- VECKANS TRYCK



TSHIRT TÄVLING PÅGÅR - RÖSTA PÅ MR TOASTFACE

Surfa in på den
HÄR länken och lägg din röst på "Veckans Tryck". Konstnären är en gammal BKV:are och fortfarande supporter som heter Max Lindbergh, så ge honom din röst nu ;)

Tack!


- HASTA LAVISTA ALAND



BKV KÖRDE ÖVER TILL ÅLAND - KÖRDE ÖVER ÅLAND


MERA BILDER KOMMER  ;)

Orkar inte skriva mera just nu så jag snor referatet från P94:s sida, som jag i och för sig skrev alldeles nyss, kaka på kaka. Men som ni vet så blir det ju lite mer personligt här än på den officiella sidan ;) Och bilderna lite mer vågade. Men jag hade för många bilder, för sen hemkomst och för stort sug i mina Viking Line påsar... så det kommer imorgon istället. Sköt om er BKV:are!!


"Äntligen hemma igen hehe Vi åkte åtta imorse och nu är det åtta på kvällen, ett halvt dygn för en bortamatch är på gränsen. Men vi ska INTE klaga, Mariehamn gör det varannan helg.


BKV seglade hem med tre härliga poäng efter en mycket väl genomförd match på Åland idag och klara 5-0. Hela laget, ALLA, jobbade för varandra och det var verkligen en match för laget. Riktigt skoj att se. Måste dock säga att Mariehamn stod upp väldigt bra i första halvlek och det är smått svårt att ta sig igenom hela vägen, men med tanke på planens skick så kanske det finns en förklaring där.


I andra halvlek så är det "ridå ner" och BKV äger hela planen, anfall på anfall och målen bara trillar in. Jag kan inte annat än att ge "fem ålandsbåtar" till laginsatsen och nästan lika många för... Niklas mål med vänstern, Hellgrens vilja, Gurras slit, Karlas oerhörda kämpande, Luddes mål på hörnan och två assist, Seans "nolla", Viktors snabba fötter osv osv. Jag kan fortsätta rabbla länge, för jag tyckte det så RIKTIGT bra ut idag.
BKV is BACK!"


- MELODIFESTIVALEN



SER NI PÅ MELODIFESTIVALEN - DET GÖR INTE JAG

Knäppte nyss av tv:n
och jag anser att dom borde byta namn till "Omelodifestivalen", jag kanske zappar in om någon timme för att kolla vilka som vinner. Just nu spelar Robert Wells piano för Vitryssland, va f**? Och i låten efter kom en tjej från Irland in och sjöng, och som stod på en gömd pall under kjolen, va f**? Nä jag går nog helt enkelt och lägger mig snart, jag ska ju upp redan vid sju-tiden (en söndag) för att som sagt åka till Åland. Förresten, var är Sverige, jag visst ja, dom gick ju inte ens vidare till kvällens final. Och då har man haft uttagningar i sjutton veckor helt i onödan. Men jag hoppas ni får en trevlig tv-kväll där hemma iaf.

Förresten, på tal om tv. Såg matchen mellan Millwall och Swindon och nu är det bara att säga välkommen till Championship för Millwall. Som alltså vann dagens match på ett fullsatt Wembley med 1-0. Stort!!
Sen kom jag på att jag skulle ha ringt Perre, men det hade jag fullständigt glömt bort så jag ber om ursäkt här på stört. Vi tar den där läsken en annan dag mannen ;)


- DAGENS V75



IMORGON ÄR DET ELITLOPPET - SÅ JAG VÄRMER UPP MED EN V75:A

Undrar om det finns travintresserade bland bloggläsarna?
Kanske några som vill spela t.o.m? Så om det mot förmodan finns några tippare här, hör av er så kanske vi kunde tippa några rader framöver. Jag bjuder på mitt klockrena system idag, en V75 med ganska "lätt" omgång (det kommer jag att få käka upp hehe). Och jag är faktiskt redan nu lite lätt orolig för spiken i första loppet, men det är ju Stig H:s så det kan väl inte gå fel hmmmm. Men här har ni i alla fall dagens kupong på 960 rader och som kostade 480 spänn att lämna in. Så nu kan ni följa om det blir flipp eller flopp, rättar raden vart efter loppen går.... live-service ;)

Avdelning 1
4 Skully Gully
Vinnare: 11 PRIMA STELLA 47,77. Värde nu 1.378 kr, 42.595 system kvar av 2,3 miljoner
Min spik slagen med 50m kvar och slutade 3:a, och vi fick en jätte-skräll direkt. Bara att bita ihop!

Avdelning 2
1 M.T Big Business
2 Chanti G
5 Nisse Bean
6 Yukon Boko
Vinnare: 5 NISSE BEAN, odds 5,01. Värde nu 4.951 kr, 11.862 system kvar.
Storfavoriten nr 6 chanslös när min 5:a svepte allt på upploppet. Kanonfint odds på den, 1 rätt!!

Avdelning 3
3 Youpie
5 Conrads Garland

Vinnare: 1 QUANTUM OLIVER, odds 15,56. Värde 84.308 kr, nu bara 696 system kvar!
Min 3:a ledde hela vägen men får stryk med en mule av en ny skräll. Bara att bita ihop ;)

Avdelning 4
1 Delvin Gold
4 Lexington Ås
5 Hayard Ås

10 Ågårds Lars
Vinnare: 10 ÅGÅRDS LARS, odds 5,81. Värde 288.631 kr. 203 system kvar
Enkel seger och nu två rätt, kan man få fem tro? Nja....

Avdelning 5
3 Naughty Nanny
5 Little Star Becca
9 Tintomara Hornline
Vinnare: 9 TINTOMARA HORNLINE, odds 2,90. Värde 605.179 kr. 97 system kvar
Enkel seger för loppets favorit, onödig gardering av mig. Tre rätt nu, KÄMPA!

Avdelning 6
1 Tom Raider
2 Bull Trap
3 Rakas

7 Chimall T.T
10 S.J.s Otto
Vinnare 7 CHIMALL T.T, odds 3,74. Värde över 1.508.143 kr. 38 system kvar.
Fan, favoriten vann, hade min tvåa Tom Radier vunnit, över tio gånger slantarna. Fyra rätt nu ;)

Avdelning 7
7 Yarrah Boko
10 Local Conch
Vinnare: 7 YARRAH BOKO, odds 3,40.

Det blev alltså inte så mycket att hurra över idag, jag missar två lopp och vinner 214 kr på mina två "femmor", det blev alltså minus-spel. Hade man däremot fått sju rätt så kunde man ha hämtat ut 3,5 millar imorgon. Nä nu ska jag analysera lite inför Elitloppet, som jag kommer att se på Ålands-båt eftersom det är P94 ska möta IFK Mariehamn imorgon, och det får man ju inte missa. Häng me! ;)
7 rätt 3.509.418 kr
6 rätt: 1.678 kr
5 rätt: 107 kr


- LIIITE HOCKEY



STANLEY CUP - CHICAGO BLACK HAWKS VS PHILADEPLHIA FLYERS

ÄLSKAR bilden. Det är dags för årets Stanley Cup Final,
och denna gång mellan Chicago Black Hawks vs Philadelphia Flyers, och vilka lag!!! Äntligen har mitt favvis-gäng "Philly" nått till Stanley Cup final igen, det var ett tag sedan nu. Och oj vad länge sedan det var man vann densamma, nämligen 1975 över Buffalo Sabres med 4-2, men efter det så har det "bara" blivit fem finaler men ingen ny vinst. Så nu är det f** dags, och i och med vändningen i matchserie mot Boston 0-3 till 4-3 så borde det ju lukta seger. Endast två lag har klarat av det genom hela NHL:s historia, och det är stort.

Förresten, BKV.blogg.se tipsar er om en sak, för om ni tror på Chicago i årets final så kom ihåg att Philadelphia ALLTID förlorar med fyra mål i sina finaler... kanske värt ett "bet" ;)
1997 förlust mot Detroit Red Wings 4-0
1987 förlust mot Edmonton Oilers 4-3
1985 förlust mot Edmonton Oilers 4-1
1980 förlust mot New York Islanders 4-1
1976 förlust mot Montreal Canadians 4-0

För er hockeyintresserade natt-ugglor så spelas finalerna enligt följande:
Lör 29/5 Chicago - Philadelphia
Mån 31/5 Chicago - Philadelphia
Ons 2/6 Philadelphia - Chicago
Fre 4/6 Philadelphia - Chicago
Sön 6/6 Chicago - Philadelphia
Ons 9/6 Philadelphia - Chicago
Fre 11/6 Chicago - Philadelphia

Chicago borde vinna med sitt stjärnspäckade superlag, men Philly har chockat hela vägen till final. Eller vad sägs om följande: Man slog ut favoriten Washington, man sopade ut regerande mästarna Pittsburgh, för att sen som sagt vända 0-3 mot Boston Bruins till 4-3 vinst, och nu sist klappa till Montreal Canadians. Vilka skalper!
Giganten och lagkaptenen Mike Richards kommer att leda sitt lag till en ny buckla, eller blir det torsk med 4-?

