- SPYDDE SOM EN RÄV



UTSLAGEN, MÖRBULTAD, ÖVERKÖRD OCH SOP-TOM - MAGSJUKAN ÄR INTE ATT LEKA MED

Först ut var Lena och igår åkte jag och Ludde på det.
Vinterkräksjukan. Vi sprang nästan och krockade inatt mellan hulkningarna, ja vi kräktes faktiskt i kör ett tag, det var som en konsert med gamla punkband ett tag haha. Vi lät som två brunstiga rådjur mellan varven och vi fnissade när det lugnade ner sig, åt själva situationen alltså. Hur som helst så var det sjukt jobbigt att vakna varje timme och inte kunna dricka fast man var hur törstig som helst, det kom ju upp direkt igen. Och nu på eftermiddagen svepte jag ett glas iskallt vatten, och jag har aldrig smakat något så gott tror jag. Vatten!!

Annars då? Jo Rimbocupen i helgen, och några 94-killar deltager, så om ni kan åk dit och heja fram dom vet jag. Få se om det blir flera som får spela då ett lag har "hoppat av" och Hacke har fått en förfrågan har jag hört. Och alldeles nyss kollade jag in hemsidan och såg att man torskat mot Rimbo (?) hmmmmm.
Sen såg jag att man nu har en dress-code på BKV-Galan, och det är svart/vitt, så nu får man leta igenom garderoberna efter begravnings-sviden. Nä, jag vet precis vad som gäller då, watch out! ;)

- HOCKEY-AVSTÄNGNING

HOCKEYBUSE AVSTÄNGD EN SÄSONG - PÅ GRÄNSEN TILL FÖR LINDRIGT

Kommer ni ihåg om hockey-domaren som räddade livet
på Örebro-spelaren Lihagen för någon månad sedan? En sann hjälte med andra ord, men den här storyn handlar om det precis motsatta. Kanadas JVM-kapten 19-årige Patrice Cormiers mordförsök på Mikael Tam för någon vecka sedan. Ni har säkert läst om det i dagstidningarna, om armbågs"tacklingen" som höll på att ta livet av Mikael Tam. Utförd av dåren Patrice Cormier, som redan har försökt det två-tre gånger tidigare i sin karriär. Men nu får han vänta i nästan ett år på nästa försök, för domen kom idag, och han blev avstängd för resten av säsongen. Frågan är om det räcker, och varför inte ett fängelsestraff också... se filmen så förstår ni vad jag menar. SJUKT!!! Och hade inte Tam hunnit vrida huvudet några centimeter strax innan överfallt så vete f** om han hade överlevt. Vad är det som händer?  Kolla Foppa nu senast tex, helt skogstokig.

ps. AIK:s kanske kommande nyförv Georges Laraque däremot är en über-snäll kille. Om man nu inte utmanar honom genom att kasta handskarna  ;)



Team Canada's world junior captain Patrice Cormier was ejected from a QMJHL game in overtime when he delivered a head shot to Quebec Remparts defenceman Mikael Tam. Cormier, a forward for the Rouyn-Noranda Huskies, came off the bench for a line change and cut through the faceoff circle at centre ice, laying what appeared to be an elbow on Tam in open ice. Following the hit, Tam was convulsing on the ice before being taken off on a stretcher. Tam suffered trauma to the skull and brain and lost many teeth. He is now in stable condition in hospital and will remain under observation for at least two days.


Cormier, a native of Cap-Pele, New Brunswick, was traded to the Huskies on January 7th. The 19-year-old was playing in just his third game with the team. Following the game, Remparts head coach Patrick Roy filed a complaint with the Quebec Provincial Police. They collected several testimonies, and it appears that Cormier will face discipline from the QMJHL. On Monday, TSN's Hockey Insider Bob McKenzie said "This Cormier elbow is sickening on so many levels. I have never been so discouraged about the game of hockey as now."


- 10.000 KRONOR



BLOGGVÄRDET ÖKAR OCH APPLÅDER FÖR SOMMAR-CUPER - LITE AV VARJE HOS P94

Såg att blogg-värdet nu hade passerat 10.000 kronor
och att jag hade haft en köpare för några månader sedan, som jag inte ens visste existerade. Whatever, det vill till sexsiffriga summor innan jag avsäger mig bkv.blogg.se, men det lär väl dröja tio år eller så ;)


Vad händer annars då?
Jo fullt jobb med matchbokning inför "Vårkicken", men just nu ser det ut som att det bara en match kvar att få in i almanackan så det flyter på. Träningarna är i full gång men jag vet inte vad som händer ikväll med tanke på minus tolv grader just nu, mitt på dagen. Och som ni ju redan vet så är det ju några av grabbarna som kör med juniorerna numera, men jag återkommer med mera om det vid ett annat tillfälle. Och till sist så ska vi precis börja kolla upp sommaren och eventuell cup på annan ort/annat land, som ju så många vill åka på? Så visst "rör det på sig" i P94 fast det kanske inte märks, fast personligen så längtar jag nog mest efter fotbollsgalan just nu, länge sedan man träffade "gänget" så det ska verkligen bli skoj.


