- LOHÄRAD EN GO KLUBB

image198

11-0 IKVÄLL MOT LOHÄRAD/ROSLAGSBRO

Missade åter igen en match, hatar när dom ligger så där mitt i veckorna, orättvist mot oss som jobbar hehe (eller ja ok då, skvalpar omkring på hotellrum i Västervik)
Men jag ville ju se er spela juh, även om inte Ludde är med så tycker jag det är skit-roligt.
Ok nu måste jag ju säga att jag lider med Lohärad, en klubb jag själv "harvade", även om det bara var ett par säsonger och det för länge länge sedan, En klubb som väcker många minnen till liv... hur man smygrökte i halvtidsvilan och tränaren skällde ut en så håret fladdrade bakåt på skallen (jo jag hade en frissa då ;)
Eller när man genade genom skogen på löpträningen och lagkaptenen stod med armarna i kors och väntade på mig när jag osvettig dykte upp på stigen, den snabbe fan. Hur jag och Perra Törner, Leffe Williamsson, Stor-Uffe och Hansson-Dahl lattjade med motståndarna och vann serier och skytteligor.... men det var då det.

Ikväll var det tydligen Ester och Tompa som coachade laget, kul när folk ställer upp så där, och bredden verkar ju onekligen finnas. Tack till er ikväll;) Hoppas killarna tycker det är skoj också, man får ju inte glömma att dom håller på att bli små män. Skit-skoj att se att ni bara öser på också, 43-5 på fyra matcher nu, det blir typ 10,5-1/match. RESPEKT! Men ikväll lider jag lite med Lohärad, må ni vinna nästa match nu. Tror att det var GUSK som väntade, det ska gå.

Kom dock ihåg förra året pojkar, hur en lysande vårsäsong byttes med skador och ja jag vet inte vad. Men inte ska ni väl gå på samma mina igen heller, utan nu fokuserar ni väl mera på matcherna. Käkar nyttigt, somnar extra tidigt och stretschar och tänjer före och efter matcherna va?
Avslutar detta inlägg med en "schysst rulle" jag "youtubade" fram när jag sökte på Lohärad, det kan bara stavas C-H-A-R-M.... Bröderna Bröl i Lohärads Bygdegård 2007 hahaha


//Limpan (2008-05-28)

- BROTTBY CHANSLÖSA

image196

EN RIKTIGT SKÖN 6-1 VINST IDAG ÖVER SERILEDARNA FRÅN BROTTBY

Har slarvat lite med bloggandet på sistone, och skyller detta på jobbet. Reser omkring som en zigenare just nu nere i Kalmartrakterna, och hinner knappt med att sova, men snart är det SEMESTER!

Tack vare mina jobbresor så missade jag alltså dagens match, och det svider alltid, för jag tycker verkligen om att se er spela grabbar. Men jag pratade med Ludde i telefonen ikväll och fick lite rapporter efter vinsten mot Brottby, och han lät riktigt nöjd. Spelet hade varit bra, och att man slog just detta motståd kändes extra bra. Gogglade nyss in på deras hemsida, och när man kollar vad dom skriver om sig själva så ler man ju onekligen lite när dom förlorar. Inte illa menat, men är man världsklass så ska man inte förlora med 1-6.
Extra skoj att höra Ludde hes efter matchen, han måste ha varit rejält taggad som gapade så mycket ikväll.
BRA, en lagkapten ska styra och ställa, nästan vara lite elak ibland. Se på Gerrard, Terry, Puyol och Krister Nordin. Så ni som bär bindeln i matcherna, se till att peppa era lagkamrater och föregå med gott exempel.

I söndags var det en mindre slakt på Knivsta, som förlorade med hela 0-17 mot våra tappra BKV-killar, och det var nästan pinsamt. Stackars Knivsta, och i division 1 också? Tyckte dock dom försökte spela i alla fall, vilket bara det kan stavas till RESPEKT. Men det hjälpte ju inte ett dugg, då BKV öste på med allt man hade framåt. Gästspelande Shivan såg att trivas som en tupp i hönsgården, och visst kan han tillföra laget en del med sitt snabba och orädda spel. I övrigt så gjordes det mål av nästan alla i laget, skoj. Och ni som inte gjorde det, ni är lika bra för det! ;)

På Åland knäckte man finnarna med hela 9-4, och jag tycker det var kanon av er som var där. Tack för dom tre poängen säger alla vi andra som stod kvar på fastlandet. Synd dock att man inte var med och tittade, det hade varit skoj. Är ju dock en sjukt obotlig landkrabba (trots att man är rospigg), så jag lär inte åka över förrän bron är byggd hehe. Hoppas ni käkade en massa gott och lirade på maskinerna hej vilt på hemvägen, för det var ni värda.
Skitbra jobbat grabbar

