- KOM OCH TA OSS



ALLSVENSK PREMIÄR OM TVÅ VECKOR - OCH AIK ÄR LIIIIITE KAXIGA

AIK Proudly presents.....en av de bättre reklamfilmerna för klubblag i Sverige, se och njut ;)
Kanske läge att göra något liknande i BKV hmmmmmm.... Marcello, Hacke, Tomas, Lennart och lirarna. Var beredda på ett samtal och en filmkamera rätt upp i fejset hehe. "BKV PÅ VÄG FRAMÅT"

Ge mig ett manus ;)

- BRA BKV-HELG



TRE BKV MATCHER IDAG - OCH INGEN FÖRLUST

Jag var upp på Sportcentrum idag
och kollade in Pojkallsvenskan-gänget spela träningsmatch mot Rånäs A-lag. Ett lag som i mina ögon verkade lite väl mycket korp-betonat men som ändå lyckas få till ett oavgjort reusltat, 4-4. Men oj vilket flyt dom hade, ett BKV-mål som inte blev mål (se bild-bevis) och ett inlägg med felträff som blir mål och en straff, men att släppa in hela fyra mål mot dom var inte bra. Ska inte "risa" och "rosa" men nog var det lite tamt spel idag, ingen riktig vilja, dom kan betydligt bättre än så här. Funderar på att börja någon slags matchanalys med spelarbetyg och personliga tips och råd, men inser att dock kan ställa till med mer skada än nytta så ni slipper ;)

Efter den matchen så spelade BKV Norrtälje U mot Skuttunge och vann med hela 5-1, men jag frös så jä**** att jag var tvungen att åka därifrån. Ok, jag var hungrig och jag ville se Chelsea förlora också, och vinna på V75 ;) Men enligt ett kort sms så var det en mindre bra första halvlek men en betydligt bättre andra. Innan jag åkte så såg jag lagen marschera in och insåg snabbt att Skuttungarna skulle förlora, konstigt att man ibland kan se det redan innan en match. Beror det på dom 15.000 matcher man sett eller?
(ps. 70 miljoner satt fint på hästarna förresten hehe)

A-Laget var uppe i Sandviken (Tomas gamla sop-gäng), och vann med 6-5 (!). Och om den matchen kan ni läsa här, om ni klickar på referat så får ni en riktigt rolig läsning. Verkade vara en skön stämning i det laget idag, men FEM mål i baken? Jag som alltid tänker backlinje först, se bara på mitt gamla talesätt "Så länge man inte släpper in något mål, så förlorar man inte". Men som sagt, det blev en BRA BKV-DAG och jag hoppas det fortsätter nästa helg.

ps. Någon som vet om P96 lyckades slå Djurgården? Vill ju det ;) ;)


(En bra inåtskruvad frispark från Robin som faktiskt blir mål men domaren totalt missar)


(Bildbeviset, hela bollen över linjen)


(Många trassliga situationer idag, här är en av dom)


(Ett av Daniel Skoogs mål, han gjorde nämligen två. Snacka om utdelning på dom få chanserna)


(Run Forest Run... Stilstudie på Niklas


(Skadad Gnagare i Rånäs, och Kenta muntrar upp)


(Tummen upp från Theo, som inte hade gjort bort sig idag)


(Storken punktmarkerar Shivan hehe)


(Och Shivan börjar bli lite lätt irriterad....)


(Gult kort på en långsam Rånäs-spelare, klockrent domarn)


(Full speed på någon, Crille jagar och Axel är beredd)


(.... ops, tvärstopp!)


