- BKV-VINST MED 10-2



TVÅSIFFRIGT HEMMA MOT DANMARK, 10-2


I mitten av 1600-talet förlorade Danmark Skåne, Halland och Blekinge. Idag fortsatte nederlaget med "slaget om Uppland". Det kan inte vara roligt att vara "dansk", gästa Norrtälje en mörk söndagskväll, och möta en massa hungriga vargar.

BKV körde över gästande Danmark med klara 10-2 i Futsal-DM, och det var liksom aldrig något snack om vilka som skulle vinna matchen. Det blev åka av redan efter avspark och efter ca fem minuter stod det 2-0 på resultat-tavlan, och vi som var där och tittade på förstod omgående att här var det tre poäng på gång. Det var ju lite viktigt med målskillnad idag också, så man kunde klättra förbi Valsta i tabellen. Nu måste dom vinna över BKV i sista omgången, medan det för BKV:s del räcker med oavgjort för att säkra final-platsen och vidare spel i SM.

Om man ser tillbaka på dagens match så måste jag säga att Danmarks-killarna imponerade på mig I alla fall. Att komma till Norrtälje med 1-31 i målskillnad och noll poäng, och ÄNDÅ försöka spela hela matchtiden ut. Allvarligt, jag såg knappt någon av motståndarna hänga med huvudet, jag tror det var fler i BKV som gjorde det (?)
Sen tror jag att våra grabbar kunde ha vunnit med 5-6 mål till om man spelat efter grundreglen, passa bollen när man kommer två mot en, eller om man sprungit in på motståndaren hela vägen istället för att stanna upp.
I nästa match MÅSTE ni vilja MERA, hålla ihop och ta fram det bästa ni har. Gör det och ni kommer att vinna lätt ;)
Herre Gud, det låter som om jag gnäller trots 10-2, men missförstå mig inte och det klart det blir lite "o-fokus" med dessa siffror. Ni spelade stundtals skitbra grabbar, och jag och många med mig njuter att se er lira boll "där ute".

HIGH FIVE.......................

- BKV "PRISADE"



TVÅ SERIER, TVÅ SEGRAR - IDAG FICK MAN TA EMOT "GULDET"



Så fick då våra krigare äntligen ta emot priser och diplom för sina dubbla seriesegrar. Smockfull läktare på Sportcentrum fick se BKV P94 kliva in på planen och få sina efterlängtade plaketter, full respekt till hela laget och självklart även till tränarna. Var det inte lite cool att höra applåderna och visslingarna då? Om inte, så börja vänj er, det kommer mera framöver ;)
GRATTIS GRABBAR!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

På tal om något helt annat, idag vann Valsta Syrianska över Sirius med 7-5, ett Sirius som ni slog med 9-1. Vet inte riktigt vad det innebär förutom att man nu kan läsa av tabellen och se att det räcker med en 4-måls-vinst över Danmark imorgon och sen oavgjort (helst vinst) över syrianerna i sista omgången så är finalen fixad ;)
Men ös på imorgon, vi vill se tvåsiffrigt ;)


- VECKANS LÅT, V48



INFÖR HELGEN - DANMARK SOM DANMARK

Danmark hemma på söndag, så vad passar väl inte bäst då? Jo värm upp redan nu med att lyssna på en riktig klassiker med Gasolin och Kim Larsen, "Hva gør vi nu lille du". Sångtiteln kanske kan symbolisera vad BKV tänker göra med Danmark i kommande match ;)

Album som Gasolin gett ut under åren 69-78
  • Angaende Lone (1970)
  • Gasolin (1971)
  • Gasolin 2 (1972)
  • Gasolin 3 (1973)
  • Stakkels Jim (1974)
  • Gas 5 (1975)
  • Efter endnu en dag (1976)
  • Live Sådan (1976)
  • What a lemon (1976)
  • Gör det noget (1977)
  • Killin' time (1978)
  • Live i Skandinavien (1978)
  • Supermix (1980)
  • Rabalderstræde - Forever (1990)
  • Derudaf - Forever [live] (1993)

  • Andra bra danska grupper/artister
    - Disneyland After Dark (D.A.D)
    - Saybina
    - Michael Learns to Rock
    - Volbeat
    - White Lion