Sköt om er och, och glöm inte mössan idag ;)


- GYMNASIEVAL



LÖRDAGENS INFOMÖTE OM GYMNASIEVALET - INGEN TRÄNGSEL DIREKT

Vi var sju stycken tappra,
 som igår gick på infoträffen om Roslagens Idrottsgymnasium som Tobbe Lindström och Peter Johansson hade anordnat. Och det var synd för dom hade verkligen en massa nyttigt att berätta, och snacka om rätt killar för uppdraget. Sakligt, lättsamt och mycket intressant. Så det tackar vi som var där för ;)
Valet mellan Solna, Tibble, Norrköping och Uppsala fick helt klart en ny konkurrent.

Nä nu ska jag ringa runt till lite folk som kan "ryggar", Ludde-lång-skonk måste in på service inför kommande vårsäsong. Jag tror inte musklerna hänger med i växt-tempot längre och det sätter sina tydliga spår. 188 cm lång känns lite konstigt för en annan, måste kolla upp brevbärarn någon dag ;)


- HOCKEY SUGER



AIK OCH JAG I UPPSALA - ALMTUNA VANN

Jag är sååååå sur,
så bitter, så less, så rånad och så besviken. Almtuna - AIK och 2-0 i första perioden och allt är frid och fröjd, men när jag lämnar Uppsala-ladan så står det 2-3 på resultat-tavlan. Skit-domare, hockey-mördare och ett lojt icke-kämpande Gnaget gör att jag måste sitta och knapra Novalucol mellan ölen på vägen hem. För jag fick som tur var skjuts hem av ett gäng grabbar på vägen till Stockholm, lätt sura och ganska uppkäftiga men ändå väldigt roliga att höra på. Tex...

När vi skulle åka från hockey-ladan så skulle så klart en bil försöka tränga sig före i kön i utfarten, varpå en av mina reskompanjoner vevar ner rutan och gapar. "Du har punktering, STANNA, ditt däck är platt". Killen stannar och kliver ut men däcket är full-pumpat.... vi rullar förbi och pekar finger hehe. 300 meter längre fram står polisen och viftar och när han pekar in mot centrum och vi svänger tvärtom så blir han irriterad. "Stockholm ligger ditåt", säger vår chaufför. "Och ni kör ditåt", sa sheriffen. Men icke sa nicke, vi tog sikte mot Norrtälje och polisen skriker säkert fortfarande.
Uppsala är Uppsala... och där är man nästan varje helg, suck!



- STATISTIK-NÖRD



SCB:S NYA PUBLIKATION UTE NU - SMASKENS FÖR SÅNA SOM MIG


Jag njuter men Lena ber mig sluta ;) Eller rättare sagt, jag berättar "kolla här... visste du att.... men Herre Gud.... kan du fatta.... " osv osv. Varför? Jo jag har fått tag i Statistiska CentralByråns nya utgåva av en massa smått och gott. Rena Eldoradot för en siffer-vändare och statistik-nörd som jag, och jag skulle kunna kommentera hundratals exempel här och nu men ok då, det får räcka med en liten story. Kolla om DU finns med här nedan i familjen MEDELSVENSSON, för så här ser det nämligen ut i Sverige.

Familjen MEDELSVENSSON heter Johansson, pappa Lars 39, mamma Anna 42. Dom har varit gifta i 13 år och har en son som heter Johan (15) och en dotter som heter Emma (12). Familjen bor i en tätort och föräldrarna har tvåårig utbildning, pappa arbetar inom industrin och mamma inom vård och omsorg. Dom har en silvergrå Volvo årsmodell -99 som körs 1500 mil om året. Fast Anna hade helst velat haft en röd bil. Sonen Johan ska på samhällsprogramet, och båda barnen har egna rum, cd, och mobiltelefon. Emma har husdjur men Johan har egen dator istället. Båda tränar idrott i en klubb/förening minst en dag i veckan och dom läser läxor tre timmar i veckan, och lika mycket ser man på tv. Emmas månadspeng är 205 kr, och Johans 600 kr.

