- BKV 4, VÄSTERÅS 0



TRE VIKTIGA POÄNG I POJKALLSVENSKAN - OCH BKV HÖLL NOLLAN


Som ni kanske märkte
så orkade jag helt enkelt inte skriva inlägget direkt efter hemkomsten igår, klockan hann ju bli midnatt nästan. Men här kommer några snabba och spontana reflektioner av matchen mot IFK Västerås igår, och som vanligt, sett ur mina ögon och inte ur motståndarnas (dom har nog en egen version ;)

1. En mycket viktig seger över ett lag som som dock fortfarande har en poängs över-marginal på oss om dom vinner sina 2 hängmatcher. En förlust igår och dom hade passerat oss och haft 2 matcher tillgodo.
2. Laget håller åter igen 0:an, om än med lite flyt och några avslut totalt utan koncentration från IFK.
3. Det finns ingen nolltolerans i Västerås. Deras "trea" och tillika kapten (!) kunde ha blivit utvisad 6-7 gånger om man tillämpade regeln att man ej får skrika F*N, FI**A, JÄ**AR OCH K*K. Men domaren hörde det inte, till skillnad från oss som satt högt uppe på läktaren. (förresten, varför byttes han ut)
4. BKV spelar riktigt riktigt bra när man låter bollen rulla snabbt efter marken. Kul att se!
5. Att publiken i "gurkstan" applåderar och jublar åt kapningar, gula kort och svordomar. Tragiskt!
6. Simons ribbskott på frisparken kunde ha inneburit hat-trick, snyggt i alla fall tycker jag.
7. En ren lagseger som fokuserar på match och boll, och det finns ännu mera att "krama ur" ;)

Och till slut ett kort referat saxat från hemsidan:
BOOM... Simon i 37:e. BOOM... Niklas i 41:a. BOOM... Dennis i 43:e och bortamatchen mot IFK Västerås var punkterad på fem effektiva minuter i första halvlek. BKV åkte hem i den sena måndagsnatten med tre sköna poäng med sig hem efter en klar 4-0 seger, efter det att Simon gjort sitt andra mål.


Matchen stod lite och vägde under de första tjugo minutrarna men BKV rullade till slut loss i ett par riktigt fina anfall och det betalade sig som sagt var väldigt bra. När 2-0 målet kom började motståndarna allt mer hänga med huvudena och tappade allt mer fokus, vilket innebar att dom inriktade sig mer och mer på annat än fotboll. 3-0 målet strax innan pausvilan kom också perfekt om man ska se till det psykologiska.


Västerås var ett tag på god väg i matchen i andra halvlek då man rann igenom lite väl lätt men dom "brände" allt. Och det hela slutade alltså med 4-0 till BKV, som gör en BRA insats och det mycket tack vare att killarna håller koncentrationen på fotboll och ingenting annat. BRA JOBBAT IDAG GRABBAR!!





- DOMARNAS REVANSCH



VILKA VINNER VM TRO - DOMARNA BESTÄMMER

Tiden kom ikapp England,
och domarna har nu fått sin revansch efter nästan 45 år. Undrar just när deras "pay-back" för Maradonas smutsiga hand kommer, men det är ju en annan sak det ;) Grattis Tyskland, men ni hade INTE klarat er undan så lätt om det blivit 2-2 där. Tur-gubbar!

Imorgon är det IFK Västerås - BKV, en mycket viktig match, så ät och sov nu grabbar ;)
Två andra färska resultat från pojkallsvenskan är: Giffarna - Märsta 4-1 och Brage - Bollnäs 4-1


- AUS WIEDERSEHEN

SHOUT FOR ENGLAND - DIZZEE RASCAL & JAMES CORDEN

Nu smäller det, Aus Wiedersehen Deutschland...... Schweinsteiger, Knorrassen och Kartoffelasch här kommer Englands officiella VM-låt, som för övrigt ALRDIG spelats i Svergie hehe. Och här nedan kommer en annan b-variant, om man vill öla lite tillmatchen.... Grab a Stella!!
Kan det bli mer massmedialt förresten, först Tyskland och andra världskriget och sen Argentina och Falklandsöarna, toppat Maradonna och Guds fukkin hand. Underbart säger jag....

ps. snart släpper jag VM-analysen, håll koll på vad fotboll INTE är ;)



- TREVLIG MIDSOMMAR



BKV ORDNADE MIDSOMMARFEST PÅ CAMPUS - OCH JAG SÄGER SUCCÉ

Bkv.blogg.se vill önska er alla en riktigt TREVLIG MIDSOMMAR
, och det gör jag genom att ge er ett par "billiga" filmklipp från midsommarfirandet uppe på Campus. Norrtälje behöver verkligen mera midsommar, så nästa år kör vi med mera kaffe, mera lotter och mera fotbollar. Skit-kul att se så mycket folk, massor av familjer, unga och gamla, ja det såg ut som halva Norrtälje var där uppe idag. Kanon!
Och givetvis ska alla inblandade BKV-are ha en stor eloge för sitt arbete idag, utan er ingen midsommar alls i den här stan. Jag hoppas verkligen att ni får en skön midsommarkväll och att ni får i er en sillebit... å en iskall ;)
TREVLIG MIDSOMMAR!!
















- ORGANISERAT KAOS



AVSLUTNING PÅ LANDSLAGETS FOTBOLLSKOLA - OCH FULLT ÖS PÅ PLAN

Jag räknade till tjugotvå "kids"
mot de tio instruktörerna på en sjumanna-plan, ja ni kan ju själva förstå hur det såg ut haha. Och massor runt planen som tex skanderade "DET VAR BARA TUR, DET VAR BARA TUR..." när Ludde hängde en vackert. Eller "VIKTOR SUGER, VIKTOR SUGER... alt "PATRIK SUGER FETT, PATRIK SUGER FETT". Men jag tycker det var underbart, det var precis som att förflytta sig ungefär 8-9 år bakåt i tiden, och se hur det hela började med P94. Det är en ära att ha få följt med på den långa vägen, och jag kommer aldrig att glömma alla sköna stunder med dessa smågrabbar och deras utveckling. Få förunnat!

Men att se dagens små BKV-are löpa amok idag känns ju i alla fall hur kul som helst och ta mig f** på att jag såg några heta "ämnen". Hmmm undrar om man ska börja som BKV-scout, mitt hök-öga missar sällan. Kan rabbla många exempel men min ödmjukhet säger nej. Men ska jag skryta liiiite så står det säkert 9-1 till mig mot en superettan-tränare när det gäller spelare som kan komma att prestera ;) ;)

Stort grattis till alla smågrabbar och småtjejer som fick några skit-roliga dagar, samt alla instruktörer som gjorde ett kanon-jobb. Och givetvis till staben bakom, ni vet vilka ni är.

ps. Dagens match i pojkallsvenskan, Västerås IK - Sunnersta  2-0


Patrik "ruffade" lite, men det var ingen som gnällde över det


Vissa fick bäras av planen, bus eller utmattning, fråga inte mig


Skön bild, knäskydden smattrandes mot skenbenet


Är det VM eller? ;)


Adam och grabbarna väntar på att deras match ska börja


En drottning får sina skor knutna


Kolla in Simons knätackling på en liten tjej, så brutalt... Skoja bara, det var på lek


Va f**, börjar fåfängan redan vid 8-9 nu för tiden?


MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL


Får man inte lira så lattjar man med vattenflaskorna


Hermans brorsa Wilgot försöker tunnla

Avslutar med dagens dialog.
- Ludde, får jag låna din telefon?
- Varför det?
- Jag ska ringa polisen
- Varför det?
- Någon har tagit min mobil
- Men har inte Oskar tagit hand om den?
- Ja just det, hej då


- TOBBE E HET



ÄNNU EN BKV-VINST - DENNA GÅNG ÖVER JÄRFÄLLA (IGEN)

Dagens bortamatch för A-laget
slutade med en skön 3-1 vinst över Järfälla IF, och det blev alltså en repris från förra veckans möte med samma klubb, men då stannade siffrorna vid 4-2 till BKV. Och jag hittade en gemensam nämnare, nämligen en kille som "strutade" i bägge matcherna, eller ja det blev till och med två idag. Allas vår Tobbe ;) Jag hoppas han ursäktar bild-valet men jag tyckte den passade bra idag och det där lilla fingret är inte elakare än bajen-döskallarna i bakgrunden, jag lovar. GRATTIS GUBBAR!

Extra spännande att Heby bara fick en pinne mot bottenlaget Täby och att vi möter dom just Heby i nästa runda, hemma. Det blir en skön match, och självklart så ska ALLA som är hemma gå för att stötta er då.... fast själv sitter jag nog på något öde berg i Jämtland och jojjkar med ett gäng samer eller nåt. Fast jag kommer att tänka på er då, vara med er mentalt, sväva som en Roger Pontare över er. Känn min närvaro *host*

VM... och ENGLAND vann!! Och nu väntar tyskarna, vilken rysare det kommer att bli. Tyskland - England. Minns så väl 2001 och 5-1 vinsten, så jag laddar väl in en hundring på det imorgon ;) Förresten, på tal om England och VM så finns det en annan sak som jag aldrig kommer att glömma, världens bästa frispark ever, Messi, Zlatan och co i all ära. Men denna var så sjukt viktig, tre minuters övertid, ett mål och VM-platsen 2002 var säkrad. BOOOOOM.... och David Beckham skickar England vidare till VM. STORT!!!
Kolla in dessa två magiska klipp  *snyft*






Beckham bends it....


- VARGUNGAR



IDAG BRAKADE DET LOSS - LANDSLAGETS FOBOLLSSKOLA HADE KICK-OFF

Jag "jobbade" hemma idag
, och då passade jag ju så klart på att gå en sväng förbi Sportfältet och kolla in små-killarna träna/spela. Så här kommer några bilder från det som pågår där uppe på fältet under veckan.
Jag återkommer med sköna kommentarer, typ den jag fick idag av en liten lirare i för stora brallor/tröja.
- Vem e du?
- Luddes pappa, jag ska bara ta några kort på er
- HAN HETER LUDWIG!!!


Patrik och Viktor har "vätskekontroll" tror jag.


Sten, sax, påse bestämmer vem som gör avspark.


Kan vi börja någon gång eller?


Klia-klia...


Fokuserad målvakt på en hörna.


Stolt bärare av landslagströjan.


Barcelona-byxorna ska givetvis sitta på idag.


Full fart nu och alla vill spela.


Mindre kaos vid lagindelningarna.


Messi och en åtta dit-ritat på ryggen.


- VÄSTERÅS VANN



FÖRLUST I DAGENS PA-MATCH - VÄSTERÅS IK BLEV FÖR SVÅRA


Vet ärligt talat inte riktigt vad jag ska skriva om dagens match. Jag var ju liksom inte där och såg, utan fick lite enklars sammanfattning av L när han kom hem. Och att citera honom känns lite dumt, men kortfattat kan man väl säga så att det var en dålig första halvlek, men en betydligt bättre andra. Tyärr så gjorde dom lite snöpligt 3-1 direkt i andra halvlek annars hade det nog slutat annorlunda lät det som, Johannes gör sedan 3-2 och Hellan kvitterar med kvarten kvar, men motståndarna tar åter igen ledningen bara en minut senare.
Och matchen slutar 4-3 till VIK.

Det man kan reagera på är ju att det är tre back-mål idag, Axel, Johannes och Hellan. Synd att inte L kunde smälla in en också då tycker ju jag ;) Men det känns lite som att det var länge sedan en anfallare gjorde mål nu, så jag hoppas det bara är en tillfällig "dipp". Och sen att den där sköna nollan sprack så det lät ända till Norrtälje också, och det med hela fyra mål i baken. Tung tung förlust och nu blir det mycket svårt i fortsättningen, men allt kan ju hända än. Kan Nya Zeeland ta poäng mot Italien, och schweizarna vinna över Spanien, eller att bajen tar tre poäng i Superettan, ja då kan f** vad som helst egentligen hända.
Poängfördelning känns ju extrasvårt idag, så om någon orkar så skriv gärna förslag. Jag sätter följande så länge.
3+ Ingen
2+ Någon
1+ Annan

ps. De andra matcherna och aktuell tabell ser ni som vanligt HÄR.

- HEBY 1, BKV 1



OAVGJORT FÖR BKV - EN POÄNG BORTA ÄR HELT OK

BKV fortfarande etta i tabellen,
dock med fyra "släpande" lag som har en match mindre spelade. Men gårdagens oavgjorda resultat tycker jag var helt ok även om det alltid är surt att tappa en ledning. BRA JOBBAT GUBBAR!! Förresten så träffade jag Bullen och Tobbe på kvällen och dom var inte allt för deppiga, så resultatet var nog ganska rättvist trots allt. Här kommer två referat, från vardera lag.

"Saxat" referat från gårdagens BKV-match....

1-1 i den tidiga seriefinalen mot Heby AIF! Så här tajt inpå matchen är det många tankar och ideér som flyger runt i huvudet (mer än vanligt). Oavgjorda matchen har allt som oftast en förlorare, ett lag som tror sig vara mera förtjänta av 3 poäng istället för att dela på 2. Men som matchen artar sig idag så tror jag oavsätt om man har en gul eller röd tröja på sig helt ärligt kan säga att 1-1 var ett rättvist resultat. Även om chanser att avgöra matchen fanns för båda lagen. Men så är nästan alltid fallet i hårda, tajta matcher.


Fredrik Wessberg kunde ge BKV ledningen i den 36:e matchminuten efter en fint slagen hörna av Andreas Lindström. Skönt att äntligen få utdelning på en fast situation. I halvtidspausen pratade vi om att behålla modet och ta kampen mot ett fysiskt starkt Heby. Tyvärr kunde Heby kvittera till 1-1 i mitten på den Andra halvleken efter en lång målvakts utspark och en fin prestation av Hebys tunga anfallare Martin Lidbom kunde en gulgröna enkelt bredsida in bollen från nära håll!


