- SKÅNE DEL 2



FULLT ÖS I HELSINGBORG - CUPMATCH OCH BKV-FOLK

Vi sitter på uteserveringen framför Grand och ser Helsingborgs-fansen gapa sig hesa, det är match i stan ikväll och skåningarna är helt galna. BKV-grabbarna är redan där (på Olympia) och kollar in Sarajevo få stryk och Henke bli skadad. Det slutade visst med HIF-seger och 2-1 men själv hade jag mest fokus på MFF-AIK 0-0, och att Wilton blev utbytt. Tjockis! ;)
Här har ni några färska bilder från vår resa i Skåne-land... och håll koll imorgon, för då blir det BKV för hela slanten!!!!


(Utposten, hiffarnas skitställe där många bataljer har ägt rum)


(Mitt emot, "Dahlbergs" och 555 spänn för en skaldjursplateau, ops....)


(BKV-gäng på Bishops Arms)


(Classe på Harrys)


("Bergstenare" som rusar förbi i mörkret)


(Burka-Matilda" med mamma)


(Kvällens sista bild tagen utanför hotellet. Alla ville åt min tatuering.....)

- BKV I SKÅNELAND



HÄR SPELAS FINALERNA I ESKILSCUPEN - OLYMPIA I HELSINGBORG

Så var vi då äntligen framme efter en resa i rena piss-regnet och "guppeli-gupp" i sexiotvå mil. Checkade precis in på Clarion Grand efter det att vi varit upp till grabbarnas skola. Dom verkade stortrivas bland brudarna där och satt och diggade på hög volym, vilka snubbar! Nu blir det närmaste O´Learys och MFF-AIK på tv:n, Åke K stack dit han, den xxxxx ;)

Några snabba bilder:


(Här bor BKV-killarna)


(Här är dom, i alla fall några....)


(Å här är Hacke)


(Å här är tjejerna)


(Å här är utsikten från vårat hotellrum. Faaan Lena skriker av lycka typ..... haha)

Dagens resultat (inte cupen ;)
Helsingborg - Sarajevo  2-1
Malmö FF - AIK  0-0 (Wilton är en sopa hehe)

- NU KÖR VI...

SAMLING 07.15 I IMORGON BITTI - OCH LYSSNA PÅ MORSAN NU

Helsingborg och tidig avresa,
så var inte uppe hela natten nu (Theo).  Långsökt video-snutt kanske, men vissa kanske förstår vad jag menar. Mamma har alltid rätt ;)



- FUL-TRÖJORNA



SKRIKIGA MATCHSTÄLL I GAIS - MEN DET FINNS FULARE

I måndags var det ju "klubb-resa" in till Råsunda för att se AIK - GAIS och det var en mycket trevlig tillställning. Hoppas BKV gör om detta snart igen och en stor eloge till er som fixade till allting, vet inte exakt vem eller vilka men ni ska stor cred för en kanon-kväll. Som också slutade med tre härliga poäng för Gnaget och topp-känning. Att matchen sen var en "skitmatch" bryr jag mig inte om, jag har sett hundratals men njuter alltid i alla fall.
This is FOOTBALL!
Ber om ursäkt till er som satt bakom på en gång, för jag for väl som en jojo upp och ner. Står ALLTID på Norra annars ;)

Men GAIS GAIS GAIS..... byt matchställ pronto!!! Jag har fortfarande ont i ögonen efter att ha sett deras spelare fjanta omkring i "godis-färger", det ser nästan ut som om gamla Televerket är huvudsponsor. Och på tal om sponsor, det är väldigt mycket AIK i klubben GAIS.
Tränaren Axén är gammal Gnagare med tatuerat AIK-klubbmärke, hans hund heter Gary, efter legenden Gary Sundgren. Åbro sponsrar, som har stöttat AIK i många många år, man har AIK:s fd målvakt Dime Janulowski i målet. Och orange har varit AIK:s bortaställ, som även förknippas med en viss supporter-falang. Heja GAIS!!

