- BKV 4, VÄSTERÅS 0

TRE VIKTIGA POÄNG I POJKALLSVENSKAN - OCH BKV HÖLL NOLLAN

Som ni kanske märkte
så orkade jag helt enkelt inte skriva inlägget direkt efter hemkomsten igår, klockan hann ju bli midnatt nästan. Men här kommer några snabba och spontana reflektioner av matchen mot IFK Västerås igår, och som vanligt, sett ur mina ögon och inte ur motståndarnas (dom har nog en egen version ;)

1. En mycket viktig seger över ett lag som som dock fortfarande har en poängs över-marginal på oss om dom vinner sina 2 hängmatcher. En förlust igår och dom hade passerat oss och haft 2 matcher tillgodo.
2. Laget håller åter igen 0:an, om än med lite flyt och några avslut totalt utan koncentration från IFK.
3. Det finns ingen nolltolerans i Västerås. Deras "trea" och tillika kapten (!) kunde ha blivit utvisad 6-7 gånger om man tillämpade regeln att man ej får skrika F*N, FI**A, JÄ**AR OCH K*K. Men domaren hörde det inte, till skillnad från oss som satt högt uppe på läktaren. (förresten, varför byttes han ut)
4. BKV spelar riktigt riktigt bra när man låter bollen rulla snabbt efter marken. Kul att se!
5. Att publiken i "gurkstan" applåderar och jublar åt kapningar, gula kort och svordomar. Tragiskt!
6. Simons ribbskott på frisparken kunde ha inneburit hat-trick, snyggt i alla fall tycker jag.
7. En ren lagseger som fokuserar på match och boll, och det finns ännu mera att "krama ur" ;)

Och till slut ett kort referat saxat från hemsidan:
BOOM... Simon i 37:e. BOOM... Niklas i 41:a. BOOM... Dennis i 43:e och bortamatchen mot IFK Västerås var punkterad på fem effektiva minuter i första halvlek. BKV åkte hem i den sena måndagsnatten med tre sköna poäng med sig hem efter en klar 4-0 seger, efter det att Simon gjort sitt andra mål.

Matchen stod lite och vägde under de första tjugo minutrarna men BKV rullade till slut loss i ett par riktigt fina anfall och det betalade sig som sagt var väldigt bra. När 2-0 målet kom började motståndarna allt mer hänga med huvudena och tappade allt mer fokus, vilket innebar att dom inriktade sig mer och mer på annat än fotboll. 3-0 målet strax innan pausvilan kom också perfekt om man ska se till det psykologiska.

Västerås var ett tag på god väg i matchen i andra halvlek då man rann igenom lite väl lätt men dom "brände" allt. Och det hela slutade alltså med 4-0 till BKV, som gör en BRA insats och det mycket tack vare att killarna håller koncentrationen på fotboll och ingenting annat. BRA JOBBAT IDAG GRABBAR!!