Synd då vi hade ett hyffsat grepp om händelserna på planen. Resterande dryga 20 minuterna böljade spelet fram & tillbaka med chanser åt båda håll. Närmast på näthinnan min man T. Lindströms chans på A. Belladers fina inspel snett bakåt. Tyvärr för vår del hinner en hemma försvarare störa och avslutet går utanför. Nästa farliga bortachans var också signerad A. Bellander och T. Lindström. När den sistnämda vänder bort sin försvarare och avslutar i målvaktens första hörn. Via målvakten och stolpen ut till hörna. Nära. Heby å andra sidan skapade en del farligheter genom snabba spelvändningar då vi något lojt tappade bollen på offensiv planhalva.


Vi är inte nöjda med 1 poäng men kan efter omständigheterna konstatera att det var nog ett rättvist resultat. Vi tar nya tag i serieavslutningen borta mot FC Järfälla nu på onsdag.

--------------------------------

"Saxat" från Hebys hemsida....

Ett soligt Tegelvallen gästades av serieledarna i BKV Norrtälje. Den första halvleken var hyfsat jämn, även om det var hemmalaget Heby AIF som stod för de  farligaste chanserna. Till exempel var mittfältaren Wille Niemi Carlsson nära att göra mål men bollen vägrade leta sin in i nätet. Även högeryttern Andreas Warnberg kunde ha fått en straff tilldömd sig men domaren valde att fria den gången. Istället var det gästerna som satte 0-1 i den 36:e minuten på hörna.


I den andra halvleken var bortalaget något hetare inledningsvis och man lyckades skapa ett par chanser. Men Hebyspelarna ville annorlunda och man arbetade sig högre och högre upp i banan. Därför var det även helt rättvist att kvitteringen kom i den 66:e minuten då Martin Lindbom slet sig fram och hittade in med en boll från höger som David Namerius placerade i målvaktens högra del av målet. Heby AIF hade fler lägen efter detta. Bland annat hade Tobias Bosell ett skott som gick högt, strax utanför stolpen. Även inhopparen Tim Torstensson kom till avslut vid ett par tillfällen men lyckades inte göra mål den här gången.


1-1 får ses som godkänt även om en trepoängare inte var långt ifrån. I och med detta resultat går Heby AIF i skrivande stund upp på en andraplats i en något haltande tabell. Nästa match för Heby AIF är nu på onsdag den 23/6 då man åker och spelar mot Täby IS på Tibblevallen. Denna match är också den sista för laget innan man tar sommaruppehåll.


Heby AIF - BKV Norrtälje
Avslut på mål: 6 - 5
Avslut utanför mål: 9 - 6
Hörnor: 6 - 7
Frisparkar: 11 - 13
Gula kort: 1 - 3


- SKITKVÄLL



NOLL POÄNG MOT ENKÖPING - OCH NOLL MÅL FÖR ENGLAND

Lite trist fredagskväll
när man fick höra att BKV P94 förlorade bortamatchen mot Enköping med 2-4. Trots mess i halvtidsvilan som sa att man ledde det hela med 2-1. Surt! Vet inte så mycket om matchen eftersom Ludde inte var så där jätte-pratsjuk när han kom hem efter 23-tiden. "Dennis blev utvisad, dom var ganska bra, tre mål på hörnor, vi åt på på Max"....

"Mitt" kära England var inte ett dugg bättre fast man lyckades i alla fall få en poäng mot Algeriet (!), 0-0 och gå-fotboll. Totalt hjärn-släpp, förvirring och urusla avslut. Heskey, Johnson, Barry?? Vad händer? Men det är ju en jämn grupp och alla fyra matcherna har slutat oavgjort så än finns chansen till kvalificering om man nu kan överlista Slovenien i sista omgången.

BKV-tjejerna däremot vann ikväll så jag avslutar med att "saxa" in Perres matchreferat här nedan. Flicksen är grymma just nu tycker jag. Ingen "skitkväll" här inte ;)

---------------------------------------------------------------------

Oj Oj Oj!  Vad vi är bra!


Dagens drabbning mot ett Gusk som kom med ett helt nytt lag jämfört med förra matchen slutade med en grym hemmavinst. Ösregnet slutade lyckligtvis med en timme kvar till matchstart. Det var skönt så vi slapp ändra på uppvärmningsrutinerna. Nu till själva matchen!


Redan efter någon minut lyckades Gusk toffla in bollen. Vi var lite ovana Det berodde på att många fick spela på ovana positioner. Det var lite halsont och annat som spökade för några av oss. Baklängesmålet blev till en skön väckarklocka för efter det tog vi över och hade massor av chanser att utjämna. Nu snackar vi inte halvchanser utan riktigt vassa. Men bollen ville helt enkelt inte in. Det dröjde ända till den 37:e minuten innan Matilda K svepte in ett inlägg i boxen som Elina sög ner och tryckte in resolut. Så vi gick till halvtidvila med vetskapen om att vi inte på något sätt var underlägsna motståndet. Trots att de hade några spelare som ska på Elitflicklägret i Halmstad.


I början på halvleken rann det in en boll till bakom Mimmi. Hur det gick till vet jag knappt för jag hann bara se själva avslutet och från min vinkel såg det som en tåfjutt som gick in vid den första stolpen. Gusk spelade bra just då och fick en straff. Jag tyckte det var en fifty-fifty situation där bägge spelarna använde armarna. Efter lite palaver om var bollen skulle ligga så sköts straffen. Den gick väl en halvmeter över marken och nära Mimmis högerstolpe men där låg Mimmi som ett sträck i luften och räddade finfint med fingertopparna. Det var Mimmis värsta räddning hittills. Mål där och vi hade fått en ordentlig uppförsbacke.


Vi tog tag i bitarna direkt och kvittering kom i minut 14. Det var Elin som hittade Matilda K med ett inkast långt ner på deras planhalva. Matilda slet sig loss och ur ingen vinkel alls tåade hon in skinnet. Så skönt. Situation repriserades i minut 17 men då var det Jessica som målade. Jag tyckte då att vi hade kontroll på matchen. Gusk gick ner på en 3-backslinje med kvarten kvar. Då lyckades vi sätta en boll bakom deras backlinje och Jessica rann igenom och satte 4:an.


Summa summarum så gör vi en fantastisk match med tanke på att en del var borta och att vi var kort om folk. Vi spelade verkligen jättebra (även om det alltid finns detaljer att putsa på) Vi rullade boll från backlinjen med ett lugn jag inte sett alltför ofta. Jag tycker vi vann rättvist!  Jag vill tacka Gusk för en bra och trevligt genomförd match. Inga dåliga förlorare där inte. Med risk för att låta lite kaxig så tyckte vi alla att det var skönt att få möta ett duktigt och bollspelande lag i kväll! Jag vill också tacka Matilda R som hjälpte oss idag med ett fång rosor!


