- OAVGJORT DERBY



BORTAMATCH MOT RIMBO - OCH "BARA" 2-2

Hörde per telefon att 1-2 underläge slutade 2-2
i slutminutrarna, så det blev ju i alla fall inte en förlust. Men med tanke på att dom som vanligt eldade på med 93:or så är det ju helt ok. I övrigt så lät det som att några missade frilägen verkar ha spelat en roll också och att det saknades en del spelare som kanske kunde ha tillfört lite tyngd i spelet.
BRA JOBBAT KILLAR, det gjorde ni bra tycker jag. Men det klart, Rimbo vill man ju alltid spöa, eller hur?!
BKV, 10 raka utan förlust nu.... pumpa på ;)

Fått lite mer info nu och det pekar på att BKV trots allt borde ha vunnit trots överårigt motstånd (?). Och jag såg nyss att det var någon som skrivit i gästboken om att det eventullelt varit ännu äldre spelare med. Och vad var det för prat om en domare utan "kortlek", är det möjligt, är vi på väg tillbaka till sent sjuttiotal eller? Fast det klart det spelades bättre fotboll förr så varför inte haha. Naja, tydligen var det Iko och Pak som hängde varsin och det blir ju nästan ännu mer komiskt ;)

Whatever, vi har ett bra lag, BKV har potential i detta 94-gäng och jag hoppas verkligen att man inser det. O-rädsla och lagmoral slår det mesta, och har man sen tekniken, förståelsen och viljan så finns det mycket att bygga vidare på.
Längtar till nästa match grabbar!


- ZIGGE ZAGGE



LAGKÄNSLA, GEMENSAM GLÄDJE OCH RAMSOR - P15 ELLER ALLSVENSKAN, WHATEVER

Ska ju inte tråka ut er med Allsvenskan
och AIK, men jag var bara tvungen att låta er se det här lilla klippet som visar på glädjen efter en vinst. Ingen skäms, alla har kul och man gör det för att få ut känslorna (kolla två min in i klippet). Ni som var med när vi spelade uppe i Östhammar för några år sedan minns säkert "dusch-sången", och visst f** var det ROLIGT!

"ZIGGE ZAGGE - ZIGGE ZAGGE...."

- BKV VANN I TIERP

BKV MÖTTE TIERP - DET BLEV TRE POÄNG OCH SERIELEDNING

Återkommer inom kort med lite mer fakta.....


- NY DERBYVINST



TRE DERBYN - TRE SEGRAR

AIK vann alltså gårdagens derby över Hammarby med 1-0 och mannen i förra inlägget kanske borde vara med här, men ni kan ju scrolla ner och lyssna på vad han säger även idag ;)

Hammarbyare läs gärna Esk´s krönika i Dagens Nyheter, tycker faktiskt lite synd om er, jo det är sant. Så läs dessa ovanligt kloka ord från en journalist tycker jag. Det är ALRDIG lätt att vara en supporter, om ni inte redan visste det ;)

AIK har spioner i Hammarby. hmmmmmm


- DERBY IKVÄLL

IKVÄLL SPELAS AIK vs HAMMARBY - OCH VI AVSLÖJAR REDAN NU

Bkv.blogg.se publicerar redan nu en intervju efter kvällen match, en förvirrad bajen-supporters innersta känslor. Vad hände egentligen tro?


- GRATTIS TOMPA/SOFIA



OM JAG INTE MINNS HELT FEL - SÅ VAR DET VÄL IDAG DET VAR DAGS

STORT GRATTIS från bloggen till er två, må ni få ett lyckligt liv tillsammans (ja ni har väl redan haft det ett tag ;)
Vi hoppas givetvis på ett riktigt kanonväder nu i London och en skön FA-Cup final, njut och ha det bra med era grabbar. Så ses vi snart igen.... GRATTIS!!!

- HÅBO TORSKADE IGEN



ANDRA MÖTET MOT HÅBO FF - PÅ TVÅ VECKOR

Det var bara drygt två veckor sedan Håbo var här på besök för kvartsfinal i DM, en match som BKV relativt enkelt vann med 4-2. Och igår blev det en ny BKV-vinst fast med siffrorna 3-1 så det kan inte ha varit allt för roligt att åter rulla hem med noll poäng i bagaget. Och nu har vi mött Håbo hemma tre gånger på tre år och inte förlorat en enda gång, lite värre borta däremot med två matcher och bara en oavgjord. Så det är täta matcher mot just dessa grabbar.

