- GLAD PÅSK

BKV.BLOGG.SE I JÄMTLAND - GISSA OM DET ÄR VINTER HÄR

Jag vill bara önska alla läsare en riktigt GO OCH GLAD PÅSK!!


- BKV vs BRYNÄS

BILDER FRÅN HELGENS BKV-MATCH - SOM BRYNÄS LYCKADES VINNA MED 2-1

Sent omsider så kommer här ett gäng bilder
från helgen då BKV Herrar spelade träningsmatch mot Brynäs, och som man tyvärr förlorade med uddamålet, 1-2. Tycker väl i sig att motståndarna hade lite tur då BKV faktiskt äger massor av boll i andra halvlek, men inte lyckas "näta" fler gånger än förortsgänget från Gävle ;) BRA KÄMPAT GUBBAR!






























- SISTA MATCHEN I VÅRKICKEN

VÅRKICKEN ÄR SLUTSPELAD - OAVGJORT MOT HUDDINGE I SISTA MATCHEN

Det slutade 0-0
efter ytterligare en riktigt bra match idag, så man kan väl säga att helgen blev väldigt nyttig för killarna. Dagens fight kunde mycket väl ha slutat 2-2, 4-0 eller 0-1 men bollarna ville helt enkelt inte in i målet. Och jag tycker att BKV var dom som ägde mest boll, hade flest chanser och var mer fokuserade på fotboll. Där med inte sagt att Huddinge var dåliga eller så, dom kämpade och slet och hade ett par bra målchanser. I en match som från början var ganska trevande men som fick mer och mer tempo ju längre matchen gick. Det blev till och med lite grinigt i andra halvlek och ett par spelare fick mottaga gula kort, och en Huddinge-spelare fick order av domaren att gå av och "kyla ner sig" en stund.

Det blev en bra match och jag måste säga att många har utvecklats bra under försäsongen, skoj att se. Nu väntar seriepremiärer och DM-matcher framöver, så visst är detta matcher man ska ta med sig ryggsäcken. Spelar grabbarna så här hädanefter så kommer dom att få många fina minnen. BRA JOBBAT IDAG KILLAR!!




















- CAMP I NORRTÄLJE

HÄR ÄR NÅGRA BILDER FRÅN NORRTÄLJE-CAMPEN - INGA MUNTRA MINER DIREKT

Jag och Ludde kollade in campen
uppe på Sportcentrum i helgen och det var ingen höjdare kan jag meddela. Jag ska inte gå in på detaljer men jag blev lite konfunderad över varför det var sånt dåligt engagemang, kanske inte så konstigt att man bara var 20 istället för de 30 kallade. Men det som gör mig än mer fundersam är att man inte ringer de som satt uppsatta på en reserv-lista, hur arrogant är inte det. Varför??



















- BRYNÄS VANN

BKV ORKADE INTE VINNA - MOTSTÅNDARNA FRÅN GÄVLE FICK SEGERN

Såg BKV A-lag spela mot Brynäs idag
, men bara andra halvlek. BKV hade ALLT spel och gör det mesta rätt men kommer inte till i de avgörande avsluten. 1-2 känns faktiskt lite orättvist om man ser tillbaka till spelet och matchen, för deras kontringsmål "råkar" bli en situation som ger maximal utdelning. BKV är bättre och jag hoppas spel-idén var att hålla boll i laget, för det gjorde man väldigt bra. Tog 157 bilder men det tar 157 minuter att ladda upp så jag hoppas ni har förståelse för att det inte blir mer än så här..... det finns massor mera ;)















ps. Alla andra bilder finns att beställa.... GRATIS! ...... eller kommer på BKV:s "års-cd" typ......


- BKV I HELGEN

HELGENS MATCHER - BKV PÅ VÄG FRAMÅT


Här har ni helgens alla BKV-matcher som ska spelas, gå och supporta lagen om ni kan.

