- SPANIEN - MÄSTARE



TYSKLAND - LIVERPOOL  0-1..... THE LAD FROM MERSEYSIDE DID IT - FOR ENGLAND

Fyrtiofyra års väntan är över, Spanien lyfter EM-bucklan och är värdiga mästare. Ett lag som jag verkligen trodde stenhårt på innan EM började, och dom gjorde mig absolut inte besviken, utan tvärtom, dom var bättre än jag hade anat.
Stora starka Tyskland skulle mangla ner dom i finalen sas det, och luftduellerna var dom chanslösa i mot två-meters tyska mittbackar. Men man gör det i alla fall, och trots tyskarnas försök till fula smällar och filmningar så vinner man säkert. Gringigast på planen var så klart Ballack, som för övrigt själv fick ligga och plåstras om efter en hödjduell. Vill inte vara allt för taskig, men skönt att se den överskattade Chelsea-spelaren missa sin andra stora final i rad ;)


(stackars Ballack ser guldet flyga iväg igen)

Lite skönt dock att EM är slut, det blir nästan lite för mycket av det goda ibland. Men visst var det sköna matcher, sköna mål och en massa läcker fotboll. Det var bara en sak som var FEL, som kändes TOMT, en sak som SAKNADES.
Just det, ENGLAND!!
Och jag har läst lite i deras tidningar under EM och även sett sportnyheterna. Och jag kan väl säga att intresset har varit svalt, och att man mest jublade när Kroatien åkte ur (dom som förstörde chanserna) och även ikväll gottade man sig med en gammal slagdänga som man alltid sjunger i samband med matcher mot just Tyskland.
"hav u ever won a war, hav u ever, hav u ever, hav u ever won a war"
Precis just när jag skriver detta så kommer min store idol (IRONI) Ekwall in i tv-rutan och rabblar i en krönika av något slag om att han tyckte det var skönt att England var hemma och tittade på kricket. Hahaha, ja vi har alla våra åsikter, men visst tror jag dom flesta saknar dom. Ingen fotboll utan ett RIKTIGT fotbollslag!! Nästa EM lägger jag hela min avlöning på Engelskt Em-Guld ;)


(The Lion Roar)


Spaniens väg til guldet blev: Ryssland 4-1..... Sverige 2-1..... Grekland 2-1.... mot Italien 0-0 (4-2) i kvarten...... Ryssland 3-0 i semifinalen..... och slutligen Tyskland 1-0 i finalen.
David Villa vinner skytteligan och man är det lag som sköt mest, gjorde flest mål och hade minst varningar (eft ant match). Så åter igen, det är rätt lag som vinner. GRATTIS SPANIEN!!
Förresten, jag kan ju avslöja att man i The Guardians ikväll skrev på första sidan "The Lad from Merseyside did it - for England, Torres says Europe Olé". Så visst kan massmedia vinkla det hur man vill... kolla bara in Expressens försök att göra det hela till svensk fördel. Att Sverige ligger bakom guldet, att det var Sverige man ska tacka... med sin tråkfotboll och gamla farbröder. Nä det är så man kan spy hahaha


(Spanien tackar Sverige skriver Exp, att man vaknade efter förlusten på Råsunda. JA VISST hahahaha)

(Limpan 2008-06-29)

- "HAMMARBUUUU...."
































LILLA BKV GAV STORA BAJEN EN LEKTION I "LIRA BOLL"


Idag åkte vi ut till Rådmansö för match mot Hammarby, eller rättare sagt "Rådmansö Schakt Arena" som det ju nu för tiden heter. Det är inte bara de i stora ligorna som klubbarna säljer ut arenanamnen till villiga sponsorer för feta pengar.
Matchens första halvlek var helt ok, men som vanligt syntes den lilla lilla känslan av respekt för de stora stockholmslagen, och killarna spelade lite tafatt första kvarten. Men sen märks det att dom får den där "dom-är-ju-inte-så-himla-bra-som-jag-var-rädd-för" känslan. Och då blir det mer åka av. BKV rullar runt bollen i backlinjen och styr de flesta uppspel enkelt, och Hammarby får jaga och jaga.
Detta resulterar i att BKV rinner igenom och till slut sätter Hellström dit 1-0 målet efter ett lite taffligt målvaktsagerand (Mille kan väl ta tag i honom?). Sen börjar det regna i slutet av halvleken och det blir lite halkigt och slirigt, men det är lika för båda lagen och vissa gillar ju till och med när det är våta gräsmattor. Eller hur Ludde?


(Bajen deppar efter Hellströms första fullträff, och Mia och Petra njuter av showen)

Andra halvlek har inte bajen mycket att komma med, och BKV trycker upp dom högt i banan, håller tillbaka dom. Och med facit i handen så hade Hammarby bara ett enda skott på mål i andra. Så visst skötte sig BKV utmärkt.
Och i en något tilltrasslad situation håller sig Hellström framme igen, och tofflar in sitt andra mål. Snyggt jobbat Viktor!
Sen bara måste jag ju nämna Niklas och hans tre (!!) ribbskott, och den killen är ju som bekant Hammarby-supporter. Personligen började jag ju undra om han verkligen vill göra mål på sina "egna", och om han skulle få gå hem (han åkte ju med oss)... men ok, han såg faktiskt riktigt förbaskad ut efter tredje ribbträffen, så han fick behålla sin plats i bilen. Ribban dallrar säkert fortfarande där ute.
MEN... han fick sin revansch. För efter matchen så har man någon skum straffsparkstävling i ösregnet, och då förnedrar han målvakten genom att klippa in bollen med en "benet-bakom-benet" spark som singlar in i krysset. Så på sätt och vis så var det en bajare som slog bajen idag.
Men varför avslutade man matchen så? Nu fick dom vinna straffssparkstävlingen och passade så klart på att apa sig efter det, istället för att känna att man torskat mot "bönderna". (Ludde berättade att stöddige #19 hela tiden sa "bonde söker fru", moget eller?)


(En bild säger mer än tusen ord ;)

Annars såg BKV bra ut idag, stabil backlinje som dock travade bort sig några gånger genom att passa lite snedbollar sidledes, men det var ju på tränarorder att göra så, det syntes. Men det är bra att utnyttja såna här träningsmatcher till det, man MÅSTE kunna slå bollarna med rätta adress, och i lugn och ro byta kanter för att ställa motståndarna genom snabbare omställningar. Helt rätt. Mittfältet låg oftast där man skulle och man följde följsamt med hemåt när det behövdes. Anfallet slog till vid rätta tillfällena, och som sagt, man kunde ha vunnit med fyra-fem noll idag.
Synd att vi inte fick se nummer 14 göra som den stora legenden Krister Nordin gjorde mot bajen för ett antal år sen eller vad sägs om den här frisparken?