Bilden ovan: Vila I Frid Pelle Lindbergh (tillika min släkting), världens bästa målvakt.

Bilden nedan: 1985-11-11, 06,20 Betongmur vs Porsche i 140 km/h


- KONTRASTER



TVÅ REFERAT FRÅN SAMMA MATCH - OLIKA ÖGON, OLIKA ÅSIKTER

Jag "råkade" surfa förbi Sigtunas hemsida
och upptäckte deras syn på den seriematch vi spelade 5/5 här i Norrtälje. Och jag blev liiite förvånad över hur olika vi alla kan se på saker och ting. I alla fall när det gäller sport, fotboll och känslor i samband med matcher... Så här skrev Bkv.blogg.se efter matchen:

TVÅSIFFRIGT I SERIEPEMIÄREN - BKV KROSSADE SIGTUNA. Hela 10-2 mot gästande Sigtuna IF. Själva matchen var konstigt nog ingen riktig höjdare och Sigtuna jobbar trots allt ganska bra fast man är helt chanslösa, och BKV hade nog kunnat gjort ett par till faktiskt. Ribban av Shivan, den givna straffen på Niklas nerdragning och något bränt friläge. Niklas hade en kul kväll förresten, hela fem baljor blev det för honom, snyggt! Och på tal om snyggt, matchens mål blev nog Luddes trots allt... PAANG... från 25 meter och boom-tjackalack-jatack ;) Och till kvällens gaphals utnämner jag den Sigtuna-farsa som skrek "skit" åt allt och alla halva kvällen. Men han tystnade vid typ 8-0 och sa nog inte så mycket mer på sin långa resa hem heller hehe

Och på Sigtunas hemsida kunde man läsa detta....

När domaren blåser i pipan måste vi vara berädda att matchen startar.  BKV som gillar att bara slå långa bollar nyttjar det bra med ett par snabba killar på topp. Det rasade ihop redan första kvarten med 4-0 i baken.  Jag kan hålla med om att det är trist när 2 ut av dom är SOLKLARA offcide mål.  Nu pratar vi inte decimeter utan meter.  Det var ju inte bara dessa mål heller. Men det var inte det som var helt avgörande tycker jag utan det var inställning. Det är bara att ladda batterierna till nästa match i junior serien på söndag.  Nu är alla spelare även spelklara.  Det vi tar med oss till returen är att BKV bara slår långa bollar och att vi ska se till att domaren kan offcide och sist men inte minst verkligen se till att man är 100% laddad att åka på match.


Såg vi samma match? Det ser ut som om returen kan sluta, Sigtuna 8 - BKV 0 ;)

Och då har jag inte ens nämnt att deras 2 mål kom till på tveksamma fasta situationer, straff och frispark.
Men det bjuder vi på ;)

Men det slår ALDRIG Djurgårdens agerande/matchreferande och efterspel. Det är det värsta jag varit med om, men det tar vi en annan gång. Lägre än Glocalnet!


- HELGENS MATCHER



INNAN DU TITTAR PÅ FILMEN - VRID PÅ VOLYMEN ;)

Om vi bortser från de lite mindre lirarna
och deras matchande så är det väldigt få hemmamatcher i helgen. Jag hittade inte en enda på lördag och bara ett par på söndag, så jag antar att det är mycket resande för vissa lag i helgen. Själv drar jag ut på havet för att kolla in P94 spela mot IFK Mariehamn på söndag så jag missar tyvärr Reserv elit och damernas matcher. Men jag kan ju äta gott, svepa en Lapin soldäcket och handla lite taxfree istället, inte fy skam det heller ;) Men det skulle inte förvåna om det... blåser f** och spöregnar, man hänger över relingen och spyr som en räv, stängt i butikerna och tvåssiffrig förlust i bagaget, samt en söndersparkad Ludde och tappad plånbok hehe).

SÖNDAG
15.00 --- Reserv elit --- Bälinge IF
18.00 --- Damer --- Rådmansö SK

"SUPORT YOUR LOKAL CLUB - BE THERE"


Avslutar med Herrarnas matchreferat från gårdagens match mot Kungsängens IF, håll till godo.
Bara oavgjort 0-0 mot ett tätt Kungsängen! Tordagskvällen bjöd på fina förutsättningar, bra väder och en helt ok plan. Tyvärr bjöd dom båda lagen på en inte lika strålande match. BKV Norrtälje inledde matchen piggt och skapade flera fina lägen främst genom Andreas Lindström på vänsterkanten. Tråkigt nog omsattes inte dessa chanser i något mål. Spelet utjämades. Kungsängen tilläts ha mycket boll utan att skapa några större farligheter. Ett lojt, stundtals nonchalant hemmalag tog en hel del felbeslut och slog bort bollar som vanligtvis brukar sitta på "läppen". I den 40:e minuten tilldömdes Kungsängen märkligt nog en straff. Domare Baresso hade hittat en handssituation. Straffen slogs hårt i utsidan av stolpen. Skönt!


I halvtid bestämde vi oss för att öka tempot, sätta en högre press på Kungsängen. Något som vi lyckas med, men bolluslingen ville inte in. Kungsängen lyckas reda ut hemmapressen och resterande del av matchen är ett ställningskrig. Några halvchanser skapade åt båda håll. Det anmärkningsvärda med kvällens match är att vi tappar momentum, den tänkta matchplanen efterföljs inte. Vi börjar att slå långa bollar på forwards och det är inte vår melodi.  Vi har en hel del att arbeta med under veckan som kommer. Coach Hautalahti har utlovat en tempofylld träningsvecka. En vecka som dessutom innehåller en cupmatch mot Ärentuna. Innan vi sätter os på båten mot ett förhoppningsvis soligt gotland.


Kom ihåg en sak... Rädslan att förlora får inte vara större än viljan att vinna.


- OAVGJORT FÖR BKV



MÅLLÖST MOT KUNGSÄNGEN - MEN BKV FORTSÄTTER SIN FINA SVIT

Kvällens hemmamatch mot gästande Kungängens IF
slutade 0-0 och lagen fick alltså dela på poängen, vilket också innebar att BKV nu har sex raka utan förlust. Resultatet kändes dock ganska rättvist i denna match, för det var en hel del chanser åt bägge håll men båda lagen "sumpar" dom. Värst var nog den missade straffen som Kungsängen satte i stolpens yttersida istället för i nätet. Något matchreferat skriver jag inte, fast håll koll på BKV:s hemsida så får ni säkert ett där. Själv skulle jag nog säga "jag har sett bättre...". Måste dock nämna att jag skrattade gott åt deras målvakts "slängningar" i sidled när bollen susade tre fyra meter över, såg ni dom ;)

Så ni får hålla till godo med några få bilder. Jag vill dock ursäkta mig med att jag frös så jag skakade och då blir kvaliteten på kameraknäppandet därefter, och inte blir det många heller. Men några blev det i alla fall.




- BKV vs KUNGSÄNGEN



SAXAT FRÅN SENIORERNA HEMSIDA - KVÄLLENS TRUPP

Avspark 19,30.
Ja vi möter ett spelskickligt lag som hittils tagit 9 poäng,som har 3 vinster o 3 förluster och blir en ny bekantskap för oss. Vi har hunnit träna två pass efter täbymatchen för att vara väldigt förberedda att prestera bra imorgon. Det kommer att krävas att hela laget jobbar för varandra om vi ska mäkta med att ta nya poäng,men vi tror på det vi håller på med och vi vet att laget kommer att göra allt för att lyckas.


Truppen ikväll
A ÖSTLUND
S FJÄLL
D WAHLGREN
S BELLANDER
G MATTSSON
F WESSBERG
D BELLANDER
A MAKOLLI
M DOUHAN
A BELLANDER
S KARLSSON
T WALLMO
A NILSSON
T LINDSTRÖM
L BLADLUND
H HOLMSTRÖM
A LINDSTRÖM


Annars så är våra skadade spelare på väg tillbaka oskar,swahn,björling och vi räknar med att alla kan gå in spel till helgens res elitmatch hemma 15,00 mot bälinge på konstgräset,samling 13,45 på söndag. Truppen där tas ut efter träningen på lördag morgon Vi hoppas på storpublik och fint väder 19,30 ikväll

/LEDARNA


- F94 TOG ÅTER POÄNG



F94 FORTFARANDE OBESEGRADE I SERIEN - OAVGJORT MOT VAKSALA

Saxat från tjejernas hemsida, skrivet av Perre Pelle Pennan....