Lördag och Söndag
A-lag Herrar --- BKV - Brynäs  (lör 12.00)
P94 --- BKV - Huddinge IF  (lör 16.00)
Junior --- BKV - Rissne  (sön 12.00)
P96 --- Djursholm - BKV  (sön 12.15)
P95 --- Robro - BKV  (sön 16.45)


Förra helgens BKV-resultat
A-lag Herrar, BKV - Viggbyholm IK  2-2
(som man måste leta upp själv, det klart det ska stå på hemsidan ;)
P95 --- BKV - Enskede röd  3-1
P95 --- BKV - Enskede  svart  3-0
P97 --- BKV - Lobro  (inga uppgifter)
P94 --- BKV - IFK Östersund  2-3
P96 --- IFK Österåker - BKV  3-5
Junior PA --- BKV - Spårvägens FF (inställd pga oväder)
Junior U --- BKV - Väddö IF (inställd pga oväder)

BKV-facit, 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust. STORT TACK till de lag som rapporterar på sina lagsidor, jag älskar ju siffror och referat ;)

- FÖRSTA VINSTEN I VÅRKICKEN



MATCH I VÅRKICKEN PÅ VÅRLYCKAN - VARGARNA JAGADE

Äntligen kom då första vinsten i Vårkicken
, och det mot ett riktigt bra spelande Täby IS. En svängig match som bjöd på bra underhållning, massor av kamp, hårda tag och ett BKV som gjorde en jättefin kämpa-insats. Jag kommer dock att minnas den första halvleken bäst, då killarna helt respektlöst sätter full fart och vinner bollar i många av närkamperna. BKV har 2-0 efter mål av Hellgren och Niklas men släpper sedan lite retligt enkelt in 2-1, vilket också blir halvtidsresultatet.

I andra halvlek får sen Täby en straff, klockren sådan efter en nersparkning, som man förvaltar mycket säkert och vips 2-2. Det blir nerv i matchen och Täby kommer in i "andra andningen" och har till och med ett ribbskott innan BKV dunkar in 3-2 och 4-2 . Båda målen av Niklas, som faktiskt gör ett med vänstern!! ;)
Täby bränner två frilägen, två chanser som gör två spelare somnlösa inatt, men kan man inte sätta dom så ska man heller inte vinna. Och det gör inte Täby... det gör BKV. BRA JOBBAT GRABBAR!! En riktigt bra match tycker jag och många kommer att växa ytterligare efter den här fredagskvällen, och här kommer mina personliga små "tyckanden"..... höjer ribban lite 2010 ;) ;)

Jag tar mig åter friheten att sätta ett extra plus på några spelare, och dom går till Hellgren (igen), Niklas (en västerfot idag) och Sean (som var orädd och stabil). Ett litet plus också till Ludde som verkar vara tillbaka så smått, jag som lever med ungen vet ju hur han har lidit och jag gillade det jag såg... tålamod ;)
Minus dock till den som vägrade passa bollen till ibland två-tre fristående spelare, ja det såg nästan lite komiskt ut, säger inget mer.... BRA COACHAT Hacke och Tommy, och tack till Täby för matchen.


- GRATTIS JÄMTLAND



IFK ÖSTERSUND DROG VINSTLOTTEN - BKV P94 FÖLL MED UDDAMÅLET

Gästande Östersund vann kvällens Vårkick-match
med 3-2 efter ett lite onödigt "off-side" mål, men grabbarna gör ändå en bra match idag. IFK har en 2-0 ledning och man tror säkert lite att matchen är avgjord, men BKV krigar sig in i matchen och efter det att både Theo och Shivan hängt varsitt mål så står det 2-2 på resultat-tavlan, och matchen står länge och väger. Men som sagt IFK lyckas till slut få in ett segermål och får åka till hotellet som vinnare. Tycker dock att BKV gör en riktigt bra match bitvis och man hade med lite bättre skärpa kunna vunnit detta, så deppa inte killar.

