i er och erat spel. Vet ju att ni kan, och led verkligen när jag såg hur slut ni var när bytte av varandra. Tack för att ni ställde upp för mig och hela laget idag killar, nästa gång kör vi över dom så det bara sjunger. Eller hur?

Tre Tack Till:
- Anna Lena för sitt "kioskande", kanon-jobb!!
- Domarna Hacke och Tommy
- Ni föräldrar och den lilla hemmaklacken på fyra killar (Red Army, som någon sa), som var där.


Sorry att jag inte löste det på ett bättre sätt, men hör ni, shit happens! Nu knäpper vi Valsta Syrianska på nästan imorgon istället, ta ut revanschen omgående.
"Ge mig ett B, ge mig ett K, ge mig ett V.. Vad blir det? BKV!! BKV!!"


- STADIUM CUP - SÖN

Söndag, Augusti 5th, 2007

image49
(Sofia utslagen och inslagen)


VASALUND VANN STADIUM CUP


Så var man då ÄNTLIGEN hemma igen, vilka svettiga dagar det har varit. Massor med matcher och sol sol och åter sol. Ansiktet ser ut som en mosad tomat och vätskebalansen är nere på noll, Ludde kan knappt gå och Lena är skelögd av trötthet. Och då har jag inte ens nämnt grabbarna i laget, de utslagna hjältarna som stred helt underbart i värmeböljan. Och det gäller minsann också dom som spelade i det andra laget, och som vann ett par matcher under dagen, trots spelarbristen. Men jag hann inte och kunde inte, se alla deras matcher så jag kan inte kommentera deras insats med mer än.... SKITBRA BLÅA LAGET!!!


image50
(Karla klipper till mot Brommapojkarna, laget man just nu är less på att höra talas om haha)

Vad ska man säga om det röda gänget då? Jag kan skriva rena matchreferaten, om jag nu trodde att ni vill läsa det. Men det tror jag inte, så det får bli en snabb redovisning. Man vann enkelt mot Älta IF med 4-0 efter glänsande bollrullning och ett sånt där bra spel som man brukar kunna plocka fram när det gäller. Sedan fick man möta det ökända BP-laget från Gotland (BP2) och förlorade med 1-2. Trots spel mot ett mål i sista halvlek och ett BP med panik i blick som rensade till inkast (jag räknade till ca 15 gånger). INTE ofta dom får göra det, det kan jag lova. Och deras tränare sa efteråt att det var skoj att få möta ett lag som kunde spela FOTBOLL. Sen blev det efter fem timmars speluppehåll en sista fight mot AIK som blev en parodi på fotboll.


image51
(Nöjda killar efter 3 raka vinster och 18-0 efter dag 1. Visar inte bilden efter dag 2, den var inte vacker)


ALLA var fullständigt slutkörda, och Vicke, Theo och Kevin P kunde inte spela mer pga av skador osv. Sen stöp William efter att ha blivit knockad av boll, och Ludde låg utanför planen i 10 minuter med pappa jobbandes med kylsprayen. Dom stod upp och kämpade trots 0-4, bet ihop och hann göra 2-4 innan slutsignalen. Det komiska var att AIK var minst lika skadade, trötta och slitna, och hur kul är det att slita för att nå en plats till en B-final som skulle spelas två timmar senare kl 19.45. När man stack hemifrån 06.30 och började första matchen 08.30?
Och om ni ser på Stadium Cups hemsida så förstår ni att fler stöp på mållinjen, W.O i flera av matcherna. AIK som vann över oss, ställde inte upp i sin match. Och BP som slog oss orkade inte heller fullfölja, synd på en sån bra och trevlig cup annars. Det var helt enkelt FÖR mycket av allt idag!


image52
(Full attack och mål mot Järfälla)


Men vi som har varit där under dessa dagar hade i all fall skitskoj, vi åkte och badade, käkade glass och hade det allmänt myspysigt i solskenet. Och alla som spelade (i båda lagen) ska ha ett STORT TACK för sitt showande, och Nicklas/Lillis för att ni skötte det så bra.
Och vad det gäller slutspelen, placeringar osv så får ni läsa mera på deras hemsida. För jag orkar inte redovisa allt här...
ps. Det finns massor av fina bilder upplagda där, även på grabbarna från BKV Norrtälje, så missa inte dom.


Avslutar med lite humor på låg nivå:


image53
ALLA barnen käkade glass....


image54
... utom Harnebäck.... för hans var väck


image55
Gissa vad? Maila svaret till [email protected]



//Limpan 2007-08-05 (varmaste augustidagen i Stockholm på 20 år)


- STADIUM CUP - LÖR

STADIUM CUP - LÖRDAGEN

Lördag, Augusti 4th, 2007


 

image48
(Glada miner ute på Värmdö)


 


LÖRDAGSMATCHERNA UTE PÅ INGARÖ - I KORTHET


GRUPP 1:
1. IF Brommapojkarna 94-8  3  300  22-1  +21  9p
2. Älta IF  3  201  6-7  -1  6p
3. Nockebyhovs IF  3  102  2-10  -8  3p
4. BKV Norrtälje  3  003  2-14  -12  0p


MATCHRESULTAT:
Älta IF - BKV Norrtälje  3-1
Brommapojkarna  9-0
BKV Norrtälje - Nockebyhovs IF  1-2


SUMMERING:
Det var inte lätt för dessa killar att få till spelet som man kanske ville. Man har ju inte spelat så mycket ihop, och dessutom så hade man ju ett par inlånade spelare. Ganska svår grupp med tufft motstånd gjorde det inte direkt lättare. Men jag tycker att sista-matchen var ett stort steg framåt, och att om man kämpar så imorgon så kan det bli riktigt kul.
Jag håller stenhårt på er! Ge järnet!

GRUPP 2:
1. BKV Norrtälje  3  300  18-0  +18  9p
2. Boo FF 2  3  201  10-10  +0  6p
3. FC Järfälla  3  012  9-18  -9  1p
4. Brommapojkarna 95-14  3  012  5-14  -9  1p


MATCHRESULTAT:
BKV Norrtälje - Boo FF  6-0
FC Järfälla - BKV Norrtälje  0-7
Brommapojkarna - BKV Norrtälje  0-5


SUMMERING:
Störst grattis till Sean, hålla nollan är alltid lite extra, och idag blev det hat-trick i nollor. Kul!
I övrigt så stämde spelet riktigt bra, kanon-säker backlinje, kämpande mittfält och massor av bra avslut från anfallarna. Morgondagen ser spännande ut, och innehåller bland annat ett revanschmöte mot BP från Visby. 3-3 då, vad blir det imorgon?


DAGENS KOMMENTARER:
- åååååååånnäää.... när Nicklas byttes in och skulle bort på andra sidan plan, trött i sista matchen eller vad? hehe
- Kom igen RIMB... BKV, Marinas egna hejaramsa korrigerades i sista stund.
- Du borde gå till psykologen, en Boo-spelare till sin sol-stingsagerande kompis som skulle slåss med järnrör.


Slutligen kan man väl sammanfatta dagen med att det var en BRUTAL SOL och stekande hetta nästan hela dagen. Sex matcher eller fem timmars fotboll med BKV att titta på, och 20 mil tur och retur. Och personligen så anser jag att matcher INTE skall spelas innan klockan 12.00, minst! Att gå upp 06.00 lördag och söndag är INTE normalt, eller? MEN DET ÄR JU SÅ KUL ATT SE ER SPELA GRABBAR!!

Obs, ni hittar morgondagens grupper, matcher och tider på hemsidan. Håll koll
Lite läskigt när vi åkte hem också, tragisk bussolycka stoppade upp trafiken en hel del, läs här.

Fortsättning följer....


- JÄTTEDAGBOK FR VISBY

Lördag, Juni 30th, 2007

TISDAG OCH RESA TILL GOTLAND


image25
Bye Bye Norrtälje


Samling vid Sportcentrum redan klockan 07.30 för vidare transport ner till Nynäshamn med inhyrd buss. Dryga två timmar senare så anländer vi till färjelägret och tillsammans med 42 andra lag och totalt 1492 passagerare (av 1500 möjliga) drar vi sedan till Gotland och Visby.

Strålande sol och allmänt halvkaos ombord, men som tur vad så hade i alla fall vi en kanonplats i försalongen med lite mer lugn och ro. När vi sen anländer till Visby så börjar det regna, det är inte sant!!

Och jag som hade sagt att "på Gotland skiner alltid solen".

Medan alla sedan packade in sig i de bilar som redan hade åkt ner, så letade jag och Lena febrilt efter det "lilla blågula tåget". Ett litet tåg som skulle forsla oss upp till Österport, allt enligt tidigare bokning. Men efter en kvarts irrande efter det förrymda tåget blev det en "bulle" istället, för som sagt, det ösregnade.


image26
Hittade det lilla fula tåget tre dagar senare


Taxichaffisen dumpar oss utanför turistbyrån där vi plockar upp våra nycklar, och sedan traskar vi våta vidare ca 500 meter till våra lilla mysiga lägenhet. Perfekt läge, lagom stort, tyst och skönt, men inget internet!! Katastrof!!
Nu kommer mitt jobb att få en fet mobilräkning pga uppkoppling via telefonen antar jag, men det är smällar man får ta.


