- ENKÖPING KAN INTE VINNA



ÅTER IGEN BESEGRAR BKV ENKÖPING - DEN HÄR GÅNGEN I SERIEN

Jag kunde tyvärr inte se matchen idag då det ju var en "måste-match" på Råsunda, och AIK gjorde det man skulle och slog formstarka Trelleborg. Kolla gärna in text-tv sid 343 ;)
Men jag hade lika gärna kunnat stanna hemma och kollat in våra grabbar besegra Enköping, för visst är det lite speciellt att slå förbundets favoriter. Minns så väl hur en av deras "talang-scouter" i våras sa att dom var överlägsna och att vi i BKV var ett skit-lag, undrar vad han säger idag. Lite skoj kan man väl få ha.

Vicke gör mål i andra matchen i rad och ger BKV 1-0 efter en kvart, Niklas fortsätter och sätter dit 2-0 efter dryga halvtimmen, och sen gör ESK ett självmål i 60:e och matchen är över. Nu lyckas dom dock göra två mål vilket jag tycker är lite synd med tanke på den sköna målskillnad man förfogar över men jag tror det var nya mittbackar och det kan säkert vara en orsak. Upplands bästa försvar och sätter ni bara dit ett gäng mål till så är ni även bäst på att producera mål framåt.... "BKV NORRTÄLJE - PÅ VÄG FRAMÅT"


- DEN RIKTIGA FOTBOLLEN VANN



BKV BESEGRADE BROTTBY-BRUNKARNA - DEN LÖNAR SIG ATT SPELA "RIKTIG" FOBOLL

Dagens motståndare från Brottby hade inte en chans i dagens seriematch mot BKV, man blev totalt överkörda och redan efter 18 minuter lyste det 4-0 på den nya fina resultat-tavlan. BKV rullade boll och kom i anfall på anfall mot deras stackars målvakt (bäst i Brottby), och framspelningarna var stundtals magnifika. Men det som imponerade mest var nog när man väggspelade sig fram långt upp på planen vid ett flertal tillfällen, riktigt vacket faktiskt.
Dagens två nya forwards Hellgren och Ludde lyckades ganska bra på topp och fick också sätta dit varsitt mål. De övriga målskyttarna var Vicke, Kvarnlöf, och Shivan som i andra halvlek resolut trycker in slutresultatet 5-0 på straff.
(Nu har vi mött Brottby hemma tre gånger de senaste tre åren och har tre vinster och 12-0 i målskillnad, bra jobbat!)

Det tråkiga var att jag vid minst ett par tillfällen fick ropa åt killarna att passa benen, för det var ingen vacker fotboll Brottby presterade i andra halvlek. Frustrationen tog över och man försökte verkligen att smälla på så fort man kom åt. Matchen dog ut av detta och domaren gör ett fatalt fel som tillåter detta och inte törs (ja jag säger törs) dömma efter den regelbok som förhoppningsvis finns där hemma någonstans. Jag skyller inte på domaren men ibland begriper jag bara inte, hjälp! Att sen lägga på sex minuter då det är på god väg att spåra är ju inte speciellt begåvat, nu blev det två röda kort på slutet efter det att Iko kapat en Brottby-spelare, som sedan ställer sig och spottar (!) på honom.... Trist! Lite läskigt också att deras föräldrar satt och muntrade upp deras stenhårda bakifrån-tacklingar, och att vissa spelare hotade med stryk efter matchen (?)... Dubbel-trist! All heder dock till de spelare som "stod upp" och spelade schysst ;)

Ta lärdom av den här matchen grabbar, för det här lär inte bli sista gången ni stöter på likvärdigt motstånd. Och ta även med er att ni vinner relativt enkelt trots detta och att det inte lönar sig att spela "på gränsen". Tänk också på att ni brände ett par givna mål samt hade en klockren stolpträff.
Och till slut måste jag ju skratta lite åt killarna som efter matchen stod i omklädningsrummet och körde ett "fyrfaldigt leve" så det ekade i korridoren.
Jag gör likdant och då riktat till....
- Arne och Petra för kiosken
- Hacke för coachandet
- Ni föräldrar som var där
- Och för att den "RIKTIGA" fotbollen vann


(Den trogna hemma-publiken rensade "Arnes Kiosk")


(Två mitt-backar på samma bild? Ludde på topp)


(Vickes 1-0 mål blev premiären på nya resultat-tavlan. GRATTIS!)