Dagens drabbning i ett soligt Uppsala slutade lite snöpligt 1-1. Jag tyckte nog att vi var värda alla 3 poäng denna gång. Det har jag tyckt i alla matcher vi spelat. Med all rätt! I dag dominerade vi från första stund. Vi hade de mest kvalificerade målchanserna sett över hela matchen. Om domaren inte hade blåst av för offside när de inte var det hade vi gjort minst ett par påsar till! Lite oskärpa i kombination med att deras målis var deras bäste för kvällen gjorde att vi inte lyckades pillra in bolluslingen i nätmaskorna.


I den tolfte minuten spelade vi upp bollen centralt på en felvänd Sofi som vände bort sin back och hittade Matilda till vänster. Matilda avslutade med en kanon i stolpen. Sofi som fullföljt löpningen tog hand om returen och dunkade in bollen med en sträckt vrist i nätet. Hur snyggt som helst! Sen hade vi som sagt ett flertal felaktigt dömda offsideavblåsningar. En gång väggspelade Sofi med Matilda R och var igenom men då blåste den gröne med pipan av. Helt oförklarligt och felaktigt. Det erkände deras ledare efter matchen också! Kvitteringen kom till efter lite obeslutsamhet i boxen där de fick tåa in bollen intill stolpen! Surt att de var med bara 10 minuter kvar.


Men men! En bra genomförd match
med mycket vunna bollar och närkamper. Kul att se tjejerna på tårna från början. Vår spelidé börjar se riktigt bra ut. Nu ska vi gnugga på lite på träningarna framöver så att den sitter ännu bättre!



Dagens rosor går till:
PeGe så otroligt bra spel. Inte ett misstag på hela matchen.
Jessica som slet hund!
My som börjar sätta passningarna med adress allt oftare.
Rebecka som spelade hårt och tufft och vann alla dueller.
Klarqvist som oroar varje gång hon får bollen.
Linnea som är så klok och nyttig.
Grönis som i den andra halvleken deltog i spelet offensivt.
Frida som avlastade med årets äckligaste blånagel.
Sofi som brunkade på och oroade massor.
Matilda R som vann mycket boll och hittade in bakom deras backlinje!
Fransisca som vänder och vrider och hittar bästa alternativet.
Emma som har så så mycket i sig! Bara fötterna håller nu!
Fanny som får allt att se så vackert ut.
Mimmi som står säkert som sista utpost. Målet är sånt som händer i villervallan!

- IMORGON SMÄLLER DET



BKV MÖTER KUNGSÄNGENS IF - DU MÅSTE VARA DÄR 19.30

Imorgon 19.30 möter BKV
tabell-femman Kungsängen. Ett lag som på sex matcher vunnit tre och förlorat tre, så det verkar lite som att här blir det åka av. Vinna eller försvinna ser ut att vara motståndarnas motto.
Kanske blir det en "match i matchen" A Bellander vs Dimis N´Dele, två killar som delar andraplatsen i skytteligan på sex baljor var. Men se upp för Adam Hsissen som skuggar på fem, Kungsängen har alltså både tvåan och trean i skytteligan. (Tror dock att Adam H är avstängd denna match, men ej 100% säker). Men dessa två har alltså gjort elva av lagets tjugo mål (20!) på sex omgångar. Jag vill se en tight tight backlinje imorgon, och gärna tufft spel på bägge dessa killar, upp i rygg, slita dra och jobba på dom och det blir tre poäng... om nu Bella och resten gör sitt jobb ;)

ALLA TILL SPORTCENTRUM IMORGON!

- OAVGJORT I PA



DELAD POTT MELLAN BKV OCH GÄSTANDE BOLLNÄS - EN POÄNG TILL I PA



Det var en jämn och tät match,
med många chanser och sex mål i riktigt skitväder uppe på IP idag. Men det blev bara en poäng trots att BKV var det bättre laget av de bägge, och det verkade lite som att det svårspelade underlaget inte tillät killarna att spela det tekniska spelet som dom annars brukar bemästra så bra. Det blev väldigt många "långa bollar på Bengt" idag om jag säger så. Bollnäs hade ledningen med 0-2 (min 20 och 25) efter i stort sett två chanser och lite väl slappt försvarsspel av BKV, men efter det så jobbar vi oss in mer och mer in i matchen och 1-2 av Tobbe kom så till slut i 42:a. Fullt rättvist.

Efter halvtidsvilan pressar BKV ner motståndarna i planen, vilket gör att Tobbe åter igen nätar, denna gång i den 55:e minuten på en halv-volley-cykelspark mitt i smeten framför mål. Bollnäs gör sedan 2-3 (70:e) på en klockren offside som linjemannen också flaggar för, men huvuddomaren godkänner målet trots att alla spelare stannade upp. Och han gör det IGEN när BKV rinner igenom, men nu viftar inte linjespringaren för offside, men då blåser domaren av för just det, offside? Rena cirkusen på dessa två domslut, visst måste väl domaren kunna förlita sig på de bägge assisterande.

Men minuten efter replikerar BKV direkt, då Shivan sätter dit 3-3 direkt efter deras ledningsmål och efter det är BKV nära nära ett par gånger att avgöra matchen men det ville sig inte. Lite synd att det inte blev "full pott" och man märkte lång väg att Bollnäs var klart nöjda med det oavgjort resultatet. Men grabbarna gör en bra insats med tanke på väder och underlag, och en poäng är resultatet av att man inte ger upp. Bra kämpat alla!!

Tack till Bollnäs GIF och den lilla men trogna publiken, samt till killarna i hytten som meddelade målskyttar och byten i högtalarna. "Och in kommer Daniel Balotelli Skoooooog...."

3p till Tobbe HF, som slet och rev, gjorde två mål och passade till det tredje. Härligt!
2p till Axel
1p till Daniel H

- F94 UTE UR DM

ENKÖPING BLEV FÖR SVÅRA - BKV F94 FÖRLORADE

Det blev hela 3-7 till Enköpings SK
över våra BKV-tjejer nyss, efter 0-4 i halvtid. Jag såg inte hela matchen men tyckte ändå att BKV spelade bättre och bättre efter 0-6 underläget. Ok att motståndarna kanske slappnade av en del men spelet blev ju i alla fall bättre istället för att tjejerna bara gav upp, och det tycker jag är klart positivt. Sen hade dom ju två klockrena ribbträffar också så visst kunde det ha blivit lite "darrigt" på slutet om dessa hade gått in. Men nu räckte det inte, och det är nog bara att inse att Enköping var nog lite bättre idag. Bra jobbat iaf tjejer!!

ps. Hörde att -98:orna vann med 24-0 idag.... går det?

- SERIELEDNING





SKÖN BORTASEGER IDAG MOT TÄBY - BKV UPP I SERIELEDNING

Surfade nyss in på A-lagets sida
 och läste det underbara referatet som hade publicerats där. Tänk om BKV fortsatte i den andan, vinster, roliga referat, och med mersmak för alla läsare. Kanon! Ge oss mera, varje match! Sen måste jag ju säga att det är skit-skoj att BKV verkar stå på "räkmackan" just nu, det bara glider på liksom. Att BKV vinner, har flytet, leder tabellen och att det lyser harmoni. Supertvåan nästa ;)
Här kommer det referat som ligger på hemsidan....

"Förbannelsen är bruten, för första gången sedan Sundsvall brann lyckades BKV Norrtälje vinna den svåra borta matchen mot Täby IS med hela 3-0. Men siffrorna ljuger. TIS startade matchen med en hög press och lyckades verkligen störa oss i uppspelsfasen.Ett bra TIS mot ett lika dåligt BKV, felbeslut, felpassningar och huvudet under armen så kan första halvlek sammanfattas. Att det står 0-0 när halvleken blåstes av får vi vara otroligt glada för. Täby kommer att plocka många poäng under denna långa serie. Men fotboll går som bekant ut på att göra mål!


Under halvtidsvilan fick vi oss en rejäl väckarklocka av en ursinning Hautalahti. Det var tame... Det sämsta han sett oss prestera, vi höll med!


Halvlek nummer två skulle bli något bättre. Men med ett lägre försvarsspel. Ganska omgående lyckades vi spräcka Täbys nolla genom ett lurigt skott från Pigge Armend. Skönt. Arbetsro? Några minuter senare drabbade David Higgs Och Anders Bernström samman i en märklig situation. Det slutade varsitt rött kort! Märkligt, JA! 2-0 tillika matchens delikatess, Fredri Wessberg kominationsspelade med Tobias Lindström och kunde från kortlinjen hitta en framrusande Micke Douhan som inte gjorde något misstag! Snyggt. 3-0 kom i matchens sista minut Andreas Bellander kunde i en mot en situation tråcklas sig förbi målvakten och placera in bollen i öppen kasse.
Proppen ur, tre poäng bärgade.