Matchen var ganska seg och man märkte att vissa hade tränat och matchat hela helgen, det var ju 95-matcher för vissa och Upplandscamp i tre dagar för andra. Men killarna krigar på bra som vanligt och nöter ner motståndarna. Starkt!
Konstgräset var ju något nytt också men de flesta tyckte efteråt att det var "najs" att spela på, själv tyckte jag det dallrade av hetta över planen. Någon sa att det beror på de svarta kulorna (som låg i stora högar istället för utsopade), men att "de gröna" kostade nästan en halvmiljon till. Det kommer att bli VARMT där i sommar!
Vi som tittade på saknade dock något att sitta på, så bänkarna är något vi gamlingar ser fram emot. Hellströms sålde kaffe så det bara skvalade och vad är väl en match utan java... ingenting!

Nä nu ska jag skjutsa Ludde för sista gången, upp till moppe-uppkörningen. Sen slipper man det. Han kan fan ta moppen till bortamatcherna också, starta lite tidigare bara hehe. Man kanske skulle köpa en släpkärra till den, så kan man lifta med och byta ut kaffet till en öl.

Matchens Lirare: Gurra (slet, rev och krigade, se och lär)

Matchens Skönaste: Uppvärmnings-sången (fortsätt med den grabbar ;)

Matchens Hjärnsläpp: Festim (man får inte göra så som redan varnad)
Matchens Höjdare: Vickes mål (känsla a´la italia)
Matchens Ludde: Ribb-nick och mållinje på ett kort inhopp (stolp-volley senast)

- UPPLAND VANN


BILDER FRÅN CAMP 3 I ENKÖPING - UPPLAND VANN ÖVER VÄSTMANLAND

Här är några få bilder från Helgens camp nere i Enköping, och matchen mot Västmanland på fredagen. Nu spelade bara Jonas, Ludde och Viktor K i denna match då dom andra hade spelat på förmiddagen. Där blev det dock förlust med samma siffror 0-1. Jämna matcher med andra ord och i den jag såg så hade nog VL mer av bollen men var ineffektiva framåt. Det var visserligen Uppland också men man lyckades i alla fall göra ett mål och vinna, 1-0 och seger.
Hörde sen att Västmanland hade skickat sina 22 "bästa", såg lite tunnt ut tycker jag.

Just nu står jag på en köp-centums-parkering och skriver detta medan Lena kutar som en galning bland affärerna. Om en stund plockar vi upp killarna och sticker hem till Norrtan igen, stan med Upplands bästa fotbollslag.
Mille, var inte blyg nu. Våga strid för att vi ska vara med nästa gång också ;)


(Enligt grabbarna så skulle denna nummer nio i Västmanland vara Svreiges "bästa" 94:a,
ok han var duktig men jag skulle vara MYCKET förvånad om det stämde.)


(Jonas värmer upp med Vaksalas målis, båda två fick stå i matchen och bägge höll
nollan.)


(Höjdduell utanför straffområdet och Ludde har full koll, och vissa borde verkligen
gå och klippa sig.)


(Rosa fotbollsdojjor, det trodde jag ALDRIG att jag skulle få se någon gång.
Vart går gränsen, vart är vi på väg?)


(Är detta Sveriges längsta 94:a undrar jag, 1,95 lätt, och forward. Det var slitigt att ta
ner den killen, men det gick helt ok, några mål gjorde han ju inte i alla fall.)


(En till på "Arash Talebinejads" store-brorsa, shit va lång han va. Trettiofem bast eller? ;)


(Mille och resten spanar så klart in grabbarna, observera de bajen-gröna
strumporna hehe)


(Vi tackar Västmanland och domarna med ett...)


(Dagens tävling. Gissa vem?)