    - UR VÄGEN SPÅRVÄGEN



    NY MATCH I "SNÖBOLLEN" - OCH VINST MED 3-1 MOT SPÅRVÄGENS FF

    Vi som följde med grabbarna till dagens match i "Snöbollen" förstår nu verkligen innebörden av cupens namn. Ja ni ser väl själva på filmsnutten här ovan vad jag menar, meterhöga snödrivor runt hela planen och riktigt oväder. Vi få föräldrar som var där fick gå med snöskyfflar innan avspark och skrapa bort det värsta. Mina tankar gick genast till någon gammal tipsextramatch på sjuttiotalet mellan Stoke - Ipswich och grisväder mitt i december. "This is Football".

    (länk inlagd strax efter midnatt, och idag spelade vi fotboll hahahaha)

    Det tar inte många minuter förrän Niklas snyggt rullar in 1-0 och Spårvägen ser lätt chockade ut och börjar direkt smågnälla lite. Och efter 10-15 minuter trycker sig Shivan in i motståndarnas straffområde och blir nerdragen. Straff! Han sätter dit den själv och 2-0 är ett faktum.
    Efter det så spelar BKV riktigt riktigt bra, man rullar runt och slår på djupet, offensiva ytterbackar och bra spel på mitten. Spårvägen har ingen aning om vad man ska göra och man räddas lite av halvtidsvilan.

    Andra halvleks början blir lite darrigare och Spårvägen börjar få "vittring", och efter en stund kommer reduceringen efter det att BKV sjunkit ner för djupt och fått hörna emot sig. Sen står det och väger lite under en period men BKV börjar så sakteliga kriga till sig spelet igen och när Kvarnlöf snyggt slår en 25-meters-lobb kommer 3-1 som en kalldusch för "Spårvägarna". Resten av matchen blir i stort sett ställningskrig på mitten där BKV står upp skitbra!!
    Grabbarna jobbar förtjänstfullt ihop tre friska poäng och gör så klart en skön "våg" för oss sex tillresta fans. BRA JOBBAT KILLAR!!!

    FEM SNABBA:
    - Domaren avbryter matchen mitt i första. Kraftigt näsblod... på sig själv (?!)
    - Vi åkte pansarvagnsvolvo hem, Anders visade "No mercy"
    - Carinas buss-historia får mig fortfarande att skratta
    - Theo sjöng "I wish I was a boy" i omklädningsrummet. Livsfarligt!!
    - Motståndaren som kanade av planen och försvann i snödrivan hehe

    (Dagens trupp: Sean, Matte, Ludde, Kevin P, Hellgren, Crille, Niklas, Theo, Kvarnlöf, Shivan, William, Iko, Festim)

      
    (Anders röjer upp -- Värsta snöhögarna runt planen -- Uffe suverän linjelöpare -- Niklas och Crille)

     
    (Crille/Hellgren i buren -- Besviken pappa? -- Theo i mörkret efter att ha sjungit "sin låt" -- Hemma igen)

    - VAKSALA FICK PISK



    BKV VINNER ÖVER VAKSALA - OCH LEDER NU GRUPPEN

    BKV åkte till Uppsala för sen match mot Vaksala SK, avsparken var inte förrän kl 20.00 och det är väl lite i senaste laget kanske. Vet inte om det hade påverkan på grabbarna men enligt de som var där så var det väl inte säsongens bästa match direkt. Men Vaksala hade inget extra att komma med och det blev lite av en "en dag på jobbet". Det känns lite som att BKV idag har en ganska hög "lägstanivå" och att man då kan vinna vissa matcher trots att man inte presterar sitt allra bästa.

    Och på tal om att inte prestera hundra just nu, så har ju jag personligen en egen åsikt. Och det ju pendlandet mellan Futsal och 11-manna, för vissa av killarna har inte ännu fått in dessa omställningar i ryggraden, och det kan ställa till det för en del. Men åter igen, dom håller ihop bra ändå och det betyder att man förfogar över en bra trupp.