  

Jo jag som sann Gnagare njuter ju så klart lite extra när man slår just Hammarby och Djurgården, och jag fick bita mig i tungan ett par gånger idag när gamla ramsor blixtrade förbi i mitt "onda sinne" för mina derbymotståndare. Men jag lyckades bita ihop och nynnade istället tyst till den här lilla mysiga sången som man sjungit med i ett par gånger på den lokala puben innan matchstart hehe. FÖRLÅT alla bajen-anhängare, Tompa, Classe och alla ni andra, men mitt klubbhjärta gråter en skvätt just nu. MIN SON var med och spöade HAMMARBY.... yeeeeeesssssss


 


Avslutar med FEM SNABBA
- 96:a i laguppställningen igen, kanske dags för några 99:or snart
- Inget kaffe i Rådmansö, tur man har termos i bilen... ALLTID
- Såg Blossom Tainton irrade omkring i bajenoverall, huvva. Shaboom och Afrodite suger ;)
- Samling för träningsmatch 08.45, en lördag? För tidigt för Hacke t.o.m ;)
- Trodde att vi skulle få höra "den här" innan matchen, eftersom Bajen hade hemmaplan

TREVLIG HELG ALLA

//Limpan (2008-06-28)


- VAKSALA - BKV 2-5



Idag spelades sista seriematchen innan sommaruppehållet, och det borta mot Vaksala. Nu var jag inte själv på plats, men enligt uppgift så var det väl lite svajigt spel i första halvlek och 2-3 till BKV när domaren blåste för halvtidsvilan.
Andra halvlek gick bättre enligt en annan "säker källa". ("säkra källor" låter som aftonbladets påhittade rapportörer, påminner mig om Hip-Hips Morgan Pålsson på något vis)  Men hur som helst så vann killarna och jag hörde att Karla hade SMÅLLT upp rökare i krysset och ska så klart känna sig stolt över det. Sköna mål kan man leva länge på... har jag hört ;)
BKV åkte nöjda hem med tre nya poäng och en 5-2 vinst på bortaplan.

Eftersom jag inte var på plats så kan jag inte skriva mer om matchen, och inte heller slänga upp en massa tråkiga bilder, så jag kastar mig på lite "försäsongs-statistik" istället. Ni som inte redan visste det, I love stats!


(Made by Karla ;)

Slutresultatet blev 5-2 och det innebär att tabellen för division 2 ser ut på följande vis:
(matcher, vinst, oavg, förlust, gjorda mål, insläppta mål, +/- och poäng)

BKV Norrtälje 2
7 7 0 0 50   9  41
 21
GUSK
 5 1 1 23 14     9
 16
Östhammar/Harg
7 5 0 2 25  12  13
15
Jomala IK
7 4 1 2 33 18  15
13
Upsala IF
7 3 0  4 14 13    1
9
Vaksala
7 1 1 5 6 15   -9
4
Lohärad/Roslagsbro
7 1 0 6 4 40 -36
3
Storvreta IK
7 0 1 6 4 38 -34
1

08-04-27BKV Norrtälje 2 - Storvreta IK
11 - 0
 
08-05-04BKV Norrtälje 2 - GUSK
5 - 0
 
08-05-25Jomala IK - BKV Norrtälje 2
4 - 9
 
08-05-28BKV Norrtälje 2 - Lohärad/Roslagsbro
11 - 0
 
08-06-09BKV Norrtälje 2 - Upsala IF
3 - 0
 
08-06-14Östhammar/Harg - BKV Norrtälje 2
3 - 6
 
08-06-23Vaksala - BKV Norrtälje 2
2 - 5

7 raka vinster
och 50-9 i målskillnad, det är helt klart över förväntan tycker jag, och jag måste erkänna att jag är imponerad över hur killarna vinner sina matcher. Kämpar och sliter, och förtjänar verkligen in sina poäng till laget. Fortsätt så!! "Vi vill ha mera mål...."
Fyra poängs-lucka gentemot GUSK (som enkelt besegrades med 5-0) och ytterligare en pinne upp över Östhammar (som killarna slog lätt), och det är dessa tre lag som gör upp om seriesegern. Åter igen, imponerande!
I division 1 är det tightare, och här släpar Valsta som vanligt efter mitt sitt matchande. Såg att dom fått nytt speldatum mot Mariehamn i höst, vilket jag tycker är fel då man inte kommer den dag match är bokad, och ej heller hör av sig och när det sen inte är första gången så kan man ju faktiskt börja undra varför. Whatever!

BKV Norrtälje 1
 7 5 1 1 44  9  35
 16
Valsta Syrianska IK 6 5 0 1 27   5  22
15
Brottby SK
 7 5 0 2 40 21  19
15
Markim Orkesta IK
 7 4 0 3 23 34 -11
12
IFK Mariehamn
 5 3 0 2 27 10  17
9
Rimbo IF
 7 1 2 4 13 26 -13
5
Knivsta IK
 7 1 0 6 11 68 -57
3
Väddö IF
 6 0 1 5 10 22 -12
1

Bara en förlust på sju matcher är helt klart godkänt, då motståndet är lite tuffare i denna serie. Att den kom över Valstaianerna var ju lite synd, då dom ju jag för att komma ikapp liksom. Men det får taggas upp inför hemma-returen, eller hur killar?!
Nu leder man serien men har då en match mer spelad så som jag sa, det blir en viktig match mot Valsta i höst om man vill vinna serien. Ser det som att det även här är tre lag som krigar om seriesegern, och det är dom tre som toppar just nu.
Annars massor av mål även här 44-9 är bara sex plusmål sämre än i div 2, vilket ju är sjukt bra. Minns måltorkan förra hösten med rysning ;)

08-05-03BKV Norrtälje 1 - Väddö IF
6 - 1
 
08-05-11Valsta Syrianska IK - BKV Norrtälje 1
3 - 0
 
08-05-17BKV Norrtälje 1 - Rimbo IF
2 - 2
 
08-05-25Knivsta IK - BKV Norrtälje 1
0 - 17
 
08-05-27BKV Norrtälje 1 - Brottby SK
6 - 1
 
08-06-01IFK Mariehamn - BKV Norrtälje 1
1 - 2
 
08-06-10BKV Norrtälje 1 - Markim Orkesta IK
11 - 1
 

Totalt i båda serierna alltså 14 matcher 12-1-1 och 94-18, det stavas RESPEKT!
Jag liksom många med mig ser med glädje fram emot hösten och fortsatt seriespelade, vad är väl tråkiga EM osv. Fast jag måste erkänna att jag saknar gamla. hederliga, tråkiga Allsvenskan också hehe...
Årskortet till Råsunda bränner bra där i bakfickan ibland kan jag tala om, men det är snart dags igen. Den tredje juli sticker man till Örebro, och den sjätte kommer stolta GAIS på besök. Så visst får man "sitt" snart ;)

Förresten, "bara" 85 dagar kvar nu!