(Christoffer låter högern "tala")


(2-0 Kvarnlöf)


(3-0 Hellgren)


(Och så var det avspark igen)


(4-0 Ludde)


(Och så var det avspark igen)


(Sean håller "nollan"... igen ;)


(Assisterande domare Karlström)


(Theo bevakade slutresultatet)


- TUSEN BILDER

HÄR KOMMER NU NÅGRA BILDER FRÅN JOMALA-MATCHEN - FAST BARA NÅGRA ;)

Alltså, jag hade typ femhundra bilder och dom gick ju omöjligt att publicera här, så det fick bli ett mindre axplock. Sparade in på matchbilderna men dom kanske kommer senare. Funderar på att bränna av en cd i vinter på en massa matcher, få se om jag har tid och lust... och om ni är intresserade. För det finns massor av sköna bilder som inte blir upplagda här.


(Hacke packar in det sista i "vår" buss)


(Fullt ös redan klockan åtta på morgonen, fast Ludde ser chockad ut)


(Ombord på båten blev det räkmackor och Karjala)


(Vissa klev av sent ;) "Men den som väntar på något gott - väntar aldrig för länge.... Lotta?)


(Robin har precis nickat in sitt andra mål efter cirka tio minuter)


(Inte munternt på Jomala-bänken efter 16 minuter... och 0-6)


(Härmed förbjuder jag Rimbo-tröjor på BKV-resor... och bältes-tvång hehe)


(Reportar på läktaren eller? Radio BKV sände live på 185,5)


(Slutsignal och nöjda "päron" trots det svinkalla och regniga vädret)


(Zzzzznark-Arne)


(Mellanlandning och fika i Kärringsund)


(Stora starka och iskalla... ölen eller grabbarna, det avgör ni själva ;)


(Stupad finne, som strax innan bilden varit uppe på vår buss och gormat lite)


(Anders får tre citroner i Loosers Corner... men spelade bergis bort vinsten)


(Båtens största portion framför hungrig Gurra, fast jag såg fler som hade ÖST på)


(Två pigga och två trötta hehe)

- JOMALA OCH TVÅSIFFRIGT



BILDER, REFERAT KOMMER SENARE - DET GUNGAR FÖR MYCKET JUST NU


Dagens bild som INTE skulle publiceras.... mutan betalades ju inte ;)

OBS!!!  Imorgon lägger jag upp ett gäng bilder..... 26/8

- STORVRETA OCH 3 P



VILL INTE VERKA ÖVERLÄGSEN MEN - MEN TRE MÖTEN OCH 19-1


Förlåt rubriken Storvreta, för jag anser verkligen att ni är bättre än ni tror, och då menar jar inte något ironiskt. Att ni inte rår på ett BKV som jusr nu ser strålande ut (förutom sommar-uppehåll och cup-äventyrs-upplevelser) är inte mycket att säga om. Men jag personligen anser att ni egentligen borde var högre upp i tabellen med tanke på det spel ni presterar, hoppas ni plockar hem fler poäng under hösten killar.
Tack til BKV-laget som spelade idag för att ni gjorde det "ni skulle"... vinna!

ps. Gogglade på Storvreta men hittade bara en enda skön bild... Korhonen vs Jidhe (Storvreta IBK-AIK). Och förresten, kom ihåg att AIK är svenska mästare i innebandy... och Europacup-mästare... och Världsmästare  ;)

- DEMENTI



BENFICA-RYKTEN BARA NONSENS - LUDDES AGENT SÄGER "SE PÅ ALLSVENSKAN"

Som de flesta kanske förstod
så är ju Benfica-länken rena larvet, bara en skoj sak jag hittade på nätet. Dom har gjort så att man kan lägga in sig själv på deras hemsida genom att gå in på nedanstående länk men först byter du ut namnet till det du vill.... och vips så kan t.o.m perres namn stå där;)
http://www.slbenfica.pt/Informacao/Futebol/Noticias/CompraRedPass.asp?Adepto=Ludwig%20Lindbergh

Luddes agent *host*.... jag. Säger att Benfica och miljoner i veckolön är bara trams, man MÅSTE ha HJÄRTA! Och var finns det största hjärtat, det svartaste och det snyggaste jo högst upp i dagens Allsvenska tabell (ja man måste passa på medans man kan ;) För AIK kan Ludde spela nästan GRATIS, bara farsan får sitt årskort och gratis öl.

