- ÅRETS SISTA MATCH



VASALUND VANN I DIMMAN - BKV SPRANG VILSE

Dagens och årets sista match slutade med förlust
, 1-2 mot gästande Vasalund. Skit-väder och en grym dimma gjorde att man knappt såg bortre kortsidan, men jag tror inte det gjorde så mycket idag. BKV var långt ifrån sin vanliga kapacitet och det var otroligt stillastående ibland, och då vinner man ingen match. Enkelt!
Tyvärr så saknades också ett antal spelare, förkylningar, skador och ishockey stoppade dessa från spel. Men Vasalund var det bättre laget och vinner därför matchen rättvist, även om jag anser BKV kan mycket mycket bättre. 

Och nu får vänta länge på att se grabbarna lira igen, det blir ju nästan en månads uppehåll, och det behövs för många av dom. Räknade snabbt och det har blivit prick 60 matcher i år, och ytterligare 6-7 st för vissa med juniorerna osv. Så passa nu på att slappa riktigt, och bara njut av ledigheten, det är ni väl värda ;)

Höstsparken är alltså slutspelad för BKV:s del och nu kvarstår bara någon vecka innan alla har gjort detsamma. En summering kommer med andra ord lite senare, men redan nu kan man ju konstatera att det blev en mindre succé. Samtliga (utom en) jag har pratat med håller med och vi får se vad som händer till våren, kanske en uppföljning och då med några andra pigga lag. Jag återkommer.

Förresten, tusen tack till er tappra brudar som tog tag i "tjorren" idag, Sofia, Lena och fam Svensk/Karlsson, ni är riktiga klippor ska ni veta. Och givetvis också ett tack till den tappra publiken som kom och tittade idag, trots det usla vädret.

- FESTLIG FREDAG



BIFFAR, FISKAR OCH BURGARE - PÅ FREDAG SKA VI ÄTA OCH DRICKA GOTT

Det ska blir riktigt skoj att ses över en god middag med ett par kalla. Bkv.blogg.se är som vanligt alltid först och kommer redan här med den meny som "Restaurang På G" gav oss. Och jag kan bara nicka medstämmande. Striploinbiffen är grym, och woken helt underbar. Gösen är en fisk så den smakar helt enkelt fisk, men bra. och burgaren är fett-god trots det billiga priset.

Och vem vet, dom kanske sliter fram en karaokee efter maten, vore underbart att se Peter dra av en Devo-låt i orange gatu-parkeringsvakts-kon då. Eller ska jag köra min gamla favorit "Impopulär"? Jag har slagit varenda trumslag här, tro mig.... this is music!! Jag kan avslöja att jag har spelat med i ett stort känt svenskt band en gång, gissa vilka ;)

På G´s meny.

Stekt gösfilé.
På en skaldjurs risotto med tigerräkor & kräftor. Serveras med en tomatsmörsås. 189:-

Grillad striploin biff.
Med ugnsbakad bacon lindad tomat, sparris & bearnaisesås. Serveras med rödvinssky & färsk pommes frites. 198:-

Biff & räk wok.
Med nudlar, broccoli & paprika i en mörk thaicurrysås. Serveras med aioli 138:-

Bacon & Cheese burgare.
Serveras med currydressing, salsa eller aioli, samt sallad, tomat & lök. 98:-

 


- TACK SVENSKA SPEL



INTE TRETTON RÄTT MEN ÄNDÅ FINA PENGAR - OCH MAN CITY KAN JU LÄGGA NER

Hade inte City spelat som ett gäng gårdare så hade man suttit med säker jul-kassa nu, men nej, dom fortsätter strula med sina hundratals-miljon-värvningar. Sparka hela högen säger jag. Herre Gud, att värva en spelare till City kostar ju lika mycket som Hulls hela startelva. Avgå Hughes!
Trodde dock att jag skulle få visa en bild med hopknycklad kupong, men mot alla odds så blev det ju några kronor. Tack till Svenska Spel, Tipsextra, mitt ombud och alla som stöttat mig under alla betting-år.



- LIVE TIPSEXTRA



LIVE TIPSEXTRA JUST NU - MYS I SOFFAN OCH "KUPPARNA" PÅ BORDET

¤%&&/=#"##¤ United "#¤%&(/& Fulham. Fast en klockren etta på Newcastle som har 3-0 och som man även satsade feta pengar på oddset också. Limpan 1 - Svenska Spel 0 hehehe

Såg ni Man United - Brompan  3-5, VILKEN MATCH!!! Thats football ;)

- OAVGJORT I JÄRFÄLLA



4-4 BORTA MOT JÄRFÄLLA IKVÄLL - NÄSTAN PRICK ETT ÅR SEDAN 3-1 VINSTEN ÖVER SPÅRVÄGEN

Skön film-snutt va?
Tjugotredje november 2008 i Sollentuna och jag kommer så väl ihåg hur Anders och jag skyfflade planen innan match med stora snö-plogar framför oss. Och ändå fick vi gå ut igen i halvtidsvilan för att ta bort det värsta. Humor med Snöbollen och icke uppvärmda konstgräsplaner egentligen. Lite skillnad i år med lite britt-värme och regn, men med skillnaden att vi inte vann.

