- HEBY 1, BKV 1

OAVGJORT FÖR BKV - EN POÄNG BORTA ÄR HELT OK

BKV fortfarande etta i tabellen,
dock med fyra "släpande" lag som har en match mindre spelade. Men gårdagens oavgjorda resultat tycker jag var helt ok även om det alltid är surt att tappa en ledning. BRA JOBBAT GUBBAR!! Förresten så träffade jag Bullen och Tobbe på kvällen och dom var inte allt för deppiga, så resultatet var nog ganska rättvist trots allt. Här kommer två referat, från vardera lag.

"Saxat" referat från gårdagens BKV-match....

1-1 i den tidiga seriefinalen mot Heby AIF! Så här tajt inpå matchen är det många tankar och ideér som flyger runt i huvudet (mer än vanligt). Oavgjorda matchen har allt som oftast en förlorare, ett lag som tror sig vara mera förtjänta av 3 poäng istället för att dela på 2. Men som matchen artar sig idag så tror jag oavsätt om man har en gul eller röd tröja på sig helt ärligt kan säga att 1-1 var ett rättvist resultat. Även om chanser att avgöra matchen fanns för båda lagen. Men så är nästan alltid fallet i hårda, tajta matcher.

Fredrik Wessberg kunde ge BKV ledningen i den 36:e matchminuten efter en fint slagen hörna av Andreas Lindström. Skönt att äntligen få utdelning på en fast situation. I halvtidspausen pratade vi om att behålla modet och ta kampen mot ett fysiskt starkt Heby. Tyvärr kunde Heby kvittera till 1-1 i mitten på den Andra halvleken efter en lång målvakts utspark och en fin prestation av Hebys tunga anfallare Martin Lidbom kunde en gulgröna enkelt bredsida in bollen från nära håll!

Synd då vi hade ett hyffsat grepp om händelserna på planen. Resterande dryga 20 minuterna böljade spelet fram & tillbaka med chanser åt båda håll. Närmast på näthinnan min man T. Lindströms chans på A. Belladers fina inspel snett bakåt. Tyvärr för vår del hinner en hemma försvarare störa och avslutet går utanför. Nästa farliga bortachans var också signerad A. Bellander och T. Lindström. När den sistnämda vänder bort sin försvarare och avslutar i målvaktens första hörn. Via målvakten och stolpen ut till hörna. Nära. Heby å andra sidan skapade en del farligheter genom snabba spelvändningar då vi något lojt tappade bollen på offensiv planhalva.

Vi är inte nöjda med 1 poäng men kan efter omständigheterna konstatera att det var nog ett rättvist resultat. Vi tar nya tag i serieavslutningen borta mot FC Järfälla nu på onsdag.

--------------------------------

"Saxat" från Hebys hemsida....

Ett soligt Tegelvallen gästades av serieledarna i BKV Norrtälje. Den första halvleken var hyfsat jämn, även om det var hemmalaget Heby AIF som stod för de  farligaste chanserna. Till exempel var mittfältaren Wille Niemi Carlsson nära att göra mål men bollen vägrade leta sin in i nätet. Även högeryttern Andreas Warnberg kunde ha fått en straff tilldömd sig men domaren valde att fria den gången. Istället var det gästerna som satte 0-1 i den 36:e minuten på hörna.

I den andra halvleken var bortalaget något hetare inledningsvis och man lyckades skapa ett par chanser. Men Hebyspelarna ville annorlunda och man arbetade sig högre och högre upp i banan. Därför var det även helt rättvist att kvitteringen kom i den 66:e minuten då Martin Lindbom slet sig fram och hittade in med en boll från höger som David Namerius placerade i målvaktens högra del av målet. Heby AIF hade fler lägen efter detta. Bland annat hade Tobias Bosell ett skott som gick högt, strax utanför stolpen. Även inhopparen Tim Torstensson kom till avslut vid ett par tillfällen men lyckades inte göra mål den här gången.

1-1 får ses som godkänt även om en trepoängare inte var långt ifrån. I och med detta resultat går Heby AIF i skrivande stund upp på en andraplats i en något haltande tabell. Nästa match för Heby AIF är nu på onsdag den 23/6 då man åker och spelar mot Täby IS på Tibblevallen. Denna match är också den sista för laget innan man tar sommaruppehåll.