- LUDDE TILL BENFICA


SÄG INGENTING TILL HACKE - MEN LUDDE ÄR KLAR FÖR BENFICA


Här kan ni se själva hur dom presenterar den nya spelaren på deras hemsida, Sport Lisboa e Benfica. Så nu blir det spel på Estadio da Luz nästa år inför 65.000, tillsammans med Nuno Gomes, Javier Saviola, Luisao mm. Lite synd dock nu när konstgräset blivit klart på Sportcentrum ;)



För oss äldre så minns vi väl de svenska spelarna som varit där. Stefan Schwarz, Jonas Thern, Glenn Strömberg, Mats Magnusson, Martin Pringle och Anders Andersson.... och Svennis så klart.


- BKV VANN DM-FINALEN

 

BKV VINNER DM-FINALEN ÖVER ENKÖPING - NU ÄR MAN BÄST I UPPLAND

Shit vilken jobbig dag, och jag skulle kunna skriva en halv roman om den här dagen, ja den här matchen har "spökat" hemma hos oss länge nu. Viljan att vinna den har varit stor kan jag säga, och vissa har varit mer nervösa än andra. Och så gick det ändå vägen, grabbarna vann i rena utklassnings-stilen och med hela 8-4!!! Och här kommer nu ett gäng bilder men inte mycket mer för fattar ni hur lång tid det tar att rota igenom 500 bilder, krympa dessa, välja ut och ladda upp? Nä jag lämnar själva match-bilderna och bara slänger upp några sköna "plåtar" på Upplands bästa lag. Match-analys kommer kanske imorgon och då med några riktiga "brunkar-bilder".... GRATTIS GRABBAR!!! Ni var outstanding!



(Tjugo spänn för att parkera i Börje, vad hade hänt om vi vägrat? Ingen match?)


(UFF spanade... på Enköping?)


(RIKTIGA supportrar, trots nederlaget i F94-finalen. Tack för ert stöd Nettan å Perre ;)


(Ludde... alltså inte mittbacken, utan fam Hellströms lilla kelgris)


(Och här gör Viktor Hs viktiga 3-1 och läktaren gungar av glädje)


(Uppgiven Enköpingsbänk efter 7-3... en... två... tre.... tränare osv osv)


(Vissa släppte ut all nervositet efter slutsignalen, f*n va sköööönt!!! )


(Grabbarna ger oss "typ vågen" efter underbara 8-4 vinsten)


(BKV NORRTÄLJE är nu bäst i Uppland, bucklan finns visst på Kabinkiosken, eller?)


(AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH)


(Skumpan sprayar över Rikard)


(Underbar bild med luften full av Pommac, njut av detta killar)


(Christoffer drar på så Sean får springa )


(BKV P94, DM-vinnare 2009)


(.... å en till)


(Jaha, så var man tillbaka i verkligheten. En lördagskväll i tvättstugen... shit!!)

- IMORGON SMÄLLER DET



DAGENS NORRTÄLJE TIDNING - BKV PÅ FRAMMARSCH

Tre ungdomslag har tagit sig till final i DM "Det är en bra sammhållning i klubben", är något man bland annat kan läsa i artikeln. En artikel som jag tycker blev riktigt bra med en stor bild och att man också tog sig tid att prata med några spelare. "Tyvärr" så blev ju Ludde en av dom och jag tänkte för mig själv "ååå nej, säg nu ingenting om domare eller några resultat". Men vad fick man läsa.... "-Vi har varit i semifinal tidigare, men haft lite otur med domsluten. Det känns skönt att äntligen vara där".... Och "Vi vinner såklart, 3-0", säger Ludwig.

Men det är rätt, pappa upp i dagen. Gnäll på dom oftast usla domarna och gå in för att VINNA! Och nu hoppas jag verkligen att dom gör det imorgon, se till att vinna över Enköping nu grabbar! Ge ALLT ni har och lite till och ta hem den där bucklan till Norrtälje, och gör den här säsongen än bättre än förra.