Hörde dock att det var en bra och jämn match idag, till skillnad mot senaste matchen. Ett Järfälla som ville spela fotboll och som ställde om snabbt med pigga ben, men glöm inte att vi saknade en del spelare som ju alltid "finns där", det blir lite annorlunda då. Stor cred till er som spelade denna fredagskväll, och givetvis till er som körde och följde med också. Respekt! Jag ville ju så gärna åka med men jag måste springa och hämta snorpapper, köpa godis och prata bebis-språk här hemma hehe.
Vi laddar stenhårt inför Vasalund på söndag, det får bära eller brista!

Dagens målskyttar var Niklas med två baljor, killen öser ju in målen. Och Festim... fast situation eller ;) Samt Christian, och man får väl så lov att gratulera till första "påsen" i BKV-tröja. Hoppas det kändes RÄTT, för visst fortsätter du väl efter uppehållet? Gör det ;)

ps. NÄSTA MATCH SÖN 29/11 PÅ SPORTCENTRUM, BKV - VASALUND KLOCKAN 15.00

- TIPSEXTRA PÅ LÖRDAG



MISSA INTE ÅRETS SPORTSÄNDNING - NU PÅ LÖRDAG KLOCKAN 13-18

Det klassiska tv-programmet "Tipsextra" fyller 40 år
och SVT firar med fem timmars sändning, ett program som sändes i 26 år (!!) och jag missade inte många kan jag lova. Det blir en resa från 70-talets leriga planer, korta shorts och polisonger till dagens Premier League med nybyggda superarenor, stjärnspelare från hela världen osv osv. Och som inte det vore nog så sänder man en riktig klassiker från 1978 när Machester United möter West Bromwich Albions (ska inte avslöja resultatet ;) Förresten, medverkar i programmet gör Ingvar Oldsberg, Bosse Hansson samt massor av gäster.

Läste att man hade röstat fram "Tidernas Tipsextralirare", och att Steve Perryman, Lars-Gunnar Björklund, Nettelblad och Fjäll från Svenska fans satt i juryn. Dessa tretton spelare kom man fram till.
1. Kenny Dalglish
(118 mål på 335 ligamatcher för Liverpool FC, sex ligatitlar, fyra ligacup och tre Europacuptitlar)
2. Eric Cantona - Leeds, Manchester United
3. Ian Wright - Crystal Palace, Arsenal
4. Gary Lineker - Leicester, Everton, Tottenham
5. Gianfranco Zola - Chelsea
6. Alan Shearer - Southampton, Blackburn, Newcastle
7. Ian Rush - Chester City, Liverpool, Leeds United
(Min store idol och som jag träffat flera gånger, vilken kille!!)
8. Dennis Bergkamp - Arsenal
9. Thierry Henry - Arsenal
10. Kenny Hibbit - Walsall, Cardiff
11. Matthew Le Tissier - Southampton
12. David Ginola - Newcastle
13. Vinnie Jones - Wimbledon, Leeds, Sheffield United, Chelsea

Jag personligen håller inte riktigt med men visst finns vissa med på listan bland favoriterna. För många importer tycker jag, Engelsk fotboll idag är inte vad den var, "too many sissys" som dom själva säger ;)
Jag kan dock INTE göra en topp-tio-lista, omöjligt för mig! Men jag tänkte efter en stund på vilka som saknas bland de namn man minns, och vad sägs om.....
Billy Bonds, Laurie Cunnigham, Pat Nevin, Tommy Tynan, Des Walker, Liam Brady, Peter Shilton, Bryan Robson, Ray Wilkins, John Barnes, Stuart Pearce, Terry Butcher, Tony Adams, Chris Waddle, Ray Clemence, Trevor Francis, Paul Gascoigne, Peter Beardsley, David Platt, Tony Adams, Kevin Keegan, Trevor Brooking, Mark Wright, Mick Mills, Tony Woodcock, Steve Coppell, Trevor Stevens, Paul Mariner, Mark Hateley, Viv Anderson, Terry McDermott, Billy Bremner osv osv osv.... Saknar DU någon?

WOW!! Boka tv-soffan på lördag, och har du ingen eller att den är upptagen av någon annan. Hör av dig hehe.
Så kan du få kolla in min bar och Liverpool-hörna också.