Tre Små Tänkvärda
-
Hackes möte kanske inte var så dumt i alla fall, eller hur killar? Visa honom att ni inte är att leka med ;)
- När jag säger KÄMPA, ta inte i så ni skiter på er (här tänkte jag länka till den bild några av er har sett på mail från en viss S, men jag censurerar haha. Ni får maila mig om ni har missat den, huvva!)
- Längtar ni också till Halmstad
(En liten "krya på dig" hälsning till Crilles och Theos ömma fötter också)

//Limpan (2008-05-27)

- 2-2 HEMMA MOT RIMBO

image194

BKV OCH RIMBO DELADE PÅ POÄNGEN - OAVGJORT PÅ HEMMAPLAN

Det blev en match i riktigt skitväder, kanske inte så mycket för dom spelade, men för oss som stod brevid och tittade. Det är ju sååå äckligt på Sportcentrum, blåsten rakt på, vilket innebär att om det samtidigt regnar så står man med småspik i ansiktet hela tiden. Men jag tycker det är värst för avbytarna som tvingas ligga/sitta/stå mitt ute i skiten. Vart man än kommer så nog finns det små bås att sitta i, men inte på Sportcentrum inte. Fast det klart mans sparkar väl sönder dom så fort dom ställs ut där uppe, jag menar, inte ens de fastgjutna rugbyställningarna fick ju stå kvar. Cementbunkrar? Elstängsel? Militärbevakning?
Nåja, svinkallt var det i all fall.

Dagens "derby"-match slutade alltså oavgjort efter underläge två gånger om. BKV trycker på direkt och missar två klockrena frilägen, vilket ju vid mål hade förändrat matchbilden totalt tror jag. Men nu blev det inga mål vid dessa lägen, och så får Rimbo en frispark första gången man kliver över halva planen. Och självklart skickar dom in bollen med en lång lyra som ställer Jonas i målet och 0-1. Efter det så trummar man dock på och får till slut 1-1 genom Crille som bara sätter dit den genom att skjuta bollen genom både backar och målvakt. Klart rättvist.

Rimbo spelar fysiskt och ibland lite väl mycket mer på motståndarna och mindre sällan på bollen vid närkamperna, men våra mindre killar gör det bra ändå. Man vågar kliva in och Sam vinner till exempel vid ett par tällffällen närkamperna mot TVÅ Rimbokillar. Lite synd dock att se våra anfallare bara stå och vänta på bollar, istället för att göra sina löpningar och stressa bollhållare. Mittfältarena kan ju inte slå sina passningar vid rätt tillfälle när man ser att någon står offside, mera rörelse krävs för mer mål. Nu var dock ett par backar rena skogshuggarna och man skyfflade bollar över sidlinjerna som på Sven "Dala" Dahlqvist tid, så så enkelt var det kanske inte trots allt.

image195
(Gissa vem som spelar i Rimbo av dessa tre?)

I andra halvlek så håller man åter igen bra press på Rimbo, men när dom så får en hörna så knoppar man snyggt in 1-2 och gör både oss åskådare och BKV-spelarna rejält snopna. Men så ger vi igen på en liknande situation, där Ludde till slut hoppar högst. Men han använder inte huvudet som en normal spelare hade gjort. Nä den ska in via en bicykleta och ta mig f**, han lyckades också. 2-2 och en poäng räddad. Synd om Kvarnlöf som fick utgå ljumskskadad efter att ha blivit nersparkad, Rimbo drar förresten på sig tre varningar och BKV en. Theo som med detta leder den interna "ful-ligan" med två gula kort.
Jag blev dock sjukt nervös när domaren helt obegripligt blåser frispark för en Rimbospelare som står och backar in i Ludde, tre meter från målområdet. Han gör ingenting, bara står iväg för anfallaren, men får lik förbaskat frispark emot sig. 2-3 där och ja, jag vet inte vad. Som tur är så öser dom bort bollen, och domaren kan lite senare flöjta av det hela.


("Mats Mats Rubarth,,,")

Rimbo jublar efter "vunnen" poäng och BKV hänger med huvudena, man såg klart och tydligt hur matchen egentligen skulle ha slutat. Men åter igen, jag tycker ändå att man gör en hyfsad match trots mindre storlek och taskigt väder. Så jag ser ingen "ko på isen", det är bara att nöta på och ALDRIG ge upp. Om ALLA kämpar i nästa match så kommer trepoängaren, jag lovar. Tack för idag grabbar, ni vet att vi älskar att se er spela.