Men killarna på bilden under måste ha haft VÄRLDENS FULASTE matchställ, eller har ni sett något värre? Ja det är fransar på tröjorna, och hud-färgad nederdel. Stackarna ;)


(Tinnion Caribous Of Colorado)

- KLARGÖRANDE

NÅGRA FÅ MENINGAR OM DENNA BLOGG - FÖR DEN SOM INTE RIKTIGT FÖRSTÅR

Om man läser högst upp i "headern" så står det klart och tydligt "OBS. Bloggen är personlig, och drivs alltså INTE i klubbens regi." Det innebär alltså att det kan vara vem som helst som skriver här och att man faktiskt kan läsa andra bloggar om den här inte faller en in i smaken. Det klart att den är partisk, varför skulle den inte få vara det?
Om man vill undvika detta så är rådet helt enkelt att du surfar vidare istället, det hade jag gjort.
Lycka till på jakten efter den blogg som just DU vill läsa.

- VINST ÖVER VASALUND



BKV VANN ÅTER IGEN ÖVER VASALUNDS ELIT-SATSANDE P14

Dagens träningsmatch uppe på IP:s stora plan gick precis som vi ville innan grabbarna ska spela Eskilscupen. Det blev en skön 3-1 vinst över det Vasalunds-lag (p14 elit) som satsar stenhårt med SM, Sanktan och alla andra cuper. Sånt stärker alltid självförtroendet och trots att killarna inte spelade på topp så plockar man ner dom tämligen enkelt.

Lite strul innan matchen med domarfrågan men det visade sig att deras ass.tränare var utbildad (kunde man inte tro ibland) domare så han erbjöd sig att dömma det hela. Tacksamt ändå, då Hacke och Tommy slapp i alla fall.
X berättade i efterhand att deras tränare sagt "Ta det lugnt nu, tänk på att vi ska spela SM nästa vecka", sen fick man se hur dom försökte köra över vissa i andra halvlek. Så kan man ju också sätta nivån hehe

Första halvlek är väl kanske ingen höjdare men BKV gör ett mål genom Shivan som får en djupledspassning av Nicklas och som snyggt lägger in bollen vid sidan av den utrusande målvakten. Samma kille brände också en fet målchans när bollen smet strax utanför stolpen. Och tröjdragningen på en fri Nicklas var ju lite horribel kanske, allra helst när backen inte ens fick ett gult kort för det (jaja domaren var gratis). Så i halvtidsvilan stod det alltså 1-0.

Sedan gör Vasalund 1-1 och jublade i ren VM-anda med coachen inne på planen och pussa pussa. Och efter det blev det mer krig över hela planen och BKV kör på i gammal van stil, man kämpar och sliter och kör sitt eget spel. Det tuffar till sig lite stundtals och en del "tjyvnyp" ges och tas där ute. Sean smäller upp en lång utspark som studsar ner efter mittlinjen, och Ludde som nu spelade som anfallare drar förbi deras mittback och kommer i friläge med målvakten. På den andra uppstudsen så lyfter han kyligt in 2-1 på en enkel lobb, och pappa bara myste hehe
Vår egen målvakt var dock mycket stabil och säker idag, snabba utrusningar och bra i luften. Bra jobbat Sean!

Det blev ytterligare ett mål och det på ett inlägg från Shivan som Nicklas prick-nickar in på en åter igen chanslös målvakt. 3-1 och bara några minuter kvar, matchen var över och BKV hade för andra gången i år slagit detta Vasalund. Snyggt jobbat killar! Och snyggt jobbat Hacke/Tommy för positionsförändringarna, smart ;)

FEM SNABBA
- Viktor HG:s kommentar "SLUTA LÄGG DIG HELA TIDEN", till deras liggande anfallare.
- Tack för kaffet Anna Lena, grymt gott i solen mmmm.
- Match på IP med mycket folk, bra drag!
- 6-1 på två matcher mot detta Vasalund, kanon!
- Vasalundspappans, "VÅGA möt", "VÅGA visa er", "VÅGA spring"  (??)