Sen bär det iväg ut igen, regnet fortsätter att vräka ner och när vi rundar hörnet ner till centrum så stöter vi ihop med hela Norrtäljegänget. Dom stod och köade för att få ut sina hyrcyklar, och hade redan åkt på en rejäl utskällning då dom i ren iver rusade in och grabbade varsin cykel trots att man inte annonserat sin ankomst.
Men sen drog grabbarna glatt vidare, medan Hacke och Åke såg mindre roade ut. Otippat med huva upp och 15 pojkar som stegrade iväg i full speed.

De föräldrar som stod kvar under markisen spilttrades efter överenskommelse om att äta middag nere vid Söderport klockan 18.00.

image27
Cyklar cyklar och åter cyklar


Lena och jag hämtar ut våra cyklar (som Lena tvingat mig att hyra) hos en uthyrare som måste ha tagit oss för idioter. När vi stack därifrån så vred jag på huvudet och såg den fan ruska på huvudet, och ja, jag hade gjort likadant i det vädret. Ett inköp av paraply hjälpte föga då det ju blåste också, så vi parkerarade utanför ett litet skönt café, Skafferiet, och gick in och fikade. En gammal timrad stuga, mörkt med mängder av levande ljus, och en pianist som satt och klinkade på ett piano, riktigt mysigt.


image28
Favoritcaféet Skafferiet


På vägen ner mot Söderport så tvärnitar jag utanför en Teliabutik för att kolla in urvalet på teknisk utrustning för surfning i cyberspace. Men dom körde bara med trådlöst för nittio spänn i månaden, MEN, man var tvungen att teckna tolv månaders abonnemang."Morsning", sa jag och trampade i rent ursinne fram till muren på fyrtiofem sekunder blankt och sladdade in under ett jätteträd, dyngsur!
Där stod vi sen och väntade in resten av gänget, kalla och vrålhungriga.


image29
Röjiga vargar i grottan vid Söderport


Sen fick restaurang Söderport besök av trettio hungriga "vargar" som käkade pizza så pizzabagaren säkert tog ut två veckors semester omgående efter det vi betalat och gått. Trevligt att sitta där inne och äta gott tillsammans, och efter det så gick halva gänget en sväng inne i Visbys gamla stad för att bara titta lite och smälta maten.
En otroligt mysig liten stad, och doften av rosor var helt underbar.

image30
Immigt god, iskall Wisby Klosteröl


Efter det att vi sedan sagt god natt så stannade vi till vid en affär och inhandlade frukost, och inte minst kaffe, varpå vi snabbt cyklade hem till vår lilla lya på Birkagatan.
22.00 stöp Lena och en timme senare, även jag. Och då ska ni veta att jag aldrig kommer i säng innan midnatt i vanliga fall, men jag antar att det var havsluften som gjorde sitt. Kanske 1500 medresenärer, 5 timmars cykling i ösregn, eller kanske jättepizza och ett par kalla öl som avslutning.
Det sista jag såg innan jag drog ner rullgardinen var vår underbart vackra bakgård.

image31
Underbar utsikt mot vår bakgård


ONSDAG OCH DAGS FÖR MATCHER


Vi vaknar redan 07.30 på onsdagen och när jag rullar upp rullardinen så ser jag åter igen regn regn och åter regn. Lena försöker sedan med hjälp av varmt vatten, bryggkaffe och ett kaffefilter att göra morgonkaffe, fiasko! Men med hjälp av ren vilja så sväljer man ner joxet och PANG, ögonen öppnas. Sen var det bara fram med kartan och leta upp planen, för klockan nio var det dags för första matchen, mot Visby Gute. Nervöst!


Efter femton minuter i skitväder och en raksträcka som såg ut som en mil (minst), så kommer vi fram och får se en underbar match. 5-1 med mersmak på mer, och stackars Visby blir utspelade av en taktiskt coachande Hacke. Premiärnerverna var upplösta, och när grabbarna gjorde "segervågen" så jag lättnaden i deras ögon. Skönt!!

image32
Vågen efter enkel seger över Visby Gute med 5-1


Jaha ja, "hem" igen då, på cykeln och två kilometer i motvind in mot city. Jag borrar ner huvudet och vinkar adjö till Lena (som stannar till vid ett varuhus, otippat) och slänger i trean så vattnet sprutar bakom mig. Bort till skolan för att kolla in killarnas boende och för att torka upp det värsta.. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag hade forskat fram ett internetcafé ett par stenkast därifrån (bara 1 km) där ifrån.


Lite lunch och en timme på sängen, sen dags för ännu en tur ut till Rävhagen, som platsen hette där vi spelade våra matcher. Nu för match nummer två, mot Älvsjö AIK.
Samma procedur, cykel, regn, 2 km, och mummel mummel.
Men det jag fick se var värt varenda tramptag så här långt, en fullständig utspelning och hela 12-0 i matchprotokollet. Det var mäktigt!

Att sedan nästan alla grabbarna får göra mål var ju extra skoj. Den "gamla" backlinjen med Rikard, Theo, Gurra och Ludde gjorde också mål, allihopa. Och det klart jag tyckte Luddes frilägesmål iskallt inrullat var kyligast, man är ju inte mer än stolt pappa ibland.
Så det blev segervåg nummer två idag!

image33
Ytterligare en "våg", nu efter 12-0 mot Älsvjö AIK


En annan liten lustig detalj, var att Åke hade cyklat "lite" fel, ja inte roligt för honom kanske, men för oss. Han hade hakat på en domare (?) som tydligen skulle hem till Hemse, och missade därför hela första halvlek. Hur långt det var vet jag inte, men jag tippar på minst ett tre fyra kilometer.
Han hade även tappart bort sin jacka, men den återfanns senare i matsalen.

image34
Åke berättar om sin vilsna tur till Hemse


Dagens eloge till alla medresta föräldrar och anhöriga som efter ett tag blev helt "sjötokiga" och ropade ramsor hej vilt. I cuper på bortaplan tycker jag på något vis att det är befogat att vara lite "som alla andra", och heja på de sina för att vilja vinna.
Det var "Vi är Hackes hungriga vargar", och "Vi har seglat över havet, för att se på bästa laget, B-K-V". Skitskoj!
Ja kanske inte för Oscar, Vickes brorsa, som skämdes över farsans gapande.


Hacke log mer än vanligt när vi cyklade tillbaka, ja han fick också cykla en tur idag, ser ni synen framför er? hehe. Och det klart han var nöjd med 17-1 på två matcher, och att Brommapojkarna bara hade mäktat med 4-0 mot Älsvjö., och som vann knappt över Visby med 3-2. Det såg bra ut.


Kvällen började lungt, jag kollade rysare på DVD och Lena brände pengar i stan, det finns ju affärer överallt i byn. Grabbarna var ute på en rundtur och hamnade på O´Learys för att se på när Bajen spöade Göteborg. Framåt nio ringde Klasse och det innebar omedelbar utgång, så sen satt vi fram till midnatt på Stora Torget och drack sockerdricka till krogen stängde. Lollo var också med, men Lena surade lite där "hemma" för att alla kläder var ju blöta.

Ett utvilat BKV ger garanterat Brommapojkarna en riktig match imorgon, det kan jag satsa pengar på.


TORSDAG OCH GRUPPSPELSFINAL


Hoppla Pålle! Grenslar cykeln och viker ner kepsen för att den ska sitta kvar på skallen i regnet och motvinden, ingenting kunde stoppa oss från att cykla ut och kolla bollen idag. Ut på raksträckan och bort till planerna. Klockan nio blåste domaren igång matchen och sen blev det åka av i sista gruppspelsmatchen.
TYVÄRR så missar domaren en klockren offside och vi står med lååång näsa, 0-1 innan tio minutar hade gått. Och TYVÄRR så missar domaren en ännu renare offside lite senare och vips, så står det 0-2 på resultattavlan.
Huvuden började hänga så smått på våra grabbar, men jag såg att det dom inte hade gett upp. Och mycket riktigt man bet tillbaka riktigt riktigt bra, och man började så smått plocka fram det fysiska spelet.
Men 0-2 står sig halvleken ut.

image35
Gabbe lipade åt domaren


Halvlek nummer två blir en ren knockout på BP, med först 1-2 och sedan 2-2 på ren vilja. Jublet från oss föräldrar visste inga gränser, och med kvarten kvar så gör dom också 3-2. Det var skitskoj för oss som tittade på, att se dessa killar spela så tappert. Och jag tror det var den vanliga respekten mot motståndaren som spökade i första halvlek helt enkelt. Men som sagt, i den andra var den som bortblåst och man spelade ner BP i brygga.

TYVÄRR så kommer 3-3 med 6-7 minuter kvar att spela, ett konstigt mål som jag senare hör att en av deras spelare föst fram bollen med handen, och som sedan sattes i mål. Man ska absolut inte lasta domaren för det, för det är ofta svårt att se vad som händer där inne i "gröten" ibland framför målvakten. Men det var ju så tråkigt!

Jonatan försökte med en sista kraftanstränging forcera in bollen i mål, men målvakten hann ut emellan och fångade bollen. Jonatan hann dock inte stanna, så det blev dojjan i magen på keepern och ett gult kort. Jag tyckte synd om honom, och han gör en stor gest som sedan står och klappar om målisen när han sakta reser sig upp. Snyggt!