    Gårdagens uppställning: Hellgren, Kvarnlöf, Crille, Ludde, Iko, Shivan, Theo, Kevin och i mål Festim!! (Sean sjuk i feber, krya på dig ;) Killarna gjorde det man skulle och piskade upp Vaksala med klara 5-2, och efter vad jag hörde så var det inget snack om saken. Theo spelade tydligen fram till många av målen och det är värt en extra eloge. Det är så viktigt att ha dessa spelare, som levererar till anfallarna, och igår var det Theos dag. Och som tack för hjälpen fick han ta hand om tvätten ;)
    Målskyttar blev Kvarnlöf 2, Luddowich 2 och Viktor Hellgren.
    SUPERTACK til er som körde igår, för det verkar lite trögt just nu med chaufförer, så åter igen... TACK!!!
    (extra till Anders som tog tag i Ludde-mannen)

    Ny match på söndag och då i 11-manna på kostgräs mot Spårvägen och jag tror det kan bli lite tuffare motstånd, så nu krävs full fokusering och snabba fötter. Vi ses imorgon ;)

    - BKV:s NYA HEMSIDA


    BKV NORRTÄLJE FÖRÄNDRAR - FÖRNYAR - OCH FÖRBÄTTRAR SIN HEMSIDA

    Om ni klickar på den här länken "BKV NORRTÄLJE" så kommer ni att upptäcka att BKV just nu håller på att bygga upp en ny hemsida. Personligen tycker jag det är en klar förbättring då den gamla såg lite väl "skabbig" ut, ja lite rörig och ouppdaterad. Dne här nya känns lite mer stilren liksom. En annan sak är också att så fort vi tex uppdaterar ett nytt resultat för P94 så blir det klickbart och matchreferatet blir läsbart för alla. Kanske bäst att hålla lite lägre profil, och inte klaga på domare osv hädan efter haha

    Upptäckte dock att vår lilla måndagscup ställde till det på den officiella BKV-sidan genom att trilla in som "senaste resultat" så jag tar bort den serien på vår sida och kör den manuellt. Komiskt att se AIK - Djurgården osv bland BKV:s alla resultat. Så för att se den måste ni nu klicka på menyvalet till vänster på vår sidan. Leta lite där så förstår ni vad jag menar ;)

    Ha en bra vecka alla, själv drar jag till Gurkstan imorgon, ja Västerås alltså. Ciao!!


    - BÄLINGE VAR VÄL-INGE



    FUTSAL-SM OCH BORTAMATCH MOT BÄLINGE I FYRISHOVSHALLEN

    BKV vann idag borta över Bälinge med 3-1 och gjorde det trots att man inte spelade som bäst. Det stod ganska länge och vägde men man såg att det var BKV som var det bättre laget och till slut kom både 1-0 och 2-0 av Iko och Shivan innan pausvilan. Bälinge grinade till i andra och försökte störa så som man ska göra om man vill komma in i matchen efter det att Shivan gjort även 3-0. Men det hjälpte inte för BKV var tyngre och Bälinge kunde inte ens vinna närkamperna, så det blev en till slut en ganska stabil vinst. Dock lyckades motståndarna spräcka nollan efter lite väl struligt BKV-spel.
    Personligen så vill jag se snabbare spel, snabbare igångsättning och snabbare avslut i nästa match, om nu inte Hacke tycker annat förstås ;)

    Jag reagerade och gör det fortfarande över den usla bollen, förfogar man inte äver bättre material eller? Bollen wobblade som ett ägg och det syntes lång väg att samtliga på planen hade oerhörda problem med att både driva och skjuta med den. Dåligt tycker jag. Men det blev en del sköna träffar ibland, och Luddes dubbla motlägg i en sekvens hördes säkert ända ut på gatan. På tal om "träffar", Hellströms närkamp med en inflygande 33:a small bra den också, han hade dock sig själv att skylla som gick in hårdast i duellen.

    Donken-stopp på vägen hem och halva gänget svullade glatt i sig seger-burgare innan avfärd hem mot Norrtälje igen. Tydligen riktigt halt på vissa ställen och en massa olyckor på vägen, vintern är på gång så kör försiktigt alla.
    Tack till er som körde, Hacke, Tommy och Slatko samt till medföljande publik så klart. Ovanligt få den här gången dock, få se hur det blir på fredag. Då (åter igen) bortamatchen, den här gången mot Vaksala, och det klockan åtta på kvällen?
    Men skit samma.... tre poäng ska hem grabbar ;)

         
    (Ervin ger järnet -- Domaren stajlar loss -- "BKV står när dom andra faller")

       
    (Det gör ont ibland -- Shivan på väg hem efter 2-0 -- Deppig målis efter 3-0)

    - JULEN ÄR HÄR, NÄSTAN



    ESKILSTUNA - FÖRST I SVERIGE MED JULDEKORERAD HUVUDGATA?