Nä nu räcker det tror jag, återkommer snart med lite spelarinfo.... darra ;)

//Limpan (2008-06-24 i Kalmar)

- SNART SOMMARCUP



MINNS NI SOMMAREN -07 - OCH DAGARNA PÅ GOTLAND

Det kanske finns någon som vill offra fem minuter och kolla in bilderna från Gotland och Visby-cupen från förra året. Så jag slängde ihop en liten slide-show för er som vill ha lite sommar-feeling. Liten och liten förresten, tror det blev nästan 150 bilder. Hur som helst, det ska bli skoj med Halmstad snart, eller hur alla "päron" ;)


//Limpan (2008-06-21)

- GLAD MIDSOMMAR


Jag ville bara passa på att önska er alla en riktigt trevlig Midsommar


//Limpan (2008-06-18)


- OAVGJORT MOT AIK


(Jätte-tifo i Roslagsbro ikväll, tusentals på läktarna när AIK spelade match mot BKV.... NOT ;)


AIK ÄR ÖVERALLT, TILL OCH MED I ROSLAGSBRO

BKV hann med att spela en träningsmatch mitt emellan seriematcherna, och gjorde detta mot ett AIK som låg på träningsläger i Roslagen. Matchen spelades på en underbar matta ute i Roslagsbro, och solen sken skönt när vi kom ut. Ska dock påpeka att det blev svinkallt under kvällen, och en annan tackar Gud för att man sålde kaffe i kiosken.
Vet inte hur det var med kämpaglöden i truppen innan "kick-off" men när man kikade på uppvärmningen så såg ju inte Vargarna direkt hungriga ut kanske.


(Hungriga Vargar värmer upp... NOT ;)

När matchen sen kom igång så fick i alla fall vissa fart på benen och visade att man ville försöka vinna. Tyvärr så schabblar man i en situation som ger motståndarna ledningen och man suckade lätt uppgivet eftersom BVK hade sett betydligt bättre ut fram till det. Tror dock att det blev en liten väckarklocka för plötsligt såg det ut som att man fattat att det faktiskt var fotbollsmatch. Men man får snällt kliva av till vilan med ett 0-1 underläge. I andra halvlek så kommer då äntligen 1-1 intryckt av Hellström, men som den Gnagare man egentligen är så högg det till lite i hjärtat kan jag erkänna.
Nä då ikväll ville jag inget annat än att se AIK förlora, se dom bli förnedrade och nersprugna... lite i alla fall hehe


(Kolla in Viktor strax innan kvitteringen, och matchen i matchen stod mellan 14 och 10. 10:an vann.... NOT ;)

Sen gör Gurra mål i sin andra match i rad, och får ner AIK i lite brygga. Men Men Men.... AIK får hörna och nickar så klart in kvitteringen. Killen får stå helt omarkerad mitt i straffområdet, och till och med Lena hade knoppat in den, med kaffekopp  handen (flåt darling). Sen blir det mer spel på deras planhalva och en ganska konstant press, men inga fler mål görs och matchen slutar 2-2. Man får skaka hand och tacka domare efter en match som jag ser som irriterande, när man inte kan sätta dit vinnarmålet. Ok, det var en träningsmatch jag vet, och man ska väl inte sitta på läktaren och önska att Gnaget ska förlora egentligen. Jag ser oavgjort som ja hmmm.... hyfsat ;)


(Andra "matchen i matchen",  Vargen och Råttan... Nicklas fick hälsenan avbiten.... NOT ;) 




FEM SNABBA
- AIK coachar med en Norling-kopia. En snubbe i kostym manar på AIK. I en träningsmatch (?!)
- Inlånade i vårt lag, tveksamt säger jag. Om det nu inte är Shivan så klart. 
- Myspys-varning i Roslagsbro, sjukt välskött matta och spelarbås. BKV borde göra studiebesök.
- Bloggläsarn Girmai på läktarn, respekt ;)
- Semestervecka och midsommar, kan man ha det bättre hehe

//Limpan (2005-06-17)

- LÄSKIGT I ÖSTHAMMAR



BORTAMATCH I ÖSTHAMMAR SLUTADE MED 6-3 VINST OCH SERIELEDNING

Lördagens bortamatch
mot Harg/Östhammar spelades i ett regnigt och kallt Östhammar. Och det blev en smått komisk tillställning när vi efter en stund insåg att domaren absolut skulle ha 100 koll på matchen och blåste hej vilt åt alla möjliga håll, och jag anser att han hade kunnat avstå hälften av de ca 90-100 avblåsningarna som ekade över lilla mysiga idrottsplatsen. Det var tur att han inte hade en "honka", för då hade man legat här med tinitus ikväll hehe. Men jag återkommer till det lite senare, vi tar väl själva matchen först.
Jag får ursäkta att det inte blev några bilder, men laddningen tog slut, och mina händer var förfrusna.


(Åskådarens skräck, om domarna får använda dom alltså)

BKV tog tag i spelet på en gång och gör snabbt 1-0 (Niklas eller Hellström), men oturligt nog så kommer en kvittering lite väl tidigt. Ska vi kalla det en kommunikationsmiss mellan målvakt-back, för hade någon av dem ropat så hade inte ingripandet blivit fel. Nu kändes inte det så himla farligt då det syntes vilka som var det bättre laget och att man gör 2-1 (Hellström eller Niklas) efter en liten stund. Och då kommer en time-out från Östhammar(!?), visste inte ens att man hade den möjligheten, och det var nog första gången jag sett det sen, ja jag vet inte när...
Nåväl, det hjälpte inte mycket för BKV gör ett mycket snyggt hörnmål, där Ludde ser den öppna ytan och Gurra löper exakt in framför stillastående försvar, och hänger in 3-1. Ett stort GRATTIS till Gurra tycker jag, det var du verkligen värd. Hoppas näsan känns bra ikväll också, för det var ingen mysigt boll du fick i ansiktet lite senare, näsblod och "grejor".
Ska också nämna att Hellström hade en klockren stolpträff i första halvlek.


Andra halvlek fortsätter lite som första, BKV har mest boll och kommer oftast till avslut. Det var en BRA kämpainsats som vanligt och det märks att spelet växer hela tiden, och stundtals blir man nästan förvånad över vilket skönlir dom presterar. Det är en jämn trupp och avbytarna håller lika bra klass som de som är ute på planen, det ser bra ut nu.
MEN.... sen har vi då det här med domarna hehe
Ta tex det sista bortdömda BKV-målet, där målvakten tappar bollen efter ett inlägg och jag tror det var Kvarnlöf petar in bollen, och domaren blåser för frispark. Det roliga med det var att han sen säger till killarna att han gjorde fel. Ok att erkänna ett misstag, men varför då blåsa av. I ren iver för att hålla nere sifrrorna eller? Eller för att det var kul att blåsa?