Klockan gick skit-sakta, och vi som tittade på bet febrilt på våra naglar, domaren verkade ha tappat bort pipan. Men efter typ hundra år blåser han av matchen och våra armar åker upp i luften. Oavgjort räckte för att vinna gruppen, och det var inte vi som låg och grät i gräset efter den matchen, dom var rödsvartrandiga och hette, Brommapojkarna.

image36
Så här nöjda var grabbarna efter 3-3 mot BP och gruppseger


Lite senare på dagen var Lena och jag ner till skolan och hälsade på Ludde en stund. Han hängde sedan med oss för att vila öronen lite, och jag smet ner till mitt favvis-ställe, internetcaféet. AIK har ju värvat och mina kontakter måste rådfrågas för mera info, det ser ju bra ut. Det som händer där är nästan lika viktigt som dessa Visby-dagar, nja inte riktigt kanske, men nästan...

image37
Vilostund på skolan, observera Håkans meditation "mitt i"


På eftermiddagen så öste vi på med åttondelsfinal mot ett gäng finnar, Lepa Blues, och det var fullt ös framåt redan från start. Matchen var helt i vargarnas klor och att 5-3 seger var rättvis var det inget snack om. Lite väl fult spel av våra österländska grannar kanske, speciellt av deras nummer tre som försökta kapa alla på planen.
Men det var väl frustration eller något annat som fick killen att spåra ur, vad vet jag.

Nya bland publiken var familjen Bergsten som hade anslutit sig till truppen, och gissa om dom fick höra galna finska föräldrar på andra sidan plan. Dom försökte tysta våra ramsor med tutor och hakkapellitta-gapande, jag tror till och med att jag hörde någon som skrek postilaatikko där borta (brevlåda?).

image38
Vad gör far och son?


På kvällen samlades vi föräldrar på Stora Torget och åt och drack gott, jätteskoj att umgår lite utanför själva fotbollen, det måste vi göra oftare. Ett långbord på verandan, och en underbar kvällssol (ja ni läste rätt, en SOL) gjorde det hela jättetrevligt. Efter några timmar så gick vi vidare, ja i alla fall tjugo meter, ner till Munkällaren med alla sina valv. Och framåt halv tolv så sa vi go natt till varandra och vandrade hem till våra små krypin.
Förresten, konstigt att dom sista jag såg var Klasse och Lollo... igen!?

image39
Visby By Night


FREDAG OCH KVARTSFINAL MOT BROMMAPOJKARNA 3


Tidig avspark även denna dag, och åter igen ett Brommapojkslag, när ska vi slippa dom? Fast nu var det ett lag modell ännu bättre, och med enbart nittiofyror i, tungt.
Soligt och fint men med kraftig blåst idag, men klart trevligare än det sura regnandet, men varför finns det inget "perfekt" väder? BKV håller tätt i tjugo minuter trots intensiv press från motståndarna, men på en feldömd hörna lyckas dom tåa in 1-0 och vi får ta oss an vilan med underläge.


Andra halvlek blev ett ställningskrig och dom förut så kaxiga BP slog ett par gånger bort bollen i ren panik. Kul att se våra grabbar stressa sönder ett sånt lag som dagen innan satt och dömde ut oss vid långsidan som enkla motståndare. Men tyvärr så får vi inte det där målet som vi ju så gärna vill se. Men med facit i handen så måste jag erkänna att det var en av de bästa backlinjer jag någonsin sett under grabbarnas fotbollsuppväxt.

När slutsignalen gick så skrek BP som om dom hade vunnit VM, så nog satt skräcken lite där under dom respektingivande tröjorna. Synd för oss att turneringen nu var slut, och att det var väldigt deppade killar som kom oss till mötes. De vann 3 matcher, spelade en oavgjord och förlorade endast en, med 25-5 i målskillnad!
All "cred" till våra killar, och jag skriver det här och nu...
TACK SKA NI HA, DET GJORDE NI BRA!! Jag håller på er, träna hårt och bli ännu bättre, ni har "DET".


image41
Lite deppig bild efter 0-1 i kvarsfinalen, men vilken match


På dagen cyklade dom vidare ut till Knieppbyn för bad och lek, mingolf, sol och semester. Lena och jag valde att göra Visby och promenerade runt hela byn, och bara insöp historiken i de gamla ruinerna. Man kan verkligen känna "andarna" i väggarna om man är tyst och koncentrerad, det är mäktigt med historia.
Sen lunch mitt i folkvimlet och fika på ett helläckert ställe med havsutsikt, en underbar sistadag på Gotland. Och allting i strålande sol. Men ska jag var riktigt ärlig så grämde jag mig fortfarande, att man skulle knalla omkring som den nördiga turist man var när man egentligen ville tagga för en semifinal.
Grabbarna glömde det säkert fortare än jag, men det var ju så nära.

image42
St Lars ruin, med St Lena i förgrunden


På eftermidagen ringer Anna Lena och säger att planerna har ändrats, alla vill åka hem med morgonfärjan, så det blir snabb ombokning. Och inte gjorde det mig något, jag vill bara lämna ön så fort som möjligt, jag är så förba**at trött på regn och cyklar. Grymt ont i baken har jag också!
Förresten, på kvällen så lämnade vi in våra hyrcyklar, men innan jag rundande hörnet till uthyraren så stannade jag och gosade lite med min käre vapendragare under veckan. Det kändes bra sen, att släpa in vraket där och säga "tack för lånet".
(barn gör INTE som farbrorn på bilderna, ingen kom till skada vid fotograferingen)

image43

image44
Ömt farväl av min hyrcykel


Sen blev det stadsvandring igen, i den sköna kvällssolen, och på vägen hem stannade vi till och klämde varsin cheeseburgare. Då kommer hela gänget gåendes, på väg hem till skolan. Hacke stolt som en tupp efter att ha vunnit minigolfen med ett ynka slag hehe. Ja visst ja, jag får ju inte glömma att rekommendera glassbutiken Visby Glass på Hästgatan. Där Lena testade, den enligt Vickes mamma Sofia, enormt goda jordnötsglassen. Och den var kanon! Själv är jag ju hel-körd på sorbet så det blev en melon/ananas, och den var inte heller helt fel mmmm.

image45
Go glass och en go kille  

Kvällen i övrigt gick sakta sakta för nu var man liksom inställd på hemresan, och själv var jag väldigt nervös då det friskade till rejält i blåsten, men sjösjukepiller var inhandlade under dagen.
Vi tänkte gå ut och käka gott, men valde att stanna kvar att mumsa på rummet och dela på en flaska ramlösa, nja en flaska var det i alla fall.
Snart hemma igen, och det ska bli skönt, men det har varit skitroligt att vara med på Gotland, trots mitt gnällande, och jag gör hemskt gärna om det igen. MED BIL!


LÖRDAG OCH HEM LJUVA HEM

image46
Bye, Bye Visby


Lördagmorgon och avresa hem, alla samlades ner i väntehallen för att traska på den väntande färjan. Regn regn men vad gjorde det nu, synd om dom som var kvar så klart, men vi får hoppas att molnen svepte förbi Visby. Småland har katastrofvarning, och Blekinge lider, vad är det som händer?
Nåväl, på bussen hem så var det bara vi fem vuxna som lyckades hålla ögonen öppna, killarna lät som en zzzzågfabrik. Skönt att äntligen få komma hem igen, och sova i sin egen säng, eller hur killar?

image47
Slutkörda grabbar på väg hem


Avslutar med ett TACKA alla, och nu blir det klubben-för-inbördes-beundran:

Grabbarna: Philip, Filip, Matte, Theo, Ludde, Jonatan, Crille, Hellgren, Sam, William, Gurra, Rikard, Iko, Joar, Viktor J och Kvarnlöf (skadad).

Samt Hacke, Håkan och Åke för att ni höll ihop det hela. Coacheriet, sammanhållningen, sovaktandet, och diverse nöjesinitiativ.

Anna Lena och Peter för allt fixande med resor, bokningar, mat, matchbevakningar och allt möjligt annat.

Alla föräldrar och syskon, och mor-far föräldrar som var där, för många namn att nämna, men ni var viktiga. TACK!

Sist men inte minst, tack Lena för att du stod ut... I love you!


//Limpan (2007-06-30)

ps. Ni som vill ha en cd med 200 bilder, hör av er


- RAPPORT FR INTERNETCAFÉ

Torsdag, Juni 28th, 2007

Tre matcher spelade, 5-1 mot Visby Gute, sedan 12-0 mot Älvsjö AIK och nu idag gruppfinal mot Brommapojkarna, 3-3.

1. BKV Nortälje  2  2-1-0  20-4  7p
2. Brommapojk.  2  2-1-0  10-55  7p
3. Visby Gute
4. Älvsjö AIK

Och nu väntar ett finskt gäng, eller Djurgården i nästa match, som spelas 17.00. Grabbarna gav ALLT mot BP och trots underläge 0-2 (2 offiside) så vänder man till 3-2 men tappar in ett skitmål på slutet. Men 3-3 räckte ju!