Fotboll är inte alltid rättvist det gäller att förvalta sina chanser, det gör vi idag! Nu väntar Kungsängen hemma på torsdag 19.30 välkomna."


.... och vill ni läsa Täbys analys av matchen så kan ni klicka HÄR.


- GRATTIS IGEN TJEJER



FÄRSKT REFERAT FRÅN F94 - VINST ÖVER SK IRON MED 5-1

Nu har det kommit in referat på F94:s sida

 

om dagens match, och Perre verkar stoltare än en tupp. Grattis spelare, ledare och medresenärer. BKV.Blogg.se älskar snabb information ;)

"Så där ja! En seger är en seger även om det idag inte var vår bästa match! Sk Iron gjorde verkligen det svårt för oss i inledningen. Hög press och fullt fart från början. Samtidigt hade vi för mycket fokus på det varma vädret.
Vi hade tur att domaren inte blåste för straff mot oss när bollen 2 gånger om studsade upp på händerna i eget straffområde. Som tur var såg han inte själva händelsen. De luktade lite underskattning och sen tror jag att tjejerna har mer fokus på morgondagens DM-match mot Enköping.


Matilda K
gjorde det förlösande första målet efter typ halva första och då trodde jag att det skulle lossna för oss. Men inte ens det räckte som väckarklocka. I pausen fick jag för första gången på länge skälla lite. Det behövdes för i den andra halvleken blev det bättre fart på oss. 2-0 och 3-0 knoppade Fransisca dit efter finfina hörnor från Klarqvist. Efter det kontrollerade vi matchen samtidigt som deras energi tog tvärstopp! 4-0 knäade Lorita in efter finfin passning av Linnea. Linnea fick äran att kröna sitt slit med en bergsäker straff i sista minuten. Kul !


En hård och nyttig genomkörare
inför morgondagen tycker jag. Gör man inte jobbet blir det svårt att spela boll. Det lärde vi oss idag! Tack till våra lån (Matilda R och Lorita) Utan er hade det varit tungt.
Nu fyller vi på vätska av skilda slag så syns vi i morgon bitti igen!"

- FEM SNABBA


DAGENS HÖJDARE FÖR VISSA - FINAL I CHAMPIONS LEAGUE


- Ikväll kl 20.45 spelas finalen
mellan Bayern München och Inter och det klart det ska bli spännande, så jag antar att det är många som ska se spektaklet. Men jag som är lite korkad när det gäller fotboll upplever just nu en sjukt bra rysare mellan Blackpool och Cardiff.... 0-1, 1-1, 1-2, ,2-2, 3-2. Och det är vinnarna som går till Premier League. Det är en makalös match och ÄKTA fotboll, jag tror definitivt inte att kvällen match når upp på den här nivån. Hoppas nu att "The Seasiders" vinner detta ;)

- Blackpools tränare Ian Holloway är en ren saga. För ett år sedan var han arbetslös och skötte hönsen hemma och just nu står han med en fot uppe i världens bästa liga, Premier League. Otroligt.
Sen att han sprider sjuka citat runt omkring sig är ju en annan sak. Tex "ALLT går fel för mig just nu. Om jag skulle ramla ner i en tunna med tuttar, så skulle jag komma ut sugandes på min egen tumme". Eller, "Jag älskar Blackpool, vi ser lika bra ut båda två... i mörker".

- Sverige missade ju nyss VM-finalen på straffar mot Tjeckien. snöpligt när man hade en decimeter från öppet mål och 3-1 vinst. Men det är så typiskt Sverige på något vis hehe.

- Ludde inte ens på bänken (?) i morgondagens match mot Bollnäs, så det får bli IKEA eller något annat "roligt" istället då. Men till er som spelar så önskar jag lycka till, jag hoppas verkligen att ni vinner matchen! Kul också att Falun besegrade Giffarna, hur är det möjligt. Men det var väl som jag sa, GIF Sundsvall är bäst hemma.

- Grattis till F94 för vinsten över SK Iron med 5-1, segertåget bara fortsätter ;) Snyggt jobbat tjejer!!!

- HELGMATCHER



GANSKA TUNNT MED HEMMAMATCHER - MEN HÄR ÄR NÅGRA DU KAN SE

Det blir ganska lugnt på BKV-fronten i helgen
men några matcher finns ändå att välja bland. Men A-laget spelar borta mot Täby IS på lördag kl 13.00 och damerna redan ikväll mot Märsta IK 19.30, och även reserv-elit har bortamatch, mot IFK Uppsala. Men då är helgen över för dom spelar på måndag kväll 19.15

Men här har ni några matcher att välja bland och personligen kommer jag att försöka boka söndagen och tjejernas DM-match följt av PA-gängets viktiga fight mot gästande Bollnäs. Ha en trevlig fotbollshelg, vi ses på Sportcentrum.

FREDAG
19.30 -- P95 -- Seriematch, IK Sirius

LÖRDAG
11.00 -- P96 -- Seriematch, Knutby

SÖNDAG
11.00 -- F94 -- DM-match, Enköping SK
14.00 -- Juniorer -- Pojkallsvenskan, Bollnäs GIF 


- SERIEFÖRLUST I P94

NY FÖRLUST MOT GUSK - MEN JÄMNARE MATCH ÄN SENAST

Jag kom ner till planen 
precis när domaren blåste av matchen, snacka om o-tajmat ;) Fast det var nog lika bra det, eftersom killarna förlorade igen. Nä jag skojade bara. Synd i alla fall att det inte blev revansch sen senast tycker jag och det jag hörde om matchen var att det hade varit bra jämnt i målchanser, men att motståndarna satte sina. Sen kan jag inte säga så mycket mer då jag som sagt var inte hann se matchen.

Naja, nu får jag gå och "isa ner" Ludde-mannens jättefot. Kanon med en stukning (eller vad det nu är) direkt efter att han blivit skadefri efter flera månader. Surt, sa räven. Skoja ru, sa jag....

- EN UNDERBAR DAG



SOLEN SKINER ÖVER SPORTCENTRUM - PASSA PÅ ATT NJUT AV BKV P94

Ett måste för dig som inte har annat att göra ikväll,
är att komma upp och heja fram killarna till vinst över gästande Gusk från Uppsala. Sist blev det 2-5 i en DM-match så nu är det bara revansch som gäller i denna seriematch. Jag tror det är ett taggat gäng som står på tå redan från avspark idag, och inte som senast lite halvsömnigt och små-lojt. Ge järnet direkt killar och ni vinner den här matchen... och håll koll på 10:an, ni vet han som ALLTID "blåser omkull" om minsta sidvind passerar ;)

LYCKA TILL GRABBAR!!

- SNABB HELGANALYS



POJKALLSVENSKAN OCH P94 - SEX MATCHER SPELADES I HELGEN

Kollade in resultaten i P94-serien
och såg till min stora förvåning att Sigtuna besegrade Sirius hemma med 3-0 (!), ett Sigtuna som fick stor-stryk av BKV för någon vecka sedan med hela 2-10. Och med tanke på att Sirius ändå fick oavgjort 1-1 mot Enköping i premiären så kan man ju liksom börja undra... vad är det som händer?
BKV väntar nu in torsdagen då just Gusk kommer till Norrtälje för seriematch, det blir spännande att se.... för alla utom mig. Styrelsemöte samtidigt, snacka om oflyt. Vi får ta det utomhus eller nåt ;)

Gusk - IFK Mariehamn  2-1
Sigtuna IF - IF Sirius FK  3-0

Pojkallsvenskan rullar på, och denna omgång blev väldigt väldigt jämn. Brage vann med endast 1-0 över IFK Västerås och Märsta IK åkte till Falun och lyckades bärga hem en poäng efter 1-1. Sirius vann med 2-1 över Västerås IK, vad har hänt med dom undrar jag. I den fjärde och sista matchen vann Giffarna (som åter hade hemmamatch) med minsta möjliga marginal, 2-1 över Sunnersta (!). Ett obesegrat Gif Sundsvall efter fem omgångar, mot ett Sunnersta på nästa sista plats med endast en vinst på sex matcher.