(BKV:s spel får en FET tumme upp)

Det blev en sönder-ryckt match där till slut ingen av spelarna på planen förstod vad som gällde, ena stunden friades fällningar bakifrån, och i nästa blev det frispark på att någon snubblade på sig själv. Sälvklart då oftast till hemmalagets favör, men det var många gånger även åt "andra hållet" faktiskt.
Nu vann ju BKV enkelt i alla fall, men tre avgörande situationer är lite pinsamma.
1. Östhammar får ett godkänt mål med tre (?!) man offside, solklart till råga på allt.
2. Östhammar får godkänt mål trots klar målvaktsfrispark där man mejar ner Jonas.
3. BKV får bortdömt mål och målvakten frispark, för att han tappar bollen
Vi på läktaren fattade ingenting, och man ska väl inte kritisera så som jag gör nu kanske, men ibland blir man bra förvånad. VARFÖR kunde han inte dömma som han gjorde, fast utan alla avblåsningar, tillrättavisningar. Förstår om vissa vill bestämma och regera, men gör det med pondus och respekt istället, kroppskontakt tillhör sporten. Låt killarna spela istället för att sänka matchtiden till 15 minuter per halvlek, det här var ju till råga på allt en schysst match med ingenting extraordinärt. Två gula kort, ett åt vardera håll och det helt korrekt, fy på dig Niklas hehe



FEM SNABBA
- Dagens domare, Tompa-på-linjen
- Östhammars IP, årets "arena", och trevliga ledare/föräldrar
- River of Babylon i högtalarna, Åke-klass på den
- Tre killar grät i bilen på hemvägen, tigerbalsam eller glädjetårar?
- Vitlöksburgare i Skebo är skitgott, hälsningar Kenneth

- EM 2008 - DEL 3



YTTERLIGARE FYRA SPELADE MATCHER

Först var det två matcher i måndags, och var den första tråkig så blev ju den andra sjukt bra. Holland fick i och för sig leka som dom ville med ett tjurigt Italien som efter Fröjdfeldts knepiga avblåsning som ledde till 1-0, bara ville åka hem.
Sen bara körde man över dom i rena propagandefotbollen, vackert och som vanligt jävligt orange på läktarna.
Frankrike blev utbuade och förnedrade i pressen efter matchen, och Rumänerna kan man väl säga vann en poäng. Men Frankrike är väl inte bättre än så här, eller?

RUMÄNIEN - FRANKRIKE  0-0
"The Carlsberg Man of the Match: Claude Makelele (Frankrike)
(gäzzzzp)

(Chelseas Claude Makelele, regerade mittfältet.)

HOLLAND - ITALIEN  3-0
"The Carlsberg Man of the Match": Wesley Sneijder (Holland)
(Hup Holland Hup)

(Wesley Sneijder klipper in 2-0 mot Italien)

På tisdagen fick man ju njuta, fast bara lite av Spaniens match då ju våra BKV-killar hade match samtidigt. Synd för en annan har ju satsat pengar på Spanjackerna, och som dom spelade sen. Villa/Torres och kompani, vilka lirare!
Hat-trick till David Villa och ja, går in Spanien vidare så ska jag käka upp min kepa hehe
Sverige då? Jag säger bara Zlatan... utan honom, inte en chans. Hur gör man målen annars, som Petter H? Ja då får man verkligen hoppas på turen liksom, för Ljungberg klarar ju inte ens av att hänga dom i frilägen tex. Källströms frisparkar sitter på bänken och Mats Rubarth är ju inte med.
Lätt seger dock över ett skitdåligt Grekland, vad höll dom på med? Åk hem eller spela fotboll!

SPANIEN - RYSSLAND  4-1
"The Carlsberg Man of the Match": David Villa
(Oléeeeeeeee)

(Stilstudie på David Villa efter ett Hat-Trick i EM... allas dröm ;)

GREKLAND - SVERIGE  0-2
"The Carlsberg Man of the Match": Zlatan Ibrahimović
*bouzouki-musik*

(Zlatan gör mål efter 2 år i svenska landslaget, snacka om glad)

Ähhh va fan... .en till hehe


(Snacka om att stå som Jesus bland de 10 lärjungarna. Och Daniel Andersson han bara luktar i sin lilla armhåla han)

//Limpan (2008-06-11)

- NY STORSEGER



DET BLEV TOLV MÅL MELLAN BKV - MARKIM/ORKESTA, BKV GJORDE ELVA AV DOM

Klockan halv sex
droppade jag Ludde uppe vid Sportcentrum för samling innan matchen, sen stack jag hem och hämtade regnjacka och paraply för regnet fullkomligen vräkte ner. En liten omväg senare (via Donken för inköp av en kopp java) så parkerade jag åter uppe vid planerna... men då hade det slutat regna. In med "skiten" i bilen igen alltså.
Ok nog om väder-prat nu hehe.

 
(Åska och driv-is hehe)

Dagens motståndare kom från Markim/Orkesta och dom stod alltså och väntade på ena halvan av planen. Efter nästan exakt 2 minuter rullade BKV in 1-0 in bakom deras målvakt. En kvart senare satt 3-0 och matchen var klart över för den här gången, för det fanns inte en chans att Markim skulle vända detta. Efter första halvlek tror jag att det stod 5-0, jag är faktiskt inte riktigt säker. Skoj att se BKV köra på så här idag, även om nu Markim inte kanske är ett av topplagen (sorry).
Backlinjen spelar stabilt och jag själv är mycket nöjd över att se att den ligger bakom hälften av målen med sina uppspel och framspelningar, KANON! Mittfältet slet och jobbade febrilt och det i sin tur bäddar ju både för backar och anfallare, så även där säger jag KANON! Att det sedan blir elva mål tyder ju även på att anfallet ska få ett, KANON!


(Ludde, Gurra och Nicklas firar 1-0 målet, snyggt jobbat Nciklas;)

Andra halvlek fortsätter som den första slutade, våg på våg framåt och flera mål. Tre träffar i virket är det också under matchens gång, så det fanns bud på flera ska jag säga. Markim fick dock ett tröstmål (säkert bara för att jag skrev om nollan igår), förlåt Sean... men visst var det väl liiiiite ditt eget fel också ;) ;)
Slutresultat alltså 11-1 och publiken fick applådera vågen efter domaren Rudis lite rostiga vissla.


FEM SNABBA
- Grekerna fick tzatziki i ögat idag
- Spanien vinner EM sa jag ju ;)
- Tack för idag Shivan
- Rikard, har du hört ramsan... "Det går en pajas på linjen"
- Ester, INTE Rimbobrallor på "Fabrikens" läktare tack hehe


Å så lite bilder...