(Liverpool 1982 - Signerad av bland andra Graeme Souness, Ray Kennedy, Bruce Grobelaar, Sammy Lee, Ian Rush och alltså.... "TIDERNAS TIPSEXTRALIRARE" Kenny Dalglish)


(Ian Rush och Glenn Hysén på Stockholmsbesök aug -89, och jag var med dom hela tiden, match, krogen ;)
ps. Grabben med fula mössan är Max hehe

- NULÄGET I HÖSTSPARKEN



NULÄGET I HÖSTSPARKEN - DJURGÅRDEN HAR UTGÅTT, OCH VÄSTERÅS I TOPP


Västerås IK 5 4 0 1 17 10 7 12
Vasalunds IF 5 3 2 0 19 5 14 11
BKV Norrtälje 5 3 0 2 15 11 4 9
Huddinge IF 4 2 1 1 13 7 6 7
Täby IS 5 2 1 2 10 10 0 7
IF Sirius FF 6 2 0 4 14 16 -2 6
FC Järfälla 5 2 0 3 9 17 -8 6
Djurgårdens IF 7 1 0 6 6 27 -21 3


En grymt jämn och bra "serie" där egentligen alla har chansen att nå en topp-placering med bara två matcher kvar. Men tyvärr så har nu Djurgården utgått så tabellen har förändrats lite efter det, då Järfälla och Västerås har tilldömts 3-0 och tre poäng vardera. Serie-sammanfattningen får vänta tills alla matcher är färdigspelade, men visst är det roligt att se att lagen spelar så pass jämnt, med ett fåtal undantag. Lycka till alla i de sista omgångarna och glöm inte att det är en träningsturnering vi spelar ;)


- VILA I FRID, LENNART



TVILLINGBRÖDERNA ÄR NUMERA BARA EN - LENNART OLSSON 67 AVLED IGÅR

Det är med sorg i hjärtat, i alla fall mitt,
 som man konstaterar att Lennart igår avled i den cancersjukdom han bar på. Killarna har funnits på ALLT kring AIK sedan jag själv "fastande" för allt matchande. Om ni känner till dom och läser den här artikel i DN från 2007, så lovar jag att ni får en eller ett par tårar i ögat. För här står det lite om vad dom stackarna har jobbat med, hur mamma och pappa flyttade ifrån dom, att dom inte fick komma och hälsa på, och hur nära varandra dom båda två levt.

Extra härligt då att AIK har varit deras andra familj, med resor i bussarna, idella tillställningar och diverse fester som dessa killar varit med på. Och att den sista matchen Lennart fick se gav klubben ett SM-Guld, en flygresa som dom fick helt gratis tillsammans med spelare och ledare. Läs den artikeln innan den matchen då man ännu inte visste att Lennart kunde åka med, och hur Erik satt själv på Skytteholm för att kolla in AIK-Sunnanå, damlaget som dom har sett i alla matcher och alltid åker med i deras buss på bortaresor. Stort!

Så nu hoppas jag verkligen att han kände all den kärlek klubben gav honom, och att hans bror Erik fortsätter gå på alla matcherna.... Vila i Frid Lennart :(


(Erik och Lennart Olsson)

- STAHRE OCH HACKE



LÄSKIGT NÖJDA MINER HÄR - VAD ÄR DET SOM HÄNDER

Just nu cirkulerar den här bilden på nätet,
tagen av en kille som först höll kameran bak och fram, vilket innebar att han fotade sitt eget öga. Och som råga på allt blev idiot-förklarad av Stahre. JO, det är sant! Men sen blev det bra och bild-beviset kan ni se här. En del av er undrar säkert vad som pågick och enligt "säkra källor" så påstås det att det diskuterades spelarförsäljningar och optioner, så det kanske är bäst att ni kollar med grabbarna framöver. Varna dom för att om Hacke säger "Skriv på det här pappret så får du en femhundring", det kan nämligen ligga en "hund begraven" i det hela. Vem vet, nästa bild kanske visar Hacke på Bahamas med sedelrullar i fickorna på sina svart/gula snickarbrallor.
På tal om nästa bild, står han och gosar med Erik Hamrén då tro eller?

sdf

- DJURGÅRDEN ÖVERKÖRDA



BKV VINNER STORT ÖVER DJURGÅRDEN - TRE HÄRLIGA POÄNG I HÖSTSPARKEN

Hade jag varit aftonbladet-journalist så hade rubrikerna varit helt annorlunda kan jag lova, för det var ett pinsamt uppträdande av gästande Djurgården idag. Men det klart, det sved väl att få stryk av "bönderna", men det försvarar inte uttalanden som "stryk efter matchen" och "jag ska krossa din skalle". Riktigt uselt uppträdande som t.o.m fortsatte efter slutsignalen med påföljd att vi valde att vänta med ombyte tills dom var klara för att undvika fortsatt tjafsande. Träningsmatch och utan vinst-chans, och ändå väljer vissa att förstöra för sina lagkamrater. Jag hoppas att föreningen Djurgården tar tag i problemet, för såna här individer innebär ofta att alla andra blir lidande. Väljer dock att inte älta vidare om detta nu, utan njuter istället av segerns sötma, för ni har väl hört det gamla talesättet.... "vinst över Djurgården, en seger för fotbollen" (IRONI!!!!)