(Ensam Anna Lena inväntade oss andra, ser ni kaffe-påsen mmmm)


(Nicklas fri fri fri, men bilden tagen strax innan GROV tröjdragning)


(Hellström ångade på i första halvlek, helt ok inställning)


(Gabbe på ingång)


(Killen som provtränat både här och där tydligen, dock väldigt blek idag)


(Fredriks lilla portmonä, tappa den inte i pride-paraden bara ;)


(Lustig mur, men mindre lustig frispark av Ludde, 30 meter över)


(Shivan krigade på, och passade på att vara lite schysst också)


(Ludde efter 2-1 målet, och målisen gör några armhävningar... eller?)


(Shivan och Viktor har full koll)


(Punktmarkering efter uppvisad målfarlighet, som en skugga...)


(Sean plockar ner enkelt)


(Sean plockar ner enkelt IGEN... och 21:an in där varje gång)

- RESOR MED BKV

BOKA IN DESSA DAGAR - NOTERA I ALMANACKAN

27/7 -- STOCKHOLM. Förening och ledarträff med resa till Råsunda och match mellan AIK och GAIS. Bussresa, middag, AIK-information osv. Kan det bli bättre, och över 12.000 biljetter redan sålda. Anmälan till tobbe på kansliet... snabbt ;)

(2-2 senast i Göteborg och nu vänder Allsvenskan, GAIS gästar Råsunda)

31/7 -- HELSINGBORG. Eksilscupen börjar, garanterat skoj med några dagar i Skåne och kanonväder. Matcher bland annat mot Lanskrona och Vetlanda samt förhoppningsvis fler i slutspelet. Det blir Helsingörs-tripp och dansk pilsner samt givetvis middagar på flådiga restauranger (iaf för vissa av oss).

(Halmstad förra året och trevliga kvällar för många av oss ;)

22/8 -- MARIEHAMN. Vi reser med hyrd buss för match mot Jomala och gör detta samtidigt som en liten sommar-avslutnings-resa i BKV-anda. Hela femtio platser att sitta på så alla som vill kan åka med, även ni som kanske inte ska spela, och era föräldrar/syskon/hundar osv. Hundra spänn i förväg till A-L

(Bortamatch mot Jomala och en del familjer greps av spel-djävulen)

GLÖM INTE bort DM-finalen den 15/8 i Börje, ett MÅSTE!!


- VASALUND IGEN


(punktmarkering a´la Vasalund i april)

TRÄNINGSMATCH PÅ LÖRDAG - VASALUNDS P95 GULDLAG PÅ BESÖK

På lördag blir det en träningsmatch på gräs, och med lite tur så spelas den inne på A-planen. Vasalunds IF kommer på besök med sitt "super-gäng" som vann Sanktan förra året och det passar ju perfekt så här veckan innan vi åker ner till Helsingborg. Vi mötte dom ju på Skytteholm i våras och lyckades då vinna med 3-0, kan vi upprepa detta nu?
Nu har dom visst tränat judo under vintern, men om det hjälper vet jag inte. "Alla sätt är bra utom dom dåliga...."
Jag tror på en jämn och bra match och kom bara ihåg en sak så går det säkert att överlista dom igen. Lyssna INTE (ja ni förstår vad jag menar), bara leeee och kör på !!

Här har ni Vasalund p95 (elit)

- GRATTIS STOFFE



RYKTENA GICK IDAG - ATT CRILLE FYLLDE MOPPE - GRATTIS!!