- BROTTBY 1, BKV 5

BORTASEGER IKVÄLL MOT BROTTBY- BKV FORTSÄTTER SEGERSVITEN

Var inte och såg kvällens borta-fight mot Brottby men fick meddelande om att man vunnit med 5-1, vilket ju verkar stabilt. Få se om jag kan komplettera med lite fakta senare om det framkommer några. BRA JOBBAT KILLAR!!!
Njut av helgledigheten från skolan nu, fast det är ju några matcher att spela av samt en Camp 3 för några. Så fotboll lär det ju bli för många av er.

Ni som tippat mål-tävlingen kan ju snart börja räkna ihop, men jag återkommer inom kort med en sammanräkning och vem som verkar ligga bäst till. Själv har jag nog tippat för få mål känns det som hmmmm

- VILKEN UNDERBAR DAG



"VI SKA SLÅ IN SISTA SPIKEN I DJUGÅRDENS KISTA" - OCH KYSSTE KLUBBMÄRKET

Man kan ju inte låta bli att slänga in en "stänkare"
om gårdagens derby, nästan oförlåtligt att hålla tyst om det, eller hur?

Som Gnagare är det en helt UNDERBAR dag idag, man vaknade med ett brett flin och livet liksom leker. Hoppas ni varit med om det någon gång (jo jag vet, även AIK har förlorat derbyn), men idag kändes det extra extra på något vis. Varför? Är det för att dif ligger näst sist, är det för att Davies i bajen fick fem matchers avstängning, eller för att inget av lagen har någon målvakt. Det är nog allt på en gång.

Flåt Hellgrens, Lundins, och många andra med er. Men är det krig så är det ;)

Naja, vad vore Allsvenskan utan dif och hif, så se nu till att inte trilla ur för det vore ju väldigt tråkigt.... typ. Jag har varit med förr och vet hur snabbt det kan vända, toppen blir botten och vice versa. Dock inte era serier så klart

Vilken UNDERBAR dag det är i alla fall! Förresten, såg ni tifot igår, 1-0 till Gnaget där också (som vanligt), det var fan av världsklass igår!


- BKV 7 - KNIVSTA 0



SJU GÅNGER NÄTRASSEL - BKV HÅLLER NOLLAN IGEN

Knivsta vägde alldeles för lätt i dagens hemmamatch uppe på Sportcentrums urusla gräsmatta, och BKV kunde enkelt bärga hem tre nya poäng. Shivan eller Kvarnlöf gjorde 3 resp 2 mål, och Ludde stod för ett, samt inlånad -95 (leffe?) gjorde också ett mål. Men jag hade ju så gärna sett Luddes halv-volley med vänstern smita in istället för i stolpen, det var ju ett sånt där nice skott som är värt ett bättre öde liksom. Whatever, nästa gång sitter den mannen ;)
Skoj också att vi kan hålla nollan idag, bra för självförtroendet och att man som back och målvakt får en känsla av att "göra mål" om ni förstår vad jag menar.

Ska jag klaga på något
så är det väl möjligtvis att killarna inte gör flera mål, och det för att man inte spelar bollen till varandra i tid, eller att man väljer att "dribbla bort sig". SPELA BOLLEN GRABBAR!! Och självklart på planen som gör att bollen studsar upp på knäna hela tiden när man försöker driva den framför sig. Vilket ju gör att spelet blir lidande och att man inte kommer rätt vid skott osv. När kan vi börja lira ute på Tunavallen tro, den planen kan väl knappast vara sämre.... eller?

Dagens match är väl kanske inte så mycket att skriva om, jag låter resultatet tala för sig självt. Och jag kan ju istället avslöja att nu vi har mött Knivsta åtta gånger och vunnit alla åtta gångerna med smått otroliga 54-2 i målskillnad!!! Man får ju hoppas att det inte är samma målis som fått plocka ut bollen femtiofyra gånger liksom.
Även gårdagens batalj mot Vaksala visar på samma överlägsehet, åtta matcher varav sju är vinster, 26-12 i målskillnad.
Så fort jag får lite dö-tid så ska jag räkna fram lite schyssta siffror, kanske lite gjorda mål osv. Håll koll! Och klagar jag på för lite mål, smart-guy va?

ps. Jag ber om ursäkt över Vaksala-inlägget, men det kommer mera sen. Börjar lugna ner mig lite nu, och Tommy också tror jag.