Skit samma, BKV spelade av den här matchen bra till slut, trots att vi bjöd in dom med ett par rejäla målvaktstavlor. Ett akut-inhopp av Dennis efter det att Sean hade blivit sjuk, tack för det D, och shit happens. Niklas, Shivan, Viktor K och Marcus står för målgörandet och det kunde gott ha blivit ett par till. Bland annat om domaren hade blåst straff för den solklara ner-rivningen av Niklas, helt otroligt egentligen! BKV vinner helt rättvist och bärgar hem tre fina poäng i Höstsparken, härligt grabbar det gjorde ni bra. Nu leder ni tillfälligt "serien"!

Futsal-matchen i Järlåsa slutade enligt rapporter oavgjort efter 4-4 efter full tid. Hörde att domaren hade dömt bort BKV-mål, och att inlånade Pak hade fått rött kort. Men jag har ingen aning om vad, hur, när och varför. Och Bälinge förnedrade tydligen Valsta med hela 17-3, hur är det möjligt? 5-28 nu på två matcher ojojoj.



(Nummer tre jagar spelare, se upp Marcus....)


(Å BOOM... sent som vanligt)


(Niklas och halva dif)


(Krock)


(Klockren backlinje idag, skitbra jobbat där bak killar)


(lite depp efter 2-2, shit happens D)


(Årets konstigaste mur, hopp hopp hopp hopp...?)


(Någon som blev rejält uppsnurrad här hehe)


(Hit men inte längre, Ludde stoppar, tunnlar och levererar. Såååå nöjd pappa ;)


(Stilstudie på Kvarnlöf, som gör en riktigt bra match)


(Värsta dobb-attacken av nr 9, Ludde ger igen och får kortet)


(Lång resa hem nu... ps. Lagkaptensbindeln upp och ner, samt ett punggrepp. Kameran ser allt, ops)

Med tanke på allt rabalder dagarna efter matchen med samtal från föräldrar, tränare, könsord, svordomar, och avhopp i Höstsparken så borde kanske DIF byta ut sitt motto.... "Snyggare - Hårdare - Bättre"....  till något annat lämpligt?


- KOM PÅ EN SAK...




- PERFEKT FÖR BILEN



NU ÄR DOM HÄR - DOM OERHÖRT VACKRA BILDEKALERNA

Idag släppte AIK sina nya bildekaler, så passa på att köp ett gäng innan dom tar slut. En perfekt liten och billig julklapp till pappsen, för femtio spänn räddar du hela julafton för honom. Om han nu inte heter Tompa, Classe eller Perre... men vem vet, kanske dags att byta klubb nu. Bajen finns ju inte längre ;)


- HELGENS MATCH


- GÄSTBOKEN PÅ BKV



LÄSTE LITE SNABBT PÅ FÖRENINGENS GÄSTBOK - HADE JU "HEJAT" PÅ ÅKE DÄR

Och så klart att Åke varit in och svarat
, han följer säkert BKV och våra killar där uppifrån Östersund. Och nu försöker han ragga upp oss till Storsjöcupen. Risken är dock stor att den krockar med något annat i cup-väg, jag ska konferera lite med Hacke och se vad som kan komma hända. Vi återkommer om detta inom kort.

"Zlatko röjer" hade någon annan skrivit (bergis Iko ;). Och det klart bkv.blogg.se gratulerar till utnämningen som årets ungdomsledare i BKV, tillsammans med Marcelo. Två färgklickar i BKV som förgyller mångas vardag (förresten, kan en tränare göra det Ludde?) GRATTIS!

En fråga om Contiga Cupen var det senaste inlägget, och då undrar ju även jag en sak. Brukar inte våra krigare få visa upp sig då, det borde bli en årligt återkommande ritual. Och i år vann man ju DM också.
Får vi hoppas på samma sak 2010?



- IBLAND SER MAN SÅ KONSTIGT



VILLE BARA VISA EN LITEN BILD - SOM FLADDRAR RUNT PÅ NÄTET JUST NU

Snacka om att jag blev blåst, "Du ser bara det du vill se", sa Lena.... "ops", sa jag

Och här kommer det mera snusk (HAHAHA flåt min torra humor ;)

ps. Och ja det är alltså ett armveck och ingenting annat på bilden.

