- JOMALA MÅLLÖSA



JOMALA FICK TA LOOSER-FÄRJAN HEM - BKV VANN MOT GÄSTANDE JOMALA MED 4-0

Ålänningarna spelade fysiskt och var aningens större än BKV-spelarna, men det hjälpte inte ett dugg. 4-0 var helt rättvist och ett grattis till dagens lagkapten William som fick göra ett hat-trick idag, tredje målet på en stolp-retur av Joar. Fjärde målet smällde Kvarnlöf in från tio meter. Grabbarna slet som svin i blåsten och jobbade verkligen hem dagens tre-poängare, skitbra spelat killar ;)

Nu ser tabellen ut så här i Division 2C:
BKV Norrtälje 2
10 9 1 060 11 49
28
Östhammar/Harg
11 8 0 354 17 37
24
Jomala IK
12 7 1 451 35 16
22
GUSK
10 6 3 135 17 18
21
Upsala IF
10 5 0 522 16   6
15
Vaksala
10 2 2 623 23   0
8
Lohärad/Roslagsbro
12 2 0 10  7 77 -70
6
Storvreta IK
11 0 1 10  6 62 -56
1

BKV har "ödet" i sina egna händer och har trots en mindre match spelad än tvåan Östhammar fyra poängs ledning, vilket ju i sig betyder att BKV har "råd" att förlora en av de kvarvarande matcherna. Målskillnaden ser ju också den sjukt bra ut, så det är verkligen med spänning vi ser fram emot följande matcher.
2008-09-05  Lohärad (B)
2008-09-14  Östhammar (H)
2008-09-20  Upsala (B)
2008-09-28  Vaksala (H)


Här har ni några få bilder från dagens match ;)
   



FEM SNABBA:
- Tack Anna Lena för kaffet, grymt gott
- Jomala i lånade västar, vårt eller deras fel? (BKV Röd/Blå/Röd på SVFF)
- Linjedomaren höll världsklass idag hehe
- Markim - Brottby 2-2 i div 1 idag, kunde inte bli bättre va ;)
- Theo varnad IGEN, fy skäms!!! haha

- HAMBURGARE?



#¤%"¤#"¤%%" HÄSTAR!!!

"En bild säger mer än tusen ord"


- DERBYVINST MED 7-0



RIMBO CHANSLÖSA HEMMA PÅ.... "TJONGAVALLEN"


Skitsegt att skriva om den här matchen, vad ska man säga? Spel mot ett mål, vackert väder, kass domare, vinst, korvkiosk, fulspelande motståndare, kaffe, vackert väder igen, fin gräsmatta, 7 mål... ok, här kommer dom.

Det tog bara fem minuter innan målen börjar rulla in:
0-1.... rullar Kvarnlöf in med ett litet svagt avslut.
0-2.... efter ca tio minuter sitter 2-0, den här gången heter målskytten, Niklas.
0-3.... Niklas åter igen, som sätter sitt andra mål. Med högerfoten, otippat va? ;)
0-4.... Hellgren med huvudet på hörna, nick i backen och in.
0-5.... åter ett nickmål, den här gången av Ludde med luggen (?). Men visst var det ett självmål. 
0-6.... sätter William välförtjänt bakom Rimbo-keepern
0-7.... får så Hellström äran att sätta dit.

SLUT




FEM SNABBA:

- Rimbos målvakt har definitivt seriens sämsta utsparkar (sorry;)
- Hackes pik mot Rimbo, "vrålet" om att det inte går att skjuta på avstånd med den där kassa bollen. Lysande ;)
- Räknade till minst 15 feta rensningar för motståndarna. PANIK!
- Kanon-dag med vackert väder, skön gräsmatta och stora läktare. Annat än gropiga, blåsiga "flygfältet" det....
- Stackars Kevin som inte kunde spela pga sjukdom. Krya på dig.


(18 minuter? Vi klockade 10 blankt på hemresan ;)


(Hemmadomaren ;)


(Mini kom och stajlade lite hehe.... och hejade på polarna)

- RIMBODERBY PÅ LÖRDAG





Imorgon lördag är det alltså "derby" mot Rimbo, och hade det varit liiiiiite lite större så hade jag lanserat detta likt AIK gör nu mot IFK Göteborg (nej inget derby, men en ärkefiende). En massiv radioreklams-kampanj med stor humor. Lyssna här så förstår ni vad jag menar. Men vad f** heter dom som bor i Rimbo?

Fotnot:
Ordet "Redneck" är ett uttryck från södra USA och betyder ungefär "lantis". Ordet redneck uppkom då bönderna fick mycket solbrända nackar.



Förresten, när min mobil ringer så tänker jag ALLTID på Rimbo.....  