(Crille applåderar Hellströms 3-0 mål, och Nicklas ser ut att springa hämta bollen för mera mål)


(Ludde lossar stora kanonen, kolla in Markim-killen längst bak hehe)


(Markims målvakt har fått nog, Nicklas applåderar Shivans "balja")

     
Nicklas, Matte, Gurra och Kevin

     
Ludde, Sam, Festim och Christoffer

     
Iko, Shivan, Hellgren och Kvarnlöf

//Limpan (2008-06-10)

- BKV HÅLLER NOLLAN



FEM NOLLOR PÅ SEX MATCHER, EFTER 3-0 MOT UPSALA- HUR ÄR DET MÖJLIGT

Idag spelades det hemmamatch uppe på Sportcentrum, och det mot gästade Upsala IF. Och efter slutsignalen så kunde vi konstatera att BKV åter igen hade hållit nollan, i femte matchen av sex. Inte illa pinkat.
Nu borde man väl inte skriva om såna här "detaljer" för då börjar man väl förlora, och inte hålla den där nollan i en enda match fram över. Men jag tycker ändå att det är lite skoj med saker som man kanske inte tänker på så där i första hand.

Nu stod matchen och vägde ett bra tag, och båda lagen var ungefär lika bra så långt. Men sen får BKV en hörna och vips så är Mini där och lyckas peta in 1-0, fråga mig inte hur, men mål blev det. Då hade man spelat i drygt tjugo minuter och innan dess hade inte mycket hänt faktiskt. I andra halvlek så gör Robin O påpassligt 2-0 på en BKV-kontring, och allt börjar nu se mycket ljusare ut. Domaren (ja jag gillar ju dom som ni vet), såg dagen till ära ut som om han trodde det var korpen han dömde, med utanförhängande orange t-shirt och med ett löpområde som sträckte sig 5 meter runt mittcirkeln. Det var väl lite synd att han inte höll koll på offsider och sidlinjer, för det var "ute" ena gången och "inne" nästa, det gynnade dock inget av lagen då det var "vissel dit" och "vissel hit"... ibland tycker man faktiskt synd om dom, dom vill ju kanske inte ens vara där?!

3-0 ser jag inte riktigt vad som händer på, men Christoffer går upp i luftduell mot Upsalas målvakt och lyckas få tag i bollen, som han sedan gör mål på. Av det jag såg så kanske domaren borde ha blåst där, eller vad säger du Crille ;)
Hur som helst så var matchen nu över, och BKV kunde räkna in ytterligare tre poäng och se sig själva segla upp i serietopp. Men glöm inte att nästa match går mot Östhammar, som också dom är obesgrade enligt tabellen (rykten säger dock att dom torskade mot Gusk).
Grattis grabbar, det gjorde ni bra!

Innan jag avslutar så bara MÅSTE jag tacka Lotta för sin otroliga uppoffring efter det att jag gnällt lite på "f** inget kaffe, och där inne var det stängt, morr morr". Då sticker hon iväg och köper java till hela åskådarbänken... samt chockladbullar, eller vad det nu heter (tackade dock artigt nej då jag måste "deffa" inför Halmstad -08 hehe)
TACK Lotta, du är en ängel!

//Limpan (2008-06-09

- EM 2008 - DEL 2



FOTBOLLS-EM DAG TVÅ, ÖSTERRIKE - KROATIEN OCH TYSKLAND - POLEN

Kroatien vinner över värdnationen Österrike med svaga 1-0, och jag tycker faktiskt att ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist så här i efterhand. Jag som bara har hört lovord över detta lysande Kroatien, blev riktigt besviken. Okej, dom hade ju klart bättre klass på allt i matchen, men spelade aldrig ut sitt register, kanske premiärnerver?
Luka Modric nummer 14 (till Luddes glädje) sätter en straff efter endast två minuter (!) och det visar sig bli matchens enda mål. Efter det har man fullt ös framåt i tjugo minuter, men sen backar man hemåt, och ser allt tröttare ut. Filmar gör man också en hel del, snurrar fem extra varv vid fällningar, ligger kvar och kvider. Till och med Ivica Olic som ju annars ska vara en riktig tuffing. Nej, ska Kroatien gå längre i EM får man allt skärpa sig rejält, för man kan inte låta ett Österrike pressa ner deras annars så grymma försvar så hårt som man gjorde idag.


(Luka Modric, Tottenhams 22-årige nyförvärv. 21 miljoner pund (!) stod det på prislappen)

Polen är fullständigt iskalla och startar matchern mot tunga Tyskland med en hög backlinje, det får liksom bära eller brista känns det som. En skön coachning av ett lag som är tippat näst sist i EM, jag menar vad har man att förlora egentligen? ALLA vet ju att tyskarna är en av EM-favoriterna, igan. Men efter att bränt ett par frilägen sätter Lukas Podolski dit 1-0 till Tyskland, men han kan inte jubla ut för fullt... förrädaren är ju född polack hehehe
Sen tycker jag att polackerna krigar på bra, och det är en hel del målchanser åt båda håll. Men när "Judas" sätter dit tvån på en riktig skit-situation med max tur, så är matchen över, rullgardin ner och det är bara att gratulera ett bra Tyskland till tre förväntade poäng.


(Lukas Podolski "firar" efter 1-0 målet)

FEM SNABBA
- ALLA saknar England, men ingen törs erkänna det
- Tyskland och Krotatien hade TUR
- Lukas Podolski, enda tysk i polsk tröja efter matchen, det är respekt
- Luka Modric, en stjärna är född
- Luke Skywalker är med i Star Wars (?!)

//Limpan (2008-06-08)

- EM 2008 - DEL 1



SÅ HAR DÅ FOTBOLLS-EM I SCHWEIZ ÄNTLIGEN BÖRJAT

För er som inte redan visste om det, så började alltså fotbolls-EM idag.
Två matcher spelades, värdlandet Schweiz förlorade mot Tjeckien med 0-1 och Portugal besegrade Turkiet med 2-0. Och det var två helt rättvisa resultat i mina ögon, men inga direkta höjdarmatcher kanske, fast Portugal ser helt klart läckra ut. Dom kan gå långt om dom kör på som dom gjorde idag.
Schweiz - Tjeckien  0-1
Portugal - Turkiet  2-0


(Deprimerad Alexander Frei som troligen missar resten av EM)

Schweiz stod upp bra, men Tjeckien tyckte jag var taktiskt iskalla som väntade och väntade, satte dit ledningsmålet och sen bara bevakade sina tre poäng. Ok, man levde lite farligt kanske men det höll hela vägen hem och premiärmatchen vanns. Nu utgick Koller med knäskada och det kan bli ett tungt avbräck, men man har ju före detta Liverpool-spelaren Milan Baros på bänken. En kille som nästan är vassare, och som kan irritera många försvar med sin snabbhet och teknik, så det kanske inte är någon större fara. Värre var det nog för "joddlarna" då, som fick se sin superstjärna och målspottare Alex Frei utgå efter en olycklig bentackling, och jag tror inte han kommer att spela mer i detta EM.
Och jag kan tänka mig att man surar länge efter straffsituationen med en hands inblandad, men jag tycker domaren dömde rätt, handen var redan där när bollen träffar. I och för sig höt upp, men man han gör ingenting medvetet.