(En spelare från varje lag, Ludwig Lindbergh, Frida Lindqvist och Felix Granath

Avslutningsvis så kan jag avslöja att den här låten går på högsta volym här hemma just nu. Och vi bara "jabbar" runt fulla på adrenalin ;)

- TIDNINGSBILD



NORRTÄLJE TIDNING FOTOGRAFERADE - TRE BKV GÄNG I DM-FINAL PÅ LÖRDAG

Idag kom Norrtälje Tidning upp efter träningspassen och fotograferade de tre lag som avancerat ända fram till DM-finaler. Flickor 94, pojkar 96 och så våra killar då. Personligen tycker jag dock att det blev lite NT-ligan över det hela när alla skulle springa mot kameran. Jag hade nog valt att fota de tre lagen för sig, snyggare bilder så.
Jag tänkte ta några bilder på grabbarna men det blev splittrat direkt och Ludde fick agera press-talesman då tidningen vill ha lite "ord" att skriva också. Hoppas nu inte att han pratade en massa skit som man får skämmas för sen.

GRABBAR..... ta nu en riktigt riktigt softich-fredags-kväll. Sitt INTE uppe vid datorerna till klockan två-tre på natten. Skit-viktigt att ni sover massor nu innan lördagen, jag vill inte se trötta ben och dumma hjärnor i Börje (ja som stället heter).
Börje?? haha.

"Ortnamnet

Namnet skrevs 1291 Birium. Ortnamnet kan betyda de som bor vid boren. Boren är ett ställe där ett vattendrag är så strömt att man måste dra förbi sina båtar. Kanske härrör namnet från den tid då Librobäcken, som går genom Börje socken, hade ett betydligt högre vattenflöde än idag."

(fr wikipedia)










- VA F** E BULLIBULL



MITT SVAR PÅ SKÅNES BULLIBULL - DAMMSUGARE I KORVBRÖD... EN KORVSUGARE


När vi var i Helsinborg så sprang man hela tiden på "Bullibull", ni såg väl den hoppas jag. Någon äcklig fralla med en neg... eh chockladboll inuti. Eller som det stod på nätet:

"Bullibull var en "helsingborgsk" föresteelse på 80-talet (kan troligen beställas fortfarande på vissa konditorier i Helsingborg). Man köpte en chokladboll (Delicato) och la denna i en franskbrödbulle (kallad frasfralla i Sthlm)och tryckte till. Bra energikick, kanske något sämre näringsinnehåll. I de norra delarna av Hbg användes uttrycket "bullibull" och i de södra delarna sa man "bulle med bulle".

Så här kommer min smaksensation a´la Roslagen. En dammsugare, försiktigt invraperad i ett korvbröd. Och vips så har ni gjort en Korvsugare! En del kanske tycker det låter lite "kinky" men om ni föredrar Damm-Bröd så går det också bra. För er med lite mod så spetsa gärna det hela med en sträng senap och lite bostongurka.
Och självklart så tvingades jag testa resultatet på Ludde... som sa.... mmmmmmmmmmmmmmm


(En ÄKTA "Korvsugare", patentet klart på måndag ;)


(Test-panelen avsmakar underverket)


(.... och det blev fem BKV-vargar så klart)


(Själv testade jag Lenas vin-fynd från Helsingör. Nittionio danska för fem liter... ååå va gott ;)


- BLOGG-JOBB

URSÄKTA OM NI FÅR EN FÄRG-CHOCK - BKV.BLOGG LABORERAR MED BLOGGEN

Om ni undrar över "röran" så håller jag just nu på att försöka ändra om lite på bloggen, men det blir snart bättre... tror jag. Egentligen så skulle jag vilja ha tag på BKV:s originalfärger, men sen kom jag på att det blir ju gul/röd/bllå och att dom färgerna tillsammans är lite väl mycket jurgårn. Så nu måste jag tänka om, usch....

Förresten, om det är någon som har ett förslag på en bakgrund istället för det nuvarande gräset, så välkomna att kommentera ;)

- LANDSKRONA-MATCH

SKÖNA BILDER FRÅN 2-2 MATCHEN MOT LANDSKRONA - BKV SMÅTT RÅNADE DOCK ;)

Den här matchen kommer jag att minnas tillbaka till lite då och då, trots att grabbarna inte lyckades vinna på pappret. Men på planen körde man över "proffsiga" Landskrona som kom i chocktillstånd efter att man hade hamnat i tvåmåls-underläge. Hade inte domaren (ja jag skyller på honom) klantat sig så hade vi vunnit den här matchen. En horribel filmning som inte ens jag hade kunnat göra sämre skulle ha renderat i avblåsning och ett gult kort direkt. Men nej, dom gör mål istället i nästa sekvens med deras "sprattlare" liggandes framför Sean. Det andra målet var en solklar BKV-frispark innan kvitteringen kom, men åter igen. Svag domare!
Skit samma, BKV spelade bättre och i mitt hjärta vann dom i alla fall. Så det så!