- VALSTA FICK SMISK



VALSTA SYRIANSKA FICK EN LÅNG RESA HEM - BKV VANN LILLA SERIEFINALEN

(får väl börja med att ursäkta för den där jä*** grävskopan i bakgrunden igen)
Dagens match var mot serietvåan Valsta Syrianska och viktiga poäng stod på spel, vilket också märktes en bra bit in i första halvlek. Spelet stod och vägde och något riktigt skönlir var det inte tal om. Jag tyckte också att domaren bidrog till att det inte blev något tempo med alla sina avblåsningar. Ok ibland var det lite småfula efterslängar så visst ska han blåsa, men det kändes lite som om han mer än gärna ville visa att det var han som bestämde.
BKV lyckades till slut få ett ledningsmål efter det att Niklas snyggt spelat snett in mot en fri och framstormande Jonis och 1-0 var ett faktum. Tyvärr så får Valsta ett litet snöpligt mål efter att Ludde sprungit ikapp deras anfallare och glidtacklat bort bollen precis innan mållinjen. Och sen när Sam ska rensa undan blir det fel och Valsta får ett självmål, men situationen var lite rörig så det var inte helt enkelt heller. Nu kom det att spela mindre roll då BKV efter halvtidsvilan körde över motståndarna.

Andra halvlek blev betydligt roligare och med mera tempo, vilket verkligen gynnade BKV som verkade ha mer "flås" än motståndarna som ganska ofta blev efter i löpningarna. Efter ett tag kommer så belöningen i form av 2-1 från Kvarnlöf, ett skott som målvakten nog borde ha tagit. Valsta börjar omgående att försöka spela lite tuffare och i vissa närkamper så är det INTE bollen man spelar på om jag säger så. Men det gynnade BKV för när motståndarna fokuserar på annat än fotboll så glömmer man bort markeringar och löpvägar. 3-1 är därför lite extra skönt att se, kanske inte världens snyggaste mål då Festim lyckas fumla in bollen på något konstigt vis. Men där blev det "ridå ner" tror jag, många mörka blickar och hängande huvuden i Valsta. BKV fortsatte att ösa på och man sågade sig igenom flera gånger, men det blev bara någon enstaka farlig situation.

Matchens snackis blev tyvärr den där knytnäven som deras nummer 4 (Abraham Daoud) skickade in på stackars Jonis. Det är ju helt sanslöst att vissa aldrig kan fatta att det är FOTBOLL som ska spelas, och det även om man ligger i underläge och är helt slut, typiskt förlorare. Vore kanske inte helt fel med en anmälan till förbundet om detta, för när man sopar på folk med knytnävar så har man fan inte på en fotbollsplan att göra. Eloge till Jonis som inte börjar göra allt för stor affär av det hela, bra hela vägen av våra killar som verkligen försöker fortsätta spela boll trots såna här överfall. Och när vi ändå är inne på saker som förbundet borde veta, så är det ju lite skoj att se Valstas trupp-presentation, och hur nummer 2 (Zeyd Saleh) har skrivit att han är 15 år. Har Valsta dispans på killen under hela serien eller? Skit samma, det är bortkastat att ens nämna det då ingen bryr sig, synd att det ska vara så dock. Olika regler beroende på lag.

Dagens seger kändes i alla fall skitskön, och nu blev det ju en liten liten lucka ner till tvåan i tabellen. Fortsätt nu så här grabbar, det är verkligen kul att se er spela FOTBOLL. Hacke och Lillis ska så klart ha en eloge för jobbet idag också, och vi ska inte glömma bort att tacka Shivan för inhoppet. Full fart hela tiden trots halsont, skoj att se. På tal om skoj, all publik, det var ju massa folk där idag som hejade på killarna. Så matchens nummer 12 var alla ni som var där ;)
Hoppas att många av er åker med till derbymatchen mot Rimbo nästa lördag, en viktig match med tanke på serien. Glöm inte heller att Jomala kommer på besök till Norrtälje dagen efter, detta med fyra raka vinster i bagaget. Vi ses "där" ;)

      
(Theo får en "bassning", Kvarnlöf försöker, Valsta dirigerar och "fabriken" var där ;)

Jag avslutar inlägget med vågen, HÄRLIGT GRABBAR!!!!


- VECKANS V75-RAD - MP



NI SOM ÄR MED OCH TIPPAR V75 - KOLLA MAILEN NU

Så var vi då igång
med vårat lilla "trav-bolag" och veckans V75:a, denna vecka med 10 andelar, dvs tio tippare. Vilka som är med och hur raden ser ut skriver jag ju så klart inte ut här. Allt för att ni som INTE är med ska skratta när våra "spikar" springer ut i skogen hehe. Nej raden kommer på mail till er som har betalt, faktum är att ni redan har fått mailet.
Så nu kan ni boka upp eftermiddagen framför tv:n för första loppet går live efter klockan 14.00 på "fyran". Förresten, här har ni dagens tv-tider:
14.00-15.45 Tipslördag med V75, direkt i TV4
15.45-17.00 Tipslördag fortsätter i TV4 Plus
18.15-18.50 Sammandrag av dagens V75-tävlingar i TV4