Lite rosor ska jag nog dela ut också!
Mimmi inte bara för straffräddningen. Du var grymt modig också! Din bästa match kanske?
PeGe som återigen gör en kanonmatch som högerback. Helt enkelt otroligt bra!
Jessica som slet över hela banan och målade!
My som spelade på en ny position och gjorde det med bravur!
Elina och Sofi som delade på mittbacksspelet och gjorde det jättebra!
Frida som var ettrig och bolltrygg!
Matilda som mötte en värdig motståndare för en gång skull. Men du vann duellen!
Jag tyckte att de var dessa som stack ut mest men alla ni andra var också bra!
Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag eller hur?
Nu tar vi snart sommarlov! Det behöver vi alla. En träning kvar nu bara!


- BKV vs JÄRFÄLLA 4-2

A-LAGET VINNER IGEN - HÄR KOMMER "SAXAT" REFERAT ;)


BKV har vänt den negativa trenden
och börjat återigen inkassera 3 poäng. Nu ska vi vara ärliga att säga att prestationen var inte bra!


Första halvlek fick vi se 6 mål, varav 4 från BKV. Men spelmässigt hade vi önskat bättre prestation eftersom man möter ett lag som håller upp backlinjen och har ingen press på bollhållaren. Det är garanterat ett försvarsspel som generar många ”mål i baken”. Detta utnyttjade BKV fyra gånger men de andra ca 20 gånger där det fanns tillfällen att lägga boll bakom backlinjen och där mittfältare och ytterbackar hade möjlighet att komma i djupledslöpningar utnyttjades inte. Orsaken var att passningen blev för kort alternativt till fel adress samtidigt som ovanstående spelare inte tog de djupledslöpningar som krävdes. Sammanfattningsvis kunde BKV ha punkterat matchen och fått spela ut i andra. Istället blev det fortsatt kramaktigt


I andra halvlek blev det lite bättre men fortfarande långt ifrån vad vi har sett spelarna prestera i tidigare matcher. Tror nog att för många spelare hade tittat på de flesta fotbolls VM matcher men missat Tysklands match mot Australien. För i den matchen fanns det som skulle ha behövs i dagens BKV match, bra fokus på passningsspelet som varierades och underbara djupledslöpningar där spelaren fick bollen rättvänd.


Prestationen ger inga poäng utan det viktigaste var tre poäng och att man vänder den senaste trenden med två oavgjorda och en förlust. Nu väntar seriefinal mot Heby, borta. I den matchen vill vi se BKV spelarna med inställningen – ingenting är omöjligt – och att man är fokuserad och beredd på kamp! BKV på väg framåt…


Förutom tre poäng, fanns det något mer som var positivt i den kalla junidagen? Tycker att Henke blir dagens Varg med ett spel som innehöll stor pondus och auktoritet. Att Henke inte drog på sig något gult kort var också positivt för BKV behöver Henke på plan! Övrigt tycker jag att det är kul att Kim och Gustav (båda födda 92. Linus också född 92 fanns redan på plan) fick speltid. De ska fortsätta att ta för sig när chansen kommer. Det kommer att behövas för att BKV ska kunna fortsätta att ligga med i toppen.


Vid tangentbordet - Ordförande som håller tummarna på lördag!

- BKV PA VANN IGEN

BKV SPÖADE SIRIUS - HÖLL NOLLAN FÖR TREDJE GÅNGEN I RAD

Har på en taskig Uppsala-linje
hört att BKV vann kvällens bortamatch med 1-0 över serieledande Sirius, mer vet jag inte. Men jag återkommer senare eller imorgon med mera fakta om matchen.
KANON GRABBAR!! Och det mot ett vad jag har hört, ett riktigt "toppat" Sirius ;) Och jag säger, "Sirius försök HUR mycket ni vill och HUR mycket ni kan men....."

Förresten, läste ikväll om Giffarna som tydligen blir "blåsta" på tre poäng efter att ha spelat med "okvalificerad spelare" mot Västerås IK, och det gör ju inte oss något, eller hur. Så grattis till SEX poäng ikväll grabbar ;)




ps. störigt? nja!


- NY VINST BKV F94

BKV-TJEJERNA BARA KÖR PÅ - MATCHREFERAT KOMMER KANSKE SENARE

Ny vinst för tjejerna
, nu med 8-1 över Storvreta. GRATTIS!!
9 --- 5-3-0  45-13  21p


- SPARBANKENS DAG



BKV I PARKEN - ALLA VILLE KICKA


Glömde nästan bort att berätta
att jag stod som "BKV-värd" i Socitetsparken idag, vid ett bollplank och ett ton ungar som skottade bollar på löpande band. Tre bars hem gråtande i famnen på mammor men "shit happens" och jag är övertygad om att dom små liven sett för mycket på Champions League och helt enkelt filmade....

Tobbe höll i det hela och han ska självklart ha "cred" för det han gör för BKV, vad vore vi utan honom och andra som jobbar i det tysta hela tiden. Så det klart att vi andra ställer upp och gör det vi kan för att underlätta och samtidigt bidra med något positivt. Tobbe, ring gärna igen om du behöver hjälp, jag är bakom dig ;)
"BKV - På väg framåt!"
















- BKV ÅT FALUKORV


BKV KÄKADE UPP FALUN IDAG - FEM MÅL FRAM OCH HÅLLER NOLLAN



En stormig dag på Konstgräset slutade med en stabil 5-0 vinst och tre nya sköna poäng i pojkallsvenskan. BKV ångar på och har nu 9-0 på de två sista matcherna (pappas notering, efter det att Ludde gjort comeback på riktigt hehe). Skämt åsido så gör grabbarna en bra match även om första halvlek var lite snopen med "bara" 1-0, men det målet var en iskall avslutning av Niklas. Gör så varje gång mannen ;) Och jag hävdar att BKV blev "rånade" på en solklar straff som domaren helt nonchalerar, dåligt! I övrigt så jobbar man sig mer och mer in i matchen och Falun blir bara farliga på sina ganska snabba omställningar, men kommer inte till det där allra sista avgörande. Faktum är att det är BKV som nästan gör 1-1 men den tar i ribban... puh!!

I andra halvlek släpper det mesta och BKV gör mål efter mål, få se om jag minns rätt nu. Simon 2-0 efter skönlir med Shivan som lägger en perfekt macka (passa mera!!). 3-0 Herman och 4-0 av Shivan som spelade vägg med Herman (tror jag), och slutligen 5-0 av Daniel Skoog som vrålade "BOOOOLLEEEEN", och Kvarnlöf slog en 30 meters-kross rakt på foten och Skoog sätter den på ett tillslag, snyggt!

Totalt sett en BRA insats och alla kan vara nöjda med sina insatser tycker jag, och då menar jag ända nere från Anton och upp till anfallarna... ja även coacherna. Åter igen en lag-insats som jag bara ÄLSKAR att se och om nu bara vissa kunde spela dom där enkla passningarna vid rätt tillfälle så skulle ni bli outstanding. Jag tar dock ingenting negativt mer än det, vi suger på den här karamellen nu och krossar Sirius på onsdag. Jag är tyvärr i Dalarna och jobbar men jag litar på att sms:et kommer med glädjebeskedet "tre poäng". Lova mig att ni fokuserar och spöar Sirius nu ;) Förresten, dagens andra matcher som tyvärr inte gick vår väg var, Sunnersta - IFK Västerås bara 1-2 och Bollnäs - Västerås IK hela 7-3.

