- BKV FÖRLORADE

SERIELEDARNA FÖRLORADE IKVÄLL MOT BOLLSTANÄS

Jag hann inte med
att se kvällens fight mot gästande Bollstanäs och med facit i handen så var det kanske lika bra det. 1-2 förlust efter sent segermål för motståndarna. Snöpligt och här kom alltså säsongens första förlust, fast det klart att man kan ju inte bara gå obesegrade genom hela serien, så det är bara att bita ihop och komma igen.

1-0 A Bellander 25
1-1 S Söderberg 27
1-2 F Edholm 89

Matchreferat från Bollstanäs BK....

Kanske inte helt rättvis trepoängare till BSK sett till den enskilda matchen men denna gång fick vi för en gångs skull marginalerna med oss. Sett över säsongen var det verkligen på tiden att också ha lite flyt.

BKV inleder matchen i ett rasande tempo med hetsigt spel där man går 100% på allt, såväl offensivt som defensivt. Smart drag då BSK gör sitt första framträdande på naturgräs för året (då kommunen inte låter oss få matchförberedande träningar på underlaget) och inte riktigt är vän med underlaget. Tidigt öppet läge för BKV där Gontran luras åt fel håll men gör en fin benparad. BSK tar för sena beslut och hamnar ofta i trångmål. Vi blir också åter alldeles för långa med laget i försvarsspelet. BKV kör en enkel spelidé som bygger på att få en förflyttning i motståndarlaget för att därefter överbelasta sin vänsterkant och dunka långt mot denna. Man får också ett klart tryck med metodiken vilket efter 25 spelade minuter renderar i ett inkast nära hörnflaggan. BSK får bort bollen i första läget men för djupa i försvaret kan BKV lyfta in bollen på nytt. Gontran missar i utrusning vilket BKV utnyttjar och sätter 1-0 i stort sett i öppen kasse.

Bara 2 minuter senare kommer dock repliken med en frispark bara några meter in på motståndarnas planhalva. Sebbe sätter en lång boll rakt mot mål (som vi ska göra) och Mörlin/Flemström/Hedlund störtar. Målvakten blir så pass störd av detta att han tappar in bollen i målet och kvittering till 1-1 är ett faktum. BKV mattas rejält sista 10 och inte särskilt mycket mer händer i halvleken. Vi gör absolut inte någon bra halvlek och får vara mycket nöjda med 1-1 i paus. Samtidigt kändes det som om BKVsatsat allt på ett kort och slösat lite för mycket energi inledande 30-35 minuterna.

Andra halvlek tar vi in Dolkow för att lättare få fast bollen offensivt. Pressen från BKV är klart mindre intensiv i andra samtidigt som vi börjar få lite grepp om underlaget. Tendenser och sekvenser till ”vanligt” BSK-spel kan nu skönjas emellanåt. Direktiv i pausen om tidigare beslut i uppspelsfasen samt noggrannare med man-man spelet i och kring eget straffområde är också bidragande till en bättre prestation i andra halvlek. Vi försöker också styra uppspelen till deras högerkant vilket är lyckosamt då de är klart sämre på den sidan.

Succéinhopp av Edholm som med bara någon minut kvar av ordinarie speltid får en härlig långpass (Sebbe?) som han på patenterat Edholm-manér bröstar förbi sin ytterback, tar raka vägen mot mål och sätter 1-2 ur snäv vinkel. Sista minutrarna lägger vi en kompakt försvarsmur vilket räcker för att freda målet fram till slutsignalen.

Med en vilja att inte vika ner sig utan fortsätta jobba och försöka få igång spelet förtjänar vi denna gång lite flyt vilket med en del starka individuella prestationer leder till 3 poäng. RIKTIGT SKÖN ARBETSSEGER!!

Matchreferat från BKV.....

Svidande förlust! 1-2 (1-1)
Dagen till ära borde en fotbollsälskare vara nöjd, väldigt nöjd. Fotbolls VM startar och dom närmaste veckorna är räddade. Men så kom den där matchen mot Bollstanäs och ställde till det. Vi kan inte annat än att vara nöjda med prestationen, vi gör en gedigen match utan att få dit bollarna. För chanser saknades sannerligen inte!

Vi tar ledningen i den 24:e matchminuten genom Andreas Bellander som påpassligt håller sig framme i straffområdet och kan relativt enkelt slå in bollen i öppet mål. Bara minuten senare får Bollstanäs en frispark på mittplan som lyfts in mot Bullen i målet som tappar bollen men i sista stund flaxar till och lyckas rädda bollen.
Linjedomaren som förövrigt stod 3m från kortlinjen vifftade febrilt med sin flagga. Huvuddomaren går på sin kollegas bedömmning. Mål i baken. Tungt! Efter målet fortsätter vi att trumma på, BSK tvingas gång på gång att slå i från sig bollen utan adress. Resultatet 1-1 skulle komma att stå sig halvleken ut.

2:a halvlek började likt den första. Stor spel övertag för hemmalaget, chans på chans radades upp. Men tyvärr inget mål. Så i den 89:e minuten kommer det SÅ jobbiga baklängesmålet. En lång boll ut på vänsterkanten till en BSK spelare som utmanar sin försvarare och kan på något sätt tråckla in bollen bakom en ursinnig Östlund. Ridå!

Det vill sig inte riktigt för tillfället, vi gör en bra match men bollen vill helt enkelt inte in. Vi tar oss i kragen och laddar inför en ny hemmamatch redan på tidag då FC Järfälla kommer på besök.