Pappa Lars är lite överviktig, men mamma har däremot lite nackvärk, men ingen av dom röker. Båda röstade ja till EU, men 2003 röstade båda NEJ till införandet av Euron. Man har sommarställe och en semesteresa varje år.
Familjen äter varje vecka 1,2 kg godis, 1,2 kg kaffebröd, men bara Lars är överviktig. Anna spenderar dubbelt så mycket pengar som Lars på underkläder och sju gånger så mycket som Lars på den personliga hygienen.
Tillsammans dricker dom en liter vin och varsin 6:a starksprit samt tre burkar starköl i veckan. Lars tjänar 27500 kr och Anna 21600 kr, totalt 49100/mån kr, efter skatt 38700 kr. Och utgifterna ligger på 34100 kr/mån.
Till sist så kan jag berätta att Lars blir 80 år och Anna 84, så år 2049 är det kört för Lars.... och Anna dör året efter 2050.

Till sist så kan ni här se de 100 vanligaste namnen i Sverige som givits till pojkar under 2008. (bara namn i P94 har tagit med)

3. William -- 980
7. Erik -- 788
9. Filip -- 783
11. Viktor -- 752
17. Gustav -- 674
22. Ludvig -- 576
24. Theo -- 551
33. Kevin -- 462
59. Marcus -- 265
66. Daniel -- 219
67. Robin -- 215
82. Mattias -- 151
90. Sam -- 135
99. Christoffer -- 122

ps. Så långt ifrån fotboll man kan komma på den här bloggen va ;)

- HANDBOLL IDAG



DET VAR HANDBOLL PÅ SPORTCENTRUM IDAG - OCH JAG VAR DÄR

Idag var jag kollade in Rimbos damlag i handboll, det du Marina. Och innan jag gick dit så slängde jag in en slant på säsongens första vinst, arton gånger pengarna lockade helt klart, för någon gång måste väl Rimbo ändå vinna, eller? Kärra från Göteborg stod för motståndet och var i mina ögon riktigt dåliga, men vad hjälpte det. Rimbo utskåpat igen, med hela 22-36.

Alltså, tjejerna gick upp till 10-12 och har tre raka anfall med skott i stolpen och bortslarvade pass och Kärra går till halvtidsvila med 10-16. Hade man satt sina chanser här så tror jag faktiskt att man kunde ha vunnit matchen, och gjort míg lite rikare. Men slarv, slarv och trötthet gör att det hela slutar i en ny storförlust. Vet inte om jag är rätt man att säga det, men visst ser det ut att saknas en hel del kondition hos vissa av tjejerna?

Lite skoj var det i alla fall och jag fick ju sitta med familjen Karlström och fika, bara det liksom ;) Fast jag undrar om jag kommer att gå på flera matcher, kanske kanske men då vill jag se betydligt mer ös och Marina på läktaren... och bättre domare. Alltså jag kan definitivt inte handbollsregler, men det gjorde f** inte dagens domare heller, skitdåliga. Förresten, självklart så var ju Harnebäckarna matchens lirare i Rimbo, nummer 13 och Tolbring var ett par andra tjejer som inte heller behöver skämmas.







- POKER



POKER ÄR FÖR SJUKT EGENTLIGEN - UNGA MILJONÄRER I MÄNGDER

Läste ni om
Harrison Gimbel, som bara 19 år gammal vann Caribbean Adventure på Bahamas (så klart). FEMTON MILJONER rikare efter en vecka på ett lyxhotell bland 1500 andra pokerspelare. "Nu ska jag köpa lägenhet, hus och bilar" var hans kommentar på frågan om vad han skulle göra med vinsten. Sanslösa pengar, det är ju snart värre än dagens överbetalda fotbollsdivor där vissa tjänar 2 millar i veckan (!!).
Men det som fick mig att skriva detta inlägg var hans två faktorer som han förberedde sig med innan spelandet.

- Bra föreberedelser, träna stenhårt dagarna innan för att få ett fungerande spel.
- Positiva målbilder, det vill säga att visualisera sig på att vinna. Att i förväg tänka ut hur spelare kan tänkas spela, läsa av sina motståndare.
Precis så kan man även som fotbollsspelare förbereda sig, koncentration och full fokus innebär för det mesta att man fungerar bättre ute på planen, och då har man automatiskt större chans att vinna matchen.