(Vet inte vad Festim gjorde här, men mål blev det)


(Domaren: "DU DÄR, jag ser dig nog. Man får inte ta sig på pungen")


- POJKALLSVENSKAN



SNART DAGS FÖR POJKALLSVENSKAN - SPELSCHEMAT KLART

Nu har förbundet spikat spelschemat för PojkAllsvenskan 
Norra Sveland och BKV Norrtälje har seriepremiär hemma mot IFK Västerås FK den 18:e april. Det får ni INTE missa, dom lär behöva allt stöd som går att få. Och här nedan kan ni se hur grabbarnas spelschema ser ut. (Serien för P16 är ej klar ännu)

18/4 16.00 BKV Norrtälje - IFK Västerås FK
24/4 16.00 IK Brage - BKV Norrtälje
25/4 11.30 Falu BK - BKV Norrtälje

2/5   14.00 BKV Norrtälje - IK Sirius FK
8/5   16.00 Märsta IK - BKV Norrtälje
13/5 15.00 GIF Sundsvall - BKV Norrtälje
23/5 14.00 BKV Norrtälje - Bollnäs GIF FF

5/6   15.00 Sunnersta AIF - BKV Norrtälje
12/6 14.00 BKV Norrtälje - Falu BK
16/6 19.00 IK Sirius FK - BKV Norrtälje
20/6 14.00 Västerås IK - BKV Norrtälje
28/6 19.00 IFK Västerås FK - BKV Norrtälje

25/7 14.00 BKV Norrtälje - GIF Sundsvall

4/8  20.00 BKV Norrtälje - Märsta IK
21/8 15.00 Bollnäs GIF FF - BKV Norrtälje
22/8 12.00 IFK Östersund - BKV Norrtälje
28/8 14.00 BKV Norrtälje - IK Brage

4/9  16.00 BKV Norrtälje - IFK Östersund
11/9 15.15 BKV Norrttälje - Sunnersta AIF
26/9 14.30 BKV Norrtälje - Västerås IK

- LUGN VECKA




EN LUGN BLOGGVECKA - MEN NÅGRA SAKER HÄNDER I ALLA FALL

- Igår hade BKV årsmöte
uppe på Sportcentrum och det bjöds inte på några större sensationer, jo Oves hembakade små semlor. Grymt goda. Återkommer med mera fakta om styrelse och så vidare senare, några nyvalda blev det.

- Ledarträff idag onsdag

- Juniorerna (PA) har hemma-match på lördag mot Rånäs kl 12.00, kom upp till konstgräs-planene på Sportcentrum och heja fram dom. Och klockan två tar man sig an Skuttunge på samma plan. Det är dock inte samma BKV-gäng som spelar båda matcherna ;)

- A-laget drar upp till Sandviken på lördag för träningsmatch kl 14.00 

- Luddes lång-rygg fortsätter jä**** och vi går vidare i läkarboken. Nu blir det sjukgymnast och magnetröntgen, felet måste åtgärdas. Steg fyra blir "Overhaulin" eller "Extrem Makeover" eller något i den stilen.

- Glöm inte att det är sista veckan för inbetalning för medlemsavgift.

- MOTIGT I VÄDDÖ



ECKERÖLINJEN CUP I VÄDDÖ - BKV FICK INTE TILL DET

Jag åkte upp till Väddö idag
för att kolla in våra juniorer spela inomhuscup, tur att det inte var ute för oj vilket skitväder det var/är. Nu hann jag ju så klart inte se den tidiga morgonmatchen mot Robro som man vann med 2-0, däremot fick jag se förlusten mot Grisslehamn, och det var ju mindre roligt. Men trots förlusten så syntes det lång väg att grabbarna/laget hade en klar spelidé och att motståndarna körde mer på "nu åker vi". Två gånger kontrar man efter snygga BKV-anfall och gör retligt lätt mål, och personligen så ger dom inte en chans i en "riktig" fotbollsmatch på gräsmatta. Men som sagt, BKV fick tyvärr åka hem utan att ens ha fått nosat på finalspelet och segerbucklan. Förlåt om jag är lite elak, men den där sista glidtacklingen som renderade i rött kort kändes helt ok, jag hade gjort precis likadant. Det var ju på bollen ;)
(glidtacklingar är tydligen förbjudna, och vad finns det då kvar av sporten fotboll)

Kul dock att det var så mycket folk där och att även få se Robro spela med några gamla BKV:are i laget. Mindre roligt var ju att jag tvingades ringa Västerås SK på vägen hem för att ställa in morgondagens match, men dom hade också jätteproblem med vädret och Jörgen skulle ringa mig lite senare och säga att det var "kört". Och då har dom ändå fina, uppvärmda Swedpark Arena, men det fanns inte möjlighet att hålla planen ren från all inblåsande snö. Surt att det inte blev någon match den här helgen, men men, är det vinter så är det.