ATG skriver följande
, "Dagens V75-Jackpot från Mantorp får det att vattnas i munnen på alla spelälskare. Eftersom ingen hittade alla rätt förra veckan, kan en ensam vinnare ta hem 41 miljoner i dagens omgång".
Men det kan jag redan nu berätta, att några 41 miljoner blir det tyvärr inte på den inlämnade raden. Vissa kanske tycker att man ska tippa telefonnummer och få med alla "rensare" och vinna jackpot, men i längden är det INTE kul att bara få två rätt per omgång. För er som inte förstår er på hästar, odds, radkostnader osv så får jag väl försöka förklara vid ett senare tillfälle. Vill ju inte trötta ut er fullständigt med en massa travtermer och skumma uträkningar redan nu heller ;)
Men ni som är med och tippar borde försöka se något lopp idag, för jag kan lova er att det är spännande när man har sin lilla rad framför sig. Och om ni nu har tid och lust att titta så har ni här några väl använda ord som kan komma att dyka upp i referaten.

Dödens= Positionen utvändigt ledaren (vill vi inte ha)
Galopp (hoppa)= En hästs naturliga gångart, som inte är tillåtet inom trav (vill vi inte ha)
Pulla=Häst som springer fortare än kusken vill, från engelskans "pull away" (vill vi inte ha)
Rensare=Obetrodd häst som rensar bort många inlämnade system (vill vi inte ha)
osv osv osv

       
(Ser ni skillnaden? Ordet kamel kan med all säkerhet komma att dyka upp här senare haha)

Nä nu håller vi tummarna att just "våra" hästar vinner sina lopp och ger oss lite extraslantar, men kom ihåg att TÅLAMOD är lösenordet för travtippare (billigt försök att rentvå sig från allt ansvar va?) hehe


- BKV PÅ VIKINGALUNDEN



BOTTEN MÖTTE TOPPEN - OCH TRE SÄKRA POÄNG TILL BKV

Har precis skrivit in resultat och kort referat på laget.se och nu ska man "hacka" in samma meningar en gång till haha.
Ibland känns det som om man lika bra kunde klippa och klista lite, men jag får väl skylla mig själv att bloggen är på tok för "mesig" stundtals. Man kanske skulle satsa mer på skvaller på läktaren, snack i spelargången eller rent av ligga bakom spelar-båset och fota/banda" i rena paparazzi-andan hmmm ;)

Det syntes verkligen att det var toppen (BKV 16p) mot botten (VIF 1p) ute på Vikingalunden denna torsdagskväll, fast som jag skrev på laget. Jag kan f** inte fatta att Väddö bara har lyckats skrapa ihop en enda "pinne" på alla sina matcher. För jag tycker INTE att dom var sämre än tex GUSK eller Knivsta, märkligt. Men det klart 10 gjorda mål är på tok för klent, att man "bara" har 26 insläppta beror nog mest på deras målvakt. Han var garanterat svettigast i Väddö idag.
Men ikväll hade dom inte en chans, det syntes direkt efter avspark att BKV vägde betydligt tyngre i sitt passande, löpningar och skott. Lite frustrerat dock att det trots massivt spelövertag slutade 0-0 efter första halvlek, jag menar Väddö kom knappt över halva planen, och BKV sumpade ett par frilägen. Men det kändes som att det snart skulle komma...


(Ännu en BKV-hörna i första halvlek som inte ville in i mål)


I andra halvlek
kom så äntlgen målen med kämna mellanrum då Väddö började gå på knäna. 1-0 tryckte Viktor K in på ett stenhårt skott via stolpen. Och "tvåan" hängde Jonatan lite turligt in, men ändå med mycket vilja och en bra löpning. Hellström gör sedan 3-0 och Viktor K slår sedan in sitt andra och BKV:s fjärde mål (se film nedan) efter fint förspel av just Hellström. Matchen slutar alltså 4-0 till BKV och det såg riktigt bra ut stundtals, vilket känns skönt nu så här innan helgens viktiga match mot Valsta Syrianska. Vinst där och seriensegern kan kanske kanske komma att hamna i Norrtälje, ok det är en hel del tuffa matcher kvar efter den. Bortaderbyt i Rimbo och även en bortamatch mot Brottby. Fast nog känner jag att det är lite av "vinna eller försvinna" mot just Valsta. Utan att sätta press på er killar som läser detta, men KRIGA allt ni kan då ;)


(Viktor H skär in snyggt och Viktor K "nätar" iskallt på returen)

Testade att ta några filmsnuttar istället för att fota idag, det kanske är lite roligare att se på, eller? Ok en till då, seger-vågen mot läktaren. Men jag ber om ursäkt för det skakiga slutet, lite ovan kanske... hehe


(BKV-våg efter 4-0 vinst på Vikingalunden. Bra jobbat grabbar!!)