BRA KÄMPAT GRABBAR!!
3+ Kvarnlöf
2+ Anton
1+ Herman

































- FALUN IMORGON

NY MATCH MOT FALU BK IMORGON - PA MÅSTE TA TRE NYA POÄNG

Hoppas ni som ska spela
redan sover och att ni har druckit mycket vatten, varit i skuggan och ätit massa kolhydrater hela dagen (ironi ;). Nu vann ni ju senast över Falun med 4-0 men ta ingenting för givet för det, och jag vill helst se tvåsiffrigt imorgon. Har ju även hört att det har varit fester och sena nätter hela veckan för en del, kanske dags för tränarna att förklara vad som är bra och mindre bra snart. Viktigt grabbar, att man inte röjer loss dagarna innan match. Ok nu har bkv.bloggs egna präst predikat klart men tänk liiiite på det jag sagt, det är viktigare än man tror, och eran guru är klokare än vilken tränare och farsa som helst hehe.

Klockan 12 imorgon så står jag i parken med "bollstånd"... host... alltså med bollar i ett stånd... ett torgstånd i parken.... ähhh. Kom ner till Socitetsparken imorgon vid tolvtiden och skjut lite bollar på någon grej, jag är där ;) Men Tobbe lovade att jag skulle bli avlöst innan PA-matchen började så jag räknar iskallt med att ta min wowawowa (eller vad det nu heter) och dra upp till Sportcentrum. Om vi nu inte vinner över Falun så ska dom i alla fall få ont i öronen....

På tal om ont i öronen och Afrika, jag gillar Thierry Henrys "lipande" över utebliven (tveksam) straff, snacka om fel person liksom, minns det HÄR. Trist om ni nu gillar Frankrike men jag gör det inte, dom fuskar, kan inte spela i lag och är oftast "Arsenalare". Och ärligt, dom var f** nära att förlora ikväll, men jag kan lik förbaskat ge mig den på att dom står där i kvartsfinal mot England om några veckor. Orka!

England.... här kommer senaste hot-videon från brittiska öarna. Littel Britain (Lenas favorit-tv-program) goes football hehe


- VM AVSPARK 2010

NU KÖR VI - BARA MINUTER KVAR TILL VM 2010 BÖRJAR

Ni kan ju passa på att värma upp
med dessa tre "VM-låtar", för såna kryllar det nämligen av i år. En del gillar det, jag gör det nog inte. Men jag återkommer dock lite senare med "riktig" musik med fotbollsanknytning.


Shakira med Waka Waka, the official Song World Cup 2010.


 
K´naan feat. David Bisbal med Wavin Flag, the official FIFA World Cup Song.



Amcoff och Lance med VM-Fest, mindre seriös svensk b-sång ;)


BONUS....
Kanske ingen officiell VM-sång men en sång som ekar varje VM och det värsta jag varit med om i uppladdning, Portugal 2004 och Vindaloo med hundratals glada engelska supportrar!!


- BKV FÖRLORADE

SERIELEDARNA FÖRLORADE IKVÄLL MOT BOLLSTANÄS

Jag hann inte med
att se kvällens fight mot gästande Bollstanäs och med facit i handen så var det kanske lika bra det. 1-2 förlust efter sent segermål för motståndarna. Snöpligt och här kom alltså säsongens första förlust, fast det klart att man kan ju inte bara gå obesegrade genom hela serien, så det är bara att bita ihop och komma igen.

1-0 A Bellander 25
1-1 S Söderberg 27
1-2 F Edholm 89


Matchreferat från Bollstanäs BK....

Kanske inte helt rättvis trepoängare till BSK sett till den enskilda matchen men denna gång fick vi för en gångs skull marginalerna med oss. Sett över säsongen var det verkligen på tiden att också ha lite flyt.


BKV inleder matchen i ett rasande tempo med hetsigt spel där man går 100% på allt, såväl offensivt som defensivt. Smart drag då BSK gör sitt första framträdande på naturgräs för året (då kommunen inte låter oss få matchförberedande träningar på underlaget) och inte riktigt är vän med underlaget. Tidigt öppet läge för BKV där Gontran luras åt fel håll men gör en fin benparad. BSK tar för sena beslut och hamnar ofta i trångmål. Vi blir också åter alldeles för långa med laget i försvarsspelet. BKV kör en enkel spelidé som bygger på att få en förflyttning i motståndarlaget för att därefter överbelasta sin vänsterkant och dunka långt mot denna. Man får också ett klart tryck med metodiken vilket efter 25 spelade minuter renderar i ett inkast nära hörnflaggan. BSK får bort bollen i första läget men för djupa i försvaret kan BKV lyfta in bollen på nytt. Gontran missar i utrusning vilket BKV utnyttjar och sätter 1-0 i stort sett i öppen kasse.


Bara 2 minuter senare kommer dock repliken med en frispark bara några meter in på motståndarnas planhalva. Sebbe sätter en lång boll rakt mot mål (som vi ska göra) och Mörlin/Flemström/Hedlund störtar. Målvakten blir så pass störd av detta att han tappar in bollen i målet och kvittering till 1-1 är ett faktum. BKV mattas rejält sista 10 och inte särskilt mycket mer händer i halvleken. Vi gör absolut inte någon bra halvlek och får vara mycket nöjda med 1-1 i paus. Samtidigt kändes det som om BKVsatsat allt på ett kort och slösat lite för mycket energi inledande 30-35 minuterna.


Andra halvlek tar vi in Dolkow för att lättare få fast bollen offensivt. Pressen från BKV är klart mindre intensiv i andra samtidigt som vi börjar få lite grepp om underlaget. Tendenser och sekvenser till ”vanligt” BSK-spel kan nu skönjas emellanåt. Direktiv i pausen om tidigare beslut i uppspelsfasen samt noggrannare med man-man spelet i och kring eget straffområde är också bidragande till en bättre prestation i andra halvlek. Vi försöker också styra uppspelen till deras högerkant vilket är lyckosamt då de är klart sämre på den sidan.


Succéinhopp av Edholm som med bara någon minut kvar av ordinarie speltid får en härlig långpass (Sebbe?) som han på patenterat Edholm-manér bröstar förbi sin ytterback, tar raka vägen mot mål och sätter 1-2 ur snäv vinkel. Sista minutrarna lägger vi en kompakt försvarsmur vilket räcker för att freda målet fram till slutsignalen.


Med en vilja att inte vika ner sig utan fortsätta jobba och försöka få igång spelet förtjänar vi denna gång lite flyt vilket med en del starka individuella prestationer leder till 3 poäng. RIKTIGT SKÖN ARBETSSEGER!!


Matchreferat från BKV.....


Svidande förlust! 1-2 (1-1)
Dagen till ära borde en fotbollsälskare vara nöjd, väldigt nöjd. Fotbolls VM startar och dom närmaste veckorna är räddade. Men så kom den där matchen mot Bollstanäs och ställde till det. Vi kan inte annat än att vara nöjda med prestationen, vi gör en gedigen match utan att få dit bollarna. För chanser saknades sannerligen inte!