- FUTSAL OCH VALSTA

BKV KROSSADE VALSTA SYRIANSKA I FUTSAL - ELVA TVÅ TALAR SITT TYDLIGA SPRÅK

Söndag och Futsal-match uppe på Roslagsskolan
mot Valsta Syrianska, en match som slutade med en förkrossande BKV-vinst med hela 11-2. Motståndarna stod upp bra de första tjugo minutrarna men rasade fullständigt ihop under den andra halvleken. Ja faktiskt så pass att man hann med att skämma ut sig med utvisningar, skrik, protester och gapande ledare.... att dom bara orkar? Skulle kunna skriva massor om detta, men man ska inte fokusera på "hjärn-spöken" har min psykolog sagt ;)

Annars då? Jo Matte fyllde femton och kom med halva släkten, GRATTIS!! Anna Lena styrde upp "kjorren" under tiden som Arne och Christoffer skötte om sekreteriatet som värsta proffsen. Uffe coachade killarna trots att William låg sjuk hemma, krya på dig! Bra med folk på läktarplats och fullt ös nere på planen som slutade med ännu en BKV-vinst över Valsta, det blev alltså en riktigt skön söndag med andra ord.

Om det inte hade varit för dom här gardinerna (med silvertejp), som jag störde mig på hehe. Ledsen att det inte blev mer bilder, men åter igen... mupp-kamera. Eller om det är så att jag till slut måste läsa manualen *host*




- BKV FÖLL I VÄSTERÅS



PISSVÄDER OCH TORSK HÖSTSPARKEN - MEN DET FANNS LJUSGLIMTAR

Coachens tankar direkt efter avblåst match var, "F**, om vi hade.... Sh**"
Jag vet, det var en vänskapsmatch och Västerås är ruggigt bra och kom idag med toppat lag (utom sin landslagsspelare som hade A-lags-match med VSK i bandy). Men jag HATAR att förlora, och det är liksom bara "jag" i nöt-skal.

Tack grabbar för att ni står upp där ute på jätte-arenan Swedpark Arena med sittplatser för 7.000 personer. Mot ett lag som kom tvåa i Nike-Cupen (med Sveriges bästa lag), och som sagt körde stenhårt idag. Hade vi inte haft en fyramanna-bänk med tre "sjuklingar" så hade vi f** vunnit, och fattar ni egentligen hur bra ni är killar... nä, jag tror inte det.

Jag skiter i att referera matchen, det kan ni läsa kortfattat om på laget.se. Utan jag sammanfattar det hela här och nu med några snabba "plus". Håll i hatten, här kommer dom ;)

- Ni jobbar som svin killar, BKV kör ALLTID hela vägen ut och det var nära nära att det gav utdelning idag också.
- Niklas P som rattar en av mini-bussarna, på rätt vägar, till skillnad mot Åke hehe
- Åke som vet vad han coachar om till skillnad mot mig, och som även styr den andra bussen.... fel väg.
- Hummelsta godis-affär som piggar upp våra spelare med en socker-kick.
- Lena som kutade i regnet innan avresa för att inhandla frukt och vitaminer, ovärderlig.
- Mig själv som ligger här i soffan just nu och försöker hitta positiva saker efter en förlust... och med all tvätt ståendes i hallen. S***!

Extra plus till Canal Plus visar repris på SM-GULD finalen på tv just nu. Så UNDERBART!!
Regnet som porlar ner på mitt fönster ser gnistrande vackert ut, värmeljusens sken blixtrar i gyllene guld och i min frusna kropp sprids en behaglig värme och kärlek. Fotboll är livet, glöm aldrig det grabbar ;)

ps. Bilder imorgon ;)

- GRATTIS THEO HEHE

ETT STORT GRATTIS TILL THEO IDAG - FRÅN BLOGG.SE OCH DOM STORA GRABBARNA

Här kommer ett litet litet potpuri på några Theo-bilder, några gamla och några nya.
Grattis på femtonårs-dagen, Buster!!


(Theo garvar med 2003, vinnare av Rimbo-cupen.... STORT ;)


(Theo har precis rånat en intet ont anande farsa)


(Här ser det ut som Theo rånar någon annan.... Jonas)


(Theo som "Mr Beach" 2007)


(Theo väntar på Luddes rak-maskin)


(Theo, en svärmors-dröm eller?)


(Theo firar att han är dubbel seriesegrare 2008)

- MIN DUBBELGÅNGARE



MIN FLORIDA-DUBBELGÅNGARE VANN - NOT....