Falu IK - Märsta  1-1
GIF Sundsvall - Sunnersta AIF  2-1
IK Brage - IFK Västerås  1-0
IK Sirius FK - Västerås IK  2-1

1 GIF Sundsvall --- 5  5-0-0  18-5  15p
2 IK Brage --- 6  4-1-1  20-9  13p
3 IK Sirius FK --- 7  4-1-2  17-9  13p
4 IFK Västerås --- 5  3-1-1  20-7  10p
5 BKV Norrtälje --- 6  3-1-2  17-12  10p
6 Bollnäs GIF --- 4  3-0-1  6-6  9p
7 Märsta IK --- 6  2-1-3  9-12  7p
8 Falu FK --- 6  1-2-3  11-17  5p
9 Västerås IK --- 5  1-1-3  6-15  4p
10 Sunnersta AIF --- 7  1-0-6  9-23  3p
11 IFK Östersund --- 5  0-0-5  7-25  0p

Och till sist ett grattis också till Reserv Elit gänget som åkte ända till Grillby för att besegra Nordia med 2-1, snyggt jobbat grabbar ;)

- GRATTIS LUDDE



ETT ÅR GAMMAL BILD - VAKSALA-VINST PÅ FÖDELSEDAGEN

Kan ju inte låta bli att skicka en liten födelsedagshälsning
till Ludde som fyller 16 idag. För ett år sedan var det fotboll som gällde just denna dag, och vinst över Vaksala med 4-1. Men idag är det spel-ledigt... Bilden kommer från den matchen och är för övrigt bloggens bakgrundsbild.

GRATTIS MANNEN ;)

Vill också passa på att säga att grabbarna som fixade hela dansgolvet på Sportcentrum i helgen var grymma. Tungt, mycket och tidiga mornar. Snyggt jobbat allihopa!

- LÖRDAGSVIDEO

GRYM SNUBBE PÅ YOUTUBE - CHAT ROULETTE KUNGEN

Detta inlägg är helt utanför BKV-världen, fast jag tyckte ändå att det var värt att visa. Men ni kanske redan har sett klippen på den här killen, som kopplar upp sig på ChatRoulette och bara "jammar" loss på ett piano. Det fungerar lite som att man får chatta med en slumpmässigt utvald person, och att man ser varandra via cam. Tror jag... Men erkänn att killen är ganska skicklig hehe







- FESTEN ÄR SLUT



INGA DANSBAND KVAR - BARA IVRIGA KILLAR SOM VILL JOBBA

Ludde stod där kl 09.00 på lördagsmorgonen
och väntade på att få börja jobba, men ingen var där. Så efter lite efterfoskning visade det sig att var 12.00 som gällde hehe. Snacka om ûber-ivrig... eller ska vi säga små-blåst. Nåja nu i alla fall några grabbar i full gång där uppe så det verkar ha ordnat sig. Vi andra tar väl en kopp kaffe i sängen va... och bara är lediga ;)

Kollade i BKV-almanackan nyss och det ser dött ut med matcher idag lördag... vad ska man göra då tro? Nu hamnar man bergis på IKEA, så jag avrundar här och sticker och tvättar bilen eller nåt. Ha bra lördag alla ;)


- MERA BKV I NT



BKV ÄR ETT TOPPLAG - VARFÖR INTE MER FOKUS PÅ NÄTET

Skit-tråkig artikel i Norrtälje tidning på nätet tycker jag efter herrarnas match mot "Bagis"... Snart får man börja intervjua också, men ok tidningsupplagan var förhoppningsvis mycket bättre. Norrtälje-blaskan ska givetvis ha full koll på sitt fotbollslag och även haussa för hur det går, och gärna rosa mer än risa. Ska man jobba efter ab-mallen så blir det bara trist.... Fotboll är Fotboll, inte Champions League.  Visst är det "kul" med killar som Messi och Zlatan som gör en mille om dagen, men det är ju såååå sjuuuukt långt borta. Fram för den lokala fotbollen mer än den överbetalda diva-världen ;)

Jag vill se mera BKV,
inte bara vara nöjda med att vara "där man är". Fast vi får ALDRIG glömma att det är ungdomarna som står i kö, och att det är dom som en dag kommer att göra oss stolta. Men nu riktar vi in oss på dagens A-lag och deras framfart. GO BKV!! Och jag gillar det jag ser, det ser f** bra ut. Vilken skön ny-tändning, ge mig mera!!! Ta med er poängen mot Bagarmossen och njut lite, dom där knäpper ni lätt i returen.

Personlig åsikt/analys....
Om inte Bagmossen kan bjuda upp på mer dans än så här, så är Dalhem, Spånga och Kungsängen inte mer än "ännu ett motstånd". Jag går på "KNOCK" och säger att vi vinner serien, ok jag är en äkta "hak-utstickare" men här har vi något på gång. BKV är bättre än man tror, och det gäller för Peter H att intala detta för killarna. Och jag kommer gärna att dyka upp i match efter match för att ropa fram er.... KÄMPA nu gubbar!!!
ps. Inga krav för fem öre, ingen tidning, ingen tv-kanal... bara en sketen blogg med 25.000 läsare ;)

PA-Analys kommer imorgon, BKV.BLOGG vet hur det kommer att gå ;)


- DAGENS BILDER

Bullen stabil bakåtNÅGRA
BILDER FRÅN MATCHEN MOT BAGARMOSSEN

Här kommer ett gäng bilder
från dagens match i Div 3 Norra Svealand mellan BKV och Bagarmossens BK. Och resultatet 1-1 känns fortfarande lite som en förlust (iaf för mig), och faktum är att när man läser på deras hemsida så skriver dom "räddade en poäng". Tre poäng för BKV idag hade suttit klockrent i tabellen, en fyrapoängsledning, men nu blir det tight i toppen. Synd, men det är bara komma igen gubbar ;)



Stilstudie 1 på BKV försvaret


Stilstudie 2 på BKV-försvaret


Och... stilstudie 3 på BKV-försvaret


Trogen men lätt frusen publik


Segergest vid 1-0, dock inte av målskytten A Lindström


Trångt trångt på en hörna


Skadad BKV-are, men jag uppfattade inte vem det var


Kolla ekorrens hemjobb innan straffen


Bildbevis på att det är straff, han missar bollen men klipper ett ben


Utvisad målvakt grimaserar efter utvisningen


Mrn tror ni inte att den inhoppande keepern räddar straffen...


... och boll-jäv*** går utanför


Var är bollen?


Full attack efter ledningsmålet, men bollen vägrade att gå i mål


Visst ser det ut som BKV dansar hehe


Den utvisade målvakten gapade sig kraftigt hes bakom målet


Tobias Wallmo hoppar oftast högst...


Tack för idag i alla fall, domare, Bagis-gänget och inte minst publiken ;)


- TORSK OCH OAVGJORT



STRYK MED 1-4 I SUNDSVALL - OCH BARA 1-1 FÖR HERRARNA

Nyss hemkommen efter att ha sett BKV
spelat oavgjort mot Bagarmossen, och jag måste ju erkänna att det kändes lite surt. Nu missade jag första halvtimmen men sett till resten av matchen så tycker jag att BKV borde ha vunnit det hela. När deras målvakt blir utvisad efter fällning i straffområdet och domarn blåst straff vid ställningen 1-0 så trodde man ju på 2-0 och vinst... men tror ni inte deras inhoppande målis räddar! Ok en lite lam straff men ändå.

Sen radar BKV upp en hel chanser men lyckas inte göra fler mål och runt 80:e minuten så kommer så klart 1-1. BKV hade "grisen i säcken" men klarade inte av det idag, och Bagarmossen reagerade efter slutsignalen som om man vunnit matchen. Obegripligt att domaren sen låter deras utvisade målvakt stå bakom målet och gapa som en apa. Han klagade på domsluten, styrde muren vid frisparkarna och skällde på BKV-spelare. Linjespringaren ryckte bara på axlarna när han blev tillfrågad hehe. Nä det är bara att ladda om och komma igen gubbar. Det ser ändå bra ut tycker jag ;)

Sen blev det en sur förlust uppe i Sundsvall med 1-4 för grabbarna i Pojkallsvenskan och efter det att både Ludde och Marcello ringt så var det väl kanske inte så mycket att säga om. Förutom att siffrorna kanske blev lite onödigt stora. Matchens snackis blev tydligen deras 2-0 mål, efter det att bollen varit en meter utanför kortlinjen strax innan bollen hamnade i mål. Alla spelare på planen var beredda på utspark men "icke sa nicke", 2-0 till Giffarna, enkelt att vinna matcher med såna domslut liksom. Behöver jag tillägga att domar-trion bor i.... Sundsvall!!