- VAKSALA CHANSLÖSA



FULL FUCKIN FOKUS - BKV TAR TRE POÄNG TILL

BKV drar till Uppsala och kör över Vaksala, 4-1 kunde ha blivit 7-0.Men jag orkar inte skriva mer om matchen just nu utan ber om att få återkomma imorgon, sjukt trött efter bla bla. Grattis till tre poäng killar ;)


- GRATTIS



GRATTIS LUDDE


- CAMP 3, ENKÖPING



UPPLANDSLAGET SAMLAS IGEN - DEN HÄR GÅNGEN TRE DAGAR I ENKÖPING


Nästa helg 21-23/5 i Enköping så har man åter samling för Upplandslaget, och BKV lyckades få med sex killar. Sean, Jonas, Shivan, Nicklas, Viktor K och Ludde. Tyvärr så mailade man ut fel uttagnings-lista vilket innebär att vissa som först stod med inte kom med, en "olyckshändelse" sas det. Anser dock att fler BKV-grabbar borde fått chansen, om man ska se till resultaten under våren. Hacke och Tommy gör ett bra jobb tycker jag.

De lag som fick med flest spelare var följande:
Enköping -- 8
BKV Norrtälje -- 6
Sirius -- 5
Gusk -- 5
Vaksala -- 4
Storvreta -- 4 (!)


ps. Apropå någor helt annat..... GRATTIS alla ni på SOFIA-DAGEN ;)

- IF VP BILDER

ETT LITET COLLAGE AV BILDER FRÅN SENASTE MATCHEN - BKV - IF VP  8-3


(Värsta fikavagnen, Landkrabban, Hörnet osv.... släng er i väggen, BKV-tjorren äger)


(Taggat BKV innan matchen, och en motståndare som snart åker hem lessen)


(Hur stoppar man Shivan, jo man sänker honom och tar ett gult kort)


(Jonas vilse på en av VP:s straffar. SEX dömda straffar nu på TVÅ matcher?????)


(Karla dundrar på så motståndarna sticker åt alla håll)


(Vad händer hehe.... Stryptag, nackslag eller kalsonggrepp?)


(Hellström "rövar" in ett av sina två mål, alltså med röven)


(Nog för att det var kallt, men borde man inte springa sig varm ;) Och vantar i maj?)


(Lagkapten Ludde joggar hem efter slutsignalen, 8-3 är ett faktum)


(Vi tack domaren och IF VP för en "god match")

- TACK FÖR IGÅR ;)



BKV STÅR, NÄR DOM ANDRA FALLER - GAMMAL LOK-LÅT PASSAR BRA


En skön DM-vinst över Håbo igår, eller hur? Och vilken chockstart, måste vara ett av dom snabbaste målen i DM-historien. Om någon orkar forska vidare så hör gärna av er om ni hittar svaret. Räknade till 5,6 sekunder, typ ;)
Det blev ju till slut 4-2 efter 2-2 i första halvlek, och jag tycker fortfarande att båda straffarna igår var klent dömda men jag ska inte tjata om det nu, utan bara sammanfatta med att jag tycker ni gjorde det skitbra och tog tag i spelet igen. Kämpade er in i matchen och tryckte ner motståndarna och faktum är att man märkte att ni tog i extra när vi på sidlinjen började "mana på" er, kanske bra om vi i publiken håller igång också? Pinsamt när mamma och pappa gapar liksom haha. Ska vi fixa tifo? ;) ;)

Hur summerar man matchen då? En lysande först kvart tycker jag, för en gångs skull fullt ös från första minut, det gillar vi. Sen blir det lite stillastående och dom får den där skit-straffen, det ger ju så klart "vittring" och vips så lyckas man få in en kvittering. Viktigt att ALDRIG slappna av under match, inte tappa fokus och tro att man regerar där ute, glöm inte det ;)
Andra halvlek ser ju åter igen betydligt bättre ut, hög press vilket gör att spelet ligger på "rätt planhalva" och motståndarna har egentligen bara sina långa utsparkar från nummer 202 (vikt el längd?) som något oroande. Nä oavsett om vissa anser att ni inte är bra eller bara tjongar så gör ni detta bra, och som jag tidigare sa, jag gillar att ni KÄMPAR, och om ni inte redan visste det så kan jag avslöja att ni vinner matcherna pga av det.