Dagens lag:
Jonas Olsson, Iko Logo, Ludwig Lindbergh (1 mål), Kevin Pärni, Viktor Hellström, Sam Liljegren, Rikard Karlsson Svensk, Gustaf Viita Adamsson, Christoffer Luther (1 mål), Theo Bergsten (1 varning), Sean Dagerman, Robin Åström, Daniel Harnebäck, Festim Bajrami, Viktor Kvarnlöf, Victor Hellgren
EXTRA PLUS till: Sam och Hellström.

//Limpan (2008-05-17)

ps. Och när vi lite senare kom hem och öppnade mailen så ser jag att man har ställt in veckans träningar, för att skapa "gnista" i laget? Tyckte trots allt att man hade det, iaf de flesta.

- LUDDES SVAR



TORSK IDAG PÅ BORTAPLAN MED 0-3 MOT SYRIANERNA

Alltid surt att torska, eller hur? Ni kan ju se Luddes svar på min fråga:
- Gick det bra idag... ?
Ä men va då, ni vinner i höstens returmatch. Lätt!

ps. Tack till Fam Johansson.... och till Lotta som erbjöd sina tjänster ;)


Limpan (2008-05-11)

- BKV VANN ÖVER GUSK

image187

DET BLEV FULL ATTACK MOT GÄSTANDE GUSK OCH FINA 5-0

Dagens motståndare kom från Uppsala och gick under namnet GUSK, och när vi såg dom komma ut för att värma upp så blev man liiite orolig. Dom var STORA! Men sen när matchen väl började så såg man att storleken inte har någon större betydelse ibland, som en del prompt hävdar...
BKV öste på och trots att det var studsigt och stundtals en hel del slarvigt spel så såg man att grabbarna mer och mer tog över. Något skönspel var det väl knappast, men som ni ser på bilden här ovan så var det BKV som verkligen ville vinna, och man kämpade sig till 1-0.

image188
(Daniel och GUSK-back, en skön kontrast i dagens match)

Sen rullade det på, och man hade ett par sol-klara chanser att sätta både tvåan och trean, men bollen for över ribban. Till slut kom dock målen ett efter ett, och Hellström hade lite av show och gjorde hat-trick, mycket tack vara Hellgrens slit ett par gånger. Och sen gör Daniel resten, det vill säga två. Ett av dom kom på en mycket bra lagd straff, otagbar för målvakten i det nedra vänstra hörnet. Bra jobbat killar!
Ni andra ska givetvis ha minst lika mycket beröm, för utan er gör ingen mål, eller hur?
Theos bröstvärmare på deras mittfältare hördes lång väg, och banade väg för ett mycket snyggt anfall. Karla tryckte på i backlinjen och det kanonbra osv osv. Jag kan rabbla en efter en, men ni andra kommer säkert att nämnas i nästa inlägg, eller nästa....

image189
("En bild säger mer än tusen ord". GUSK-tränare värmer upp målvakten)

Dagens lag var Sean (som håller nollan igen ;), William, Hellgren, Hellström, Johansson, Robin O, Robin Å, Karla, Daniel, Joar, Rikard, Theo, Christoffer och Elias. Tommy coachade, snyggt! ;)

Ett par bilder till innan jag avslutar kommer här nedan, och nu får ni FOKUSERA på TISDAG ni som blir uttagna till DM-matchen. För då är det dags för GUSK igen, och då tror jag inte det blir lika enkelt att vinna som idag.
Så TAGGA UPP er nu och kom igen på tisdag grabbar. Tack för idag, alltid lika skoj att se er spela ;) ;)


image190
(Massor av publik på dagens match, KUL!)


image191
(Nöjda kunder i kiosk-kön, Ted ser i alla fall väldigt förväntsfull ut)


image192
(Familjen Bergsten anländer i typ... marsch eller nåt hehe)


image193
(Direkt hemkommen från Tallin, Hacke himself)

//Limpan (2008-05-04)


- ZZZÖNDAGMORGON

image182

LUDDES ZZZTÄD-SÖNDAG UPPE PÅ NORDRONA

Klockan ringer vid halv åtta på söndagsmorgonen, och pigg som ett gäng lärkor hoppar Ludde och jag upp ur våra sängar. Vi äter frukost och berättar roliga historier för varandra..... NOOOOT!!!!
Dörren till Luddes rum är stängd och jag hör hur någon snarkar grymtande där inne, snubben är INTE lättväckt men efter en kvart är vi i alla fall på väg.