Ska väl kanske passa på att gratta en trio till som fyllde femton nu i juli, Robin O, Vicke och Hellgren. GRATTIS GRABBAR!! Hoppas att skumpan inte flödar allt för mycket på Simpbylevägen ikväll, det är ju träning imorgon bitti igen. (Och, ja det är Ludde som sveper i sig i bakgrunden, så klart ;)

- UPP OCH HOPPA



JAG ANTAR ATT DET VAR EN DEL SÖMNIGA BKV:ARE VID FRUKOSTBORDET IDAG

Misstänker starkt att vissa av er som är duktiga nog att träna idag satt lite som killen på filmen i morse. Men som en del säger, "Morgonstund har guld i mun".... ehhhh??
Själv sover jag så länge det bara går, jag hatar tidiga mornar! Skrattade lite åt Luddes stön när jag berättade att det var 09.00 som gällde, men sen dök helt plötsligt ett annat ordspråk upp när Hacke ringde mig på söndagskvällen,"Skrattar bäst som skrattar sist"......
Han ville nämligen ha lite hjälp med ett par saker och undrade om jag kunde titta upp på träningen, och jag som skulle ligga och sova till typ Ludde kom hem. Gissa vem som flinade här hemma efter det samtalet?

Träningen är alltså 09.00-10.30.... be there boys!

- OPERATION SNAGG



KOLLA VAD KATTEN SLÄPADE IN - SVERIGES STÖRSTA HÅR-BOLL ELLER

Ludde agerade frisör hemma i vår hall idag, och som tur var så var det inte med feminint fnitter och en liten sax i vardera hand. Nä, det som åkte fram var en rakapparat och en flygfyren-påse, samt Jonis och Theo på en köks-stol.
"Brrrr brrrrr" och håret virvlade i hela lägenheten, kolla in snubbarna före och efter hehe

 
(Jonis lockar föll och fram kom en liten ärrad skalle, grattis mamma ;)

 
(Söt-Theo blev Pollack-Teddovich, grattis mamma ;)


- TREVLIG HELG

LITE SOMMARTORKA PÅ BLOGGEN JUST NU - HÄRLIGT MED SEMESTER

Slänger in en liten skön youtube-film iaf, snacka om yr kille va? Liknar Anders på väg hem efter en pub-runda, eller hur?
ps. Glöm inte att det är träning på måndagmorgon redan klockan 09.00 grabbar, för nu ska formen slipas inför Helsingborg.
 

- AIK vs IFK



SÅG NI MATCHEN MED STORT M - MAN SITTER FORTFARANDE OCH LER


Matchen hade ju allt som en riktig match ska ha, straff-mål-utvisningar-varningar-nidramsor-skadade spelare, och det mellan två lag som verkligen hat-älskar varandra. Sen gör du ju inte mig någonting att Gnaget lyckas vinna det hela med 1-0 trots med bara nio man på plan, ja AIK är ju inte direkt domarnas favorit (typ Ludde av "vissa"). Gårdagens humor-ramsa var ju den som spelas upp på detta klipp......



"TOBBES FARSA HAR INGA PENGAR...."
Om ni inte fattar det hela så läs vidare här, HUMOR ;) ;) ;)

ps. jag kanske avslöjar en sak någon dag, något som handlar om Glenn och mig... kanske.

- MÅLVAKTS-FUNDERING



HAR VI BARA EN MÅLVAKT NU - RYKTEN SÄGER SÅ


Hörde att Jonas var boll-kalle i dagens AIK-match, som för övrigt vann lätt över ifk glenn med 1-0.
Är det alltså klart det som folk pratar om, om att Jonas ska börja i AIK? Och borde inte killarna i laget få veta det ganska omgående i så fall? Varför "mörka" längre liksom. Men lugn killar ni vinner serierna i ändå. Sean är ju tillbaka från Cypern nu, utvilad, fin och grymmare än någonsin ;)

Om jag nu inte har helt fel så.... Lycka till Jonas.


- ESKILSCUPEN, MATCHER



HÄR HAR NI MATCHSCHEMAT I ESKLISCUPEN - BKV INLEDER MOT VETLANDA FF

Så där ja nu var matcherna upplagda på hemsidan för Eskilscupen och vi inleder mot Lena PH:s hemstad Vetlanda på fredag eftermiddag. En perfekt tid och ett perfekt lag (tror jag). Vad tror ni?