(Gurra och Kvarnlöf har full  fart framåt, och det betalade sig)


(Landskrona deppar hårt efter att BKV tryckt in 1-0, inte ens rosa skor hjälpte)


(2-0 av Hellström himself, Ludde snabbt framme och gratulerar. Kolla in bakgrunden ;)


(- Vaddå, jag har inte gjort nåt)


(Turneringens sämsta och VÄRSTA filmare!! Feg domare gav inte gult, å dom gör mål. FY!)


(Vem kollar på bollen? Alltid dom som vill spela riktig fotboll så klart.)


(Och här åker målisen ut efter barnsliga tilltag och eget strul, så sjukt onödigt. )


(Reservmålvakten i ryggläge efter att kutat in i stolpen (!) då han skulle hämta bollen)

- NÅGRA BILDER, FREDAG

TIO SNABBA BILDER FRÅN FREDAGEN - FEM MATCH/FEM VID SIDAN AV

Lägger upp några bilder från Eskilscupen och fredagens match mot Åsums BK och 2-0 vinsten. Nya bilder imorgon ;)


(Grymt välklippt backlinje, vem vill försöka komma igenom där? Usch!)


(Christoffer har precis hängt in 1-0 målet)


(Tvärstopp på kanten hos Matte, rutiga kalsonger eller?)


(Gurra tvärnitar och vänder, kämpar som en iller på mittfältet)


(Shivan fattar ingenting när domaren blåser, å inte vi heller)


(Nöjd coach efter matchen, i snygg t-shirt)


("HEJA BKVÄÄÄÄÄÄ.....")


(Och jag som trodde Theo var Gnagare)


(Feltryckt t-shirt... "Ingen kan Moona som pågarna från Looma")


(Grand Hotell har sköööna sängar, rekommenderas till nästa år ;)

Dagens "Icke-BKV", inget för Hammarbyare dock ;)
Vill ju egentligen inte vara elak men jag läste artikeln och lyssnade sen på låten.


- NU SER VI FRAMÅT



DAGS ATT BLICKA FRAMÅT IGEN - SNART DAGS FÖR DM-FINAL MOT ENKÖPING

Snart bara en vecka kvar till nästa höjdare,
DM-finalen mot Enköping den 15:e aug. Den känns ju riktigt spännande så här efter att ha fått se er nästan spöa självaste Landskrona (domar¤%&¤%%#). Förresten, visste ni att dom tränar mån-tis-ons-tors-fre och har minst en match per helg? Snacka om hårdsatsning där. Och bara därför så tar jag fram slutplaceringarna i Eskilscupen, ja ni kan ju själva scrolla neråt och leta ;) ;)
"FRAMÅT STOLTA BKV..."

Ska försöka lägga upp lite bilder från Helsingborg under veckan, det är liksom en tids-fråga.... håll koll ;)

SLUTPLACERINGAR P15:

1. Helsingborgs IF
2. Brommapojkarna
3. Värnamo Södra
3. Lyn (NOR)
----------------------
5. BKV Norrtälje
5. Manglerud (NOR)
5. FC Djursholm
5. Åkarps IF
-----------------------
9. Östers IF
9. Flint (NOR)
9. Sollentuna IF
9. Karlslunds IF
9. Ramlösa Södra
9. Reymersholms IK
9. BK Olympic
9. BK Astrio
------------------------
17. Elfsborg
17. Arlövs BI
17. Billesholms GIF
17. SIVYER
17. Håbo FF
17. Perstorps SK
17. Kullavägens IF
17. IFK Fjärås
17. Eringsboda SK
17. Landskrona BOIS
17. Sävedalens IF
17. Nordstrands IF
17. Bredaryd/Lanna
17. Ramlösa Södra 2
17. Torstorps IF
17. Rynninge IK
33. Kallinge
34. IS Halmia
35. Mossens BK
36. Eskilsminne IF 1
37. Nörresundby IK
38. Laholms FK
39. Hönö/Öckerö
40. Nässjö FF
41. Höllvikens GIF
42. Skoftebyns IF
43. Onsala BK
44. Eskilsminne IF 2
45. Flint 2 (NOR)
46. Förslövs IF
47. Vetlanda FF
48. Sparsör/Fristad
49. Klippans FF
50. Ahlafors IF
51. Egnahems BK
52. Axvall/Varnhem
53. Hällekis IF
54. IF Hallby
55. Arboga Södra
56. Ljungby IF
57. Gantofta IF
58. Sandsbro AIK
59. Hittarps IK
60. Husie IF
61. Hanaskogs IS
62. Vänersborgs IF
63. Åsums BK
64. Tölö IF
65. Lekstorps IF