- 1-1 BORTA MOT GUSK



NYBLIVNA DM-MÄSTARNA GUSK - FICK BARA OAVGJORT MOT BKV

GUSK fick i söndags besök av BKV, och lyckades trots spelunderläge knipa en sketen poäng. Matchen slutade 1-1 efter att Kevin gjort mål på hörna, och BKV behåller därmed serieledningen OCH sin förlustafria svit på 9 matcher. Men trots att GUSK som serietvåa tog en poäng så tappade man en placering då Östhammar samtidigt spöade Jomala med 8-3. Så med fem matcher kvar att spela i division 2C så leder BKV med sju poäng, och har tre hemmamatcher kvar.
Det ser onekligen jä**** bra ut grabbar!!

Om matchen har jag inte så mycket att säga, då jag själv inte var där och tittade. Ludde var spelledig efter träningsmatchen mot Norrtull dagen innan, och vi tyckte 15 mil var liiite för mycket för att åka och titta. Men det var nära att vi hamnade där då Lena mumlade något om IKEA, fast då fick jag helt plötsligt sååååå ont i huvudet att jag inte kunde köra bil.... typ ;) Hur som helst, bra jobbat av er som spelade och eloge till er körande föräldrar som vanligt, vad vore BKV:s framtid utan er? NOLL!

Igår var ju grabbarna som bekant in och kollade Bajens träning, vi har ju en tränare som "extra-knäcker" där, om dom bara visste var hans hjärta egentligen hör hemma hehe. Det var tydligen en lättare rundvandring och lite tränarsnack och sedan kolla på när A-laget försökte få till det på träningen. Innan dom stack så sa jag åt Ludde att han skulle skandera  "AIK på måndag, ja ni har AIK på måndag...", "Bajen åååker ur i år....." "eller "skaka hand med Zengin, men dra tillbaka den när han ska hälsa eller nåt" men han kollade bara på mig som om jag vore knäpp. Då sa jag "Äh va f**, jag hänger med själv och gör det", varpå han smällde igen dörren och drog iväg som en skållad råtta.
Sen var det tydligen donken på vägen hem (Crille? ;) och träning lite senare på kvällen.

Tack till Mille för... ja.... hehe.... besöket hos Hamma... Ham... Hammar nä, jag kan inte säga det, sorry!
Men på måndag smäller det som sagt i ett derby, och ALLA ska dit, utom jag. För jag jobbar i Norrland, ibland är världen sjukt orättvis. Ok, jag har väl redan sett ca 50 derbyn så det är väl inte mer än rätt att jag lämnar min plats för någon annan på måndag. Förresten, hur tänker Mille då, hjärnan i Bajen, hjärtat i Gnaget... vilket kaos ;)


(Ja jag vet, den har varit med förut, men men. Min stora hjälte, nummer 14, KRISTER NORDIN grundlurade hela Hamm... Bajen med sitt frisparksmål. Oj va man njöt då ;)

En till.....


(På tal om nummer 14, kolla in den här då, mot Fenerbache -02. 0-3 i halvlek och jag var på väg hem, när upphämtningen började och AIK gör 3-3. STORT!! Det var faktiskt mäktigare än ett derby, tro mig ;)

Ha det gott alla, vi kanske ses imorgon. Ny seriematch då mot Väddö, men ännu inget lag uttaget,.

- BKV 7, NORRTULL 1




STORA SIFFROR NÄR BKV BESEGRADE NORRTULL

Norrtull låg på träningsläger i Norrtälje och ville då så klart möta BKV i en träningsmatch, Hacke tackade ja och skickade upp Tommy med 16 pigga grabbar. Ett Norrtull som på uppvärmningen såg stora men lite tröga ut, så jag anade att detta trots allt skulle sluta med en komfortabel BKV-vinst. Men efter ca 10 minuter rínner deras anfallare igenom vårt försvar tack vara lite motlägg och halkningar, och PANG 0-1. Lite snopet.
Men jag tror det väckte liv i killarna för helt plötsligt så blev det bättre skärpa och mera spring i benen. 1-1 kom ganska omgående efter ett snyggt mål av Christoffer på en chip över utrusande målvakt. Och det resultatet står sig tiden ut efter de första 25 minutrarna (matchen idag spelades i 3x25 minuter). I andra "perioden" kapades Sam ner i deras straffområde och Icko sätter dit 2-1 (tror dock att hans skott var en halvmiss ;) 3-1 rullar Joar säkert in efter att enkelt ha passerat in framför deras högerback.