Vädret är skitdåligt med regn hela tiden, och för en annan med cykel känns det riktigt TUNGT. Säkert, trampat 200 mil nu, typ, kanske... och har skavsår i häcken, jag ska ALRDIG cykla igen. Men just som jag skriver detta så tittar faktiskt solen fram, så nu sticker jag och badar på stört.
Hasta la vista


Hälsningar från oss alla


- TREVLIG MIDSOMMAR

Torsdag, Juni 21st, 2007


image21

VILLE BARA ÖNSKA BLOGGLÄSARNA EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR!!


Nästa vecka på tisdag drar vi till Gotland, bloggandet lär ligga nere då internet är en nymodighet där "nere". Det får bli en resumé i efterhand.... njut nu av sommaren!


- TUFFT DERBY

Måndag, Juni 18th, 2007


image20

KÄMPASEGER BORTA MOT EDSBRO


Var INTE på plats idag, då jag hade en annan match att bevaka uppe i Gävle, usla 0-0. Men jag fick som vanligt en ingående rapport från min "säkra källa", en supporter-mamma.
Som poängterade att motståndarna hade lite problem med fotbollsreglerna och att domaren hade glömt vissselpipan där hemma. Men skämt åsido så gjorde BKV det bra, och vann relativt säkert med 5-2, trots missad straff. Bra jobbat grabbar, nu är ni tvåa i den här serien också, P14.
Skönt också att grabbarna nu har fem raka vinster efter några tunga förluster, kul!


På IP vann Islands flickor 19 över Sveriges med uddamålet, 0-1, inför över 750 personer. Ludde påstod att dom skulle slagit dom båda, men jag tror inte hade varit lika kaxig om dom jagat honom där ute på planen haha


- WIGÖR FICK LÅNG RESA HEM

SÄKER VINST MED 10-2 ÖVER SK WIGÖR


Otroligt men sant så slutade det regna precis innan avspark, så vi hade uppehåll hela matchen. Att det började igen efteråt gjorde ju ingenting, allt gick vår väg idag.
0-1 i baken var ju lite synd, men det fanns inga tecken på att det skulle vara något som hindrade BKV från att vinna. När man väl började rulla boll så var det spel mot ett mål, och jag tror inte motståndarna var över mittlinjen mer än ett par tre gånger.


Wigör stretade på tappert, men hade inte den där kunskapen som våra killar innehar. Målen trillade in ett efter ett och sex man fick göra mål, så fördelningen var rejält utspridd. Kul! Vissa backar försökte också smyga upp lite i slutet, så visst hade man sug efter mera idag. Målskillnaden kan komma att bli viktigt i denna serie, så tvåsiffrigt var ju kanonbra idag.
Tack för underhållningen.... Kämpa vidare grabbar!!

Dagens lyckligaste var nog joars mamma som vandaliserade sitt eget paraply när Joar gjorde mål. SWOSCH så kom halva paraplyet i ren glädje, och vi andra fick huka oss hehe


image19

Några föräldrar som ska ha lite extra cred idag är Nicklas och Stefan som agerade domare, och gjorde det lysande. Samt kioskpersonalen, Carina och Lena som langade korv och kaffe. Och Peter som kör omkring på kiosken är ju givetvis med på ett hörn, som vanligt. Kul att se så många på Tunavallen förresten, pojkarna behöver ert stöd. Ops, höll på att glömma Hacke ;)


- 0 PROBLEM I HALLSTAVIK

Tisdag, Juni 12th, 2007


DET RYKER FORTFARANDE I HALLSTAVIK


Grabbarna är precis på väg hem från sin bortamatch uppe i Hallstavik efter en säker 6-2 seger. "Det var lugnt", sa Ludde i telefonen, "Hallå, blev det 6-2, eller? Sen var det bara en massa fniss i luren, så jag antar att det var en kul resa, trots att man var i Hallsta. Jag får försöka lirka fram lite mer detaljer senare, så ni kan kolla in sen igen om det har tillkommit något intressant.


En sak som är väl värt att berätta, är fortsättningen på gårdagens olycka ute på Tunavallen. Hacke ringde och berättade att Jonas är på väg hem med tejp och skenor. Det har gått bra så här långt, så vi kan inte annat än att hålla tummarna..... eh, be en bön, att det all läkning går som den ska. Stort av dig grabben, du är tuffare än farsan hehe... Nä då Mille, vi tänker på dig också


image18

GRATTIS TILL HALLSTA-GÄNGET, DET GJORDE NI BRA!


- RYSARE MOT VÄDDÖ

Måndag, Juni 11th, 2007


image17

STARK INSATS MOT SERIELEDARNA VÄDDÖ


Årets kämpainsats för i år, kör man så här i varje match så blir det inga problem. Tyvärr så hände det en jobbig olycka redan i första kvarten, och jag vet ännu inte riktigt hur illa det var.
Jonas i mål blir antingen sparkad eller trampad på handen i en närkamp, svårt att se där vi satt. Och det slutar inte bättre än att han får åka i ilfart till sjukhus, för tummen såg INTE bra ut. Bruten, ur led, vi vet ej.
Vi tänker på dig Jonas, krya på dig....


Efter det så ser våra grabbar helstirriga ut, och det var inte undra på. Hellström in i mål, och han gör det BRA, men tyvärr så säger det PANG 0-1, PANG 0-2 och det såg inte bra ut. Fast jag var innerst inne inte så himla orolig trots allt, Väddö var inte bättre än oss. Och sen i slutet får vi lite turligt en straff som William kyligt hänger in på deras tvåmeters-målis.


I andra får vi se ett helt annat lag, och Crille tar plats mellan stolparna. Man öser på och kämpar som små illrar där ute, man kvitterar och man tar ledningen 2-2, 3-2, 4-2 och sen lite synd på 4-3. Men det är en ren kämpainsats, och det var riktigt skoj att se. Det här är FOTBOLL! Kul också att teknik och boll-rull slår rensningar a´la Dala Dahlqvist (papporna får berätta). Att man inte får panik, att man INTE ger upp, att man kör på i sitt eget spel. Säkert spel i back-linjen, tufft mittfält och aggresivt på topp. Vi på läktaren var imponerade, och jag är övertygad om att grabbarna sover extra gott inatt.


När matchen var slut så sa jag åt dom att hurra extra i omklädningsrummet... och göra det för Jonas. Det hördes ända ut på planen, sånt värmer! Alltid gött att besegra dom som leder, eller hur killar? GRATTIS!!
Bra jobbat Hacke


//Limpan (2007-06-11)


ps. pratade med Hacke vid 21.45 som var på väg hem från sjukhuset då. Förmodligen var tummen sliten ur sitt läge, och man skulle söva ner Jonas för att få benet på plats igen.

ps2. Jonas fick stanna kvar på sjukhuset, och opererades på Astrid Lindgrens sjukhus idag tisdag. Han är på väg hemåt, och vi skickar SÅ KLART våra hälsningar, alla tänker på dig Jonas!!


- 7-1 MOT MARKIM

Måndag, Juni 11th, 2007


image16

ENKEL SEGER ÖVER TABELL-JUMBON MARKIM-ORKESTA


En säker "tre-poängare" bärgades hem på söndagskvällen efter 7-1 på bortaplan. Jag var dessvärre inte på plats så jag kan inte skriva något om spelet, men vad jag förstod (enligt ludde-chat) så hade Hellgren smällt in 4 mål, vilket ju hade räckt bra. Men för målskillnadens skull så spädde Niklas och Robin Å på med ett par till. Vi lär behöva varenda mål i den här tuffa serien.


Om ni undrar över bilden, så ja, det är snövit och dom sju dvärgarna. Jag gogglade snabbt på "7-1″ och fick då in den här bilden. Och i brist på annat så blev det den. Undrar just vem som är vem av dvärgarna i dagens lag, killen längst till höger tex. Men han ser mer ut som mig just nu efter en lååång dag/kväll på ett hett och soligt Råsunda igår (1-1 mot Örebro?! Suck).


ps. Valsta Syrianska - Märsta 2-1 i lördags, bra eller dåligt? Bra tror jag


- DM-SEMI, ENKÖPING


SUR SEMIFINAL-FÖRLUST MOT ENKÖPING


Åter igen en stekhet dag med fotboll, men den här gången på hemmaplan (Tunavallen). Besöket kom från Enköping, "Sveriges närmaste stad" som man själva säger, men "staden som Gud glömde" i mina ögon. Säsongens svåraste match gällde semfinal i DM och det klart att det var en viss nervositet både på och utenför planen. Och tyvärr så fick motståndarna bästa möjliga start då man efter ca en kvart får göra 0-1. Men sen tog BKV över mer och mer, och stundtals så smällde det ganksa rejält på planen. Dom kämpade stenhårt i värmen och det betalade sig i slutminuten då man får in bollen på en tilltrasslad hörna, och 1-1 slutar första halvlek.

Andra halvlek, kan jag utan att överdriva, säga att BKV äger hela vägen. Men det är så svårt att få in bollen och trots att man äger spelet så får man aldrig dom där riktigt vassa målchanserna. Boll-jä**** vill bara inte in, utan istället händer det som bara inte fick hända. Man tappar bollen på mitten, och efter en lång passning kan deras forward smidigt lägga bollen i mål. 1-2, och det var en kalldusch. Bara ca sju, åtta minuter kvar och tiden rusade iväg, förlusten var ett faktum. Shit!