Till sist måste jag bara säga att Ludde drog iväg på spark ikväll (!)i hittade en i källaren haha, se bildbevis här nedan. Hans avskeds-kommentar när jag sa att det var svin-kallt var ju lite små-skön "Äh, jag är ju halvjämt".

Ps. Såg ni skid-loppet från OS nyss, Johan Olsson och Hellner. VILKA SNUBBAR!! Och var är Norge ;)
OS-GUUUULD


(Bucklan, men tyvärr bakom lås och bom för BKV)


("Grisslans hypersnabba målis, trots tight tröja ;)


(Målchans nummer åtta typ, men Grisslehamn blev för svåra)


(En klockren brytning, som dock inte är tillåtet inomhus. Rött kort på Kim)


(Stilstudie på Luther jr med "ny" frissa)


(Norrskedikas keeper täckte målet bra)


(Patrik och Tom fixar frispark... men åt fel håll. Noll noll och en poäng, bra gjort!)


(Nästa OS-gren, fem km spark. Eller på engelska, "kick")


- INSTÄLLT




SNÖ SNÖ OCH ÅTER SNÖ - FÖR-SÄSONGEN KÄNNS OERHÖRT TUNG JUST NU

Så kom då beskedet, matchen i "Vårkicken" mot IFK Östersund ställs in pga av vädret och det är inte mycket att orda om. Sitta och åka ner till Norrtälje och Täby (som var match nr 2) i sextio mil för ett par träningsmatcher i det här skitvädret och inte veta om det är spelbart, det vore ju tjänstefel. Nu ska vi försöka sätta nytt speldatum för denna match och det blir inte lätt, för det är mycket matcher på gång. Ni kan ha lite koll om ni kollar in sidomenyn för där ska jag lägga upp matcherna eftersom dom blir klara. Men inte just nu nu, Sverige - Vitryssland på burken, Men dom de senaste två åren är upplagda, vilket tog ett par timmar haha... Läs och njut!

Imorgon spelas Eckerölinjen Cup i Väddö, kan hända att någon 94:a dyker upp på planen så åk gärna och titta om ni har tid över. Åk i alla fall, det är ju BKV och vi är.... "På väg framåt".


- VÅRSÄSONGEN



MEN KAN DET INTE SLUTA NU - VAR ÄR VÅREN OCH FOTBOLLSKÄNSLORNA

På söndag ska killarna spela två träningsmatcher
, en hemma mot IFK Östersund och en borta mot Västerås SK i "Vårkicken". Samt att att vissa förmodligen ska vara med och spela på lördagen då man kör Eckerölinjen Cup uppe i Väddö. Det är alltså en hel del fotboll på helgerna och allt för att man ska kliva ut "fit for fight" till seriepremiären, men man kan ju börja undra. Jag förmodar att ni har hört talas om de senaste väderprognoserna, där man på vissa håll varnar för en helv meter (!) snö under natten och morgondagen. Man råder allmänheten att stanna hemma och inte ge sig ut på vägarna, och det nu när vi redan slår alla snörekord som finns liksom, det här börjar kännas riktigt riktigt tungt. Sen ska "skiten" töa bort också.

Hoppas "vaktis" sitter redo och varvar på sin lilla traktor och kör av konstgräset på söndag nu så vi inte får kuta runt som vi gjorde i Snöbollen Cup, med skyfflar en halvimme innan matchstart. För det vore ju lite försmädligt om vi fick ställa in på grund av snö nu när de tappra jämtlänningarna har åkt dryga sextio mil för match. Hacke finns det en plan B? ;) Och mitt i alla den här sketna snön knallar Ludde omkring som en gammal gubbe med sina ryggproblem och vi kan inget göra. Vi är naprapat-bokade idag igen och sen blir det som vanligt balansplatta och hem-övningar på ett mörkt pojkrum. När ska eländet sluta, och.....
VAR ÄR VÅREN!!!