(pausvila och Ludde verkar vara på väg hem eller? Ursäkta grävskopan på alla bilder, suck ;)

I tredje "perioden" lirade Ludde på topp och gjorde efter några minuter 4-1, riktigt snyggt tyckte pappa. Sedan får vi se hur Gurra smäller in 5-1 på en riktig rökare, skönt att se. Och kort därefter sitter även 6-1 av xxxxx (hjälp, vi kom inte ihåg vem det var). Slutresultatet blev 7-1 då Ludde lyckades hänga in sitt andra mål för dagen, och sedan var det hela över. Tur för Norrtull att det inte var en fjärde period för då hade det blivit tvåsiffrigt, för det var stor skillnad konditionsmässigt mellan lagen.

Det var ett ganska blekt Norrtull tycker jag, men vad vet jag, dom kanske var "övertränade" idag? Haft en svettig vecka och sena nätter med mycket snack, och sen spela match mot ett spelsuget BKV. Fast med ett "vant öga" syntes det ganska snabbt att BKV var klassen bättre, och Norrtull var ett väldigt stillastående lag. Så som sagt, 7-1 var ett resultat som speglade både matchen och lagen. KANONBRA jobbat killar!!!
Joar, Christoffer, Sam, Gurra, Mattias, Jonatan, Hellström, Theo, Sean, Kvarnlöf, Iko, Ludde, Karla, Elias, William och Jonte.


(lite lustig bild med tränare/domare och spelare som springer och pratar taktik)

En annan sak som var lite små-skoj var ju att Mariehamn lyckades ta poäng borta mot Valsta Syrianska genom att spela 1-1. Det var ju ett kanon-resultat för BKV då man fortfarande behåller serieledningen med bättre målskillnad, så nu är det BKV som håller ödet i egna händer. Vinst hemma mot syrianerna och seriesegern kan kanske kanske bärgas hem till Norrtälje. Division två ser ju ännu bättre ut poängmässigt, och kan man slå GUSK borta imorgon så är nog den serien "över". Fast det blir nog svårt, eller vad tror ni? Ni som ska spela, kom igen grabbar och kämpa hela vägen.... vi håller tummarna här hemma.

Ps. A-laget vann med 4-1 mot Gimo samtidigt som vår match spelades. 105 ynka åskådare och en andraplats i publikligan med ett snitt på 128 pers.  (AIK snittar 18.133 hemma hehe)


FEM SNABBA:
- Norrtull väldigt likt Elfsborg, matchställen alltså
- Många föräldrar, syskon och släktningar som publik idag, skoj
- Skitplan, sa Ludde. Ja, sa jag.
- V75 tippning på gång för oss som gillar att göra av med pengar
- Paus-gympa a´la Esther ;)  (klickbar bild)

(klicka på bilden)

- JOBBIG DAG IDAG



SEMESTERN ÄR SLUT - NU ÄR DET KÖRT IGEN

Så satt man där igen då, på kontoret inne i "stan"... på Södermalm av alla jä*** ställen ;)
Gnuggandes sömnen ur ögonen efter att ha störtat iväg på en fullpackad 676:a innan ens tuppen gått upp, eller ok då, runt sju i alla fall. När jag vinglade upp för Götgatan var jag tvungen att glida in på 7-11 och inhandla min sedvanliga jätte-kopp kaffe, annars hade jag ALDRIG kommit fram till jobbet. Så efter en stund kunde man börja hälsa på kollegorna. Efter det tog jag en fika och surrade lite i telefonen ett tag, innan några andra kollegor tittade in, så vi tog en kaffe till. Så där höll det på hela förmiddagen fram till lunch, en pytt-i-panna på The Pig and The Whistle... och en kaffe på maten förstås.

Klockan tre på eftermiddagen lovade jag mig själv, inget mera fika nu. Hade ju redan hunnit med ett par tre koppar innan dess, som jag inte ens märkte att jag drack upp. Disken började torna upp sig på mitt skrivbord så jag rensade av rubbet och travade bort till köket och ställde ut grejorna. På vägen tillbaka tog jag en lik förbaskat en kopp till, en sista liksom....
Och sen gjorde jag klart mitt körschema inför nästa vecka, allt medan folket började gå hem för dagen. Själv gick jag på högtryck nu och kunde bara inte sluta, så jag kutade bort och hämtade en stor kaffe till och petade in det sista i datorn.

När jag klev upp ur tunnelbanan vid Tekniska var jag på väg in på Pressbyrån för en kopp kaffe på vägen liksom, men det var hur lång kö som helst, så jag fick helt enkelt klara mig. Nu sitter man här hemma och kan inte ens blunda, undrandes när man och man över huvud taget kan komma att somna ikväll. Tio liter kaffe första dagen på jobbet, sätter sina spår, trummar med fingrarna på bordet, mina ögon sticker ut och fötterna stampar i takt med allt jag hör.
Tur att jag bara ska vara på kontoret denna vecka tror jag, både för mig och kaffeautomaten :)


(Blivande stor-kaffe-pimplare)

- WHY?