Jag är imponerad av IFK som gör såna här mega-resor för att få lite tuffare motstånd och jag hörde att någon av deras spelare sa "Dom här var hårda att möta". Tyvärr för deras del så åkte dom på några skador, som jag dock hoppas inte var så farliga. Att tappa tre man av fjorton inför morgondagens match mot Västerås är ju inte på långa vägar något positivt direkt. Men matchen var inte ful eller så, tror att det var olyckliga närkamper som låg bakom det hela och Östersund var ett av det mera "ärliga" lag jag sett på länge. Och dom hade ett par riktigt bra spelare på planen, men deras värsting-målis låg tydligen magsjuk på hotellet. Fast ersättaren i målet gjorde absolut inte bort sig, tvärtom. TACK till Åke och jämtarna för att ni är med i Vårkicken!!

BKV hade skön stämning idag och många var bra taggade "där ute", och jag ger ett extra plus idag till Hellgren, Theo, Gurra och Erik som aldrig vek ner sig. Sen tycker jag att hela publiken ska ha en varm applåd, ni tolv tappra som kommer och kollar in våra killar sent en lördagskväll i kylan. Lotta, Åke, Emelie, Perre, Nettan, Lollo, Mia, fam William, Olles pappa och Lena. Glöm heller inte bort Kvarnlöf, Kevin, Ludde samt några till av BKV:arna som också hänger vid planen istället för att sitta hemma och "örna" på Facebook hehe

Tyvärr sket sig bilderna lite, det är kamera-skrället som vägrar ta bra bilder i mörkret. Men nu ska jag sussa några timmar, det är ju snart söndag och nya BKV-matcher ;) Man kanske skulle ställa upp en husvagn där uppe någonstans.














- BAJEN HÖLL INTE



MASSOR AV FOLK NÄR HAMMARBY MÖTTE ÅBO - OAVGJORT KÄNDES RÄTTVIST

Succé på Sportcentrum med en massa folk
som kom för att se Hammarby möta TPS Åbo i strålande solsken och några plusgrader. Tyvärr så har vi ju den där äckliga blåsten som jämt envisas med att finnas "där uppe" på planerna. Jag röstar på plank runt planen, och då skulle ju snåljaåparna som stod utanför tvingas betala för att se på också ;)

Själva matchen var ganska tempofattig och Hammarby tog omgående komandot men efter en kvart så började finnarna ta över och dom hade tre riktigt farliga situationer i rad. Jag tror till och med att en nick satt i virket. Men som sagt, första halvlek kändes trevande och förvånansvärt långsam om man jämför med Allsvenskan. I andra halvlek får Hammarby en straff som Andreas Dahl iskallt sätter otagbart för den finske målvakten. Efter det så blir matchen bättre och Hammarby bevakar segern väldigt bra. Men det håller inte. I sista minuten trycker Åbo in kvitteringen på en frispark, och 1-1 kändes rättvist tycker jag.

Hammarby fortfarande obesegrat på försäsongen och ser ganska starka ut, och det lär behövas i årets Superettan med lag som Giffarna, Norrköping, Assyriska , Landskrona och Örgryte. Lycka till hälsar BKV!
Jätteskoj i alla fall med allt folk idag och jag hoppas att vi fick in en rejäl slant på detta evenemang, mera ;)
Tack till Hammarby och de finska vännerna i TPS Åbo!

Här har ni lite sköna bilder från dagen, jag får leverera match-bilder en annan dag.
TACK TILL ALLA INBLANDADE IDAG!!


(Långa härliga köer vid insläppet och Festim och Erik gör ett kanonjobb i kassan)


(Suverän insats idag av P94 som jobbade hela matchen med att servera, sälja lotter osv)


(Rami strechar, och Hammarbyaren Tompa kollar på)


(En inlindad, halvPackad bajen-supporter)


(Fest på läktaren, inte vanligt att man kan släpa med sig hela vin-boxar på match liksom ;)


(Kassa-kungarna säljer biljetter och matchprogram, kanon killar!)