Grabbarna var otroligt ledsna efteråt, och jag förstår dom. Allt kämpande, krigande och den otroliga inställningen för vinst gav ingenting idag. Men det är inte riktigt hela sanningen, ni kämpade INTE i onödan, ni vann inte denna gång, men det betalar sig i längden. Fortsätt så här grabbar, och ni kommer att få stora fördelar i erat spel. KRIGA PÅ!

Jag tänker inte att gå in på hur osportsligt ESK åter igen agerar, men tränarnas uppmaningar innan avspark i andra var under all kritik. Svagt att instruera grabbar i den här åldern att agera utanför dom regler som finns till för att följas. USCH! Det svider i mig att se tårar rinna på dom smutsiga kinderna efter såna här matcher. Men det är oundvikligt, ingen vinner allt, så är det bara. Nästa gång kanske jag får se er dansa långdans i duschen, och då blir man VARM inombords.
GLÖM NU den här matchen snabbt, åk och bada, käka glass, och njut av en skön sommarlördag.... vi som såg er njöt av er show.

image15


Dagens ros tilldelas:
1. De barn och föräldrar som kom för att kika trots att man inte själv var uttagen idag.
2. Peter och Anna Lena som sliter och släpar och bakar.
3. Lena och Lollo som fixar kiosken.

- SVETTIGT VÄRRE

Onsdag, Juni 6th, 2007


image13

ÖKENHETTA UTE PÅ RÅDMANSÖ


Stekhet sol och en obefintlig bris möter oss när vi kliver ur de ac-svala bilarna ute på Rådmansö denna onsdag. Grymt hett att sitta och kika på fotboll, men man är ju egentligen dum som klagar, så vi säger väl att det var KANONVÄDER!
Måste dock poängtera att det är lite märkligt att domaren bestämmer sig för att vi ska spela 2×40 min idag, efter det att Rådmansö gapat om det vid avspark. Vi hörde att Hacke klagade och det förstår man ju, MEN "domaren bestämmer"...


Måste också säga att man reagerade lite på hur stora motståndarna såg ut gentemot våra killar. Ålderskillnad på fem år var det någon som sa på läktaren, och det stämmer nog för vår yngsta kille var -97:a och dom körde med ett par grabbar i moppe-åldern, alltså -92:or. Då blir det TUFFT!!

1-1 i första halvlek verkar stå sig tills RSK gör 2-1 i slutminuten, synd att det inte var som det brukar, 35 minuter, för då hade det varit oavgjort inför andra halvlek hehe. Som om inte det vore nog, det var en klockren offside på två spelare!!

Sen springer dom ner oss i andra och vinner till slut med 4-1, helt orättvist känns det ju inte. Men jag är övertygad om att vi kunde ha slagit dom med lite mer flyt, kanske ett par extra avbytare, och lite svalare väder.
Måste också säga att dom bommade ju faktiskt en straff, stolpe ut, efter att Jonas mosat ner en av "dom" bakifrån. Förresten, det var tredje matchen i rad vi får straff emot oss! Seriernas snällaste grabbar ser snart ut att vara värsta busarna på pappret, men jag tror RSK fick tre varningar för fult spel idag. Vi har nog helt enkelt lite otur just nu.
Cred till Lollo för en lysande insats på linjen.

image14


Det blev förlust även mot Harg/Östhammar fick vi höra, 2-3.
Vet inte riktigt vad som hände där, så jag kan inte skriva om den matchen. Mål i slutet i alla fall hörde jag.

LAGET mot Rådmansö: Elias, Jonas, Kevin P, Bellmin, Iko, Ludde, Gurra, Theo, Festim, Crille, Mini, Sam, Viktor J


TORSK MOT MARIEHAMN

Söndag, Juni 3rd, 2007

image1

Vad hände mot Mariehamn?


Inga färska rapporter inkomna, men enligt Upplands Fotbollsförbund står det BKV - Mariehamn  2-4. Det var mycket olyckligt då man nu hamnar på samma poäng som ålänningarna, och Märsta och Syrianska nu kan äta ikapp vårt lilla försprång. Synd!
Men men, det är bara att kämpa på och vinna nästa... och nästa.

I Edsbro vann man dock mot tabell-trean med hela 7-1. Och spelet hade varit mycket bra där stundtals, i alla fall enligt dom som var på plats.


NYA FAKTA OM MARIEHAMNSMATCHEN:
En stor orsak till förlusten lär ha varit att Sean åkte på rött kort och utvisning efter en fällning i straffområdet. (Du ska INTE deppa för det Sean, och det vet jag att du inte gör
Hellström kliver in i målet och gör det riktigt bra, men kvar är bara nio utespelare, och det blir för tungt. Trots en ledning på 2-1 så går det helt enkelt inte, och det är ju inte så svårt att förstå.


LAGET (Mariehamn): Festim, Hellström, Johansson, Robin O, Sean, Elias, Mattias B, Nisse, William, Jonatan, Alexander, Rikard, Filip T, Erik S

LAGET (Edsbro): Aspelin, Zebbe, Karla, Kevin A, Kevin K, Kevin P, Theo, Kvarnlöf, Philip, Johan, Mini, Markus, Anden, Crille, Niklas

BKV-VINST MOT RIMBO

Onsdag, Maj 30th, 2007

image2

DOMARDANS EFTER MATCHEN HMMMMM


BKV körde relativt enkelt över Rimbopojkarna 14 år, med 6-2 ute på Tunavallen ikväll (ons).
En rå och halvkylig afton med duggregn och en massa mygg, det var inget höjdarväder. Men jag, och många andra, tänkte nog inte så mycket på det i och med att spelet värmde så (vilken klyscha).
En halvseg men mycket stabil förstahalvlek och 1-0 ledning. Grabbarna visade ingen som helst respekt trots underläget i både år och längd. Utan kör på i sedvanlig stil med sitt fin-lir. Man kan säga att teknik besegrade styrka i första halvlek.


I andra blir det sen 1-1 och lite nerv, men efter en stund så seglar siffrorna upp i 4-1 och det känns klart. Och det var det också. Slutresultatet stannade på 6-2 till BKV och vi fick se vågen. Skönt tycker jag, och visst är det lite extra varje gång man vinner över just Rimbo hehe.


En liten felräkning fick oss på läktarplats att skrocka skönt när 5:an i Rimbo ropar "Kom igen nu, bara ett mål upp nu", efter det att dom hade gjort 4-2... eh?! Och om ni undrar över bilden till detta inlägg, ja vad ska jag säga? Jag sliter upp dörren till omklädningsrummet efter matchen och fångar domaren i segerdans i objektivet. Hmmmm, lite skumt. Undrar vad Norrtälje Tidning betalar för den bilden?
Skämt åsido, Slatko och Håkan gjorde en kanon-insats som domare, lugna och säkra, skönt att se. Bra jobbat gubbar!
Och när jag ändå håller på och "smörar", skitbra coachat idag Hacke


LAGET: Jonas, Matte, Filip, Ludde, William, Crille, Kevin P, Robin Å, Gurra, Sam, Hellström, Kvarnlöf, Viktor J, Iko, Theo


TUNGT MOT BROTTBY - 0-5 I BAKEN

Söndag, Maj 27th, 2007


image4

TUNGT, TRÖTTSAMT OCH TRÖGT MOT BROTTBY


Dagens match mot Brottby var inte skoj, och en av anledningarna kanske var att domaren blåste straff efter bara 2-3 minuter. En KLOCKREN brytning och en sen snubbling får domaren att flöjta straff, obegripligt men sant. Philip räddar men returen hamnar hos en fristående Brottbyspelare som enkelt får göra mål.
Sen blir det bara trögare och trögare, motståndarna längre och längre, deras mittback var väl 40 cm längre än Mini hehe. I halvlek var det 0-2, men efter slutsignalen 0-5, och då har dom fått en straff till!!! Som Philip räddar, igen!!! Och på ett av målen visar domaren tecken på offside, men ändrar sig till mål helt plötsligt. Kanske på grund av att Brottby-klacken på bergis 200 pers ropar sig hesa, rena VM-yran. Ok jag/vi ska inte skylla på domaren, men man blir ju så frustrerad ibland.


Våra grabbar kom inte upp i sin normala nivå idag, och sedan hade vi inlånade -95 pga skador och förkylningar, så samspelet stämde helt enkelt inte som det brukar. Tommy fick verkligen stöka om i uppställningarna, Brottby var väl si så där, men hade det rätta flytet idag. Och vinner relativt enkelt.... trist. Men det är smällar man får ta, ni tar dom i returen, JAG LOVAR!
Och jag tycker ändå att ni som kämpar på där ute är värda allt beröm, ni är grymma fast ni inte vinner


Dagens plus - Philips alla straffräddningar.
Dagens minus - Brottbys ökända spelarbyten på fel sida av planen.