(Portugals mittback Pepe, bäst på planen)

Portugal lappade till Turkarna med 2-0 efter att ha spelat riktgit bra fotboll. Turkiet var lite småvassa ibland men orkar helt enkelt inte att stå upp, utan börjar i andra halvlek skrämma portugiserna med sitt ful-spel. Brutala nersparkningar, stämplingar och spottloskor (?!) Så agerar riktiga förlorare...
Min personlige favorit Nuno Gomez träffade virket två gånger och Ronaldo en gång, så visst kunde det ha blivit flera mål i matchen. Turkiets Kazim Kazim kan bli avstängd resten av EM för sitt spottande på Simao, och det borde han f** bli. Hatar "spottare", och självklart så ska dom straffas för sitt fega osportsliga beteende, ge dom kraftiga böter, så det svider. Si så där en tio miljoner, för det är pengar dom redan har, men som skulle svida lite extra. Låter sjukt mycket, men det är ingenting i deras värld. Turkiet kan väl som alla andra, försöka spela FOTBOLL istället, eller?
Planens gigant var annars Pepe, som gjorde två mål, fast ett blev helt korrekt bortdömt. En grymt offensiv mittback som ni garanterat kommer att få läsa mycket mera om i framtiden. Snabb, envis och teknisk.


(Taskig bild, men en FET spottloska från turken Kazim träffar Simao i ryggen)7

FEM SNABBA
- TV4 är jobbiga. Se-på-mig-Wennman, Kanalbytar-Jidhe, Laptop-Lurch-Lund och Läskiga-Eklund
- Bojan regerar i studion
- ALLA saknar England, men ingen törs erkänna det
- Fok betalar 10.000 för att gå och se en fotbollsmatch.... och köra vågen med rolig mössa???
- Missa INTE hatmatchen imorgon, Tyskland - Polen (Forza Polski)

//Limpan (2006-06-08)

- PERSONLIG ANALYS 1

image219

EN LITEN "VÅRSUMMERING"

Pojkar 14 - Division 1A
Här kan vi konstatera att Brottby just nu har greppet om seriesegern, och att man endast har förlorat en av sex matcher. Spännande att det var just mot BKV, och att det var med hela 1-6.
Två poäng bakom ligger BKV och lurar, och målskillnaden är nästan lika med undantag över att BSK gör mer mål men BKV håller tätare i backlinjen, 24 plusmål på BSK och 25 för BKV.
Men ytterligare en poäng bakom har vi Valsta Syrianska, som hitills inte har förlorat en match. Okej, dom har bara spelat fyra matcher än men vinner dom sina släpmatcher är man förbi tät-duon och leder serien. Det värsta/bästa av allt är att man har 20-0 i målskillnad, och jag förstår inte riktigt varför egentligen, då deras försvar och målvakt inte är så mycket bättre än Rimbos tex (som har släppt in 23).

Det är dessa tre lag som gör om seriesegern, för de lag som sedan kommer ska inte ha en chans att gå förbi något utav dom.

I övrigt så kan man väl konstatera att inget av lagen är så där jätte-dåligt eller jätte-bra, en hyfsat jämn serie där vissa lag bara har svårt att vinna trots hyfsat bra spel. Knivsta undantaget, men ska samtidigt ha en massa "cred" för att man fortsätter spela trots en massa mål i baken, dom imponerar dock inte spelmässigt, och mot tex oss så var det svängdörrar över hela planen. Man har också lämnat sista-placeringen tack vare 4-6 seger över Väddö, som inte heller riktigt kan få till det i division ett. Markim och Mariehamn är svårspelade och skulle lika bra kunna ligga högre men har inte haft marginalerna med sig i vissa matcher. Rimbo är svårbedömda, men har idagsläget en bottenposition i serien, men kan mycket väl klättra några platser under resterande matcher.

BKV ska vara med och slåss om seriesegern med tanke på att man stundtals spelar ritkigt bra fotboll. Och fortsätter man med att kämpa som man har gjort i de senaste matcherna så ska det mycket till för något annat lag ska kunna stjäla poäng av BKV. Positivt att målgörandet har satt fart igen, och att mittfältet börja komma igång på allvar, backlinjen känns stabil när rätt personer står där. Så visst finns chansen kvar än, trots några snöpliga resultat. KRIGA BOYS!

Tabell och resultat - P-14 Div 1A

Brottby SK650138-1424
15
440019-81112210119-6133
BKV Norrtälje 1641133-825
13
321014-4107320119-4156
Valsta Syrianska IK440020-020
12
22007-076220013-0136
Markim-Orkesta IF430117-125
9
22009-54621018-713
IFK Mariehamn420216-88
6
21017-34321019-543
Knivsta IK61058-63-55
3
40041-53-52021017-10-33
Rimbo IF P1460248-23-15
2
20112-7-5140136-16-101
Väddö IF601510-22-12
1
20024-7-3040136-15-91

Spelade matcher

2008-06-06Knivsta IK - Valsta Syrianska IK

0 - 12

2008-06-01Markim Orkesta IK - Rimbo IF

5 - 2

2008-06-01IFK Mariehamn - BKV Norrtälje 1

1 - 2

2008-06-01Brottby SK - Väddö IF

4 - 1

2008-05-28Valsta Syrianska IK - Rimbo IF

4 - 0

2008-05-27Väddö IF - Knivsta IK

4 - 6

2008-05-27BKV Norrtälje 1 - Brottby SK

6 - 1

2008-05-25Knivsta IK - BKV Norrtälje 1

0 - 17

2008-05-24Brottby SK - IFK Mariehamn

4 - 3

2008-05-24Rimbo IF - Väddö IF

1 - 1

2008-05-18IFK Mariehamn - Knivsta IK

6 - 1

2008-05-18Brottby SK - Markim Orkesta IK

6 - 2

2008-05-18Väddö IF - Valsta Syrianska IK

0 - 1

2008-05-17BKV Norrtälje 1 - Rimbo IF

2 - 2

2008-05-11Markim Orkesta IK - Väddö IF

4 - 3

2008-05-11Valsta Syrianska IK - BKV Norrtälje 1

3 - 0

2008-05-10Rimbo IF - IFK Mariehamn

1 - 6

2008-05-10Knivsta IK - Brottby SK

0 - 18

2008-05-04Knivsta IK - Markim Orkesta IK

1 - 6

2008-05-04Brottby SK - Rimbo IF

5 - 2

2008-05-03BKV Norrtälje 1 - Väddö IF

6 - 1




Pojkar 14 - Division 2C
Östhammar har
ännu inte förlorat en match trots att man bara har spelat en enda på hemmaplan, och har fyra raka bortasegrar med målskillnaden 16-2. Det ska bli intressant att se vad BKV kan göra åt det nu i veckan som kommer, då man åker upp till Östhammar för att försöka bryta deras fina svit. Bakom ÖFF lurar nämligen även i denna serie BKV med en match mindre spelad och en målskillnad som är grym, så man kan väl kanske kalla den kommande matchen för en tidig seriefinal. Trettiotvå plusmål är RESPEKT, och jag är mycket inmponerad över att målgörandet har brakat löst som det har, för man har haft det svårt med att få in bollen tidigare, men nu tycks det ha lossnat rejält. Hoppas det håller i sig.

