- HALLCUPEN I UPPSALA

Onsdag, November 7th, 2007


image98


FREDAGSKVÄLL I UPPSALA, OCH AVSPARK HALLCUPEN

Fyra matcher att spela under fredagskvällen och det hela började med att fam Lindbergh plockades upp av en privatchaufför hemma på gatan. Anders hade nämligen helgledigt och körde mer än gärna sin nya fräscha Volvo XC 90. Och det klart att vi inte tackade nej att dundra fram i en V8 tur och retur till Uppsala-by, fast han körde som en biltjuv. Han har väl förmodligen koll på var kollegorna befinner sig, det hoppades i alla fall jag där vi susade fram längs med Rimbovägarna.


image99
(liten stressad chaffis, i stor fet Volvo)


REVANSCH PÅ MÄRSTA

Väl framme i Uppsala så var det match klockan 18.00 mot Vaksala inne i den mörka hallen. Tyvärr så blev det inga bilder där inne då kameran trilskades med mig och vägrade fota som jag ville. Några blev det, men dom kommer längre ner i detta inlägg. BKV vann enkelt över Vaksala, trots att att resultatet bara blev 1-0, inprickat av William.

En och halv timme senare var det dags för numera våra kära ärkefiender från Märsta, med Super-Mario i laguppställningen. Nu fick vi dock en chock när vi upptäcker att Mario står i målet, vilket ju stärkte våra chanser avsevärt. Och efter 1-0 av Hellström så kändes det som det var vår tur att vinna nu. Sen blir det 2-0 och lite senare 2-1 innan slutsignalen gick.
ALLTID skönt att få slå just Märsta, så jag små-myste lite extra där vid sidlinjen kan jag avslöja.


image100
("Fabriken" flinade brett efter 2-1 segern mot Märsta)


CUPVINNARNA PRESENTERADE SIG

Sen var det dags för kvällens svåraste match, klockan 21.00 stod Syrianska från Södertälje där och väntade. Och det blev som vi trodde, riktigt bra spel från deras sida, brett, djupt och snabbt. Det här är cup-vinnarna tänkte jag och jag kunde inte haft mer rätt, Syrianska vann i finalen mot Västerås med hela 6-1. Dom var sköna att se, proffisga och metodiska. Jag tror inte dom toksköt mot mål på inspark en enda gång, utan spelade smart bakåt, runt, och tog full fart framåt via kanterna. Våra grabbar stod dock upp bra, men föll tyvärr med 3-1, vilket var helt ok.


Kvällens sista match började 22.00 och spelades mot Vindhemspojkarna i sina oranga matchställ. (Och på läktaren satt en sur Mario som nu hade slutat spela, det gick ju inget bra). Nu hade VP oturen att möta ett kvällspiggt BKV som fått upp rejält med ånga under sulorna. Lite revansch vill man nog också ha efter senaste fölusten. VP hade inte en chans, och blev stundtals utspelade.
Målskyttarna var Kvarnlöf, Hellgren och Ludde.
En riktigt skön avslutning på fredagskvällen tyckte vi alla och packade oss iväg hem mot Norrtälje och våra väntande vinglas, datorer, hundar, tv-apparater och pokerturneringar.


SMÅ-BUSAR I UPPSALA = TRAGISKT

Måste bara avsluta fredagen med att jag tyckte det var skitdåligt av de små-busar som invaderade den ena läktaren och till och med slogs med varandra? (kusiner fick jag höra dagen efter). Uppkäftiga och utkastade men kom in igen helt utan respekt för arrangörer och publik. Men enligt säkra källor så var det betydligt värre för ett par år sedan, vad håller dom på med?
Ett stort BUU till den lilla Gränby-maffian, töntigt!


image101
(Utslagna Vaksala packar och drar, medan BKV värmer upp)



SOPOR OCH 14 MIL IGEN

På söndag morgon var det dags IGEN, semifinal mot Västerås väntade och vi hasade oss ur våra sängar efter en sen lördag. Som inte det vore nog, vi hade städningen också... och som inte det vore nog, det hade varit Halloweenparty på Mobergs också. Två påsar sopor på bara tio minuter, och det bara vid entrén.
Lena och Ludde plockade så det stänkte bakom dom, och jag tror inte det har varit så mycket sopor där uppe någon gång sedan militären flyttade ut, typiskt! 70-80 marschaller, 50 tomburkar, flaskor och diverse utklädningsattiraljer.
Dom verkade ju i alla fall ha haft det riktigt roligt där uppe hehe


image102
(Ludde ville INTE städa, syns det tro?)


TORSK I SEMIFINALEN

Västerås blev alltså våra semifinalmotståndare, och BKV spelade mycket bra mot dom. Men vad gjorde det, förlusten var ett faktum och 1-2 kändes riktigt riktigt suuurt. Helst när killarna hade haft 75% av bollinnehavet, och var det bättre laget. Men åter igen så räckte vi inte ända fram, så det blev bara en match och sen hemresa.
Vi stannade till och tröst-käkade på "Donken efter matchen" och sen lämnade vi Uppsala i rök och damm med trogne Anders vid ratten igen. Tack för skjutsen kamrat!


image103
(Uppsala eller Istanbul? Smygfotat i förbifarten)


VÄSTERÅS, UPPSALA OCH VALSTA SAMMA DAG

När vi kom hem så stack vi nästan raka vägen upp till Roslagsskolan där det var DM-match mot Valsta Syrianska.
Efter 0-2 underläge kämpar sig BKV till ett oavgjort resultat efter mål av Nicklas och Viktor J, och vi på läktaren jublade högt när slutsignalen gick, skitbra jobbat killar, imponerande! Valsta bör ha en "bassning" för sitt åter igen dåliga uppförande mot både våra spelare och domare efter matchen. Tragiskt att se!


Men på det stora hela så blev det ju ändå en ganska bra helg, men utan själva jack-poten. Tre vinster en oavgjord och två hedersamma förluster på fem matcher. Jag hoppas Hacke och Tommy också tyckte det var ok, och även att dom sa det åt grabbarna. För ibland behöver dom verkligen få höra det, det stärker sammanhållningen och peppar inför nästkommande fighter.

Tack till alla inblandade för en lång helg, den var kul, det gör vi om nästa vecka.... eller?


image104
(Joars mamma spionerar åt..... Hammarby?)


//Limpan (2007-11-07)


ps. Ursäkta om ni försökta komma in tidigare under veckan, men bloggen låg nere pga av någon anledning som jag inte vet om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0