Var bara tvungen att skriva om den här amerikanska killen
(Bill Seebeck) som stod och spelade på en Slotmaskin och vann jackpoten.... 166.666.666.65 DOLLAR!!! Nästan EN MILJARD SVENSKA KRONOR! Men som ni förstår när ni läste om min dubbelgångare, så är det alltså något skumt hehe. Vad hände då? (läs här)
Det var fel på maskinen, och högsta möjliga vinst var 2.500 dollar, en viss liiiiiiiiten skillnad.
Nu löste det sig säkert bra i alla fall för Bill ändå, för casinot och han "kom överens", så jag gissar på att han inte käkar blodpudding dom närmaste åren trots allt ;)
En annan däremot får väl fortsätta äta det som ramlat under bordet, och då slipper ju Lena dammsuga också.... ops!

Tagga upp inför lördag nu boys, vi ska till Västerås och ge dom en lektion i hur man spelar FOTBOLL. Och ryktena säger....
- Att det blir en eller två monstercoacher som tar över
- Att det blir resa i minibussar
- Att Shivan har "lagt skorna på hyllan"
- Att det kanske blir ett godis-stopp i Hummelsta (vid vinst)

- GRATTIS DJURGÅRDEN

KUL ATT NI KLARADE ER KVAR I ALLSVENSKAN - SYND PÅ EFTERSPELET BARA


Som ni vet så klarade ju Djurgården av pressen igår
och besegrade Assyriska i den sista avgörande kval-matchen. Och då trodde man ju att alla skulle bli nöjda och glada, men se nej så blev det inte. Tycker skit-synd om alla ÄKTA FANS till Djurgården. Men några så kallade supportrar rusar in på planen och slår brutalt ner motståndarspelarna (!). För att inte tala om spelare som sjunger hat-sånger efter matchen. Vad är det som händer? Både publik och vissa ägg-hjärnor till spelare tar ju död på fotbollen, Jan Tauer är väl kanske inte världens smartaste kille, det har han ju visat förr. Men att blogga "skit" för att skapa hat, som spelare i Djurgårdens IF (och det direkt efter det som hände). Ja då har inte bara han problem, utan hela föreningen! Men det verkar ju som om att dom reagerar i alla fall om man läser detta. Och dagen efter så säger dom som själva sjöng med, att det var "oansvarigt och omdömeslöst" ehh? Fira det ni vunnit istället, hur svårt kan det vara?



Vi ser fram emot "efterspelet" till detta KAOS, att klubba ner flera spelare efter en match mitt ute på planen (oavsett klubb), har det ens hänt inom svensk fotboll tidigare? Terror-Tommy är ju bara en fis i rymden jämfört med det som hände igår. Så jag ser inget som helst fel med att dömma våldsverkarna till tre års fängelse och klubben till tre miljoner i böter och stängda läktare under fem matcher i följd. Fast det vet vi ju att det inte blir, 500.000 är maxstraffet, så vi säger väl "250lax" då.
Ber till Gud nu att det inte händer igen... och att fotbollen får fortsätta LEVA!!
Fundering. Vad hade hänt om det blivit tvärtom igår, att Assyriska vann och sen slog ner DIF-spelare, en massaker eller... men det får vi aldrig veta! Fast visst var dom OTROLIGT tafatta. Skumt!

ps. Tauers hat-sång är nu borttagen, bra jobbat Djurgården!


- FUTSAL I ENKÖPING

BKV ORKADE INTE I FUTSALPREMIÄREN - ENKÖPING VANN MED 8-5

Jag har inte hört något från helgens futsal-match så det finns inte så mycket att skriva, men om det dyker upp något så kommer det givetvis att refereras här per omgående. Surt dock att torska mot Enköping, eller hur?

- AIK VANN SVENSKA CUPEN



RÅTTANS ÅR AVSLUTAR MIN FOTBOLLS-ERA - JAG DRAR MIG TILLBAKA NU, INGET ÅRSKORT 2010

Det ultimata har skett,
det som inte var möjligt har inträffat. Ja det som bara inte fanns.... finns!
Att efter detta år fortsätta åka på alla dessa matcher i ur och skur är slut nu, jag behöver inte jaga mera nu, det är över nu och jag har varit där. Det finns ju liksom ingenting mera att uppleva för en annan, möjligtvis att jag skulle kunna tänka mig att se en vinst i Champion League finalen mot Barcelona då... eller kanske kolla in CL-kvalet ;)
Nä, nu får det blir BKV för hela slanten, följa laget upp i Allsvenskan och se dom vinna "Dubblish" om 4-5 år. Nja, men om ni kollar vad som hände i år så förstår ni också att INGENTING är omöjligt!!

- AIK vinner SM-GULD 2009
- AIK vinner Svenska Cupen 2009
- Hammarby till Superettan
- Djurgården i Superettan-kval
- AIK vann ALLA derbyn 2009
- Stefan Batan bröt benet
- AIK enda lag som vinner i götet
- Tjerna avgör Allsvenskan

Tack till Stahre/Wesström/Norling/Baxter/Alm.
Tack till Daniel Örlund, Pertan Karlsson, Nisse Johansson, Marcus Jonsson, Jos Hooiveld, Kenny Pavey, Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Martin Mutumba, Ivan Obolo, Flavio, Bojan Djordjic, Gabriel Özkan, Saihou Jagne osv.
Tack alla bröder och systrar för årets som varit, tack ALLA.... "FÖR VI ÄR ÖVERALLT".