THAT´S IT - LETS PLAY HOCKEY

- RÅSUNDA EL STORVRETA



IDAG KOMMER ELLOS OCH ANDERS SVENSSON TILL STOCKHOLM

Kan inte åka och kolla på BKV idag då jag helt enkelt måste prioritera ett annat lags match. Jag är hemskt ledsen grabbar, flåt mig :(
A I K - Elfsborg på Råsunda klockan 18.00, och nu ska guldet avgöras. Vinner Elfsborg matchen så tror jag dom tar hem guldet, vinner AIK så spelar det nog ingen större roll. För vinna Allsvenskan lär dom ju INTE göra.... ett extra tack till bland annat Peter Fröjdfeldt för det hehe. Men som den inbitne fotbolls-dåre med årskort så står man där i alla fall och glor, förmodligen ösregnar det också, det hör liksom till. Men man får väl värma sig inne på puben efteråt, seger-skål eller grav-öl det återstår att se. Fast om spelarna i motståndarlaget är lika "borta" som deras tränare så lär ju inte AIK förlora. Kolla bara in den här lilla film-snutten så förstår ni vad jag menar det haha....

 
(Elfsborgs tränare Magnus Haglund inför matchen Elfsborg - AIK, något förvirrad kanske)

Tyvärr så talar nu statistiken emot hemmalaget då man inte har besegrat Elfsborg på 6 år, och att man sen bara har släppt in fem ynka mål i Allsvenska i år säger att deras backlinje är minst lika bra som den i BKV -94. Det blir stentufft att besegra dom, men det ska bli skoj att bua lite (i smyg) åt gamle Ishizaki och Lucic som ju en gång har "varit" Gnagare. Och jag hoppas verkligen att AIK presenterar den nya finska U-21 värvningen i målet, Tomi Maskanoja från FC Honka, även kallad "Psycho" borta i sitt hemland. 21 år och 196cm/98kg kanske förklarar lite hur smeknamnet kom till...
"-Det är stor skillnad mot i Finland. Jag känner mig nästan upphetsad som en liten pojke och väntar bara på att få möta fansen på Råsunda. I bortamatchen mot Kalmar var det nästan lika många fans som vi hade på våra hemmamatcher i Finland.
Fansens engagemang fick han en fingervisning om när han var på Skytteholm i våras som ledare för ett finskt 94-lag och mötte AIK:s pojklag. I matchen efter spelade AIK en träningsmatch inför fullsatta läktare.
- Vi behöver inte gå in på hur mycket vi förlorade med mot AIK:s pojklag. Det jag minns bästa är inramningen när AIK kom ut på Skytteholm, säger Maanoja"


Vill ni läsa mer om matchen så finns det lite mer att läsa om den här :)

Passar på att skicka ett LYCKA TILL, till er grabbar som spelar match idag mot Storvreta. Kör över dom bara ;)

Söndag 11.45
PS. Fick just nyss höra att Anders Svensson INTE kommer att vara med idag, om det är 100% sant vet jag inte. Men enligt säkra källor så slipper vi se honom springa och irritera som han brukar göra mot just "oss".

- SPÅNGA BLEV PÅKER



SPÅNGA PÅ TRÄNINGSLÄGER

Fick beskedet om att "köra" mot ett Spånga på läger uppe i Hallstavik, men så öser regnet ner och ingenting blir av. Varken träningsläger eller match. Snöpligt, men kanske inte helt oväntat med tanke på all nederbörd som ramlat ner över Uppland de senaste dygnen. Men skitväder är inte alltid helt värdelöst, hörde tex av Ludde att dagens träningen hade varit ovanligt skoj pga allt det blöta. Kommer själv ihåg hur skoj det var att köra en väl avvägd glidtackling på tio meter i ren lera (sportcentrum undantagen med sin underbara "green"). Han riktigt strålade FOTBOLL när han kom hem, skitig och jäv***, och med kommentaren "F** va kul det var idag"..... och pappa blev sååååå stolt över sin lilla skit-gris  ;)

På söndag väntar Storvreta på besök av hungriga vargar, och självklart ska tre poäng bärgas hem. Vi önskar Uffe och hela laget lycka till, och jag hoppas att jag får någon matchrapport någon gång under själva matchen eller efteråt, då jag tyvärr inte kan vara på plats eftersom "Stolta AIK" spelar mot Ellos på Råsunda samtidigt. Prioriteringen av lag är fortfarande en smaksak, men så länge L inte bär svartgul tröja så ;)

Sen kväll ikväll, och poker på "hög" nivå. Ja det är ju sovmorgon imorgon så varför inte?
Gick nyss all-in med 9-3 och vann en fet pott, varpå jag förlorade med A-K i given efter, poker är bara TUR!!!!! Och på tal om tur, så säger dom ju att "tur i spel är lika med otur i kärlek"..... Lena är värd miljoner!! ;)