LAGET: Sean, Philip, Crille, Filip T, Aspelin, Ludde, Mini, Jonatan, Robin O, Marcus M, Nisse, Johan, -95:a, -95:a

EN DAG PÅ JOBBET

Lördag, Maj 26th, 2007


image5

EN DAG PÅ JOBBET


Jag var upp på Sportcentrum och kikade på matchen mot Harg/Östhammar idag. Strålande sol och en mycket säker seger trots lite "nerver" i andra halvlek var det vi fick se.
Rubriken "En dag på jobbet" tyckte jag passade alldeles utmärkt, för det var liksom så det kändes. Allting bara rullade på och även om man tappade 5-0 till 5-3 så var det aldrig riktigt oroligt, man ökade bara lite till och vips så var det 8-3. Resultatet är i skrivande stund inte konfirmerat, den ena domaren (Stig) hade tappat räkningen, och den andra (Lumpan)fick jag aldrig tag i. Men jag tror det blev 8-3, rättar ikväll annars.


Som vanligt vill jag inte lyfta fram någon enskild spelare, då det är ett lag som spelar "där ute", men ok en då, Hellgren 5 mål, värt en liten notering. Annars var det en ren laginsats och alla jobbade och slet i försommarvärmen, Viveca (Tobbes mamma) hämtade till och med vattenhinken för avkylning idag. Skönt!
Och Gabbe löpte amok i bara strumporna vid sidlinjen, allt medan "En dag på jobbet" pågick på planen... det var tryggt och säkert.
Chefen själv (Mille) klagade inte på domaren en enda gång idag, hur ofta är det så på jobbet egentligen?


TACK SKA NI HA, DET GJORDE NI BRA!


LAGET: Gurra, Jonas, Zebbe, Crille, Hellgren, Kevin A, Karla, Elias, Alexander, Robin Å, Robin A, Tobbe, Joar, Mattias B.


UDDAMÅLSFÖRLUST I RIALA

Torsdag, Maj 24th, 2007


Förlust för grabbarna den här torsdagskvällen, en tappad ledning och 3-4 i baken.


Att likna BKV -94 med Liverpool (som ju också förlorade mot Milan i CL-finalen igår) känns ju lite väl stort, men ALLA lag förlorar ibland. Men det är inget att deppa ner sig över, utan bara att bita ihop och ladda upp inför nästa match. Och för att få en och annan att eventuellt kunna små-le lite så "gogglade" jag på ordet "Riala" och kolla vad jag fick för träff på det...


image6

Stackars jyckar, men dom såg onekligen lite lustiga ut, eller hur?
Är det typiskt i Riala tro, att man klär ut djuren till spöken?
Såg ni några?

Ok, inte så mycket fotbollsrefererande idag kanske, ibland ORKAR man inte. Och jag själv var inte på plats så mer info än så här finns inte.... jo en sak till.
Du Mille, vad var det jag sa? Domare är bra konstiga ibland va?


LAGET: Sean, Sam, Jonas, Crille, William, Gurra, Festim, Matte, Niklas, Viktor K, Rikard, Theo, Kevin P


RASANDE TEMPO MOT WIGÖR

Söndag, Maj 20th, 2007


image8

SK Wigör fick inte ut ett dugg mot BKV idag, 12-0 och säker seger 


Mannen på bilden är inte jag, men hans min beskriver hur det kändes för mig som coach idag. (Hacke agerade domare tillsammans med Lasse, och dom var lysande, tack till er) Det liksom bara blåste till och pang-boom satt 1-0 strax efter avspark. Sen yrde grabbarna bara på, öste på framåt i våg på våg, och målen trillade in ett efter ett. Så här efteråt så måste jag ju faktiskt säga att motståndarna tappert försökte hela matchen, och all heder till dom för schysst spel trots utspelningen. Respekt Wigör!


Själva matchen behöver jag väl inte nämna så mycket om idag, siffrorna talar för sig självt. Faktum var att vi hade ett par träffar i virket också, Crilles frispark smaskade in stolpen, så jag tror banne mig att målet gungar fortfarande där uppe. Och visst strulade vi till det några gånger på hörnorna, men vad ska man klaga för. Killarna är värda en stor eloge, dom gör en verkligen stolt där vid sidan av. Kämpar och sliter, flåsar och "peppar", spinger och offrar sig. RIKTIGT skoj att se, imponerande.
Det blir lite som ett självspelande piano, där man själv bara stämmer av några strängar och trampar på pedalerna. Jag nämner inga speciella namn, för jag tycker att ni alla är kanon i era insatser, och när en forward gör mål, så är det oftast tack vare sin lagkamrat. Avslutningsvis, ett stort tack till Karla som med kort varsel hoppar in då Theo linkar med ömt knä, tack!

Förresten, vet ni vad killar, jag hade skitskoj, hade ni?

Nu håller vi tummarna rejält för gänget i Håbo också, hoppas det går bra där borta.


LAGET: Philip, Anden, Iko, Ludde, Karla, Robin O, Crille, William, Viktor K, Viktor J, Gurra, Sam, Zebbe, Hellström, Kevin P


ÅLAND SJUNKER

Fredag, Maj 18th, 2007


image7

VARGARNA YLADE MOT JOMALA 


Fick precis nyss rapporter från Åland om matchen mot Jomala IK. Grabbarna är på väg hem efter att ha vunnit klart med 5-1.
Jag vet tyvärr inte så mycket om själva matchen, men tydligen så var det en grym andra halvlek, och ett hat-trick av Mini (om man nu ska tro på den "säkra källan", Marina så klart).
En djurgårdare som kan göra mål, visste knappt att dom fanns. Mini är bättre än Qurinho, LÄTT!!
Crille och William nätade dom andra två, bergis en "bicykleta" och en frispark från 100 meter


HÄRLIGT GRABBAR... och välkomna hem!

Mer info kanske kommer, om rapportören inte glömmer bort allt i baren på vägen hem.


LAGET: Jonas, Mini, Crille, Robin O, Philip, Karla, Kevin A, Alexander, Festim, Tobbe, Aspelin, William, Gurra


GOTLAND - YOUNG BALTIC CUP

Fredag, Maj 18th, 2007


image9

YOUNG BALTIC CUP 27-30/6 - Inlägget uppdateras när det dyker upp något nytt.


Tänkte redan nu börja rapportera lite om YOUNG BALTIC CUP som går av stapeln den 27:e juni i Visby på Gotland.
Länken till cupen finns upplagd bland länkarna (osorterat och krångligt, men det är något fel på sidan tydligen). Men den finns som sagt där, och om ni går in på deras sida så kan man läsa mer om cupen och lagen, matchschema osv är i skrivande stund INTE klart, http://www.visbygute.se/cuper/ybc.asp
Däremot så kan jag meddela att 31 lag är klara i pojkar 13, och det finns en hel del tunga motståndare. Vi får hoppas på en bra grupp med möjligheter för avancemang, INTE AIK med andra ord.


Anmälda lag just nu: AIK 1, AIK 2, BKV Norrtälje, Dalhem IF, Djurgårdens IF, FC Café Opera 10, Grödinge SK, Gustafsbergs IF, Brommapojkarna 3, Brommapojkarna 7, Brommapojkarna -95, IFK Aspudden, IFK Vaxholm, IFK Visby, LEpa Blues, Nynäshamns IF, Reymersholm IK, Sandvikens IF, Täby IS, UPK, Viggbyholms IK 1, Viggbyholms IK 2, Visby AIK, Visby IK/Väskinde 1, Visby/Väskinde 2, Visby IF Gute1, Visby IF Gute 2, Älvsjö AIK, Älvsjö AIK 1, Älvsjö AIK 2, Östers IF


Här kan ni kolla in lite sköna båt och havsmotiv, hoppas vi slipper dom största vågorna bara, orkar inte med båtar och vågor.
http://www.lidkopingsnytt.nu/Album/skepp/roromodem.htm

Några andra länkar som kanske kan intressera:
Gotlands kommun, http://www.gotland.se/imcms/servlet/GetDoc?meta_id=1003 
Aktiviteter på Gotland, http://gotland.net/visby/ 
Nöjen och evenemang, http://cityguide.se/visby/ 
Gutekällaren, http://www.gutekallaren.com/ 
Gotlandsinfo, http://www.guteinfo.com/visby/

//Limpan (2007-05-18)


Senaste info (2007-06-07):

Vi åker tisdag 26/6 kl 11.00 från Nynäshamn och är hemma ca 23.00 i Nynäshamn på lördagen 30/6.
Om någon vill köpa T-shirten "Young Baltic Cup" för 95 spänn, hör av er till mig innan 10:e i så fall. Svart med blå logga.


Matsedel för grabbarna blir följande:
Frukost varje dag med fil, flingor, mjölk, äppelmos, bröd, ost, rökt korv, the, oboy och kaffe. SÄG TILL VID ALLERGI SNARAST!

Onsdag lunch: Pytt i panna med rödbetor och sallad.
Onsdag middag: Pannbiff med potatis och aåa, lingon och varma grönsaker.

Torsdag lunch: Fiskpanetter med potatis, remouladsås och morötter.
Torsdag middag: Köttbullar och makaroner med sallad.

Fredag lunch: Korv stroganoff med ris och sallad.
Fredag middag: Hamburgare med bröd.

Lördag lunch: Spagetti med köttfärssås och sallad.


ÅTERKOMMER MED BESKED OM BUSS OCH KOSTNAD FÖR ER SOM INTE ÅKER BIL.