P15-14469Landskrona BoISVetlanda FFFre14.40HE6   
P15-14478BKV NorrtäljeLandskrona BoISFre17.10HE6   
P15-14524Åsums BKBKV NorrtäljeFre14.40RIP1   
P15-14527Åsums BKVetlanda FFFre17.10RIP1   
P15-14806Landskrona BoISÅsums BKLör15.30NIP1   
P15-141232Vetlanda FFBKV NorrtäljeLör15.30LIP3   

- ESKILSCUPEN, LOTTAD



ÄNTLIGEN HAR MAN LOTTAT KLART - BKV HAMNADE I GRUPP 14


Så har vi då äntligen fått klart med gruppindelningen för BKV:s del och vi hamnade i samma grupp som Landskrona Bois, Vetlanda FF och Åsums BK. Vad det är för typ av motstånd är givetvis svårt att veta men efter att ha rotat runt lite för att se om det är bra eller dåligt så kan man väl kanske ge sig på en liten gissning.
BKV vinner gruppen ;)

Det verkar dock inte vara några dåliga motståndare direkt, för om man ser till serierna så kan man avläsa följande:
Landskrona (1:a)  9 -- 8-0-1  31-8  24p
Vetlanda (1:a) 11 -- 9-1-1  52-12  28p
Åsums (9:a)  10 -- 3-0-7  11-37  9p
BKV (1:a)  6 -- 6-0-0  27-6  18p

Men om dom har lottat efter ranking så är ordningen: Landskrona, Vetlanda, Åsums och BKV. Självklart så har man ju ännu inte hunnit med att lägga upp matchtider osv men jag återkommer om det senare så håll koll här på bloggen ;) Nä nu ska jag ut och jaga björn, är ju fortfarande kvar i Jämtland så man måste ju passa på.
Ha re alla och jag hoppas ni har en härlig semester!!!


- JAG TYCKER...



ESKILSCUPEN I HENKEBORG - FORTFARANDE INTE LOTTAD


Jag tycker... att det är dåligt att man inte kan slutföra gruppindelningarna av Eskilscupen. Lagen är ju klara, hur svårt kan det vara?

Jag tycker... att jag fortfarande är smått chockad av Åke U:s uppenbarelse på Hoting-travet för någon dag sen. Världen är allt bra liten.

Jag tycker... att det är lustigt att gusk:s f.d "mittback" är uttagen till landslagscamp. Skämtar dom med mig eller?

Jag tycker.... att det vore skoj att åka in på BKV:s resa till AIK - Gais. Någon annan som ska åka med?

Jag tycker.... att vi borde fixa en ny lag-bild innan Helsingborgs-resan. Alla till träningarna veckan innan nu.

Jag tycker... att UFF rapporterade skit-dåligt från Elit-campen om man jämför men alla andra förbund. Ja sämsta av alla!

Jag tycker... att Jämtland är underskattat. Funderar starkt på att flytta upp... OM Lena säger ok, OM man kommer på hur man utrotar mygg... OM AIK bygger ny arena i Dorotea/Hoting/Strömsund


- HOTING OCH TRAV



KÄNDISAR PÅ HOTING-TRAVET - BKV.BLOGG.SE VAR OCKSÅ DÄR

Idag var det dags för Hoting att hålla trav-tävlingar och ta emot en del kändisar. Efter att ha stått i upploppskurvan och fotat en trehundra bider så upptäcker vi ett välbekant ansikte i folkmängden.... ÅKE U!!
Ta mig f**, där står han där i BKV-jacka och ler stort (trots att han sket sig i V5-1). Han hade åkt upp från Östersund med några bekanta för att njuta av trav-tävlingarna på Sveriges mest intima travbana, RESPEKT säger jag. Åke hade härjat runt på Storsjö-cupen i några dagar och sa att allt hade varit kanon där, nästan synd att vi inte har testat den cupen än.

En annan kändis som dundrade runt där uppe var Leif "Loket" Olsson som höll låda i högtalarna som om det vore värsta bingo-lotto, hans göteborschka ekar fortfarande i skallen, usch. Själva tävlingarna var kanon och inte gjorde det något att man drog in lite slantar för ovanlighetens skull också, resa, mat och spel betalade sig själv så att säga hehe


(Storspelare vid "luckorna", oddsen sjönk direkt)


(Robert Bergh och Pirate Copy såg till att plånboken blev fet. Tack sa jag och fick seger-nick)


(TV4 var där, lunch-dubbeln gick direkt från Hoting till tv-sofforna.)