William Reynolds (21) är en annan dagsaktuell pokerspelare som i dagarna vann runt fyra miljoner. För fem år sedan jobbade han på snabbköpet och tjänade femtio spänn i timmen efter att ha hoppat av skolan. Och så där fortsätter det, miljoners miljoner som unga grabbar drar in på några dagar efter att ha haft flytet att komma med i stora turneringar. Betydligt lugnare hemma hos mig nattetid när insatserna och vinsterna är rena skitsummorna, men det klart det hoppas av glädje när en hundring (i dollar) ramlar in då och då ;)


Lyssna på Youtube-liraren tuff_fish när ha nspelar poker hemma, vilken snubbe haha....

- TRÄNINGSDAGS



TRÄNINGSDAGS IGEN GRABBAR - PÅ MED MÖSSORNA OCH GLÖM INTE STRETSCHA

Idag är det dags att börja svettas
ut all fet julskinka och gammal must, men ta inte i så ni "spräcker er" på första passet. Hoppas att tränarna har det lite i åtanke, att inte ger järnet redan från minut ett. Inte bra för kroppen och skador vill vi ju inte ha då det väntar massor med matcher osv. Fast det klart, har man hållit igång kroppen under ledigheten så är det ju inga problem, eller hur Ludde ;)

Onödigt vetande, men jag har själv precis börjat arbeta igen efter lååång jul-ledighet, och det är ingen lek. Gå upp fyra timmar tidigare när det är kolsvart och sedan sitta på ett kontor i Stockholm tills mörkret faller igen. USCH! F** vad jag längtar efter våren nu.... redan.

- FOTBOLLSGALAN



SNART DAGS FÖR FOTBOLLSGALA - VILKA SKA DIT, OCH VAR ÄR FÖRFESTEN

Kanske dags att anmäla sig till årets BKV-Gala
, som enligt uppgifter ska bli roligare än någonsin. Förra gången det var fest var det ju jätte-skoj, så man kan ju undra över hur bra det inte ska bli nu då. Med andra ord så är det dags att anmäla sig om man inte redan har gjort det, och det vore lite skoj att se vilka fler som har gjort det. För det klart vi ska ha ett nittiofyra-bord även i år, eller hur. Förresten, visst hinner vi ta en aptitretare på stan innan vi gör entré på galan ;)


"Nu öppnar vi upp anmälan för BKV Norrtäljes fotbollsgala! Vi hälsar alla BKV´are gamla som unga, föräldrar, ledare och spelare varmt välkomna till Folketshus i Norrtälje lördagen den 13/2 kl.1900.
I priset 200:- ingår: Fördrink, Förrätt, varmrätt, efterrätt, ett glas öl/vin/cider/alkoholfritt samt live musik till bandet No name. Åldersgräns: 15 år.
Anmälningsavgiften betalas in till BKV Norrtäljes BG:913-3927 senast den 29/1. OBS! Ange namn vid inbetalning."


- KONSTGRÄSPLANEN



KONSTGRÄSPLANEN I NORRTÄLJE - STÄNGD, LÅST, FÖRSTÖRD OCH EN HALVMETER SNÖ

Idag var Ludde och jag upp och kollade in konstgräsplanen
på Sportcentrum och det var ingen munter syn direkt. Det som skulle bli så grymt bra över vintern och göra så att vi kunde få träna som alla andra, dvs året runt. Men "icke sa nicke". Det hängde en fet kedja med hänglås på grinden och snön gick upp över knäna på vissa ställen, och som inte det vore nog. Vandalerna hade varit i farten också och sparkat sönder spelarbåsen och stolar, IDIOTER! Är det någon som vet vilka det är, polisanmäl dom på stört. Nej kommunen får nog helt enkelt bygga vallgrav och el-stängsel runt planen om den ska få stå orörd i framtiden. Eller det kanske är dags för en webcam högt uppe i en stolpe, jag kan gladeligen ta hand om övervakningen, gratis hehe

Tragiskt att se denna nya anläggning stå helt öde och förstörd, kan man åtminstone inte städa bort soporna? Nu blir ju risken påtaglig för att man förstör ännu mera, "det är ju redan sabbat". Nä rädda det som räddas kan, innan det är helt kört. Man blir ju ledsen i ögat när man tänker på alla miljonerna och så blev det ingenting, i alla fall inte just nu *snyft*.
Lyssna på den vemodiga sången och titta sakta på bilderna.... poesi ;)


ps. Och inomhushallen stod också öde, var är alla? Ska jag hyra ett par timmar tro, fixa en farsorna-mot-boysen-match kanske? ;)









RSS 2.0