Jarno Heinikangas, Åbos kapten och ena mittback. Helt ok)


(Tobbe kutar mellan uppdragen, otrolig kille som gör ett kanonjobb idag)


(Freddy svor men jag kontrade med att "Du är ju bäst i bajen idag iaf"... "Ok, tack, schysst....)


(Nöjd Perre var så klart med och kollade in matchen, och Super-Nettan tog över grillen.)


("Vi eeee öööööverallt.... men de e inte ni..." )


(Och den här mannen hade klockspelet på skallen)


(Småbajjarna käkade korv)


(Stilstudie på Rami Shaaban)


(Högriskmatch eller? Kolla in förarens blick på mig hehe)


(1-0 till Hammarby av Andreas Dahl på straff)


(Stolta BKV:are väntar på sin tur, Viggbyholm ska besegras)


(Iskall fotograf glider fram och får med kvitteringen på frispark. Jag bara VISSTE att den skull gå in)


(Hacke tar till "hela handen" och grabbarna sliter som djur)


(Bajjen-knuttar gottar sig i solen)


(Hungrig Perre trycker i sig bkv-burgare)


(Bullen fot-parerar snyggt på uppvärmningen)


(Tack för idag alla ni grabbar som ställde upp, ni andra får skämmas lite)


(Åbo har åkt hem och endast en Pastilli Shot ligger kvar i skiten)


(Festen är slut och grillen släcks av hjältarna vid serveringen)


(Ännu en suverän BKV:are som styrde upp en massa idag. Tack till Hacke!)


- VAD HÄNDER I HELGEN

8 BKV-MATCHER I HELGEN - SAMT HAMMARBY MOT TPS ÅBO PÅ LÖRDAG

På lördag kl 12.15
möter Hammarby IF finska TPS Åbo på Sportcentrums konstgräs, MISSA INTE DET!! Och tänk på att vi har lite sysslor att göra i samband med matchen också, så en bra uppslutning vore skoj att se. Har ni tur så får ni ju se Rami Shaban "kröka rygg" ett par gånger, om han nu inte är skadad.
ps. Om ni är bajare klicka HÄR, och om ni inte är det, klicka HÄR ;)

Här är helgens BKV-matcher, i alla fall de som jag vet om ska spelas och som ligger ute på hemsidorna. Supporta klubben och kolla in någon match eller två, om ni nu inte föredrar IKEA eller något liknande. Mamma Mia!

LÖRDAG
A-Laget Herrar -- Träningsmatch hemma mot Viggbyholm IK kl 14.00
P95 -- Träningsmatch hemma mot Enskede (röd) kl 16.00
P95 -- Träningsmatch hemma mot Enskede (svart) kl 17.00
P97 -- Träningsmatch hemma mot Lobro kl 18.00
P94 -- Vårkicken-match hemma mot IFK Östersund kl 19.00


SÖNDAG
P96 --  Träningsmatch borta mot IFK Österåker kl 10.50
Juniorer PA -- Träningsmatch hemma mot Spårvägens FF (PA) kl 16.00
Juniorer U -- Träningsmatch hemma mot Väddö IF (div 5) kl 18.00

Hoppas att alla lagen lägger upp sina resultat på sidorna också så man kan se hur det har gått. Visst är det kul om det går ut mer information så alla får reda på vad som händer och sker i lagen, all info är bra info ;)
Vi ses och hörs... TREVLIG HELG!


- FEM BKV:ARE TILL CAMPEN

DAGS FÖR UPPLANDSLAGETS CAMP 6 - 27:E MARS I NORRTÄLJE

Fem spelare från BKV är uttagna
, Viktor Kvarnlöf, Shivan Mohammed, Niklas Åkerlund, Anton Hermansson samt nye Christian Tello. Märkligt dock tycker jag att Gusk har hela ELVA spelare med, 32% (!!) av Upplands 34 bästa spelare just nu, enligt de nuvarande instruktörerna/ledarna. Ok, många värvningar har det varit men nu är Gusk med andra ord mer än dubbelt så bra än BKV.

GRATTIS GRABBAR!