Marcello sa att BKV ändå stod upp bra men att man kan bättre, och jag inbillar mig att Giffarna har ett jämnare material att jobba med. Nu tog Giffarna över serieledningen och är efter fyra matcher obesegrade. Men som sagt, BKV gjorde trots siffrorna inte bort sig och det är ju skönt att höra. Nu blir det en Lååååång resa hem nu killarna, 38 mil, hoppas dom inte deppar bara. Ni får ta revansch hemma sen, det ser vi fram emot. Välkomna hem ;) Tack för rapporten Marcello, kanon!!

ps. Bilder från A-lagsmatchen kommer senare ;)

- NU ÄR DET NERVÖST



HUR GÅR DET FÖR PA-KILLARNA - HUR GÅR DET FÖR HERRARNA

F** att man inte får matchrapporter haha
, det var enklare när P94:orna lirade då fick man plingande SMS så fort det hände minsta lilla. Nu är det halvtid i Sundsvall i matchen mellan Giffarna och BKV.... vad står det?? Hjälp!! Förresten så såg jag nyss att Västerås IK - Brage slutade 2-2, kanon ju ;)

Och sen höll jag på att glömma herr-matchen mot Bagarmossen, så jag måste kuta iväg på en gång och kolla in den. För hemma kan jag inte sitta stilla kan jag säga, far omkring som en osalig ande. Så vi hörs senare, hej!

ps. Hammarby-Öster zzzznark.... AIK super-zzzzznark

- TJEJERNA ÅNGAR PÅ



BKV F94 FORTFARANDE OBESEGRADE - GUSK FICK EN FOTBOLLSLEKTION

Följande referat är saxat
från deras lagsida, skribenten Perre säger att....

Uppsala börjar med U och det gör uppvisning och utskåpning med! Så var det idag! Vi var totalt överlägsna i denna match. Jag är jätteimponerad av att ni orkade ladda om och prestera så fint spel. Ni är verkligen beundransvärda. När ni spelar så här bra finns det ingen plats på jorden jag hellre vill vara på! Jag skriver inte så mycket om själva matchen denna gång. Men några rosor måste jag dela ut.


PeGe som klev in och spelade högerback när Elin gick sönder redan på uppvärmningen. Vilken match du gjorde. Bäst på planen helt enkelt! Grymt! Rebecka som fick spela mittback. Grymt jobb! Jessica som övertygar mer och mer! Matilda K som hör och häpna sköt med högerdojjan! Fransisca som gjorde sin bästa match på länge! Kul som fan! Det finns ingen nolltolerans här inne så här törs jag svära en aning. Jag skulle fortsätta att rabbla upp alla och då menar jag ALLA, alla var grymma idag helt enkelt! Glömde så när bort Mimmi som höll nollan inför en stolt fader. Nu får Jörgen pallra sig upp på alla matcher hädanefter.



En liten anekdot måste jag få bjuda på. I pausen såg Kecke deras desperate ledare stå och rita på en taktiktavla. Till vilken nytta då kan man undra. Att de skulle vända matchen hade lika stor chans som om månen skulle ramla ner, på ljusa dagen till och med.

- TJEJERNA OBESEGRADE

BKV VANN IKVÄLL ÖVER SÖDERFORS - HÄRLIGA TRE POÄNG OCH SERIELEDNING

Fick ett mess från en
(förmodligen ganska nöjd coach) som kortfattat berättade att F94 hade vunnit med knappa 4-3 mot Söderfors GoIF och därmed nu leder den lite haltande tabellen. Härligt tjejer!!
Matchreferat kommer så klart att publiceras här efter det att Perre har fått "tummen ur", BKV.BLOGG är snabbare än alla lagsidor - tillsammans  ;)



Det blir ett kort referat idag- dels är klockan mycket och sen finns det inte så mycket vackert att skriva om.
Planen idag lämnar vi därhän. Jag kan säga att den var allt annat än jämn. Vi bestämde oss tidigt för att sluta spela vackert och lyfta långt istället. Vi blev ordentligt handikappade av planens usla skick. Konstigt att SPC låter oss spela på den sämsta av naturgräsplanerna. men, men det var lika för bägge lagen. Men vårt spel bygger liksom på att rulla boll.....

1-0 kom efter ett självmål när Jessicas 4 hörna i rad seglade in bakom deras målvakt. Hade en Söderforsspelare inte tofflat in bollen hade vi tryckt in den ändå. 2-0 gjordes av PeGe som iskallt bredsidade in bollen nära stolpen.
1-2 gjorde motståndarna på en av många löpbollar på deras duktiga och hårde toppforward som avslutade kliniskt. Hon skapade en hel del bekymmer för våra mittbackar!
3-1 gjorde Fransisca! Målet liknade vårt andra en hel del!
Sen blev det paus och vi var lugna och kände att vi hade total koll. Vi pratade om att jobba stenhårt för att bärga tre poäng.

Vi kontrollerade matchen ända till 17 kvar då det fick en frispark långt ut till höger nästan i höjd med strafområdet. Skottet var välriktiat men det passerade många spelare innan den retfullt studsade in. Vi jobbade på och det ländes fortfarande lugnt. Jag tyckte vi hade stenkoll. En misslyckad brytning och det var klippt igen. 3-3 med 8 minuter kvar. Då peppade jag järnet för att vi skulle vinna. Det kändes som vi spelat nog med oavgjorda matcher helt enkelt.
Med 4 minuter kvar spelade Matilda in bollen framför mål och med gemensamma krafter fick Karin och Elina fram bollen till en helt fristående Fanny som behärskat redsidade in kulan. Så skönt och så rättvist!

Nu sover vi och laddar för morgondagens match mot GUSK. Jag lovar att vi ska sälja oss dyrt. Vi bara ska ha 3 poäng med oss hem från Uppsala!

Lite rosor ska det också bli idag eller ikväll rättare sagt!
PeGe för framförallt den första halvleken.
Natta som aldrig ger sig!
Jessica som är på gång ordentligt nu!
Matilda K som hotar varenda gång hon får tag i skinnet!
Frida som springer mest av alla och gnuggar på. Du måste vara skitjobbig att markera!

Puss och kram nu sover vi!

- NU ÄR DET KLART

PUTSA DANS-PJUCKSEN GOLVET ÄR KLART - BRA JOBBAT GRABBAR!!

Så här ser det ute uppe på Sportcentrum just nu
, ett gäng BKV:are har jobbat (och några till ;) som svin för att ni dansgalna ska få det ni vill. Ett kanongolv som bara väntar på era smattrande klackar hehe.

Sen vill jag bara önska laget som åker upp till Sundsvall LYCKA TILL imorgon, tagga till nu och bara kör över giffarna... som Elfsborg gjorde mot AIK ikväll. Alltså fullt ös med aggresivt högt spel från början och tidigt mål, där vinner man halva matchen (men det betsämmer inte jag, det gör tränaren, ok ;) Men stå på tå direkt killar, låt dom inte äga er! Så sugen på att åka med men jag kan bara inte, ge järnet nu och jobba för BKV... och tre poäng!
"BKV - PÅ VÄG FRAMÅT!!"







- DANSBANDSGALAN



DANSBANDSGALA I NORRTÄLJE - OCH BKV-GRABBAR LÄGGER GOLVET

Jag var upp en snabbis till Sportcentrum
med lite Subway-mackor till en av de BKV-killar som just nu håller på att lägga golvet till helgens dansbandsgala. Passade så klart på att ta ett par (suddiga) mobil-bilder men det var inte så mycket att se. Killarna hade dock fått vänta i ett par timmar på den försenade lastbilen så det kanske blir sent ikväll, dom kanske inte ens hinner till träningen. Men dom verkade nöjda och glada och jag tycker dom som erbjuder sig att jobba så där är värda en stor eloge.... BRA GRABBAR!
(akta ryggarna bara, match i Sundsvall imorgon)





(Som ni ser så är det en hel del kvar att göra i hallen, 1500 kvm, undrar hur många pusselbitar det blir totalt)

Ni som vill upp och dansa på fredag kan ju titta in här, värsta gängen som kommer ju... kanske, har noll koll på dom här glitter-kostym-gubb-banden som slutar med Z. Men dom är säkert kanon efter en italiensk buffé och triss i starköl, man kanske skulle lura upp Lena på ett par tryckare ;)


- STÅ UPP FÖR AIK



ALLA TILL RÅSUNDA 17:E MAJ - AIK MÖTER ÅTVIDABERG OCH BEHÖVER DIG

SEXTIO spänn för en biljett på Östra
och trettio på kortsidorna, kan det bli billigare? Ett måste att du nu tar dig till matchen mot Åtvidabergs FF på Råsunda nästa måndag, skynda dig att boka biljetten för snart är dom slut. AIK bjuder dig på ett bra biljettpris, så kom och bjud tillbaka nu så det blir en riktig höjdar-match att minnas. Här har du en "teaser" inför måndagen... gåshud ;)


- NY SEGER I POJKALLSVENSKAN



BKV KÄMPADE NER MÄRSTA - TRE NYA HÄRLIGA POÄNG TILL NORRTÄLJE

Kopierar matchreferatet från juniorernas sida rakt av, dock med undantag av ett par små personliga korrigeringar. Och sen vill jag bara tillägna dagens lag med en mening...
Jag tycker ni verkar skit-sköna grabbar, bra stämning, bra inställning och bra gemenskap. Kul att få vara med liksom ;)

BKV kom nyss hem
med en skön trepoängare i bagaget från Märsta, efter en mycket stabil 4-1 seger.