08-08-08 blev en fin dag, OS-invigning med gamla CCCP-takter var imponerande att se, såg ni trummisarna och fyrverkeriet. Den lilla flickan och snubben som kutade runt på typ trettio meters höjd? WOW! Jag är inte mycket för invigningar och tivoli-stämning, men idag fick jag lite gåshud över att se kinesernas show.
Vad Sverige sen ska göra där borta i Asien vet jag ju inte, för medaljer lär det ju inte bli många av, eller? Vår ökända fan-bärare kommer ju absolut inte att vara en av dom i alla fall, då han ju är skadad och ur form... men ändå på plats. Sorry Rånäs 4H att ni inte fick era fem extra spjut som ni MÅSTE ha för att exsistera, men vi var tvungna att skicka en skadad Christian Olsson till Kina för 120.000 spänn... ironi ;)

Sov gott, nu fick jag par i fyror, och måste fundera lite hehe. Kolla gärna in den lilla film-snutten och minns världen innan muren föll. Imponerande och skrämmande, eller hur?


- JÄMTLAND ÄR MAGISKT



STORT OCH VACKERT - OTROLIG NATUR I NORRLAND

Träningsfri dag innebar att vi fick oss lite omkring istället, och bara tappa andan över hur sjukt vackert allting här upp egentligen är. Allting är fortfarande så grönt och blommorna ser ut som dom gör hemma på våren, det känns som naturen är ett halvår efter här. Tyvärr så har vi fortfarande inte fått se någon björn än, jo Björn Lettander (grannen 1 mil bort) men han har grått skägg och pratar jämtska. Men vi har ett par dagar till på oss, så vi har inte gett upp fullständigt. Fast idag fick vi i alla fall spana in en bergsuv på ganska nära håll, dock så hann inte kameran med att plåta den.


(Borgafjällen)

Vi fick även en guidad tur upp på värsta berget och se när man bygger upp arton nya vindkraftverk, utsikten var grym och man ser miltals bort. Där ska man nu alltså sabotera naturen med dessa as till byggen, 18 st 100 meters propellrar ska dundra där uppe. Ok, det är mäktigt att se alla dessa maskiner, tex den inhyrda kranen från som kom isärplockad på 24 långtradare, transporterad ända från alperna. Och vinkraftverken sen, man kan knappt fatta hur stora dom är. Och imorgon ska vi upp i en som redan är på plats, fast på ett annat berg. Lenas storebror är tekniker på plats, så vi får härja runt hur mycket vi vill. Ska bli kul (hmm) att klättra de 100 meterarna rakt upp i det ganska smala utrymmet. Man får stanna och vila två gånger säger dom som vet, och så gungar det visst också.... hjälp!


(Ludde ville "köra", men tyskarna jagade iväg honom)


Självklart så hann vi med att roa oss lite också, jag "råkade" hitta en undanstoppad liten best, en liten "Evil Power 125cc" som jag så klart skulle leka av mig på. Det var länge sen man satt på en sån leksak kan jag säga, och vilket drag sen hehe.  Ibland önskar man att man bodde så här, öppet och fritt och hur mycket att göra som helst. Fiske, skoter, mc, jakt, osv. Fast det klart, man får ju värsta lappsjukan när hösten viner in och regn och snö smattrar mot rutorna och det är kolsvart och svinkallt, och ingen att prata med. Sitta här insnöad och vänta på räddningen. Huvva!
Och allt man skulle sakna sedan, gå och hämta en pizza, ta en öl på krogen, bara gå ner och fika på stan, eller en sån simpel sak som att handla vad som helst. Och fotbollen sen då, här finns ju inte ett fotbollslag på femton mils avstånd, och dom suger fetare än AIK ;)
Så vi åker nog hem snart igen, vi ses....


(Stilstudie på en norrlands-marodör genom byn)


(Och vilken mat sen, öring, älg, ren, och ripa i massor. Man äter hela tiden ;)


(5:e augusti och 0,5 grader vid midnatt, SVINKALLT ute!)

- 1-6 MOT ÄLVSJÖ



BKV MED BRALLORNA NERE - NÄR ÄLVSJÖ KOM PÅ BESÖK

Fick idag rapporter om att BKV hade förlorat träningsmatchen mot besökande Älvsjö med hela 1-6, vad hände?
Både jag och Ludde sitter här uppe i lappmarkerna och är chockade över de stora siffrorna, och lider över resultatet. Så där stort har vi ju inte torskat med sedan, ja, BP för ett antal år sedan eller? Kommer inte ens ihåg det faktiskt.
Jag hoppas Älvsjö var riktigt bra, så det inte var någon genomklappning eller på grund av skador eller något annat elände. Men sååå bra kan dom väl ändå inte ha varit, eller?