Förresten, Ha en trevlig helg alla... och då menar jag det  ;)


- DET ÄR EN SJUK VÄRLD





Eguren till AIK? Det är långt ifrån klart men uppenbarligen så är karln på väg upp till Stockholm för att träffa Wesström och co i Gnaget. Vad jag personligen tycker och anser håller jag för mig själv, men hade jag varit hammarbyare så hade jag nog känt mig väldigt snopen, förbannad, rånad och våldtagen. Gilla den här killens krönika där han skriver om bajen-hjälten, den bäste någonsin i Hammarby, lycka till i Lazio osv osv.... hur mår han idag tro? Det är en ny, smått sjuk värld fotbollen lever i. Men det skulle inte förvåna mig om det en dag ringer någon från Djurgården och vill signa Ludde, vad f** gör man då? Mamma Mia!!
Nä, det får inte hända!!

Kolla in sista minuten på detta klipp, kanske inte ni bajjare typ Perre. Kan liksom ana ordet ni skriker ut. Och glöm inte att har kutat i svart/gult förut, jag tänker på det där snygga bortastället hehe


- ÖSTERÅKER (HERR)



BKV HERR VANN TRÄNINGSMATCH MOT ÖSTERÅKER - MEN DET VAR TRÖGT

Igår stod Ludde (rygg-skadad)
och jag och tittade på BKV:s A-Lag som tog emot gästande Österåker uppe på Sportcentrum. Men vi gick hem efter första halvlek då jag höll på att frysa ihjäl i kylan, fotboll mitt i vintern, kan det vara något det? Hur såg spelet ut då, ja det var Österåker hela första kvarten men BKV tog tag i det och jobbade sig in i matchen. Och man hade faktiskt ett par bra tillfällen att göra mål, för att inte tala om straffen som domaren rånade BKV på i 45:e minuten. Jag ska inte säga att jag har bildbeviset, men kika på näst sista bilden. Målvaktens arm ut och en solklar fällning som alltså domar-trion gav f** i.
 (så även den assisterande domare som löper parallellt som tydligen hade glömt brillorna hemma)
Förresten, våran 94:a Anton Hermansson i mål räddade i alla fall BKV en gång när backarnas uppspel var helt bedrövligt och gick rakt i famnen på framrusande anfallare. Ingen höjdarmatch direkt men killarna vann i alla fall med 1-0, men bättre än så här kan man.

ps. STORT tack till Nettan och Perre som hade räddat min lill-kamera. Som jag för övrigt inte hade en aning om att jag hade tappat bort. Puss på er ;)


(Kolla in snö-berget i bakgrunden, fotbollen trotsar ALLT)


(En 94:a i A-laget, när kommer nästa fem?)


(Riktig rykare här som smet tätt tätt utanför stolproten)


(En av ganska många hårda, men ärliga, dueller i början av matchen)


(Smart publik med termo-brallor och lovika-vantar, dum fotograf i låg-dojjer och kepa)


(En liten stilstudie, men det ser ut lite som "följa-john" typ ;))


(Skön och kaxig ass.domare. - Äh, du ska bara dra igen, klämde han ur sig ner BKV klagade på domslut)


(Solklar straff för BKV, men inte då. Linus på linjen borde köpa glasögon)


(Tafatta protester efter första halvleks slut)


- EXTRA EXTRA



FÖRST KALLA OCH NU FERRY - VAD ÄR DET SOM HÄNDER EGENTLIGEN

Helt utanför fobollsvärlden
så kan man ju helt enkelt inte låta bli att skriva några rader om de två OS-Gulden Sverige nu har lyckats åka hem. Helt otroligt egentligen, vi som ju brukar komma sexa, elva, tjugoetta och fyrtioåtta.... typ. Och jag som alltid har tyckt att den här Ferry har varit så skön. Jag kommer till exempel aldrig att glömma när en reporter sprang fram och frågade om det var tungt i spåret idag och varför han inte kunde ta en pall-plats (han kom fyra då och det var ett riktigt skitväder och karln var helt slut).
- Åk själv då för f**, klämde han ur sig och gick.
Skidskytte i all ära men visst är det väl kul när det går bra, eller hur. Och nu kommer det med all säkerhet att höras många sköna kommentarer från den här killen. Han kan liksom uttala sig, Björn Ferry.