Vi tar ledningen i den 24:e matchminuten genom Andreas Bellander som påpassligt håller sig framme i straffområdet och kan relativt enkelt slå in bollen i öppet mål. Bara minuten senare får Bollstanäs en frispark på mittplan som lyfts in mot Bullen i målet som tappar bollen men i sista stund flaxar till och lyckas rädda bollen.
Linjedomaren som förövrigt stod 3m från kortlinjen vifftade febrilt med sin flagga. Huvuddomaren går på sin kollegas bedömmning. Mål i baken. Tungt! Efter målet fortsätter vi att trumma på, BSK tvingas gång på gång att slå i från sig bollen utan adress. Resultatet 1-1 skulle komma att stå sig halvleken ut.


2:a halvlek började likt den första. Stor spel övertag för hemmalaget, chans på chans radades upp. Men tyvärr inget mål. Så i den 89:e minuten kommer det SÅ jobbiga baklängesmålet. En lång boll ut på vänsterkanten till en BSK spelare som utmanar sin försvarare och kan på något sätt tråckla in bollen bakom en ursinnig Östlund. Ridå!


Det vill sig inte riktigt för tillfället, vi gör en bra match men bollen vill helt enkelt inte in. Vi tar oss i kragen och laddar inför en ny hemmamatch redan på tidag då FC Järfälla kommer på besök.


Laget
Bullen
André Daniel B Henke Fredrik W
Armend Linus UT (55) Micke D Andreas L
Andreas B Tobbe L (UT 65)


Avbytare
Kim A
Daniel W (IN 55)
Staffan
Gustav M (IN 65)
Sebastian F


- VM 2010



PÅ FREDAG SMÄLLER DET - DET BLIR MÅNGA TIMMAR VID TV


Bli inte förvånade om det kommer att bli en del VM här på bloggen framöver, för jag lär inte missa många matcher kan jag lova ;) Och "mitt" lag är ju till skillnad från Sverige med, så jag hissar flaggan och greppar en pint redan på lördag för då ska jänkarna få smisk. Så orkar du inte leta resultat och diverse annat, kan du alltså surfa in här på bkv.blogg.se och rota lite. Men som sagt, en del kan ju kanske bli lite väl opartiskt "tyckande"... precis som vanligt alltså ;)

SAMTLIGA GRUPPSPELSMATCHER

2010-06-11  16:00 (Gr A) -- Sydafrika - Mexico
2010-06-11  20:30 (Gr A) -- Uruguay - Frankrike
2010-06-12  13:30 (Gr B) -- Sydkorea - Grekland
2010-06-12  16:00 (Gr B) -- Argentina - Nigeria
2010-06-12  20:30 (Gr C) -- England - USA
2010-06-13  13:30 (Gr C) -- Algeriet - Slovenien
2010-06-13  16:00 (Gr D) -- Serbien - Ghana
2010-06-13  20:30 (Gr D) -- Tyskland - Australien
2010-06-14  13:30 (Gr E) -- Holland - Danmark
2010-06-14  16:00 (Gr E) -- Japan - Kamerun
2010-06-14  20:30 (Gr F) -- Italien - Paraguay
2010-06-15  13:30 (Gr F) -- Nya Zeeland - Slovakien
2010-06-15  16:00 (Gr G) -- Elfenbenskusten - Portugal
2010-06-15  20:30 (Gr G) -- Brasilien - Nordkorea
2010-06-16  13:30 (Gr H) -- Honduras - Chile
2010-06-16  16:00 (Gr H) -- Spanien - Schweiz
2010-06-16  20:30 (Gr A) -- Sydafrika - Uruguay
2010-06-17  13:30 (Gr B) -- Argentina - Sydkorea  
2010-06-17  16:00 (Gr B) -- Grekland - Nigeria
2010-06-17  20:30 (Gr A) -- Frankrike - Mexico
2010-06-18  13:30 (Gr D) -- Tyskland - Serbien
2010-06-18  16:00 (Gr C) -- Slovenien - USA
2010-06-18  20:30 (Gr C) -- England - Algeriet
2010-06-19  13:30 (Gr E) -- Holland - Japan
2010-06-19  16:00 (Gr D) -- Ghana - Australien
2010-06-19  20:30 (Gr E) -- Kamerun - Danmark
2010-06-20  13:30 (Gr F) -- Slovakien - Paraguay
2010-06-20  16:00 (Gr F) -- Italien - Nya Zeeland
2010-06-20  20:30 (Gr G) -- Brasilien - Elfenbenskusten
2010-06-21  13:30 (Gr G) -- Portugal - Nordkorea
2010-06-21  16:00 (Gr H) -- Chile - Schweiz
2010-06-21  20:30 (Gr H) -- Spanien - Honduras
2010-06-22  16:00 (Gr A) -- Frankrike - Sydafrika
2010-06-22  16:00 (Gr A) -- Mexico - Uruguay
2010-06-22  20:30 (Gr B) -- Grekland - Argentina
2010-06-22  20:30 (Gr B) -- Nigeria - Sydkorea
2010-06-23  16:00 (Gr C) -- Slovenien - England
2010-06-23  16:00 (Gr C) -- USA - Algeriet
2010-06-23  20:30 (Gr D) -- Australien - Serbien
2010-06-23  20:30 (Gr D) -- Ghana - Tyskland
2010-06-24  16:00 (Gr F) -- Paraguay - Nya Zeeland
2010-06-24  16:00 (Gr F) -- Slovakien - Italien
2010-06-24  20:30 (Gr E) -- Danmark - Japan
2010-06-24  20:30 (Gr E) -- Kamerun - Holland
2010-06-25  16:00 (Gr G) -- Nordkorea - Elfenbenskusten
2010-06-25  16:00 (Gr G) -- Portugal - Brasilien
2010-06-25  20:30 (Gr H) -- Chile - Spanien
2010-06-25  20:30 (Gr H) -- Schweiz - Honduras

- DALHEM - BKV 1-1... DEL 2

HÄR ÄR BKV:S EGNA DALHEMS-ANALYS - MER TROVÄRDIG ;)

"Oavgjort för tredje matchen i följd!
Det vill sig inte för tillfället. Vi skapar chanser för att avgöra matchen, men sista tredjedel saknas den rätta instinkten & offerviljan.


Men vi tar det från början. Tidig uppgång 2 timmar i buss till Nynäshamn, 3 h 20 min lång bussresa (i perfekt sjöväder dock). Långt ifrån en "vanlig" matchuppladdning. Väl framme vid idylliska Dalhems IP fick vi bevittna en fotbollsplan som kanske ämnar sig bättre för betande Gotlands russ än för fotboll. Med andra ord en sådär plan.


Vi inleder vår vana trogen matchen piggt och skapar ganska omgående chanser, chanser som vi kanske borde ha omsatt i något mål. Planen som vi ovan nämt inbjöd inte till något vidare spel. Dalhem som kanske inte är känt som något spelande lag satsad på långa bollar på en febrilt ensamt springande forward eller långa inkast på fyrtorn. I den 22:a matchminuten kunde vi rättvist ta ledningen genom Tobbe L som påpasslig hölls sig framme på en målvaktsretur. Skönt! Halvleken ut går på poäng till oss. Stort bollinnehav och ett helt ok spel.