FEM SNABBA
- Vilken publik.... och Lundinare överallt ;)
- Äntligen är kiosken tillbaka, kaffe är ju så GOTT ;) Tack!
- Konstgräs känns aktuellt (fast jag gillar ju egentligen leråkrar)
- Många DM-matcher hemma, äntligen vår tur liksom
- Cred till Håbo som spelade hela vägen och det schysst

ps. Hacke, hälsa Patrik att krya på sig. Och att AIK vann över BK Röv hehe


(Fokuserad uppvärmning, Theo och Kevin ser hungriga ut)


(Tv-räddning av Jonas, på beställning hehe)


(BKV P94 drar storpublik, snart fullsatt på läktarna eller?)


(1-0 efter 4 sekunder, Niklas ser nästan snopen ut själv)


(Gurra vräker sig in och stoppar ett uppspel, skön liten krigare)


(Ludde sätter stopp för ett Håbo-friläge med en resolut glidtackling)


(Niklas överfallen men domaren såg ingenting, men vi "fick" ett inkast)


(Christer njuter av kaffet och fotbollen, eller scoutar han inför andra matcher?)


(Gabbe och ett MONSTER)


(Mera publik... tolv händer i byxfickorna hehe)


(ÅÅÅÅÅÅÅÅ.... xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxx..... )


(Mia bara myser, eller fryser?)


(Familjen "Matte" var så klart med och kollade ;)


(Theo har precis "målat", och alla unnar honom så klart det... Skjut oftare! ;)


(Viktor har full koll)


("Vi tackar Håbo och domaren med en.....")


(Karlas "pärla" glittrade i solen..... eller som vi på Norra brukar skandera... "skoooooter-raggare!!" ;) ;)

Vi ses på tisdag!!


- BKV VIDARE I DM

BKV NORRTÄLJE - HÅBO FF  4-2

Mera fakta kommer imorgon..... datastrul och typ 170 bilder att "krympa".
Ha en trevlig fredagskväll alla ;)

ps. Bälinge - Sirius 3-4 i den andra kvartsfinalen som ligger på vår sida av lottningen. Det innebär att det blir BKV-Sirius i semin (hemma)

BRAAAA KÄMPAT GRABBAR!!!!


- LITE TYSTNAD



BLOGGEN GANSKA TYST JUST NU - MEN JAG ÅTERKOMMER PÅ FREDAG MED DM

Avvaktar just nu med skrivandet lite, då det dels inte är något på gång, förutom IF VP matchen som ju är framflyttad till tisdag. Och sen att jag fortfarande är väldigt "bitter" över en sak. Så "fel ord" kan lätt hoppa fram på tangentbordet, jag måste fundera över hur andra funderar först.

Tycker i alla fall att ni grabbar i BKV -94 är GRYMMA. Och på fredag ger ni JÄRNET, eller hur? ;)


- ALSIKE AVKLARAT



STORA SIFFROR PÅ BORTAPLAN - BKV SLOG ALSIKE IF MED HELA 6-0

Eventuellt kommer mera fakta senare om jag får lite mera info. Ludde spelade inte idag så vi hade rehab-träning hemma istället... TJÅNGADE ute på en åker ;)
BRA JOBBAT KILLAR!!!

- "TJÅNGA-LUDDE"



STILSTUDIE PÅ EN MITTBACK SOM "BARA" TJONGAR - ENLIGT VISSA

Själv så tycker jag att #14 presterar precis det han ska ha, och det i ett lag som verkligen spelar SKIT-BRA fotboll, och som behöver all uppmuntran. Men vad vet väl jag.... jag är ju bara en pappa!! Och STOLT Gnagare!!

Ha en skön helg alla och ni som åker till Alsike imorgon, LYCKA TILL och ge järnet. BKV -94 slår ALLA i Uppland!

- VALSTA VANN... INTE



SERIEPREMIÄR - OCH EN SÄKER TREPOÄNGARE MOT VALSTA SYRIANSKA

Serien började alltså idag på självaste första maj, och det borta mot Valsta Syrianska i Märsta. I kanonväder!
(Ni som redan har läst referatet på laget.se lär märka att det blir lite likadan match-tolkning här, sorry)

Första halvlek var INTE bra, men jag vet ju att ni kämpade och stred, och att det var knepiga studsar på deras konstgräsmatta, fast spelet kunde lätt ha varit mycket bättre. I och för sig så fanns det säkert vissa som led av lite "nerver utanpå" då det ju var premiären och laget Valsta, så jag ska inte nämna så mycket mer om dåligt spel, vi glömmer den här halvleken fort.