image183
(Pigg Ludde? Näää, sover som en gris)

Fram med sop-påsar och iväg med ett däckskrik, och upp till ett öde Nordrona. Vi stöter dock på en gammal tant med rullator vid grindarna som helt apropå säger "Jasså, det är er tur idag". Den gumman har varit här förr tänker vi, och får det konstaterat när hon berättar att hon varit uppe som vanligt och samlat tomburkar. Snacka om pigga pensionärer liksom.

image184
(Med sopsäcken i högsta hugg, dags att rensa fett)

Sen knallar vi omkring där uppe i morgonsolen, riktigt riktigt skönt faktiskt. Sol, fågelkvitter och en masasa vårblommor, nästan så man blev lite lyrisk där ett tag. Inte så mycket skräp som man trodde, så själva städningen blev lugn och behaglig. Jag kanske kan ta det varje söndag, så slipper alla ni andra att..... STOPP!
Nä, jag sover nog hellre en timme till, så vi fortsätter nog som tidigare va? ;)

image185
(Spår efter tidig frukost i det gröna... typ kl 03.00 inatt kan jag tänka mig)

image186
(Ett öde Nordrona, endast vi och Imse-Vimse som var på plats denna morgon... och "tanten")


Nä nu går jag och sover en stund tror jag... vi ses!

//Limpan (2008-05-04)

- SERIEPREMIÄR OCH 6-1

image167

"VI PÅ VÄDDÖ", ÅKTE HEM MED EN LÄTTNADENS SUCK - KUNDE BLIVIT TVÅSIFFRIGT

Det var lördag, det var kanonväder och det var seriepremiär för P14 Div 1A uppe på Sportcentrum. Motståndarna kom från Väddö och vi som kommer ihåg resultaten från föregående år var väl lite beredda på jämna siffror. Men redan efter en och halv minut insåg i varje fall jag att detta är tre poäng. Och det tog inte lång stund förrän Ludde bröt ett Väddö-anfall och spelade upp till mittfältet som levererade vidare upp till Nicklas som rullade in 1-0.
Några minuter senare hjälpte Väddö till genom att smälla in ett självmål, och därefter satte Iko dit 3-0. Halvtidsresultatet blev 5-1, trots att BKV började spela virrigt i slutet av första halvan, okoncentrerat och lite "jaja-matchen-är-ju-ändå-redan-klar-känslan".

image168
(Så här såg det ut - Full fart framåt och flera målhungriga BKV:are uppe i luften)

Andra halvlek blev ett konstant pressande mot motståndarna, ett Väddö i klar brygga, och ett BKV som stred och kämpade om varenda boll. Och nog kunde man ha vunnit med det dubbla med tanke på alla sumpade målchanser och till och med en straffmiss. Nu slutade matchen med klara 6-1, och tre fina poäng bärgades hem.
Dagens målskyttar blev, Iko 2, Festim, Nicklas, Mini och ett självmål.
Observera att jag inte på något vis "klagar" på resultatet, men med mer fokus från alla spelare så blir BKV ännu farligare. Och framför allt INTE gnälla på sina medspelare, sånt kan motståndarna få hålla på med.
Jag kommer osökt att tänka på en krönika jag läste i Motalatidningen nu i veckan, en skön sak som visar på hur enkelt spelet FOTBOLL egentligen är. En lagsport där varje individ spelar med i en "orkester". Nåja, läs själva och begrunda ;)

Dirigent Norling
Alla har vi haft ledare, lärare och chefer som säkert är hur kompetenta som helst, men som man ändå inte lyssnat på. För de har ingen utstrålning. Ingen karisma. Ingen passion. Då spelar det ingen roll om man är klok som en bok. Om man inte brinner, är det svårt att övertyga. Och så finns det dom andra. Dom som har "det".
För ett och ett halvt år sedan deltog jag på ett tränarsymposium i Örebro och valde bland annat ett block som AIK:s huvudtränare Rickard Norling hade. Det var ett praktikpass inomhus med en övningstrupp bestående av Rynninges femtonåringar. De var mycket väl medvetna om vem det var som skulle instruera dem och minst lika medvetna om att vi studerade dem. De var nervösa. De var stela. De var helt blockerade. De hade glömt allt de visste om press och understöd, att följa och förflytta. De sprang och sprang och alla ville visa och bevisa för den allsvenske tränaren.