- ESKILSCUPEN SLUT



BKV-GRABBARNA HEMMA IGEN - DET BLEV TACK OCH ADJÖ I KVARTSFINALEN

BKV gör en KANON-CUP men åkte dessvärre ut ur cupen i kvartsfinalen mot ett svårspelat Värnamo, som dock hade en gnutta tur med det som hände. Lite väl hårda tag på slutet av matchen och en domare som i mina ögon (åter igen) inte "vågade" dömma emot "favoriterna" när det brakade lös. Att visa ut en av "de våra" gick enkelt men tvärtom var väldigt väldigt svårt, för det fanns ett par tillfällen. Trist, men BKV förlorar inte på grund av detta utan på att man åter igen missar ett par chanser som blir till ingenting. Men man fick i alla fall en ordentlig lektion i hur man får "klockan att gå" ;)

Värnamo vinner med 2-0 men våra killar som stod upp och spelade hela vägen ut gör ändå en bra insats. Det blev alltså en hedervärd femteplats bland de sexiofyra lag som ställde upp så man behöver verkligen inte skämmas, jag är i alla fall imponerad av i stort sett alla era matcher. TACK killar för en underbar fotbolls-helg!
Skoj också att få vara Helsinborg med alla roliga föräldrar och syskon samt med tränar-duon som också ska ha beröm för allt sitt jobb. TACK ALLA!

Hur gick cupen då?
Semi 1: Brommapojkarna - Värnamo  2-0
Semi 2: Helsinborg - Lyn  3-2
Final:  Helsingborg - Brommapojkarna  5-0
En väntad final och även om resultatet blev lite väl stort så var nog Helsingborg favoriterna till cup-guldet. Grattis HIF!!

Nä nu ska jag packa upp och ta en dusch efter en svettig hemresa, visst var det seeeegt hem. Grand Hotell i all ära men det ska bli grymt gött att sova i sin säng inatt, eller hur Hacke och Tommy ;) Och jag lovar att jag ska slänga upp ett helt gäng bilder senare i veckan, det finns hundratals nu.
ps. Och självklart så tog vi en rejäl kiss-paus i just Värnamo på vägen hem hehe

- SKÅNE DEL 5



BKV KLARA FÖR KVARTSFINAL - VÄRNAMO SÖDRA VÄNTAR

Alldeles nyss lyckades grabbarna vinna
sin åttondels-final över norska Flint efter en jä*** rysare. Det slutade med 6-5 efter straffläggning. Vicke, Iko, Festim, Ludde, Shivan och Nicklas hette grabbarna som fick ta det TUNGA jobbet. Usch!
Nu drar vi in till stan igen och kvartsfinal mot Värnamo Södra, där vi var nyss var rena bondvischan och ingen hittade dit, SKANDAL! A-slutspel mellan kossor och traktorer, skärpning Eskilscupen!

Här är kvartsfinalerna:
1. Värnamo Södra - BKV Norrtälje
2. Brommapojkarna - Djursholm
3. Lyn (NOR) - Åkarps IF
4. Helsinborg - Manglerud

Måste dra, hel-stirrig nu.... ciao!

- SKÅNE DEL 4



BKV KLART FÖR ÅTTONDELSFINAL - 48 LAG UTSLAGNA HITILLS

BKV:s äventyr i Eskilscupen fortsätter och det med stor spänning, jag är helt slut efter den här lördagen puh...
Det var två matcher till idag och den första gällde gruppseger och A-slutspel, vid oavgjort eller förlust en plats bland alla andra som förlorat mer än vunnit. Det hela slutade med 1-0 vinst över Vetlanda och BKV-grabbarna jublade nästan lika mycket som vi själva. En helt rättvis vinst över ett väldigt defensivt motståndar-lag efter det att Nicklas smällt in segermålet. En situation som såg lite komisk ut då han fick massor av tid på sig för att skotta, samtidigt som deras backlinje hade panik. Vetlanda ökade sedan tempot så klart men kom aldrig någon riktigt farlig mål-chans, mycket tack vare en stabil backlinje. En skön seger!