- GALAKVÄLLEN



DUKADE BORD, UPPTRÄDANDEN OCH GOD MAT - BKV:s FOTBOLLSGALA JÄTTELYCKAD

Gårdagens galakväll var hur lyckad som helst, och man kan ju enkelt konstatera att det var riktigt bra jobbat av alla inblandade i festkommitén. Dom hade verkligen styrt upp allting till en succé-fest tycker jag, och alla var ju på topphumör, inte en sur min så långt ögat kunde nå. Jag kan bara applådera er, och säga....
Tusen tack!
När blir det fest nästa gång tro? Jag längtar redan ;)


- CAMP-KILLAR

UPPLANDS-CAMP PÅ BOSÖN - FEM KILLAR REPRESENTERAR BKV NORRTÄLJE





 Släppte av dom här fyra killarna, Shivan, Kevin, Viktor och Ludde ute vid Bosön kl 08.30 i morse, för en helg med teori och praktik i händerna på Upplands Fotbollsförbund. Vet inte hur tryggt det är, men Mille fanns ju där så då kan man ju i alla fall slappna av lite ;) Sju spelare var uttagna med Anton, Sean och Niklas men de två sistnämnda lämnade återbud på grund av olika skäl. Men visst är det skoj att så många ändå kommer från lilla BKV. Och jag hävdar fortfarande att det finns en handfull till som inte skulle göra bort sig på något vis där, utan att för den sakens skull lida av klubb-hybris. Hacke har verkligen lyckats med sina träningspass och jag har hört att han kör ännu modernare metoder med sin 98:or, en liten mini-Norling i den killen tror jag.


- PUSS OCH KRAM




PERSONLIG HÄLSNING FRÅN MIG TILL DIG - TREVLIG "ALLA HJÄRTANS DAG"

Här kommer en liten love-song
från MIG till DIG. Och det från en för mig mycket kärleksfull miljö i goda vänners lag, det är så vackert att man nästan gråter. Vi fotbollsälskare och klubb-fanatiker har också känslor ;) Så kram på er alla och sköt om varandra.

Och som ni märker så är det lite förändringar här på bloggen, men håll bara ut så ska jag nog så småningom få ordning på det hela, och förhoppningsvis kunna ge er en hyfsat ny och fräsch blogg-sida. Och för er som ska på BKV-galan imorgon, vi ses på "PÅ G" vid sextiden för lite förfest och kanske allsång ;) See u there!

Äh va f** vi tar den på italienska också.... sjung med!



- TILLFÄLLIGT AVBROTT

BLOGGEN ÄR INTE DÖD - DEN ÄR BARA BORTA TILLFÄLLIGT

Om ni i surfar förbi här på bkv.blogg.se i helgen eller de närmaste dagarna och det ser sten-dött ut, så beror det inte på att jag lagt ner hela "skiten". Det är bara det att sidan ligger nere för några timmar eller någon dag för lite uppfräschning, och då förhoppningsvis till det bättre. Vill ju ha sidan lite mer stilren och mer läs-bar inför kommande säsong som snart är i full gång, det brakar ju lös vilken dag som helst.

Nya serier, nya motståndare, nya tränare, nya ledare, det är dags att damma av det gamla snart.
"BKV på väg framåt"


- LÅNGRYGG



TID BOKAD - NU SKA FARBROR DOKTOR SLITA OCH DRA LITE

Ludde har haft en jobbig period med sin rygg nu
och det är väl kanske inte så konstigt med tanke på att den skrangliga kroppen vuxit drygt en centimeter i månaden under två år. Musklerna hänger liksom inte med längre. Vi får se vad morgondagens läkarbesök ger och jag håller i alla fall tummarna för någon typ av positivt besked. Igår var vi upp till A-lagets massör efter att ha fått tips om att han var tillgänglig vid en viss tid, men han hade precis åkt hem efter att ha suttit och rullat tummarna en halvtimme, så typiskt på något vis. Det svåra är nog att jag vet inte vad som är bäst, läkare, naprapat, massör eller sträckbänk.... och nu i helgen är det dags för Camp på Bosön igen, så det får väl bli ett gäng Voltaren och en spruta Morfin ;)