När Domare Fredrik blåser igång andra halvlek så får vi ganska omgående känna ett betydligt hetare hemmalag. Vi blir något passiva och tillåter Dalhem ta över matchen en aning. Båda lagen överger försök att spela bollen efter backen och övergår till långa bollar, ett spel som hemmalaget mer än gärna spelar & gör det bra. Inget lag i den här serien kommer att plocka några enkla poäng mot ett tungt & stort Dalhem.


Så i 62:a matchminuten kom den jobbiga kvitteringen. Vi vinner bollen på mittplan har möjlighet att ställo om snabbt mot ett oorganiserat Dalem. Två Norrtäljespelare kan inte komma överens om vem som skall ta bollen istället snor Hemmalaget bollen och skickar en patenterad långboll. I en en mot en situation där jag från mitt håll inte kan se annat att det borde på sin höjd ha varit frispark. Dalem å sin sida skrev på sin hemsida att Öhman blev BRYSKT tacklad. Gissar att man beroende på sympatierer ser saker annorlunda. Straff blev det & mål blev det. Efter målet så blev det lite Hawaiifotboll. Men chanser åt båda håll. Vi var dock närmast segern med ett bortdömt mål & ett stolpskott i slutminuten. Men bolluslingen ville inte in.


Närmast väntar Bollstanäs SK hemma redan på torsdag. Är det månne dags för en 3 poängare?


Laget
Bullen
Bernström Bellander Holmström Wessberg
A Lindström Bladlund Douhan Makolli (UT 65:e min)
A Bellander T Lindström


Avbytare
S Karlsson
S Bellander
D Wahlgren
A Nilsson ( IN 65:e min)
S Fjäll"


- DALHEM - BKV 1-1

LÅNADE DETTA REFERAT FRÅN DALHEM IF - SOM ALLTSÅ KVITTERADE PÅ STRAFF

"Dalhem IF spelade igår Lördag 1-1 mot BKV Norrtälje inför 207 personer i solen på Dalhem IP. Norrtälje ledde med 1-0 i halvtid och var det klart bättre laget i första halvlek där Dalhem saknade engagemanget och intensiteten som krävs. Efter en behövlig halvtidspaus kom Dalhem IF ut som ett nytt lag till andra halvlek. Man vann dueller, första bollarna och löpte betydligt mer vilket gjorde att man tog över befälet i matchen. Chanser radades upp men det var inte förrän i 62 minuten som det blev mål. Målet tillkom på straff av Joel Klasson efter att Peter Öhman blivit bryskt tacklad. Sista 10 minuterna uteblev spelet och det blev endast kamp med mycket spring, långbollar och chanser men inga mer mål. Flest chanser under denna tid skapade Norrtälje men Tim Yttergren i Dalhem målet täppte till."

Dalhem IF - BKV Norrtälje 1-1 (0-1)
0-1 Tobias Lindström 26 min
1-1 Joel Klasson ( Straff, Peter Öhman) 62 min

Gult Dalhem IF: Peter Öhman
Gult Norrtälje: 5 st


PS. Notera mängden sponsorer laget tycks ha på sin hemsida.


- P94 SERIEN

ENKÖPING 2 GUSK 0 - KAN DET BLI BÄTTRE


BKV glider med och lagen runt omkring krigar vidare, att GUSK P94 skulle gå mål-lösa mot Enköping trodde jag inte. Men inte nog med det, ESK vann matchen och bäddar därmed för BKV som nu kan avgöra detta genom att göra det man ska. Och när det gäller ESK så kommer jag personligen ALDRIG att glömma Luddes rå-tacklingar på lillebror Rajalakso förra året som fick killen att bara kasta skorna och gå av, och jag ser gladeligen fram emot det igen (men han är ju tyvärr 93:a). Vore ju kul att se en match i matchen igen annars, men jag tror att....


- SILLY SEASON



NYFÖRVÄRV I AIK - PRESSKONFERENS PÅ MÅNDAG

Det viskas i mitt öra
om någon ny spelare i Gnaget, och som kanske kanske kommer att presenteras på måndag. Jag kan dock inte garantera sanningen i det hela men det handlar om en "grön/vit sak"... igen (?) Och OM det nu är sant så har i alla fall jag en hel del åsikter om det hela. Men det tar vi senare... OM... det nu blir av ;)

Och här kommer lite annat "godis" för en AIK:are ;)
- Detta är en värvning jag ser fram emot.
- Och detta är en ny intervju som nästan gör ont i hjärtat, AEK - AIK, WOW!
- Det finns en sak till, men den får jag INTE avslöja. Jag ser fram emot hösten!

- SUNNERSTA CHANSLÖSA



TUMMEN UPP FÖR BKV - TRE NYA POÄNG OCH NU TREA I SERIEN

Saxat från hemsidan...
"Stabil bortaseger idag mot Sunnersta med klara 4-0, även om det darrade till i första kvarten.
Två gånger inom tio minuter rinner deras "nia" igenom, dock med lite flyt i studsarna men han bränner bägge frilägena. Varav ett på en riktigt fin räddning av Anton. Men sen vänder BKV upp det hela och matchbilden blir helt annorlunda och helt plötsligt sätter Simon 1-0 på första skottet på mål. Kanske inte helt rättvist just då, men är det fotboll så är det. 2-0 är ett kyligt avslut från Kvarnlöf och det bara några minuter efter ledningsmålet. Innan halvtidsvilan hinner också Tobbe sätta dit 3-0 och matchen känns därmed "död".


Värmen tog ut sitt och andra halvlek känns mest som en ren transportsträcka, och Sunnersta försökte tafatt medan BKV stoppade anfallen och nötte på och till slut kom 4-0. Inhoppare Kevin smeker in den enkelt och efter det hände inte så mycket mera. Synd att domartrion blåste sönder spelet bara med en massa oförklarliga situationer och gula kort för, ja ingen vet? Sammantaget kan man säga att BKV hade bättre ork, teknik och avslut, även om vi faktiskt missade 3-4 frilägen. Men idag gjorde det ingenting. Tre nya poäng i Pojkallsvenskan och laget upp på tredjeplats.
BRA JOBBAT GRABBAR!


Tack till Sunnersta AIF, chaffisar, coacher och publik... och de förvirrade domarna."


I övrigt så kan jag väl bara säga att det var mer en laginsats idag än en massa individuella prestationer och att vi åkte åt helv*** fel trots att Tomas visste var det var och jag styrde alla mot Sunnersta. Men det var ombyte i Uppsala IFs omklädningsrum och match på Vindhemspojkarnas plan. This is Uppsala!

Och på tal om det så kan jag väl här på bloggen ändå få ha åsikter på domare. Tänker då på ett par situationer som rimmar på komedi, nämligen parodi. Skottet från en Sunnersta-lirare som tar i ryggen på Ludde och killen ylar "HANDS" varpå linjeflickan flaggar. Domaren kutar ut och ett gult kort på Ludde, för vad? Skjuten i ryggen... fyyyy!! Eller den andra linje-flickan som fokuserar mera på vad Tomas säger än vad som händer på planen, Herre Gud och det här var den lugnaste matchen det här året. Snacka om att leta upp problem . Skärpning domare!!