En och en halv timmes vila med bananer och vatten och sedan dags igen, den här gången mot Torstorps IF ett gäng från Finspång. Där det tydligen är väldigt populärt med pannband i rosa, och frissor a´la Howard Jones från åttiotalet.
BKV hade uppenbara problem första tio minutrarna och fick mest jaga efter bollen, Torstorp spelade då ganska bra fotboll och jag blev lite smått orolig. Men sedan tog killarna tag i spelet och kom mer och mer in i matchen.
I andra halvlek kom sedan ett mycket vackert ledningsmål av Shivan, och grabbarna lyfte sig rejält. men 2-0 målet var nog ännu snyggare, en helt underbar frispark lagd av Matte! Målvakten var helt chanslös (se bild) och "klacken" blev helt galen av glädje.

Det blir till slut 3-0 efter det att Shivan åter igen överlistat deras målvakt och snyggt lagt bollen i mål. Tre riktigt fina mål och en vattentät backlinje som verkligen spelat på topp hitills. Grabbarna är helt klart på hugget nu och nu väntar norska Flint i åttondelsfinalen imorgon bitti kl 08.00. HI HO LETS GO!!!

Här är åttondelsfinalerna:
1. BKV Norrtälje - Flint-1 (NOR)
2. Sollentuna IF - Åkarps IF
3. Ramlösa Södra FF - Manglerud
4. Östers IF - FC Djursholm
5. Lyn (NOR) - Reymersholms IK
6. BK Astrio - Värnamo Södra
7. BK Olympic - Helsingborgs IF
8. Brommapojkarna - Karlslund

ps. BILDER KOMMER SENARE I VECKAN....

- SKÅNE DEL 3



JÄ*** VAD MAN KAN GÅ IGÅNG PÅ FOTBOLL - BKV ÄGER, MEN DOMARN VET BÄST

Gruppspelet är igång i Helsinborg och BKV dominerar matchen mot Åsums BK men vinner "bara" med 2-0. De frilägen som missades var stundtals brutala och motståndarna fick bara ett ynka skott på mål. Skönt dock tycker jag att man för en gångs skull slapp tidig morgonmatch, värsta motståndet och en match två mil från stan. Det är liksom standard annars.

I nästa match väntade Landskrona, ett av de topp-rankade lagen i cupen och hej vad det blev åka av. 1-0 av Shivan och 2-0 av Hellström fick hela Skåne att darra till, men tyvärr också domaren. För efter det att deras målvakt blivit utvisad för en ur-larvig situation av killen i målet så fick matchen en helt annan spel-bild. Deras 2-1 är en PARODI på en filmning som borde renderat i avblåsning och gult kort men nänä... och våra killar slappnar av och undrar varför domaren inte blåser av och PANG 2-1.

2-2 i slutminuterna är ännu värre, tackling snett bakifrån och solklar BKV-frispark. Men "mannen med visselpipan" blåser inte, han har tappat den, han har svalt den, han har glömt bort den... och PANG 2-2.
Alltså jag har varit med i såååå många år, så många matcher, så många situationer och jag visste att han inte skulle våga "stå upp". Har man ingen kurage som domare längre? Var finns modet? Och spelare som konstant pratar könsord borde f** ha en lektion i rent folkvett och en utskällning av sina egna. Bedrövligt av en så anrik klubb som Landskrona att fostra upp spelare i den nivå. Hade jag haft svart-vit-randig tröja på mig idag så hade jag skämts!

Ja jag vet, partiskt skrivande och blablabla men BKV blir helt enkelt smått "rånade" på tre poäng och en eventuell gruppseger, men nu blir det en "måste-match" mot svåra Vetlanda imorgon. Men jag tror att det kan gå, kopplar man bara av ikväll så står våra killar där imorgon, skit-taggade!! Fem gula kort idag med erat snälla spel är larvigt, spela tuffare och få bara hälften istället. Jag håller gärna i ett föredrag i om hur man förväntas spela den "nya fotbollen", spelarfokus, metodiken, "klockan och tricksen" ;)

All heder till alla er grabbar, tränare och supportrar. Underbar inställning på er alla, fortsätt så!

Massor av bilder kommer senare.... hinner inte ladda upp just nu ;)


(Carina får visa en bild på hur jag personligen kände det efter Landskrona-matchen)

RSS 2.0