- DAGENS RESULTAT

(ingen bild, batteriet var stendött)

BKV VANN DUBBLET IDAG - OCH ETT ENDA MÅL INSLÄPPT

Herrarna smiskade upp Huge
med stabila 4-1 och juniorerna slog Kista med 2-0. Ludde och jag var upp och kollade in juniormatchens första halvlek och det var en svängig historia där jag i alla fall tyckte BKV hade det mesta av spelet. Kista var dock ganska skickliga individuellt men det vinner man oftast inga matcher på. BKV:s laginsats var förmodligen det som avgjorde i längden, och det såg riktigt bra ut stundtals. Men jag kan ju som sagt var inte skriva så mycket mer om matchen då jag inte såg hela, så det får stanna vid en gissning.

Förresten, det vore jättebra om alla lagen i BKV var liiiite snabbare med uppdatering av resultat, och gärna referat. Vi vill ju läsa om det som händer liksom, en klubb som är inne i 2010 ;) Observera att det inte är kritik, utan kanske mer personligt önskemål. Grattis till vinsterna och ni som spelar imorgon... LYCKA TILL!!

Såg ni melodifestivalen?
Jag genomled hela programet för att till slut få se "MATS MATS RUBARTH" spela bas i Casablanca under tre minuter haha. Men det var det värt, en cover på La Voix, och tror ni inte att Malena Ernman gled in och sjöng med. Stort för Ruben att få spela inför miljoner tv-tittare och han såg f** rockigare ut än någonsin. Och han smålog nog lite åt den lätt "tv4-inspirerade" presentationen. "Allsvenskan mest utvisade spelare.... "  Tack Mats för alla underbara stunder du har gett mig under alla år, du är en av de största vi haft ;)

  


- ÖDMJUKHET



ÖDMJUKHET ÄR ETT BEVIS PÅ RESPEKT - OCH RESPEKT ÄR... "RESPEKT"

Jag vet att alla kanske inte förknippar mig med ordet ödmjukhet,
men ni anar inte hur fel ni har. Men jag kan dock erkänna att det fanns en period i mitt liv då det jag inte ens kunde stava till det, men det är historia nu ;) Jag led till och med med Bajen när dom åkte ur förra året, ok inte så jag grät men jag vet ju hur det känns.

Whatever, kolla in klippet med Bojan och njut. Min favorit är ju när KGB:aren Sparven dyker upp och förnedras, inte mer än rätt efter det att han besökte Karlberg under veckan för att gapa år Eguren, mitt under träning. Pajas!

På söndag smäller det!

- LYCKA TILL GRABBAR

FYRA GRABBAR GÅR VIDARE - VI/JAG TACKAR FÖR MÅNGA GODA MINNEN

Under den gångna veckan så har nu fyra killar valt
att "kliva av" P94 och vi kan bara tacka för alla roliga stunder tillsammans. Matte Alriksson Andersson, Joar Lindberg, Robin Oseid Lindblom och Fille Bull. Så lycka till med allting i framtiden och glöm inte att komma och kolla någon match framöver, det skulle uppskattas av alla ska ni veta. Vi ses ;)



Matte i unga år och redan då en vindsnabb ytterback som nästan ingen kom förbi. Jag kommer aldrig att glömma kanonen mot Torstorp i Helsingborg. Och jag saknar redan kaffe-kompis Arne.


Robin O som vanligt en slitvarg mitt i hetluften, killen som sprang på allt och även gjorde en del viktiga mål. Ser dock ut att spana mot nya mål på den här bilden ;)


Joar , ytterligare en riktig "löpare" som kämpade och slet i varje match han spelade. Och jag personligen måste ju säga att mitt roligaste minne var när Joar snyggt hängde in ett mål och mamma viftade sönder paraplyet ;)


Och Fille Bull i sin favoritfärg rosa, vår orädda målvakt som har stått för bra många svettiga räddningar genom åren.