(Dagens kändis "nummer två", Loket dundrade omkring och njöt av allt och alla.)


(Coola killar med BKV-jackor överallt, folket i Jämtland måste undra.)


(Om ni gillar trav... missa INTE att besöka Hoting-travet, vilken idyll!)

- SEMESTER Å TRÄNING



TISDAG OCH LÄTTARE TRÄNINGSPASS - NORRLAND ÄR BRA HÄRLIGT

Här kommer en liten träningsrapport från de jämtländska fjällen, och faktum är att när jag skriver detta så är kl 22.20 och solen lyser fortfarande. Grymt läckert här uppe på somrarna men lite väl kallt på kvällar och nätter dock, bara runt åtta-nio grader just nu. Ludde är ute och raggar på byn i en gammal Nissan med sin kusin Alex, fast det går ganska fort då man passerar byn på ungefär en och en halv minut. Fast dom ska nog ut på björn-safari... utan kamera, den glömde dom hemma.


Idag körde vi lite fys, men han har tur och slipper undan den sedvanliga löpträningen då doktorn har förbjudit det fram till augusti för att knät ska få läka ihop i lugn och ro. Men han slapp inte undan fysisk träning så det blev flera timmars fotbollstennis, skott-träning och senare lång-freesbee. Och med facit i hand så var det nog det där med att hämta bortskjutna bollar osv som var jobbigast hehe. Fast inte när pappa visade hur man gjorde förstås, se bilder ;)


Imorgon blir det trav-dag i Hoting, Sveriges minsta och mysigaste travbana. Jag ska försöka ta några bilder så får ni se stället, för jag tror inte att det är så många av er som varit där. Funderar på att ställa upp med Ludde i något lopp faktiskt, jag hör speakern ropa ut:

-Ekipage nummer fem, lill-hingsten Luddovitch med pappa i sulkyn (eh?)

Ha det gott alla!


(Ludde skjuter och skjuter....)


(... å skjuter och skjuter)


(Sen blev det freesbee och lite mysigare träning)


(Men ibland blev det snedkast och man fick vila lite)


(Eller så snodde vargarna bollen och stack iväg)


- SKITVÄDER



MÅNDAGENS TRÄNINGSPASS INSTÄLLT - PISSREGN OCH SKITKALLT

Återkommer förmodligen med en tisdags-rapport om internet-uppkopplingen fungerar. Det är liksom lite si och så med den här upp nååårland, är mer än tre uppkopplade i byn så lägger skräpet ner liksom ;)

- TIO MAN TRÄNAR


(En ny hörnvariant? Gay-klunga-med-gummiben)

TISDAG OCH NY TRÄNING - IDAG KOM HELA TIO SPELARE

Jag kikade upp på träningen idag och bara fikade lite i solen samtidigt som grabbarna slet som små svin ute i hettan. Nja, kanske inte riktigt. Om ni kollar in bilderna så förstår ni kanske vad jag menar hehe


(I brist på målvakter så övade man lite på det där med att INTE vara skotträdd)


(Och vissa blev ju skit-nöjda när man räddat en boll, Theo i värsta chicken-dansen)


(Medan andra jämförde svidande boll-avtryck i låren, en del ska inte stå i mål liksom)


(Nä vissa ska hålla sig till skott-träning. Ansats... stega in.... fotnedsättning och.....


(... BOOM... så gummikulorna stänker bakom)

Ja det var några bilder från dagens träning det, för er som INTE var där. Nu slipper även dessa tappra killar ett par veckor då det är träningsuppehåll. Men Ludde kommer som vanligt inte att slippa undan, utan det blir skott och löpning på schemat. Och är det någon/några som vill haka på så är det bara att tjoa till ;)

TREVLIG SOMMAR ALLA!!!

RSS 2.0