En laginsats gör det svårt att sätta "blogg-poäng" men eftersom jag har gett mig f** på att göra det efter Bollnäs-matchen så får det bli till följande.
3p Laget
2p Axel
1p Kevin

TOTAL
Axel 5p
Tobbe 3p
Laget 3p
Herman 3p
Ludde 2p
Anton 1p
Daniel H 1p
Kevin 1p

ps. Har gogglat fram att BKV lyckades få oavgjort i toppmötet mot Dalhem idag, vilket innebär att man behåller serieledning. Kanon av er grabbar, fortsätt hela vägen. Det ser ju riktigt riktigt bra ut ;)























- SPORTNYHETER

BLANDAD KOMPOTT MED SPORTNYHETER - VAD ÄR DET SOM HÄNDER

Läste lite sportnyheter nyss
och man kan ju inte låta bli att förvånas över vissa saker, en del sjukare än andra (ja utom bajens lönesänkningar då förstås ;)

- Svennis till Liverpool Nej, snälla! Det tog slut -06 med City, Notts C, Mexico Elfenbenskusten. Och Chelsea vill köpa Torres för 800 miljoner (!)... och Zlatan för 500 millar. Samtidigt som Pool har tre miljarder i skuld.

- Bajen sänker spelarlönerna, och i veckan hoppade Jesper Blomqvist in och spelade. Fortsättning lär följa ;)

- MMA-folk och droger är ingen bra kombination, kan det här verkligen vara sant?

- Fabian Cancellara påstås ha haft motor på cin cykel, det kan väl inte heller vara sant?


- BKV I HELGEN



TUFF BORTAMATCH FÖR A-LAGET - OCH DAMERNA SPELAR HEMMA

Spännande bortamatch för BKV idag
mot Dalhem IF som ligger trea i serien, och som vid vinst klättrar upp på samma poäng som BKV. En vinst idag skulle betyda "guld värt". Men se upp för skytteligeledaren Peter Öhman. Själv kör jag nog några av PA-killarna till Uppsala och Sunnersta idag, och även här är tre poäng mycket viktiga för fortsättningen i serien. En vinst skulle innebära en tredjeplats och lite häng på de som ligger före, så här måste det bli full fokus. Och ni som väljer att stanna hemma i kaoset (MC-träffen) får stötta damerna kl 15.30.

LÖRDAG
Herrarna borta mot serietrean Dalhem IF kl 16.30
Herr Junior borta mot Sunnersta AIF i pojkallasvenskan kl 15.00
Dam/F94 hemma mot Norrskedika IF kl 15.30
P96 hemma mot UNIK kl 11.00

SÖNDAG
P95 hemma mot Enköping SK kl 16.00
P96 hemma mot Vaksala kl 16.00


- OJ

OPS, RÅKADE "DELETA" FÖRRA INLÄGGET - SÅ KAN DET GÅ

Fast det kommer bergis mera snart.... ;)
Ha det gott ute i solen idag allihopa, underbart väder ju!!

- BKV VANN

ÄRENTUNA UTE UR UPPLANDSCUPEN - BKV VANN

4-2,
vet inte mycket mer än så, men vinst blev det. Härligt!
Ärentuna, lite snyggare, lite bättre fick en klar tankeställare ikväll verkar det som. Kollade nyss deras serie och 20-0 på sex matcher ser ju otroligt bra ut, men mot BKV vart det "ridå ner" ;)
Måste dock säga att deras hemsida är riktigt skön.


- F94 ÅNGAR PÅ... IGEN



SAXAT REFERAT FRÅN F94 - HÄRLIGT TJEJER ;)



Vi ångar på!
Dagens match mot Danmark på en maskrosäng blev aldrig riktigt spännande. Jag hade mina farhågor om att det skulle bli tufft. Men där sket jag allt i det blå skåpet. Redan efter 4 minuter tog vi ledningen genom ett fint inlägg av Matilda K som Jessica tryckte in vid bortre stolpen. Det visade sig att vi var med på noterna redan från start. Efter en kvart bombade Matilda K in 2:an och redan då visste jag varthän det barkade. Det fick lite oturligt trycka in en reducering efter 25 minuter på en hörna som vi inte fick bort. I villervallan kom ett danmarksben först och tåade in kulan. Men vi trummade på och Fanny rann igenom på en fin stickare från Kika. Iskallt rullade hon dagens tredje pyts. Sen blev det paus!


Vi pratade lite om att vara vaksamma på deras långbollar för deras toppforward var ganska rapp. Men jag behövde aldrig få hjärtat i halsgropen. Vi dominerade fullständigt! Målen rullade in i en strid ström! Vi fick chansen att spela ut och som vi gjorde det. Trots att jag bytte frisk mellan positionerna ägde vi dem totalt.


Nu vilar vi från match ända till den 14:e. Det passar bra för då hinner vi gnugga lite på vårt eget spel och ladda batterierna ordentligt. Vi får se om Storvreta dyker upp eller inte? Det ger sig framöver.


Dagen rosor eller maskrosor går till:
Fransisca
Emma
Jessica
Sen måste jag lyfte fram Matilda K!
Du får sällan rosor men det är för att du alltid är så bra så man glömmer bort dig!Så nu får du en hel bukett av mig!


Ps. Kolla planen på första sidan.

- INFÖR RETUREN



BORLÄNGE JUST NU - SPION PÅ PLATS (live)

Vi minns 2-5 mot IK Brage i PA
och jag är nu på plats i staden Borlänge för att spionera lite, skruva loss lite muttrar i deras trä-läktare och hälla laxermedel i deras vattencistern. Och faktum är att jag passerade Dalavallen i Falun idag också, men dom käkade ni ju i alla fall upp. Dom tvångs-tränade i hoppbacken såg jag, åttatusen trappsteg eller något liknade... med bly-västar. Skämt åsido, några bilder tagna från First Hotel Brage i just Borlänge.... känn revansch-lustan grabbar!!







- VAD HÄNDE

BKV VS BÄLINGE I RESERV ELIT - ELVA NOLL?

Är det någon som vet vad som hände
med Reserv-Elits match mot Bälinge IF och siffrorna 11-0. Har väntat på matchreferat men det verkar inte dyka upp. Vore kul om man fick en liten kommentar eller "hint" om matchen. Det låter ju i alla fall som värsta mål-fyrverkeriet.

Damfotbollen, BKV - Rådmansö 4-0... inget referat där heller. Ja jag vet, jag ska inte klaga men jag är ju en "sån där" dagen-efter-läsare, gillar att kolla in tidningar, text-tv och hemsidor. BKV:s först!

Håller tummarna för Herr ikväll i alla fall, i Upplandscupen mot Ärentuna. Men det kan väl bara sluta på ett sätt? Hoppas nog mer på någon typ av matchreferat... sa han med en ironisk blinkning ;)

RSS 2.0