PS. Jag ber att få återkomma med dom nya killarna som ännu inte har kommit med här på bloggen, vilket jag ber om ursäkt för. Men jag är inte riktigt med på "provträningar" och övergångar. Men jag ska bättre mig, bara Hacke informerar så hehe. Det är dags att presentera Mustaque, Christian, Christian, Tobbe, Olle och Jonathan.... jag återkommer ;)

- VAD HÄNDER I HELGEN



FEM HEMMAMATCHER I HELGEN - PASSA PÅ ATT KOLLA IN VÅRA BKV:ARE SPELA

Kollade igenom BKV:s almanacka
och hittade en massa träningsmatcher man kan åka och kolla in, om man nu inte har ett liv utanför fotbollen förstås. Själv ska jag in till Råsunda och se den Allsvenska premiären när AIK tar sig an nykomlingarna Mjällby AIF, fast det klart det svider att missa alla BKV-matcherna. Förresten, stor humor när man surfar in på Mjällbys egna hemsida och det fortfarande står att laget spelar i Superettan. Ops!

Här har ni helgens matchprogram och lite länkar om ni vill kolla upp omtståndarna ;)
(med reservation för ändringar)


LÖRDAG
A-laget Herrar möter IK Huge hemma kl 12.00.
Herrar juniorer U möter Kista FC på hemma kl 14.00
P94 möter IFK Viksjö borta kl 11.00
P95 möter IF VP borta kl 17.15

SÖNDAG
Herrar junior PA möter Ursvik IK hemma kl 16.00
P94 möter Hagahöjdens BK i Roslagsbro kl 14.00
P95 möter Roslagskulla hemma kl 14.00
P96 möter IK Sirius FK hemma kl 12.00
P97 spelar Cykelställ Cup i Uppsala kl 09.00 - 20.00

- LAGFOTO



BARA EN PÅ LAGFOTOT - OCH HAN SPELAR INTE ENS I LAGET

Usel uppslutning på skoprovarkvällen och lagfotgrafering
, jo jag vet det var väl kanske inte inplanerat eller så. Men lite synd tycker jag dock att det var, det var ju riggat och klart liksom. Förresten Ludde testade skott-simulatorn och nådde 99 km/h, skadad, med vänstern, i mörker och med mig buade i bakgrunden ;)


- NIKE PRESENTERAR NYHETER

MISSA NU INTE SKOPROVARKVÄLLEN PÅ TISDAG - OCH ATT DU BEHÖVS PÅ LAGFOTOT ;)

Tisdagen den 9 mars inbjuder Intersport och Nike till den årliga ”skoprovarkvällen”. Passa på att köpa årets Nike nyheter till rabatterade priser. Nyhet för i år är att varje lag erbjuds ett lagfoto med särskild Nike-bakgrund. Givetvis är det inget tvång, men det skulle vara roligt om det blev lite rörelse i butiken.

Programmet i korthet:
- Clinic, Nike-information och teknisk utbildning på Nike’s fotbollsskor
- Skotest i fotbollssimulatorn
- Lagfoto
- Kvällens övriga erbjudande: Strumppaket.

Alla spelare har möjlighet att prova de olika skotyperna samt att slå frisparkar i Nikes fotbollssimulator. Nike erbjuder i år alla klubblag att ta lagfoto på plats med Nike-bakgrund. Alla lag kommer att få med sig bilderna hem i digitalt format. Alla lag kommer på plats kunna beställa årets Nike skor samt ta del av andra förmånliga erbjudanden.

TID LAG
17.00 - 17.30 P94
17.30 - 18.00 F94
18.00 - 18.30 P95
18.30 - 19.00
19.00 - 19.30 P96/97/F97
19.30 - 20.00 Dam
20.00 - 20.30 HS/HJ


- P16 DIV3 KVALSERIE



NU ÄR SERIEN P16 DIV 3 KLAR - BKV MÖTER SEX LAG, TRE GÅNGER

Nu kan ni surfa in här och se
vilka motståndare som BKV P94 får tampas mot under säsongen, Enköping, Gusk, Mariehamn, Sirius, Sigtuna och Valsta Syrianska. Alltså bara sju lag om man räknar med BKV, men med tre möten mot varje lag så blir det hela 18 matcher att spela.