Tur i alla fall att det "bara" var en träningsmatch, men nu sjönk statistiken lite i målgörandet. Fast det ser ju fortfarande jäv*** bra ut om man tittar på antal matcher och mål hit och dit.
Totalt 29 spelade matcher i år (träning, cup och serie) och 19 vinster, 4 oavgjorda och bara 6 förluster. Målskillnaden blir om man räknar lite snabbt, 118-37, det vill säga ett snittresultat på drygt 4-1/ match. Det är ju faktiskt lysande ;)
Snittet i serie 1A är ca 6-1 och i 2C ännu lite bättre, ca 7-1. Så visst ser det bra ut, fortsätt så killar och en sån här "skitmatch" känns mindre viktig. Nästa gång tar ni dom, jag lovar ;)

Förresten, på tal om siffror. Så kan jag tala om att Ludde just gled förbi i bara kallingarna (läskig syn) och sa att jag skulle kolla hur många grader det är. "- Det är bara 2 grader ute just nu, fatta..."
Så man får väl vara glad om man slipper skrapa rutorna imorgonbitti när vi ska ut på björn-safari. Läskigt att det för bara en vecka sedan var 45 grader i solen och nu nästan minusgrader. Hörde att ni där hemma hade haft värsta ösregnet idag också, vad är det som händer, vad hände efter svettiga Halmstad? Har den globala katastrofen börjat på allvar, eller är det bara sommaren som är slut... snyft!
Ha det gott evvribåddi, vi ses snart igen... med ryssmössan på.

//Limpan

- CAMP I NORRLAND



JÄMTLAND OCH - THE SWEDISH MOOSE-CAMP

Så är vi då äntligen uppe i det underbara Jämtland, landskapet där man kan "höra" tystnaden. Går man ut runt husknuten och några meter ut i skogen och stannar upp blickstilla och väntar en stund. Ja då får man höra allt annat än tystnad, det är vargarnas ylande och björnarnas rytande... och en och annan brunstig älg som brölar. Det här är VILDMARKEN!
Och här, "in the middle of nowhere" har vi nu förlagt vår lilla träningscamp under kommande vecka. Besvikelsen var stor efter Halmstads-cupen och de uteblivna framgångarna, och Ludde morrar fortfarande bara jag nämner "-Halmstad, rött kort, eller... du har ingen säng". Förresten, jag kan redan här avslöja att planerna INTE är av den underbara kvalitet som Sportcentrums planer är (ironi), utan här snackar vi om att jogga i halvmeterhögt gräs, ovanpå stenhårt grus.... 900 meter över havet!


Dag 1 och Klockan 1900
visslade jag i pipan och Ludde ställde snabbt upp iklädd träningsmundering och sedan joggade han 2,5 mil bakom min bil till "campen". Två minuters vila och en kopp vatten senare så startade vi skott-övningar under ett par timmar, och det var ingen lek. Mygg stora som sparvar anföll oss vildsint, när man slog ihjäl dom så stänkte det blod så man fick skölja av sig efteråt. Och som om inte det vore nog. När vi steg ut på "planen" så var den inhängnad a´la hockeyrink för att man inte skulle få hälsenorna avslitna av dom gigantiska norrländska lämmlarna. Om ni kollar in bilden här nedan så kan ni se att till och med molnen är farliga här uppe, riktigt spooky.


(Piraya in the sky)

Efter att ha dundrat, smekt, skruvat, vänstrat och lagt volley på volley så sprack till slut Luddes skor, så vi fick bryta upp det hela. Men innan vi stack tillbaka till byn så fick han "varva ner" i tjugo minuter på "hinderbanan", upp och ner i ursinnigt tempo ca 50-60 gånger. Allt medAN jag sakta sippade ur en medhavd kall "läsk". På väg till bilen så fick jag tyvärr zick-zacka genom en enorm knott-svärm, men det visade sig vara helt omöjligt. Så jag åkte vål på en ca 500 bett av dom små köttätande asen, och varje bett var väl i en tumnagel-storlek, så det sved fint när dom slet bort mitt kött. Som straff fick Ludde jogga även tillbaka till förläggningen, fast den här gången tre meter in i skogskanten bland buskar, bäckar och små myrar.

Jag återkommer en annan dag med lite mer träningsfakta, men nu måste jag försöka stoppa blodflödet, inte mycket kvar nu. Och jag får nog försöka släpa in Ludde också, för han kom hem två timmar efter mig och stöp rakt in i soptunnan vid garageuppfarten när vi kom hem. Så han kan väl få ett par timmars vila innan vi kör igång med nattpasset hehe...
Vi vill passa på att tacka alla sponsorer för att vi fick låna den eminenta träningsanläggningen, och hoppas på att vi får komma tilbaka nästa år igen. Tack till Idestugan, Bävercampen, Brollans Slöjd och Berits Muskelfix... TACK ;)


   
(klicka på bilderna för att se våra sponsorer på campen)

     
(Den underbart välklippta planen, och ludde i skott-träning.... och en ruggig demo av instruktören)


     
(Torrt, svårt och "no mercy", rena tortyren i Norrland... och en tränare med smak för det goda)

(Limpan 2008-07-31)


RSS 2.0