- MUTUMBA CHATTEN



MEDIA-CHAT MED MATIN MUTUMBA - LÄS OCH NJUT ;)

Vi vinner "The Dubblish".....

alex: ‘vilket är ditt favoritlag ute i europa?
Martin Mutumba: MiTt favorit lag i europa e AIK vi e juh i europa e vi inte?hehehe. Jag kanske e fett tråkig mannen grejen e att åm du skulle vh med i familjen (aik) då du skulle fatta, d finns bah ett lag å d e AIK

guld 2009: hej martin själv har jag spelat fotboll med bp p88.. tänkte fråga om vad du tror om emrah celeb och roland mendy som är från dina säkert dina vänner från rinkeby tror du dom kommer minst spela i allsvenska, dom va så gryma när vi var yngre..vad spelar dom nuförtiden..grattis till gulden fast jag är hejade på gbg.
Martin Mutumba: ScHOoo, a län jag kenneråm dåm e bra kikare jag tror påråm sen måsteråm bah få en tränare såm tror påråm åkså, jag tror dåm nån dag spelar i allsvenskan why not? tack för grattulationerna du måste gilla tråki fotbåll efteråsm du heja på gbg ;-D

Alex: vem är den mest överskattade spelaren i allsvenskan?
Martin Mutumba: den mest överskattade spelaren måste nog varah Djugårds klacken, hur muke med gångs spelare e inte han,hahaha

Barca..: vem e bäst du messi eller ronaldo, showa sönder IFK
Martin Mutumba: hahahaha, d nog messi sen C.ronaldo, sen Martin ‘showaren‘ Mutumba ;-D Men dåm e nåjiga för dåm vet jag e på väg ;-D

Gillis: Vilket land vill du flytta till som nästa steg i karriären?
Martin Mutumba: D svårt för mej å se mej i ett annat land förutåm i AIK land :-)

Elfsborg: Varför är alla AIKare så kaxiga? Ni spelar bra och är just nu Sveriges bästa lag. Men med er kaxighet blir ni Sveriges sämsta.
Martin Mutumba: alla har olika personligheter alla e inte kaxiga, så du tycker jag e likadan såm tjärna? Alla i laget e olika individer såm tar plats, åm du vill ha okaxiga splelare så får leta nån annanstans för vi sejer att vi e best för vi vet d å d finns på papper. Kaxi med stil kåmpis kaxi med stil ;-D Å d inte vilken stil såm helst d AIK stilen ;-D

Sumar: sho martin , vad tycker du om henrik larsson?
Martin Mutumba: ScHoo mannen, Henke e grym län han har gjort cok muke för svensk fotbåll han e legend.

Eric: när spelar du i landslaget? och grattis till guldet!!! mvh eric
Martin Mutumba: Jag spelar i landslaget när Zlatan ringer mej å sjer alå bror villu kika lite med mej? jag behöver hjälp,hehehe Tack för grattulationerna :-D

Gunnar: Det finns en del av mina vänner som ifrågasätter tatueringen, då den är "fejkad" och går bort om ett par veckor, så hur är det egentligen?
Martin Mutumba: hahahaha, Martin Mutumba e inte Fejk, jag kan visarey den varje dag i 20år framåt, inter mer sen kanske för att jag får ölmage,hehhee.

ardi: om juventus skulle vilja köpa dig hade du tackat nej:D?
Martin Mutumba: Jag hade först suttit ner med min familj (aik) å frågat behöver ni para, sen därifrån sett vad såm e e best för min utvekling, men d svård å seja nu för jag dör för min klubb AIK å d inte bah nu utan d för allti.

tony: Det sägs att du är den bäste dribblern i Allsvenskan. Håller du med?? ;D hehe eller är det mellan dig o Porokara i ÖSK?? :D
Martin Mutumba: heheh, a jag håller med ;-D Å gemföra mej med porokara d såm å gemföra mellberg med Zlatan,heheh jag bah dräver men euuu kåm igen du vet sjelv min stil ;-D