GRINIGA MÄRSTA

Torsdag, Maj 17th, 2007


image10

Tuff hemmamatch mot Märsta slutade med säker seger, 5-1


Jag får väl ta på mig den relativt svala första halvlek, då jag idag hade äran att coacha grabbarna. Dom kom inte igång riktigt trots att att det var vår taktik, att stressa, ligga tätt och irritera. Jag bad dom om ett eller två snabba mål, fast det var segt. Men efter 1-1 i halvtidsvilan lyckades BKV tagga till ordentligt och öste på bra framåt, det kändes som att man nu verkligen ville spöa Märsta.
Ett Märsta som uppträdde väldigt osportsligt med diverse efterslängar och fula ord och till och med drog på sig gula kort. Vi försökte allihopa att fokusera på att spela FOTBOLL, och jag anser att vi lyckades med detta otroligt bra. Jag skrek bara på dom att "Låt dom snacka, vi spelar fotboll istället... och vinner".
Jag kan inte begripa att deras coacher och spelare inte kan bättre, varför finslipar man inte taktiken och koncentrerar sig på det man ska göra, ändrar om och försöker ta tag i spelet?
Istället hånar man mera, försöker fälla spelare och gnäller på domaren (och mig). Och domaren får tjafsa med deras föräldrar, grinigt tycker jag. Det är ju inte vi som gör något, det är dom som.... inte gör något.


BKV däremot gör det med bravur, och samtliga i laget gör en kanon-insats och är värde ett par värmande kommentarer. Jag är imponerad av deras kunnande, fokusering och ursäkta uttrycket "jävlar-annama", helt underbart att se.
Backlinjen fungerade klockrent med Ludde och Festim som lysande mittbacks-par, orädda och spelsugna. Ytterbackarna Matte, Theo gör allt rätt och springer för allt vad dom kan. Rikard och Karla varvar dessa då dom hade känningar av skador, och gör det skit-bra, kanon killar!!
På mitten kämpas det oerhört, och ett tag fick jag en tår i ögat när jag ser hur man ALDRIG ger upp. Gurra, Kevin, William, Sam och Daniel, ni är värda en STOR applåd *klappa-klappa*
På topp varvas Johansson och Crille med Kvarnlöf och Daniel, och jag tror det var svåraste uppgiften idag, det var trångt och slitigt där uppe. Kom ihåg trean i Märsta, han hade bläckfiskarmar som var svåra att komma ur. Men i andra halvlek så öser man på och målen trillar in, även om Märsta skrek på offside hela tiden, men regler var ju som sagt något som dom hade svårigheter med. Ok, Viktor J, ett av dina mål var faktiskt offside.

Nu har vi 4 raka i den här serien och en målskillnad på 27-2, kan inte bli mycket bättre anser jag. Och då har vi mött Märsta och Syrianska, som nog är de två tuffaste motståndarna. KUL!!
Måste ju även ge en "fet" eloge till föräldrarna på andra sidan planen, ni hördes vill jag lova. Och fortsätt så, för det peppar grabbarna att bli ännu bättre, jag lovar. TACK!
Efter matchen i omklädningsrummet så jublar vi det högsta vi kan, dom kan gott sitta där inne och lyssna på lyckan, lyckan som kommer vid segrar... och som kommer av att spela FOTBOLL!!

Tack för idag grabbar, ni gör mig stolt!!


LAGET: Jonas, Festim, Ludde, Theo, Rikard, Karla, Matte, William, Gurra, Crille, Viktor J, Viktor K, Daniel, Sam

ps. Om Sportcentrum vill ha betalt för städning av, skicka fakturan till Märsta


GRISFOTBOLL I ALMUNGE

Fredag, Maj 11th, 2007


image11

Bortamatch i Almunge en fredagkväll, är det bra eller dåligt?


Vi kommer fram till en liten skön fotbollsplan mitt i en skogsdunge, och vi få föräldrar som är med får bevittna en kämpainsats som i alla fall jag kommer att minnas MYCKET länge. Trots att det blev svinkallt och kaffet kostade tio spänn koppen.


Killarna vi ska möta snittar 1,70 och kommer på moppar, ok jag överdriver kanske lite, men det är inte långt ifrån. Det här ser ut att bli LITE tufft tänker jag, men om dom spelar lite bra som senast mot Knivsta, ja då är Almunge "körda".
Fem minuter senare gör Kvarnlöf 1-0 och inte långt efter det så sitter 2-0... och 3-0. Matchen känns helt plötsligt klar, vi vinner det här.
Men det blir en holmgång som pendlar från 4-2 till 6-4 och till slut 8-4. Massor av mål, men ändå ganska missvisande då dom har ren flyt i tre situationer som renderar i tre mål. Så det är liksom inget snack om vilka som är bäst på planen.
En kanoninsats av backlinjen, Theo och Ludde i full harmoni med Jonas. Ett mittfält med Gurra som dagens "jag-ger-mig-aldrig", och ett par vassa forwards i dubbel-Viktor. Och sist men inte minst Crilles grymma hörnor och en lysande frispark som satt klock-rent. Det är fotboll det.

TYVÄRR så avlutas matchen med rena överfallen av dom "stora" grabbarna från Almunge. Rena kapningar som skulle få allsvenska domare att veva med röda kort, men som inte berör hemmadomaren det minsta. Jo när Mille gnällde lite och killen vänder sig om och säger, "Döm själv då". Pinsamt!
Speciellt två saker får mig fortfarande att må lite små-illa. När Viktor gör 6-4 och blir nerdobbad bakifrån efter målet, och när en kille på 1,80 kapar lille Daniel på mittplanen. Ja, då förstår ni kanske rubriken till dagens match, det var bitvis riktig grisfotboll.

Nu ska vi inte vara elaka, men visst blir man lite lessen, lite skrämd, och ja rent av förbaskad. När man ser grabbar på 14+ smälla på ännu mindre killar. Faktiskt så pass att Mille sa åt mig att lugna ner mig vid sidlinjen, och jag ber här och nu (igen) om ursäkt. Men när jag ser på fotboll så lever jag mig in grabbarnas spel och känslor, det är oundvikligt, och jag är ju rädd om dom. Nästa match möter vi säkert ett trevligt lag igen, och då ler man till och med vid en eventuell förlust. Jag gillar fair-play och det tror jag nog att dom flesta innerst inne gör. Trots förnedring och ren okunskap, grisfotboll a´la Almunge.....


LAGET: Jonas, Festim, Sam, Theo, Ludde, Gurra, William, Robin O, Hellgren, Viktor K, Crille, Kevin P och Daniel


KNIVSTA-KROSS

Söndag, Maj 6th, 2007


image12

Stackars, stackars Knivsta! 


Idag satt vi i solen uppe på Sportfältet och njöt av att se hur våra killar fullständigt KROSSADE Knivsta i en seriematch i P13 Div 1A....
med 17-0!!
Redan efter första halvlek så stod det 8-0 och jag flinade när jag tänkte på vad Slatko (som dömde) sa innan matchen.
- Är det någon som har en penna? Så jag kan skriva ner vem som gör mål, och i vilket minut. Jag tror han gav upp den idén ganska snabbt, annars lär han stå kvar där uppe fortfarande.


Målen östes in och jag vet inte vad som stämmer bäst, att BKV var grymt bra, eller om Knivsta var ur-usla. Det var nog en mix av både och, för siffrorna 17-0 på den här nivån ska det inte kunna bli. Och hade man satt dom där tre, fyra frilägena som man brände så hade det alltså kunnat ha blivit ännu mera, ruggigt.
Jag är lite osäker på vilka som gjorde alla målen, men jag tror Kvarnlöf gjorde fem "strutar". Och han var verkligen på hugget idag, ja så pass att jag utnämner honom som planens bästa. Men man kan ju inte annat än att tycka lite synd om Knivsta, och allra med över deras målvakt (med ryggskott ikväll). Det märkliga var att dom lade liksom aldrig av att spela, utan fortsatte hela tiden. Men hade INGENTING att komma med, noll, nada, nothing....
Det var en väldans massa offside-stituationer, det måste åtgärdas, men man ville väl göra mera mål hela tiden antar jag. Noterbart också att Gurra smällde in två baljor idag från sin mittfältsposition, snyggt!


- Dagens lirare - Viktor Kvarnlöf (rena vinthunden idag)
- Dagens iskallaste - Jonas Olsson (hade ingenting att göra)
- Dagens mest förvånade ansikte - Hacke (när jag sa att det stod 15-0 när han kom upp)
- Dagens hjältinna - Petra med stora godislådan (som hon skänkte till Anna Lenas kiosk, schysst!)


Tidigare på förmiddagen så spelades det även en träningsmatch mot ett Gävle-lag. Där förlorade man dock med 2-3, men hade absolut inte gjort bort sig enligt de som hade varit där och tittat. Igår kördes det ju också två andra mather, en DM-match mot Håbo som var spel mot ett mål och 3-0 överläge. Det blev onödigt nervöst i slutet och slutresultat blev även här 3-2, men till BKV:s favör. Bra kämpat där! Seriematchen mot Jomala blev dock förlust med 0-2, lite tråkigt då det tydligen inte alls hade varit orättvist med oavgjort. Jag såg ingen av dessa matcher så jag kan tyvärr inte skriva mer detaljerat. 