Jag rotade lite i matcharkivet och fick fram följande statistik i interna möten, och om man lusläser lite så ser man att vi verkar grymma hemma. Men vi har däremot haft lite problem borta mot samtliga lag. Mot Mariehamn har det INTE gått bra, tre raka torskar borta. Så det var ju bra att vi fick två hemma-matcher mot dom ;)
(inom parantes ser ni om vi lottades till en eller två hemmamatcher mot respektive klubb)

Enköpings SK FK (1 hemma, 2 borta)
Hemma -- 2  1-0-1  4-5  -1  3p
Borta -- 2  1-0-1  9-6  +3  3p

Gamla Upsala SK (1 hemma, 2 borta)
Hemma -- 3  3-0-0  12-2  +10  9p
Borta -- 3  1-1-1  4-13  -9  4p

IFK Mariehamn (2 hemma, 1 borta)
Hemma -- 1  1-0-0  7-2  +5  3p
Borta -- 3  0-0-3  6-9  -3  3p

IK Sirius FK (2 hemma, 1 borta)
Hemma -- 5  5-0-0  31-4  +27  15p
Borta -- 1  0-0-1  0-2  -2  0p

Sigtuna IF (2 hemma, 1 borta)
(inga tidigare möten)

Valsta Syrianska IK (1 hemma, 2 borta)
Hemma -- 3  2-0-1  7-6  +1  6p
Borta -- 4  2-0-2  9-9  0  6p

TOTALT
Hemma -- 14  12-0-2  61-19  +42  24p
Borta -- 13  4-1-8  28-39  -11  13p

Hela spelschemat här.

Dagens träningsmatch borta mot Vasalund vet jag ingenting om, men Ludde påstod att det tyvärr blev en 0-5 förlust.

- AIK VANN TRIPPELN



"NIIII SOM E FRÅN GÖTEBOOORG - ÅÅÅÅKER ALLTID HEM I SOOOORG"

AIK smiskade åter upp IFK Göteborg
och vann SuperCupfinalen på Råsunda, och ni som känner mig vet att jag njuter lite extra när det är just Göteborg som får "på skallen". Att dom (och aftonbladet) sen tjafsar om en frispark som lades fem meter ifrån den punkt frisparken borde ha legat på, det är ju barnsligt. ALLA försöker "fuska" med detta, VARJE frispark slås från ALLA möjliga platser i VARJE match. Och media bryr sig ALDRIG om det annars, men nu!! HAHA... har ni hört sången om "Alla hatar oss". Om inte så säg bara till så drar jag den för dig.

De senaste möten mellan dessa lag har nu slutat med fyra AIK-vinster av fyra möjliga, och då är IFK nummer två i Sverige. Det ser bra ut inför 2010 och jag bara njuter efter alla år av missär och förnedring, nu är det vår tur... Champions League nästa!!

På söndag smäller det på riktigt, AIK-Mjällby på Råsunda och jag har redan premiär-frossa. Men det värsta av allt är nog hur det ser ut på puben Dick Turpin. Fast jag fick den här bilden från ägaren härom dagen, så förhoppningsvis är snön borta. Mumma med en kall öl mitt i vintern på en uteservering... eller? Tur att man "äger" ett bord där inne i mörkret hehe, där sitter nämligen bara vissa utvalda. Och DU är hjärtligt välkommen om du vill njuta av en dag med goda vänner, bra fotboll och kanske något gott i magen. Säg bara till, jag bjuder ;)

ÅRETS GNAGARE.... REDAN!!! tv4 och götet är dom som är pinsamma hehe. Perre messa mig Bojans nya nummer, typ nu ;)



(A och M, som aldrig har sett snö förut hehe)

- JÄRFÄLLA VANN



MATCH NUMMER TVÅ I VÅRKICKEN - BKV FOTRFARANDE UTAN POÄNG

Kanonfin "gräsmatta" och strålande sol
uppe på Sportcentrum idag när gästande FC Jäfälla kom på besök, men spelet värmde definitivt INTE idag, BKV blev faktiskt utspelade stundtals, trots att jag inte tyckte Järfälla var speciellt bra. Killarna fick jaga boll och vann knappt en enda andra-situation, och lägg därtill att det var massor av felpass och en alldeles för loj inställning. Ja då förstår ni att det inte blev vinst.