På tal om Voltaren, har ni hört den här?
Det va lappgubben Kyrpi som skulle upp på fjället för att räkna sina renar.
När han kom upp till kåtan såg han sin kollega Sampo stå och våldta en ren
- Va fan gör tu, Sampo? frågade Kyrpi.
- Jo,ja va te toktorn ikår och sa att ja hatte sån värk. Tå sa toktorn att voltaren prukar hjälpa...

Nä nu ska jag snart käka lunch med Tobbe, så vi hörs. Förresten, glöm inte att leta svart/vitt i garderoben till på lördag, det är ju dresscode på BKV-galan ;)

- BKV 0, SIRIUS 2



GOLIAT SLOG DAVID - MEN BKV BEHÖVER INTE SKÄMMAS

Har precis pratat med Hacke
om dagens borta-fight mot IK Sirius, och han sammanfattade det hela kortfattat med att 2-2 hade inte varit helt fel. Med en målvakt så hade siffrorna varit omvända. Så jag väljer att lita på honom och ser dagens "torsk" som en uppbyggnad, som en förberedelse inför nästa match. Sean var sjuk och Fille-Bull tydligen upptagen med annat så Festim och Muschtak fick stå en halvlek var mellan stolparna.
Tänk också på att ett annat gäng tränade på annan ort, samt att man missade en straff. Så behåll tuppkammen grabbar, ni hade spöat Sirius enkelt om parametrarna hade stämt idag. Lätt ;)

ps. Melodifestivalen, vad ska jag säga? Über-krångligt, segt och överdramatiserat kanske hehe.


- ÄR DET SANT



FAMILJEN JOHANSSON QUARTERI FÅR GÄRNA DEMENTERA - ÄR VICKE "PÅ" ELLER "AV"

Jag har ryktesvägen hört att Vicke
skrivit på för Barcelona... eller ok då, skrivit av från BKV. Är det sant? Får vi inte höra er längre på matcherna, eller se den där känsliga högerfoten. För i så fall kan jag avslöja att mitt bild-val enbart speglar min själ, ansiktsuttrycket är så... SÅ... på något vis. I alla fall från min sida.
Whatever, tjoa till om det går falska rykten på stan. Annars lär ju en "tribute" komma inom kort ;)

Förresten, jag håller stenhårt tummarna för er som åker till Uppsala imorgon. Själv är jag på annan ort under dagen och Ludde nöter på med junisarna, om nu ryggen håller hela vägen. Snubben passerade just 1,87 (!)
Lova att skicka matchfakta någon, vill ju veta hur det gick oavsett resultat.

En sak till, rykte nummer två säger att Hellgrens bangar från BKV-Galan. Party-killers eller? ;) ;) Men Svanberga-gänget lär väl inte göra det om jag känner dom rätt. Väl mött nästa helg alla glada!

- VÅRKICKEN HAR PREMIÄR



PÅ LÖRDAG STARTAR "VÅRKICKEN" - MATCH I UPPSALA MOT IK SIRIUS

Äntligen dags för match igen,
för det var ett tag sedan nu. Uddamålsförlusten mot Vasalund den 29:e november, i värsta höst-dimman var den sista matchen grabbarna spelade. Så visst ska det bli lite skoj att komma igång igen, eller hur. Jo jag vet att "Vårkicken" låter lite som ett skämt när man tittar ut på de meterhöga snödrivorna och det känns som ett halvår till gröna sköna fotbollsplaner. Men det går fortare än man tror och vips så har vi blåsippor, snödroppar och krokusar i rabatterna.

Förresten, om ni undrar över filuren på bilden här uppe så var det en kille som dök upp när vi senast mötte Sirius och vann med 2-1 i oktober förra året. Ok, Zoom-objektiv i all ära, men vissa saker vill man helt enkelt inte se hehe. Anders ser ut som något han egentligen borde bura in! Huvva!

Alla till Uppsala!!

RSS 2.0