Jomala, Upsala och GUSK har en "två-segrar-lucka" (eller "sexpoängare") upp till tät-duon och kan få det svårt att kliva förbi bägge lagen och upp i topp, men man ska aldrig säga aldrig, så passa er. Men jag tror det blir för svårt om man nu inte förstärker lagen för att ta hem serien, vilket säkert GUSK skulle kunna tänka sig att göra (no hard feeling). Och Jomala vet man ju aldrig riktigt vad som kan hända med, man kanske hoppas på storm varje gång motståndarna beger sig ut på Östersjön. Vaksala räcker inte till, och jag skulle bli djupt imponerad om man hamnar mycket högre upp i tabellen, jag tror man får inrikta sig på att se i backspegeln och försöka hålla avståndet gentemot de två övriga lagen som jagar där bakom.
Nämligen Lohärad och Storvreta, som tyvärr har för tunna trupper. Men Lohärad kan kanske med lite flyt spela till sig några fler poäng och därmed kliva förbi Vaksala

BKV ska, om man nu besegrar ÖFF i nästa match, kunna ta hem den här serien. Det vore skoj om man kunna behålla "nollan" på hemmaplan ett par matcher till. Imponerande med 27-0 i hemmsstatisken efter fyra matcher, man snittar alltså 7-0 / match.


Tabell och resultat - P-14 Div 2C
Östhammar FF/ Harg550021-2191511005-053440016-21412
BKV Norrtälje 2440036-43212330027-027911009-453
Jomala IK530218-135
9
420216-133611002-023
Upsala IF Svart530213-85
9
22007-07631026-8-23
GUSK:Svart430112-75
9
22008-17621014-6-23
Vaksala:Svart51043-9-6
3
20020-4-4031023-5-23
Lohärad/ Roslagsbro71064-40-36
3
30031-14-13041033-26-233
Storvreta/ Vattholma50053-27-24
0
30033-11-8020020-16-160

Spelade matcher

2008-06-01Upsala IF - Vaksala

2 - 0

2008-05-30Lohärad/Roslagsbro - GUSK

1 - 4

2008-05-29Storvreta IK - Upsala IF

0 - 4

2008-05-28BKV Norrtälje 2 - Lohärad/Roslagsbro

11 - 0

2008-05-28Vaksala - Östhammar/Harg

0 - 2

2008-05-25Jomala IK - BKV Norrtälje 2

4 - 9

2008-05-24Lohärad/Roslagsbro - Vaksala

0 - 2

2008-05-24Östhammar/Harg - Upsala IF

5 - 0

2008-05-18Vaksala - Jomala IK

0 - 2

2008-05-18Storvreta IK - Östhammar/Harg

1 - 4

2008-05-17Upsala IF - Lohärad/Roslagsbro

5 - 0

2008-05-11Jomala IK - Upsala IF

3 - 2

2008-05-11Lohärad/Roslagsbro - Östhammar/Harg

0 - 8

2008-05-11GUSK - Storvreta IK

5 - 0

2008-05-04BKV Norrtälje 2 - GUSK

5 - 0

2008-05-04Storvreta IK - Lohärad/Roslagsbro

2 - 3

2008-05-04Jomala IK - Östhammar/Harg

1 - 2

2008-04-27BKV Norrtälje 2 - Storvreta IK

11 - 0

2008-04-27GUSK - Vaksala

3 - 1

2008-04-27Jomala IK - Lohärad/Roslagsbro

8 - 0


Ok that´s it, nästa analys kanske blir på spelarna ;)

//Limpan (2008-06-06)

- EN "SUUR GUPPE"

image200

TJUGOFEM GRADER VARMT, ÄKTA KÄMPA-TAKTER OCH TVÅ ETT - UNDERBART

Idag var vi över på Åland med ett gäng för att spela match mot Mariehamn.
Dagen började med väckning redan klockan sju, okristligt tidigt en ledig söndag anser jag, men båten från Grisslehamn avgick 0900 vare sig jag var där eller inte. Så det var bara att kliva upp...
Kvart i åtta plockade vi upp Theo Bee och stack sedan upp till Sportcentrum för samling med de andra resenärerna. Vi åkte sex bilar,  Fam Iko, Fam Lindberg, Fam Sam, Hellström med mamma, Fam Svensk Karlsson, Petra med Jonas. Och i dessa kärror placerades sedan grabbarna ut i för vidare transport till Soumi. Lite kul att se Niklas och Kevin stå och skräpa på vägen ut, i väntan på Petras Chrysler hehe


image214

Kanonväder med trevligt sällskap gjorde att överresan gick fortare än man trodde, och jag som är värsta landkrabban hann inte ens tänka på att jag var på havet... typ 30 meter ovanför landnivån... på vatten...  läbbigt!!
Väl framme på Åland så drog vi vidare tre mil ner till Mariehamn i karavan, och vi kom så pass tidigt att inga var där. Men som tur var så har dom sitt "bollfort" så det blev av med skorna och in och tjonga med Luddes gamla slitna boll. Skit-skoj med såna där små fotbollsplaner ju, vakna Norrtälje, vakna BKV!
När sen matchen skulle börja kliver våra killar ut i värsta hopplocket, vem har snott alla kläder??? Theo var absolut snyggast som såg ut som en taskig mumie med fasttejpat benskydd på benet, i brist på strumpor osv osv
Skärpning ni som tvättar, eller ni som skiter i att duscha och sticker hem med halva matchstället på er, ska vi se ut som ett korplag från Rimbo eller? Annars måste jag säga att jag blev imponerad av själva ställets proffsiga prylar, typ extra handtag vid tvättfaten för att fylla på vattenflaskor, dricka-automater (ur funktion idag), vaktmästare som jobbade och allmänt trevlig anläggning. Vakna Norrtälje, vana BKV!