Första halvlek var ganska konstig med massor av hafsigt spel från båda håll men efter en kvarts spel så kom BKV mer och mer in i matchen. Och chans efter chans börjar komma, men tyvärr så missar både Skoog och Svecke varsitt friläge, som dock visar sig vara obetydliga efter slutsignalen. Till slut kommer äntligen ledningsmålet efter riktigt skön-spel i 35:e minuten. Simon A levererar efter kanten till frispringande Skoog som nästan prickskjuter in till Svecke som säkert pangar in bollen i mål.

När andra halvlek har passerat cirka tjugo minuter så lossnar det rejält och 2-0 kommer efter det att D Skoog nästan snurrat sig igenom tre backar som "satt i knät" på varandra. Det såg komiskt ut men var en riktig solo-prestation som också blev ett mycket snyggt mål. En minut senare chippar Simon iskallt in 3-0 över utrusande målvakt och 4-1 kommer efter en friställd Dennis som också avslutar mycket kyligt med matchens sista spark efter assist från Ludde. Ok, Märsta lyckades göra ett tröstande 3-1 mål efter en lång utspark till deras ena anfallare, men det var på gränsen till offside på den.

En säker seger med mersmak och som sagt, tre sköna poäng efter en bortamatch i skitväder men i mina ögon sett ett svagt Märsta, som kommer att få det svårt framöver. Hade vi satt våra 4-5 missade frilägen så hade siffrorna kunnat varit tvåsiffriga faktiskt. Men BKV vinner efter en bra kämpainsats och stundtals mycket bra spel....  SNYGGT JOBBAR GRABBAR!!

FEM SNABBA

- Bra domare, som efteråt fick beröm av spelarna.
- Skoog ska träna icke-offside kommande vecka )
- Tack till chaffisarna och Anders för coachandet
- BKV upp i temporär serieledning serieledning just nu
- Fyra mål och alla fick stämpeln "Vackra"
(nr 6... för mig personligen är att det var bra skönt att se Ludde fit-for-fight igen, och ta mig tusan om det inte blev bättre spel i andra halvlek när killen äntligen fick hoppa in i matchen. Men så är jag ju ruggigt partisk också ;)


Axel och Herman mitt i ett anfall


Gulliga filtar Märsta körde med, med små fotbollar på


En betydligt tunnare bänk hos BKV, en Tello som fick magont innan match... Å Ludde som inte platsar hehehehe


Alexander "frontar" i mittcirkeln


Kolla Skoogs sko, eller växer det ut en där bak på Märsta-killen ;)

Avslutar med två PS.
1. Läste nyss P96:ornas matchreferat mot Åland idag, rena High-Chaparal där tydligen.
2. A-Laget vann med rena utklassningssiffrorna idag hörde jag, 5-1 mot IFK Uppsala... SNYGGT!!!

3p Herman
2p Ludde
1p Anton


- OAVGJORT FÖR BKV F94



BKV-TJEJERNA GJORDE EN BRA MATCH IKVÄLL - NÄRA NÄRA TRE POÄNG


Frös åter igen rumpan av mig uppe på Sportcentrum, och denna gång för att se F94 spela seriematch mot Vaksala. Det stod 0-1 efter första halvlek men matchen slutade 2-2 vid full tid. Lite synd att Vaksala lyckades snappa upp en retur i slutet på matchen och kvittera. Men det var ändå lite rättvist med tanke på matchbilden tycker jag. Det var dock väldigt markant med deras "överåriga", dom vägde tungt och jag tror att jag nästan kan peka ut vilka det var.

Till matchens lirare utnämner jag deras lilla men ettriga 4:a, jag kan inte sätta fingret på varför men hon ville liksom mest på något vis. I BKV har jag svårt att säga en spelare, det var mer en lag-seger. Här kommer i alla fall några färska bilder, fast ni får ha överseende med den suddiga kvaliteten, jag frös ju!!! Och ska jag vara riktigt ärlig, vem orkar sitta och rodda med en kamera, 233 bilder, photoshop, blogg och hela kittet en fredagskväll, oavsett lag. Skål på er... i skålhett kaffe alltså!

BRA JOBBAT BRUDAR ;)
















- BKV.BLOGG BJUDER PÅ GLASS



VEM VILL HA GLASS - BKV.BLOGG BJUDER

Det är ju vår nu
för den som inte har märkt det. Serierna har startat, blåsippor i skogsbackarna och ögon/näsor som rinner. Så vad kan då vara godare än en kall och god glass i vår-solen? Bara därför så tänkte jag helt enkelt bjuda på några glassar eftersom jag har kommit över ett gäng "Glassogram" som bara väntar på att bli upp-käkade. Men vem och varför? Bäst motivering vinner, och får en glass hemskickad per post. En valfri glass på Pressbyrån för max 23 kr, Magnum, Cornetto, Solero eller en Daimstrut. Gott va!

Anledningarna kan ju vara många, tex: Matchens lirare, flest bloggkommentarer, sötast, deppig AIK:are, sjukling, superetttan-supporter, fattig, smörigast eller bara för att det är DU. Törs man inte skriva här så går det alldeles utmärkt att maila till [email protected]

Ok, det finns ett litet krav... och det är en bild på den som äter glassen ;)

ps. "Alla äter glass utom Harnebäck... för den var väck". Kommer ni ihåg den haha, Stadium-Cup -08 och varmaste dagen ever....



- LANDSLAGETS FOTBOLLSSKOLA



BKV SÖKER INSTRUKTÖRER TILL LANDSLAGETS FOTBOLLSSKOLA - ANMÄL DIG!!!

BKV Norrtälje anordnar som vanligt Landslagets fotbollsskola,
v25, söndagen den 20 juni till tordagen den 24 juni. Och är du intresserad av att vara instruktör så skriv kortfattat ett mail till [email protected] där du berättar lite om dig själv. Ansökan skall vara Tobias Lindström tillhanda senast 28/5.

Jag tror att en här hemma ansökte om att få vara med i alla fall, och att det lät som att han verkligen ville vara med också. Kul säger jag.... och kan han, kan du ;) Maila Tobbe nu!!
MEN, jag hoppas att Tobbe nu inte blir allt för översvämmad med svar med risk för att man "skjuter sig själv i foten". Eller nja Luddes fot då ;)

Förresten, glöm inte tjejernas seriematch mot Vaksala ikväll fredag kl 19.00

Övriga hemmamatcher i helgen:
Lör 13.00 -- Herr -- BKV - IFK Uppsala
Lör 18.00 -- Dam -- BKV - AlundaIF
Sön 14.00 -- P97 -- BKV - Alsika/Knivsta
Sön 16.00 -- P96 -- BKV - IK Sirius FK

- BKV-BRUDARNA VANN



"SAXAT" REFERAT FRÅN F94 - STORVINST MED 8-2 MOT VAKSALA... BORTA

Gissa vem jag fick mess av idag,
en kille som morrade om att det inte stod något om BKV-tjejerna på bloggen hehe. Så här kommer helt enkelt det matchreferat som stod att läsa i matchen mot Storvreta. Och ja, jag ber redan nu om ursäkt för bilden, men jag hade liksom inget annat på lager. Kanske hinner fixa nya imorgon för då är det ju hemma-match mot Vaksala kl 19.00... om jag hinner hem i tid dvs.
ALLA som kan, upp och heja på tjejerna!!!


"Så nu har en lycklig tränare hunnit sova ut! Ska försöka sammanfatta gårdagens kvällsmatch mot Storvreta. Vi vann ganska enkelt med hela 8-2 (även om de skickade in fel resultat (7-2) till Upplands Fotbollsförbund). Det som gladde mig mest var att alla utom 3 spelare kom med i målprotokollet genom att producera mål eller passning. Det betyder för mig att alla vill vara delaktiga framåt vilket vi tjatat och tränat på. det syntes också väldigt tydligt genom att våra ytterbackar (Rebecka, Matilda och Elin) gång på gång löpte som tokar på kanten.


Första halvlek ägde vi totalt och vi gick till pausvila med 5-1 i ryggen. Vi spelade stundtals väldigt bra fotboll med mycket löpningar och tidiga bollsläpp. På det hela taget en väldigt bra halvlek. Deras mål kom till efter en frispark där en offsidestående spelare ohotad nickade in reduceringen.


I den andra halvlek gick vi ned oss lite i arbetsinsats samtidigt som de höjde sig efter utskåpningen i den första. Men jag var aldrig orolig. De skapade inte en enda klar målchans. Fast deras toppforward var både snabb och stark i kroppen så lyckades backlinjen hålla rent. Målet de gjorde kom till efter hörna där vi själva nicktouchade bollen fram till en återigen fristående spelare som enkelt knoppade in bollen. Vi åkte alltså på 2 baklängesmål efter fasta situationer och bägge var på nick. Vi måste alltså träna på huvudspelet i egen box ännu mer. En sak vi borde ha lyckats bättre med är att vårda boll och inte ha så bråttom med den avgörande passningen. Ofta bryter de och vi får kämpa tillbaks bollen onödigt många gånger. Tålamod får bli morgondagens ledstjärna.