LAGET mot Knivsta/Håbo: Gurra, Jonas, Ludde, Festim, William, Kevin P, Robin Blidö, Iko, Viktor J, Viktor K, Theo, Rikard, Crille, Sam
LAGET mot Gävle: Jonatan, Karla, Marcus M, Kevin A, Alexander, Anden, Jonas, Nisse, Philip, Bellmin + förstärkning
LAGET mot Jomala/Rimbo: Tobbe, Matte, Filip, Elias, Mini, Zebbe, Robin O, Hellgren, Hellström, Joar, Nicklas, Sean, Daniel


SERIEMATCH MOT SYRIANSKA

Söndag, April 29th, 2007


Vargarna slukar Syrianska 

Första seriematchen för säsongen, och mot ett av de tuffare lagen på bortaplan stod för motståndet. Valsta Syrianska. Noterbart var ju direkt den gångstig som gick rakt över planen, och ett jättetivoli bakom ena målet.
Och det började INTE bra... ett mål i baken efter en liten konstig situation där Sean inte kunde greppa bollen varpå deras forward fick loss den och enkelt petade in den. 0-1 efter bara 10 minuter. Men efter det så jobbar sig våra killar in i matchen mer och mer, ingen viker ner sig trots bitvis ganska tufft spel. 1-1 smeker Viktor Hellgren in från sin vänstersida, och sedan får Viktor Johansson en lång kross från Ludde som han smäller in och plötsligt leder dom med 2-1 i halvtidsvilan.

Första halvleks värsting var ju när en av Syrianierna försökte filma sig till en straff, den var sjukt dålig. Ludde sa det åt honom när han lunkade mot domaren för att få en tillsägning... "Det var den sämsta filmning jag sett!!"
Får väl lov att säga det också, att backlinjen var GRYM idag, med dom lite tuffare Festim och Ludde som innerbackar var "dörren stängd". Riktigt riktigt bra spelat av dom två.


Spelet for lite fram och tillbaka i andra halvlek, och ibland blev vi åskådare lite oroliga. Men dom kämpade verkligen tappert och när sedan William kyligt gjorde 3-1 så gick luften ur syrianerna. Dom gnällde på domaren, på varandra och på våra killar, men det var tvärstopp, dom fick bara inte in bollen. Fast det var ruggigt nära vid ett par tillfällen, Sean gör en skön tv-räddning i slutminuterna och domaren blåser av det hela.
En riktigt skön vinst med 3-1 på bortaplan. Det här kommer dom att växa av, en seger som man kan plocka fram en regning dag på en skitplan och uddamålsunderläge för att ta fram "viljan". Och ni skulle sett dom i omklädningsrummet när dom drog ett fyrfaldigt leve, det var GLADA ansikten vill jag lova.
Tack för underhållningen grabbar, ni är för sköna.

Laget: Sean, Gurra, Theo, Ludde, Festim, Daniel, Viktor J, Viktor Hellgren, William, Iko, Mini, Crille, Robin O, Robin Blidö - Coach Tommy


ps. Den andra seriematchen mot Harg/Östhammar ställdes in, då dom inte kunde få ihop ett helt lag. Tråkigt för båda parter.


TRÄNINGSMATCHER MOT BROTTBY OCH RIALA

Söndag, April 22nd, 2007

Dubbla träningsmatcher på Tunavallen på söndagen, en mot Brottby kl 11.00, och en kl 13.00 mot Riala GoIF. Båda lagen i kommande serier framöver
Laget mot Brottby är följande 16 spelare:
Jonas, Joar, Anden, Matte, Elias, Johan , Zebbe, Hellgren, Aspelin, Karla, Niklas, Robin A, Marcus M och Philip
Och laget mot Riala GoIF är följande:
Sean, Ludde, Festim, Gurra, Theo, William, Filip, Kevin P, Iko, Crille, Viktor J, Robin O, Daniel, Viktor K, Robin Å och Nisse.


Första matchen svängde rejält. Gästerna tog tidigt ledningen men sedan lyckades Philip kvittera till 1-1. Extra kul för en målis att få göra mål ibland, som forward dvs. Sen gör BKV genom Niklas 2-1 och det ser ett tag ut som att det ska gå vägen, MEN! Pang 2-2, 2-3 och 2-4, och gästande Brottby blir sedan det sjungande laget i omklädningsrummet. Tyckte annars att Anden gjorde en bra match med en rad viktiga brytningar i andra halvlek.
Lite surt kändes det på något sätt, men spelet ville inte riktigt fungera så det kanske inte var så himla orättvist ändå. Jonas utrusning förbi sin egen backlinje får bli matchens "värsting"


Sen var det fika i den egna kiosken där Anna och Annbritt (Anden och Johans mammor) avslöstes av Carina och Lena (Anna Lena borta idag). Gott med varmt kaffe och hembakat bröd i den lite bitiga vinden. Ganska mycket folk gjorde att vi sålde slut på allt kaffe och korven, det är klart lönsamt för oss. Tack alla!


Klockan ett startade BKV-Riala, motståndarna såg läskigt storvuxna ut och var skallen högre än på många av våra egna killar. Betänk dock att det är ett lag från serien, pojkar 13 och att dessa även spelade med ett par -92:or.
Trots detta så mal våra killar ner sitt motstånd med en riktig kämpainsats. När halva första halvlek gått och Ludde gjort en uppoffrande räddning på egen mållinje, så vänder matchen. Fyra mål av Viktor K, Theo (på topp!), Viktor K igen och Crille på straff, gör att matchen slutade med en säker 4-0 seger. Imponerande av grabbarna, och ett extraplus till Festim och Kvarnlöf enligt undertecknad.


TRÄNINGSMATCH MOT STOLTA AIK

Måndag, April 16th, 2007


På söndagen spelade vår killar en träningsmatch mot AIK, som låg på träningsläger ute vid Estuna. Matchen spelades på Tunavallen i strålande solsken och med Kung Åke som regissör och discjockey. Tyvärr så var grabbarna lite slitna av gårdagens urladdning mot Sirius, så löpstegen var inte som jag ansåg att dom borde vara. Hacke var i Södertälje med -92:orna och Mille coachade i Rimbo. Men Tommy coachade nog så gott han kunde, men det hela sluta de tyvärr med vad jag tycker onödiga 0-5. Jag frågade om Sean hade ont i ryggen efter matchen, eftersom han fick hämta ut bollen så många gånger ur maskorna hehe
Men det var ju bara en träningsmatch, so what!


Cred åter igen till Anna-Lena som skötte kioskförsäljningen under matchen. Jag vill också passa på att tacka Åke och AIK för den extremt snygga bildekalen som jag fick:
VI FINNS ÖVERALLT... till och med ute i skogarna runt Estuna

I Rimbo spelades samtidigt en annan träningsmatch mot Åkersberga. Och den gick inte heller så himla bra, om jag säger så. Jag har inga matchkommentarer från den matchen, men även där blev det stryk, fast med 2-6.

Startelva (AIK): Gurra, Joar, Sean, Filip T, Kevin P, Crille, William, Rikard, Sam, Viktor J, Viktor Hellgren, Theo, Ludde, Festim

Startelva (Åkersberga): Anden, Johan, Iko, Tobbe, Aspelin, Robin, Robin O, Jonatan, Daniel, Karla, Viktor Hellström, Jonas, Philip S-L

DM-MATCH MOT SIRIUS

Måndag, April 16th, 2007


På lördagen spelade våra killar DM-match mot Sirius på Tunavallen i Estuna, matchen var inlagd efter A-lagets träningsmatch mot Farsta, som för övrigt slutade 1-1. En hel del folk hade kommit ut för att titta på A-laget, så det blev en bra ruljans i kiosken. Dagen innan fick vi nämligen äran att sköta försäljningen, vilket ju var kanon för oss och grabbarna. Anna-Lena, Lena och undertecknad åkte ut i förväg och satte igång affärerna redan under A-lagets match (dagskassan blev över förväntan, jätte-skoj).


BKV körde sedan fullständigt över motståndarna i en match som spelades mot ett mål. Och slutresultatet blev LYSANDE 11-0. Det tog inte många minuter förrän BKV hade 3-0 och sedan rasade målen in på löpande band. Och det kunde faktiskt ha slutat med mer än 11-0 om man hade tagit vara på de tre frilägen som dock hamnade någonstans uppe bland svalorna.
Dagens "värsting" blev Victor Johansson med sina fem mål, i övrigt så var grabbarna jämnbra, och spelade riktig FOTBOLL.


På tal om RIKTIG FOTBOLL så var nog dom flesta glada över att äntligen få komma ut på gräset igen efter en slitig och tung vinter/höst. Alla vi som tidigare spelat vet ju hur skit-tråkigt det är. Och att det numera är elva-manna som spelas gör ju det hela än roligare, nu kan man börja slipa taktik på hög nivå. Det tror jag Hacke/Mille/Tommy kommer att uppskatta, för det är nu man kan börja placera spelarna, utnyttja deras färdigheter och samtidigt välja offfensivt kontra defensivt.
Det här kommer att bli en rolig sommar tror jag!!


Startelvan: Sam, Victor J, Viktor K, Ludde, Theo, Gurra, Rikard, Festim, William, Crille, Niklas, Sean, Iko, Viktor Hellstr.


RSS 2.0