image169

Det var då Norling började. Han avbröt spelet och samlade dem i mitten. Han sa till killarna att de skulle tänka att de var en orkester. Alla kunde inte spela på en gång. Alla kunde definitivt inte spela högt och starkt på en gång. De måste vara lyhörda. Lyssna efter melodin.
Han pratade först med målvakten som hela tiden hävde i väg bollen snabbt som ögat och sedan med backarna som gjorde precis likadant. Han började nynna tyst och dirigera med små handrörelser. Tänk er hur en dirigent för en stor orkester ser ut. Exakt så var det. Han bad backarna lyssna, och medan Norling tyst sjöng tam-tam-tam spelade backarna bollen mellan sig, lugnt och fint, fram och tillbaka. Och vi på sidan satt som fågelholkar. Han fortsatte nynna och dirigera med händerna i långsamt tempo. Sedan när det blev läge, när en forward löpt rätt. Pang! Norling började veva med armarna och sjöng högt TAM-TAM-TAM!! Då skulle passet komma.
Sedan tog han sig an forwards. När Norling nynnade och gjorde små handrörelser gjorde forwards inga stora rörelser. När han sedan började dirigera med stora armrörelser och sjunga TAM-TAM-TAM! så gjorde forwards explosiva löpningar.

Och så där höll det på. Norling stegade runt på plan och sjöng och dirigerade och fick Rynninge att spela på exakt det sätt han ville, som om de aldrig gjort annat. Vi var helt mållösa på sidan. Förtrollade. Han var helt magisk.
Det är det här jag tror många ledare saknar. Passionen. Självklart måste man vara skolad. Kunna sin idrott. Men för att bli en bra tränare måste man också hitta sin egen filosofi. Det man tror på. Det man brinner för.
Och jäklar vad han brann Rickard Norling.
Karin Gren


Detta får avsluta dagens blogginlägg, själv blev jag nästan tårögd när jag ser hur andra upptäcker vilket geni Norling är. Förresten, Hacke kanske borde köpa in såna där dirigentpinnar till nästa match, skön syn eller? ;)
För han är ju BKV:s tränargeni anser jag, no hard feelings Tommy, dagens jobb gjorde du alldeles excellent.
(dirigerar Mille Bajen med inkastade kryckor tro?)

Tack för idag grabbar, lika kul som vanligt att se er alla spela fotboll ;)
Dagens lag:

07

Christoffer Luther100003

16

Daniel Harnebäck100003

04

Festim Bajrami100003

01

Gustaf Viita Adamsson100003

10

Iko Logo100003

01

Kevin Pärni100003

14

Ludwig Lindbergh100003

01

Mattias Alriksson Andersson100003

15

Nicklas Åkerlund100103

02

Rikard Svensk Karlsson100003

12

Theo Bergsten100103

11

Viktor Kvarnlöf100003

01

Sean Dagerman10000003

63

Jonas Olsson10000003
(bry er inte om siffrorna, kopierat från Laget.se)


Här har ni lite färska bilder att kika på.

image170
(Arne glassar i solen och njuter av spelet. Och Gabbe fixar till mammas frisyr lite)

image171
(Festim är uppe och "målar", och Väddö deppar)

image172
(Stabil backlinje idag igen, nästan synd att dom fick se ett baklängesmål idag)

image173
(Gurra is back... slet som en iller på mittfältet och gör det mycket bra)

image174
(Mera publikbilder, Karlsson var där hehe)

image175
(Dagens målvakt Jonas.... knappast svettig va?)

image176
(Straff för BKV, men visst satt ribban för lågt Crille?)

image177
(Lite rolig bild haha.... Vad gör Theo tro? Lite lustigt "Ludde-steg" i bakgrunden också)

image179
(Spelsugen Karla uppe och kollar in matchen)

image180
(Dagens domare Rudi summerar matchen, "hmmm 2 gula på BKV... 6 mål... och 300 till mig)

image181
(Tommy packar och går hem, en bra dag på jobbet liksom....)

"FEM SMÅ"
- Sen vi tog över kiosken på A-lagets matcher så är man obesegrade, TACKA OSS BKV ;)
- Mini... lovade inte du två mål?
- Tanten med mat-kassarna som blev "skjuten" bakom mål, dagens mest aggresiva
- BP 95 2 på träningsläger som fick tränarorder, "Nu sitter ni här och kollar in matchen"
- Vädret, föräldrarna och "icke spelande" BKV:are som var där

//Limpan (2008-05-03)

RSS 2.0