    Var bara tvungen att langa upp den här bilden tagen från mitt hotellfönster nu ikväll - i Eskilstuna. Undrade just vad det var som borrade och hamrade när jag checkade in, men nu  när jag kikade ut så förstår jag varför. Man spikade ju upp JULEN.... den 13:e november.... i ÖSREGN!!


    - VECKANS LÅT, V46



    "HARDER, BETTER, FASTER, STRONGER"

    Veckans låt är ju inte direkt ny om man säger så, och inte heller klippet som visas här. Men visst är det väl lite BKV p94 som ju under vinterns mörka månader ska bli, hårdare, bättre, snabbare och starkare ;)
    "Snöa" inte in för mycket på brudarna bara hehe

    Här är en annan version med samma koncept, för de kvinnliga läsarna, och kanske för några i laget ;)




    På tal om något helt annat..... GRATTIS THEO!!! Flåt att vi inte kunde komma, men present kommer ;)

    - DAGS ATT KLIVA UT



    JAG KLIVER UT NU...

    Det har varit lite väl "tyst" här ett tag nu, och det har sin orsak. Jag har legat i en låda i flera dagar nu, typ.... ångest ;)
    Naja, det blev en tung helg med en massa resor, matcher, träningar och skador, men det verkar ha lugnat ner sig nu. Någon sammanfattning orkar jag inte med just nu fast jag är bra sugen på att avslöja lite av vad man upplevt och hört under helgen.

    Jag skickar en extra hälsning till några killar som verkligen fick känna på hur det är att spela riktig fotboll.
    -Jonis, Karla och Rikard... hoppas ni mår bättre, ni kämpade verkligen in i det sista ;)
    -Ludde, Niklas, Shivan... starkt att ni bara fortsatte fast ni gick på knäna trots en viktig söndag.
    -Ja, självklart ALLA som lirade de två tunga matcherna i lördags ska en stor eloge. RESPEKT!
    BP var skit-bra, men vi var jä**** nära grabbar, nästa gång tar vi dom. Jag vet det!!!

    Snart helg igen, redan tisdag ju. Såg att det var Futsal mot Bälinge på söndag i Uppsala, det kan bli spännande för dom slog ju Danmark med hela 11-1 och leder därmed tabellen.  MYCKET glädjande är i all fall att gänget som tog emot Sirius i söndags vann med strålande 9-1 och spelade lysande inomhus. Fortsätt så nu BKV så klättrar vi vidare i Futsal-SM.

    Förresten, visste ni att Allsvenskan är slut? Och att AIK blev bäst i Stockholm hehe... Skoj också att läsa dagstidningarna och se att Kalmars SM-guld bara är tvåa bland nyheterna, efter AIK så klart.
    GRATTIS KFF, ni var bäst helt enkelt!

    - SNÖBOLLEN (BP+SOLLENTUNA)



    COACH LIMPAN ANALYSERAR DAGENS MATCHER

    Kan inte skriva något ikväll då jag sitter i hallen och tänker efter lite, men ett stort tack till alla som var där, grabbar och föräldrar, och ett speciellt tack till Pappa Pärni ;)
    Nästa gång tar vi dom båda två!

    - VECKANS LÅT, V45



    NYA ZEELANDS RUGBYLAG SKRÄMMER SKITEN UR HEMMALAGET FRANKRIKE

    Veckans låt blir inte så värst mycket till låt, det borde kanske kallas "Veckans peppning". För med tanke på alla matcher både inomhus och utomhus, samt Precamp uttagningarna så MÅSTE ni tagga upp nu, allihopa. Kanske inte som grabbarna på filmen, men det skulle onekligen se sjukt bra med BKV i en "Haka" innan match.... Ludde som lagkapten kör första stämman eller? hahaha

    Men allvarligt grabbar, ni behöver bara blunda en en kort stund, i omklädningsrummet, i bilen, på tjotahejti eller rent av kort innan avspark. Tänk filmen, tänk ljudet, tänk vinn!! ;)

    RSS 2.0