Matchen började på sämsta tänkbara vis, ett skitmål för ålännningarna som jublade som skjutna gri... och skallarna hängde ner direkt på de våra. och personligen tänkte man "jaha ja, jäv** sk** att man skulle krossa typ atlanten och få se killarna få pisk... ska aldrig mer åka den där jä*** sk**båten, HA** Finland!
MEN, efter att dom hade haft världsflax på bollstudsar i en kvart blir Nicklas nerriven och domaren flöjtar för straff, och vi hoppar av glädje. Fram kliver lagkapten Ludwig Lindbergh, min egen lille son, nästa zlatan, kungen av straffar..... Och jag viskar "höger kryss, höger kryss, kom ihåg, kom ihåg".... BOM, målisen räddar på en mitt-i-straff och jag skriker, Ludde tar returen och BOM, målis ligger som en snorloska i luften, OCH RÄDDAR IGEN! En till i röran och han tar den igen. Och jag skriker IGEN!!
Inte sant!!!!! Bra jobbat av den lilla killen, men det var mer tur än skicklighet anser jag.
Shit, jag blundar en tyst sekund och gapar sedan till Ludde att glömma NU, kör på, bli förbannad, kriga!!

image218

1-1 kommer sen som en skänk från ovan, tack Gode Gud. Ett kämpamål som halva laget är inblandat i, och som Sam lyckas lirka in på något konstigt vis. Vi jublar som galningar vid våran långsida, de femtio andra ålänningarna står på andra sidan och sjunger ramsor hej vilt. Nu blir det nerver, nu känns det ända hem....
Domaren blåser av för vila och alla dricker för fullt, Ted jag och Anna Lena kutar upp och fyller på förrådet, för vätska är något som räknas som "prio ett" idag. Det är stekhett!

image216

Andra halvlek blir en skön rysare, en sån fotboll som jag bara älskar. Alla krigar i närkamperna och alla vi på sidan ger allt för att peppa, ge extra ork och grabbarna bara jobbar och jobbar.. Vi har dock ett problem, domaren!
Helt plötsligt så ändrar han koncept, och blåser konstant för hemmalaget? Troligen efter påverkan av Mariehamns tränare som låg och slet i gräset vid en situation som dom ansåg vara solklar straff, men som domaren helt korrekt inte blåste för. Ja, jag ska inte klaga på domarna, för utan dom fanns ju inte fotbollen.. eller jo det gjorde den nog, fast med rättvisare bedömning via kameror eller något. Det som är lite tragiskt här, är att han kutar fram till oss föräldrar efter 10-1 i frisparkar (till Mariehamn) och säger: Jag sättär guppar i pruttukollet efter matchen, hitills har ni en gla, se till att det int blir en suur guppe. Speciellt TU"... så pekar han på stackars Slatko, som tydligen har träffat på honom i någon inomhusturning. Och även där haft rätt!
Nä vi skiter i det, tråkigt dock att man som publik snart måste sitta fastbunden med munkavle på matcher, bara för att en man vill ha tystnad på alla. Det börjar likna Råsunda ;)

image213

Sista kvarten blir grym, BKV gör 2-1 på ett mål av Hellström som jag fortfarande inte riktigt fattar hur det gick till. En slags halvändning med överlobb och pet in i bortre burgaveln. Men mål blev det i alla fall, och BKV i värsta kramkalaset. Sen genomlider vi en jobbig förlängning, som domaren hade lyckats göra till fyra eller fem minuter?
Och här måste jag bara ge Crille och Ludde extra "cred". Vet inte om dom har lärt sig genom att titta på Ronaldo och Gerrard, eller om det är papporna som har viskat och morrat efter matcher. Men när Christoffer gör tecken genom "handflata ner vi inkast, a´la ta de lugnt nu, vi leder. Och när Ludde rensar med en tvåhundrameters-boll över sidlinjen (som fortfarande inte har landat) så känner jag hur tårarna är på väg. Dom vill verkligen vinna!!
När det är tvärt om kan man bli GALEN, och man vill ändra regelverk och bränna motståndarbussar, men idag var det ljuuuuvligt att se. Tack alla killar, jag hoppas verkligen att den här segern bygger på den redan sköna stämningen i laget. Och fortsätt bygg, peppa varandra, tagga, snacka, spela ut, spela runt, jubla och gnäll.. i lagom dos. Bli en orkester... Läs krönikan om tränare Norling här i bloggen så fattar ni vad jag menar.
Hade ni förlorat idag hade dom haft 9 poäng och ni 10, nu har ni 13 och dom 6... det är KRIGA som gäller!!!!

image215

Tack ska ni ha allihopa för en underbar söndag, kanonmat, trevligt sällskap, bra match, sol och tax-free-affärer. Fast det kan faktiskt bli bättre, om det hade varit som förra året, en lördag och resa med buss. Jag menar, då hade man kunnat suttit på soldäck med en iskall pilsner i handen.... Skål!
Förresten, är det inte dags för en föräldramatch, jag känner verkligen för att smälla in i backlinjen med Festim, Theo, Hellgren och Ludde med dobbarna före.... eller host, det kanske blir tvärtom... kanske ingen bra idé... hehe

image217

FEM :
- Theo får en gratisvarning efter FEM minuter i andra halvlek. Var så god. Stå still på planen!
- Mariehamn stack hem på FEM minuter efter matchen, oduschade
- FEM meloncooler för priset av sju på hemresan. Tack till Eckerölinjen!

Laget idag var: Jonas, Rikard, Kevin, Festim, (akutinhoppade) Daniel, V Hellgren, V Hellström, V Kvarnlöf, Ludwig, Christoffer, Niklas, Sam och Iko.

Och nu återstår bara lite bilder, håll till godo.... ;)

image201
(BKV samlat i Grisslehamn innan avgång)

image202
(Underbart väder på havet, men tyvärr svider skinnet efteråt)

image203
(Uppvärmning i "Bollfortet", skön liten plan med lek-känsla)

image204
(Slatko räddar dagen med sitt kaffe, TACK ;)

image205
(Ludde i lite hoplockad utrustning, damasker och svarta brallor)

image206
(Hellström nöjd trots intrampad lilltå)

image207
(Straffmiss, och NEJ, det är inte bollen till vänster som gäller. Målisen kravlar på den)

image208
("VI HAR SEGLAT ÖVER HAVET, FÖR ATT SE DET BÄSTA LAGET... B - K - V")

image209
(Petra jublar efter matchen, eller ropar hon "Heja Bajjen" tro?)

image210
(Nästa BKV:are, Ervin vägrade ge upp bollen i hettan)

image211
(Glass-paus på återresan. Världen trögaste kioskägare jobbar i Kattby, eller hur killar hehe)

image212
(Dagen bästa bild hahaha)

//Limpan (2008-06-01)


RSS 2.0