Jag blev lycklig av att se Matilda K skapa oreda varje gång hon var inne. Hon lyckades näta 3 gånger. Hennes precisa passning fram till Fanny som tyvärr avslutade drömanfallet med att nicka bollen i famnen på deras målvakt var så läcker att se! Skönt att Fanny äntligen fick sätta dit en kasse efter värsta målsumparorgien i serieinledningen. Mossan som satte en straff efter ha kaxat upp sig i omklädningsrummet innan var också kul att se. Nu finns det fler som vågar skjuta straffarna framledes. Frida som löpte massor fick också näta välförtjänt. Elina satte två och nu är nog självförtroendet på topp. Nu känns det som jag bara berömmer målskyttarna men så är det inte. Det var framförallt en lagseger. Så det så!


Nu laddar vi om inför morgondagens hemmamatch mot Vaksala Sk. Hoppas på storpublik på konstgräset. De behöver vi och det har tjejerna gjort sig förtjänta av!"

- RUGGIGA 10-2 TILL BKV



TVÅSIFFRIGT I SERIEPEMIÄREN FÖR P16 - BKV KROSSADE SIGTUNA

Nyss hemkomen med diverse köld-skador
och småfuktig vårjacka efter en sen kväll på Sportcentrum (matchstart 20.00), men det var det värt. För det blev verkligen en riktigt smakstart i seriepremiären och hela 10-2 mot gästande Sigtuna IF. Själva matchen var konstigt nog ingen riktig höjdare och Sigtuna jobbar trots allt ganska bra fast man är helt chanslösa, och BKV hade nog kunnat gjort ett par till faktiskt. Ribban av Shivan, den givna straffen på Niklas nerdragning och något bränt friläge. Niklas hade en kul kväll förresten, hela fem baljor blev det för honom, snyggt! Och på tal om snyggt, matchens mål blev nog Luddes trots allt... PAANG... från 25 meter och boom-tjackalack-jatack ;)

Nä nu måste jag krypa in i ugnen en timme så det blir inte mer än så här, jo just det, två saker till. Fotografen heter Viktor Kvarnlöf och till kvällens gaphals utnämner jag den Sigtuna-farsa som skrek "skit" åt allt och alla halva kvällen. Men han tystnade vid typ 8-0 och sa nog inte så mycket på sin långa resa hem heller hehe

BRA JOBBAT GRABBAR!


- THIS IS SIGTUNA



SERIEPREMIÄR P16 MOT SIGTUNA - OCH VAD HÄNDE I JUNIORERNAS DM-MATCH

Jag såg på juniorernas hemsida att man tyvärr förlorade
borta mot UNIK på Valsätra IP med hela 9-8, men jag antar att det var oavgjort, förlängning och/eller straffar som gjorde dom stora siffrorna. Hur matchen spelades eller vad som hände har jag ingen susning om, fast det kanske kommer fram så småningom någonstans. Synd i alla fall att BKV förlorade, men det är det ju alltid.

Vi får se om kvällens serieprämiär i P16 div 3 mot Sigtuna slutar lyckligare, och visst vore det ju trevligt med en vinst i första matchen. Sigtuna har jag dock ingen koll på mer än att när man rotar runt på deras sida så verkar dom köra mixat lag och att dom därmed kanske inte ska vara helt oslagbara. Men vi har aldrig mött dom tidigare. Så alla ni som inte har något annat vettigt att göra en onsdagskväll (och det gäller INTE städa, diska, tvätta) går ju självklart upp till Sportscentrum vid 20.00 och hejar fram killarna.

Personligen håller jag nog mest tummarna för att Ludde-boy ska hålla ihop ikväll, och det utan att vara egoistisk på något vis. För det har varit en låååång seeeeg vååår för honom kan jag lova. Nu får det vara nog, järnet ikväll, inga smärtor och åter in 100% träning och matchning. Annars låser jag in skorna för i år.

Vi ses ikväll ;)

- SIRIUS CHANSLÖSA



BKV VANN ENKELT ÖVER SERIELEDARNA - OCH DERBYT GICK ÅT HELV****

Jag säger bara... YESSSS....
BKV - Sirius 4-0 och tre härliga poäng i pojkallsvenskan över serieledarna, kan det bli bättre? Jo om slöa, trötta AIK hade mäktat med att vinna derbyt då förstås, skit-lag!! Leder enkelt och har dif i brygga men felpassar bort sig fullständigt med sidledespassningar i backlinjen. Vi åker ur i år!

Desto roligare då att BKV vann idag och det med säkra 4-0, mot ett vad jag hörde halvtaskigt Sirius. Shivan, Niklas, Niklas och Johannes heter målskyttarna. Men i övrigt kan jag inte skriva så mycket mer om matchen för jag var som sagt var inte där och tittade på grund av ett "öken-derby" strax efter frukost. Och förresten, P94 tryckte dit Håbo med 1-0 i sin träningsmatch, så det var en skön dag för våra killar.

Dagens resultat i PA....

BKV - Sirius 4-0
Sunnersta - Brage 1-7 (?)
Falun - IFK Västerås 2-5
Östersund - Sundsvall 2-6

IK Sirius FK 5 3 0 2 14-7 7 9 3 2 0 1 12-2 10 6 2 1 0 1 2-5 -3 3
IFK Västerås FK 3 2 1 0 13-6 7 7 1 1 0 0 6-1 5 3 2 1 1 0 7-5 2 4
BKV Norrtälje 4 2 1 1 12-7 5 7 2 1 1 0 6-2 4 4 2 1 0 1 6-5 1 3
IK Brage 3 2 0 1 13-5 8 6 1 1 0 0 5-2 3 3 2 1 0 1 8-3 5 3
GIF Sundsvall 2 2 0 0 9-3 6 6 0 0 0 0 0-0 0 0 2 2 0 0 9-3 6 6
Bollnäs GIF FF 2 2 0 0 4-2 2 6 1 1 0 0 2-1 1 3 1 1 0 0 2-1 1 3
Märsta IK 2 1 0 1 4-4 0 3 2 1 0 1 4-4 0 3 0 0 0 0 0-0 0 0
Västerås IK 2 1 0 1 3-4 -1 3 1 0 0 1 2-4 -2 0 1 1 0 0 1-0 1 3
Falu FK 3 1 0 2 7-11 -4 3 2 0 0 2 3-9 -6 0 1 1 0 0 4-2 2 3
Sunnersta AIF 5 1 0 4 7-19 -12 3 3 1 0 2 6-11 -5 3 2 0 0 2 1-8 -7 0
IFK Östersund 5 0 0 5 7-25 -18 0


- JAHA JA

dsc00744 (MMS)

Jaha, då åker man hem då... 1-2och sämst i Sverige.


- 1-0 AIK

dsc00739 (MMS)

2 min... och 1-0 till AIK


- DERBY ELLER BKV



STOCKHOLMSDERBY VS BKV OCH PA-MATCH - ETT OERHÖRT SVÅRT VAL

Men ikväll så beslutade jag mig till slut
för att printa ut en matchbiljett inför morgondagens derby mellan AIK - DIF. Fast jag tycker INTE att man ska "spela av" ett hett derby en söndagsmorgon, det ska vara en mörk vardagskväll och proppfullt på läktarna. Känns lite larvigt att sätta sig på bussen halv tio en söndagsmorgon, innan kyrkan ens har öppnat tror jag, för att sen kanske dricka några kalla Pommac vid elva-tiden. Men men, vad gör man inte för sin klubb... alltså "andra-klubb".

För det är ju som sagt var match för klubb nummer ett också.... BKV. PA-gänget tar emot Sirius uppe på Sportcentrum kl 14.00, så ni som inte väljer derbyt (bajare och annat löst folk) går givetvis dit och stöttar grabbarna i denna viktiga match. LYCKA TILL KILLAR... och ge JÄRNET!
Glöm inte heller att P94 åker till Håbo för träningsmatch, så även där hoppas jag att det ska gå bra. En bra genomkörare inför seriepremiären på onsdag i alla fall ;)

P96 är i DM-semi efter det att Uppsala lämnat w.o (DM-fiaskot fortsätter), GRATTIS! Men hur det gick för P97 har jag ingen aning om. Det finns liksom ingenting om resultatet på deras hemsida, tio timmar efter avspark.

ps. Hammarby - IFK Norrköping idag, och 2-3 (!) Vill ni höra åsikter om den matchen så får ni ringa Perre och fråga hehe

RSS 2.0