Jonathan: Du/ni har nyss vunnit SM-guld, men vad betyder det egentligen? att vinna Allsvenskan är ingen ära enligt mig, klassen på allsvensk fotboll är usel och därför så är det inget att vara direkt stolt över, vad säger du?
Martin Mutumba: hehehe,åm du visste vad jag hade gått igenåm du skulle fatta att d här e stort för mej åm du visste hur stort d e å spela i AIK då skulle aldrig snacka sånt bajs åm att allsvenskan e en dålig serie så gå ta toa papper å tårka munnen nu mannen

david d: tror du att du har chans att komma till nån storklubb ute i europa?
Martin Mutumba: D klart jag har chans mannen jag spelar i ett bra lag å håppas jag göre bra, men jag spelar i ett stor lag såm ska bli ett ennu större lag å jag ska vah med på färden å göra aik till best i värden

suryoye faaan: ronaldiniho e bääst håller du med??
Martin Mutumba: han vah best nu han e bah grym

Jonte: vad hade hänt med tatueringen om ni inte vunnit?
Martin Mutumba: d fanns inget åm vi inte hade vunnit för vi vinner ALLTID ;-D

Elias Nilsson: Var du busig i skolan när du var liten?
Martin Mutumba: hehhe,a fett

Filip Norell: Tjena Martin filip här! Hur kom de säg att aik ville ha dig den här säsongen? scoutade dem dig? Snälla svara! Du e kung i AIK
Martin Mutumba: ScHOOo, Jag hade spelat med sammarbets klubben Väsby united så dåm hade ögånen på mej under en hel sesång

Martin2lax9: Skäller Micke på er om ni inte presterar?
Martin Mutumba: näj han bah sejer till å sejer saker vi behöver förbettra inte skeller på åss å sejer saker vi inte ska göra micke han e kung Sveriges besta tränare.

Fredrik: Shoo Martin! Vi spelade tillsammans i AIK, när vi var 16. Fredde från Vårby.. Kul att det går bra för dig brorsan.. har du fått några erbjudanden från proffsklubbar än? stannar du eller fkyttar du ut i europa?
Martin Mutumba: ScHOo mannen, tack mannen tack. Jag har hört att d har kåmmit några erbjudanden men kärlek för min kärlek AIK e för stor för små pengar, pengar kan inte ge mej d AIK kan ge mej.

Over and out.... vad ska man säga. This is the NEW AIK ;)


- 94:OR PÅ SENIORTRÄNING



VÅRA SMÅ NITTOFYROR BLAND STORA A-LAGARE - ÖPPEN TRÄNING I BKV

Just nu har BKV "öppna träningar" i ett par veckor och det känns ju nästan lite läskigt att vi har ett gäng spelare med där. Jag menar, det var inte länge sedan dom behövde hjälp med att knyta dojjorna ;)
Nu är det snart liniment, snus (?) och firmabilar med rörmokare på. Snacka om fördomar va?
Kul i alla fall att  BKV väljer att "kolla läget", både bland andra klubbar och i nedstigande led. Det visar att man är vaken och vill se över sin framtid, och jag antar att vår nye A-lags tränare Peter Hautalahti samtidigt vill skaffa sig en överblick över vad som finns i hans närhet.

Vad har vi att vänta i helgen då, Futsal-DM börjar med en bortamatch mot Enköping (att dom aldrig ger upp?), men räkna inte med mig. Är skit-trött på resandet just nu, jobbet kräver sina 100 mil i veckan liksom! Sen har vi ju en "bortaresa" på lördag också då vi ju ska in till Stockholm och se när Gnaget spelar hem "The Dubblish". Först Svenska Mästare, sedan cup-vinnare... kan inte bli bättre hehe

ps. Kvalet till Superettan och Assyriska - Djurgården 2-0, vad händer??


- SM GULD 2LAX9

EFTER ELVA LÅNGA JÄVLA ÅR - SÅ HAR BUCKLAN ÄNTLIGEN HITTAT HEM IGEN


Jag är fortfarande HELT SLUT
, dessa dygn har tyvärr gjort mig elva år äldre invärtes. Men jag är så jä*** LYCKLIG!! JAG ÄLSKAR ER ALLA! Fatta att man satt ihopsjunken som ett litet barn mitt mellan alla stora, starka, hoppandes karlar igår och grät av lycka. Så stort är det, så sjukt känslosam är jag.... så mycket AIK är jag.
Hela vägen hem igår natt sjöng vi "SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD" tills rösterna inte längre fungerade, och champagnen var slut. Men imorgon börja nästa ramsa "VINNA KUPPEN - VINNA KUPPEN - AIK" ;) ;) ;)



Till slut så har ni lite länkar här att klicka på, men tänk på att journalister är journalister hehe

- Beställ en Guld-löpsedel
- Nu sjunger AIK om Champions League
- Glenn kan panta burkar
- AIK firade Guldet på Råsunda
- Guld-chat med Martin Mutumba
- Krönika med Simon Bank - Revanschen
- Nattens Kungar
- Krönika med Johan Esk - Svartgul Höst
- Jag brukar inte skjuta, sa Tjerna

osv osv osv.... men en till.... den bästa tycker jag ;)

- Tvillingarnas bästa resa


RSS 2.0