Nä den här matchen glömmer vi snabbt, eller kanske lär oss utav. Jag ska inte analysera det hela för jag är ju som ni redan vet inte nägon tränare, men jag skulle lätt kunna rabbla upp tre-fyra misstag som gör att man inte kommer in i matchen. Fast mest av allt så saknade jag den glöd som grabbarna brukar ha, det gnistrade till vid 2-3 men den lilla lågan slocknade snabbt. Synd, för Järfälla var inte så bra som siffrorna säger och jag tror man hade vunnit lätt om man haft en annat fokus.

Domaren!! Vad är det som gör honom så feg vid hemmamatcher? Given utvisning vid frilägeskapningen, given straff för hands som han inte låtsades se trots att jag såg att han gjorde det. Och tre (!) felaktigt bortdömda hörnor. Man blir ju lite förundrad liksom ;) Men all heder till dom som vill dömma ;)

Dagens vackraste var ju Hellgrens frispark i ribban. Lugnt tillslag, skön pendling och fin knorr på en chanslös målvakt. Ribbjä***

Dagens vackraste nummer två... jag ;) Nä, all publik på plats. Skönt att se alla dessa härliga människor i match efter match. Anna Lena med sitt kaffe är ju rena pärlan liksom, Svanberga-maffian, Perre Nettan å My, Hellgrens i "täckjacks-byxor", bara för att nämna några.

Förresten, jag gör som TV4, snor dvärg-konceptet och ger er därför dagen sju dvärgar.....
Toker - Domaren, kommentarer överflödiga
Trötter - Halva laget, sent i säng igår?
Glader - Jag, när AL slet fram kaffetermosen
Butter - Nr 10 i Järfälla
Prosit - Daniel med sin konstant hosta i backlinjen
Kloker - Dom med termo-brallorna på sig
Blyger - Mittfältet

ps. Någon som vet hur det gick i matchen efteråt mellan BKV-Sirius, ingen uppdatering kl 21.30 och jag har ingen aning. Snabbare fakta på hemsidorna please ;)

Några bilder från dagens match....


(Halsduk på, och Niclas försöker som vanligt. Bra vänsterskott idag förresten ;)


(Cool Jonas spanar in matchen)


(Nära nära men målis med full koll)


(Oh please GOD, låt oss vinna)


(Misslyckad skogshuggartäckning som resluterade i BKV-mål)


(En mycket mycket bitter mittback jonglerar vid sidlinjen, och jag lider med honom)


(Theo aka Buster "målar" och farsan sover fortfarande hehe))


(Nöjda BKV:are)


- NYHETS-TORKA

SMÅ-STÄNGT PÅ BLOGGEN JUST - JAG SKYLLER PÅ VÄDRET

Herre Gud, nu får det sluta snöa någon gång
. Om elva dagar ska jag stå på Råsunda för att bevittna den Allsvenska premiären och jag fick en liten bild på mobilen idag som visar hur folk skottar uteserveringen fri. Ska bli mysigt med en kall läsk där om en vecka liksom ;)

Vad händer i helgen då?
Lördag match mot FC Järfälla i Vårkicken, med start kl 12.00 på Sportcentrum. Och efter den matchen spelar juniorerna kl 14.00 mot IK Sirius FK. På söndag spelar grabbarna träningsmatch borta mot Vasalunds IF.
Vill man se A-laget lira i helgen så får man åka till Uppsala då dom möter Gusk där kl 12.15 på lördag.

Boka lördagen och en heldag på konstgräset, det blir bergis vårsol och allsång eller nåt ;)

RSS 2.0