0-0 i pausen och nu i efterhand kan jag ju avslöja att vi på läktaren var nervösare än er, och när det hade missats ett par frilägen men ännu inget mål så var man ju så klart orolig för det där "skitmålet" som motståndarna så lätt kan få in helt plötsligt. Men det blev ganska omgående en tempohöjning och högre press på deras planhalva och vips så glider Shivan igenom efter en tilltrasslad situation som (jag tror det var Niklas) renderar i en passning till friläge. Han rundar snyggt målvakten och rullar in 1-0. Och det dröjer inte så länge innan Ludde skickar iväg en inåtskruvad långboll som dimper ner framför Shivans fötter och, PANG 2-0.
Sen får Valsta en man utvisad efter det att han sänkt Niklas bakifrån i ännu ett friläge, solklart rött kort från den idag helt suveräne domaren. Ja faktiskt, jag är chockad över mig själv som skriver det haha. Han gör bara EN idiotisk sak idag, blåser av första halvlek precis när vi ska slå in en hörna (?) Nåja, deras "fyra" fick knalla av planen och några minuter senare kommer nästa friläge (typ 7:e) och den här gången hinner dom inte ikapp "Run Forrest Run-Niklas" och 3-0 är ett faktum.

Slutresultatet 3-0 speglar matchbilden rätt bra tycker jag och med mer skärpa så hade Kvarnlöf, Niklas och Shivan satt ännu fler mål idag. Det är ju helt kanon att ni skapar dessa chanser och vinner såna här matcher trots detta, skönt!
Några små reflektioner över dagens match:
- Festim får en snigel-i-ögat efter sina två varningar, den sista var ju fullkomligt onödig och höll på att kosta ett mål. Enklare spel och du hade inte ens fått ett gult kort idag. Be cool Festim ;)
- Sean gör en makalös räddning på den straff som dom fick för ovanstående situation och vi tok-jublade. Så JÄ*** skönt att få behålla den där "nollan". Härligt Sean!
- Backlinjen, ni MÅSTE lyfta upp när den mittback som ansvarar för det gör det, det höll på att gå tokigt ett par gånger idag. Varför? Det är ju skit-enkelt och allra helst idag när motståndarna oftast gick tillbaka kvar efter varje anfall.
- Det var verkligen varmt idag, underlaget och solen fick det att dallra i luften. Och snacka om att luften pep ur motståndarna på slutet, märkte ni det? Vissa var helt utslagna och stod och hängde på knäna. Har ni bättre kondis tro?

Här kommer nu en studie i BILDER (testa Luddes nya Nikkon d60)


(Den tillresta "ökända" bortaklacken är som vanligt på plats)


(Vicke och lagkapten Luddovich väntar på avspark, medans Valsta grupphånglar)


(Matte och Gurra stoppar enkelt ett anfallsförsök)


(William och Kevin jobbar hem, förresten kolla in mittlinjen ;)


(Shivan sätter kallt dit 1-0, och nervknutarna lossna lite)


(Dags för 2-0 och åter igen backar som jagar och överspelad målis. Seans syrra btw)


(#4 i Valsta får rött kort för frilägesutvisning)


(Sean räddar en straff, hinner ner i högerhörnet och räddar nolla. Härligt Sean!)


(En helt slutkörd motståndarback, och det är en lååång väg hem)


(Vi tackar Valsta och domarna för en god match... och linjemannen Uffe)


(Skadade vargar, Kvarnlöf med skavsår och stukad fot. Iko med lårskada)


(En skön hemresa med stopp på Donken och lite lek med kameran)

TACK FÖR IDAG GRABBAR, och givetvis till tränarna Tommy och Mille samt alla ni som körde i vanlig ordning.
Ha en fortsatt skön helg nu och njut av era senaste "skalper" HAMMARBY, VASALUND, GUSK och nu VALSTA!!
RESPEKT!


RSS 2.0