- DEN RIKTIGA FOTBOLLEN VANN

BKV BESEGRADE BROTTBY-BRUNKARNA - DEN LÖNAR SIG ATT SPELA "RIKTIG" FOBOLL

Dagens motståndare från Brottby hade inte en chans i dagens seriematch mot BKV, man blev totalt överkörda och redan efter 18 minuter lyste det 4-0 på den nya fina resultat-tavlan. BKV rullade boll och kom i anfall på anfall mot deras stackars målvakt (bäst i Brottby), och framspelningarna var stundtals magnifika. Men det som imponerade mest var nog när man väggspelade sig fram långt upp på planen vid ett flertal tillfällen, riktigt vacket faktiskt.
Dagens två nya forwards Hellgren och Ludde lyckades ganska bra på topp och fick också sätta dit varsitt mål. De övriga målskyttarna var Vicke, Kvarnlöf, och Shivan som i andra halvlek resolut trycker in slutresultatet 5-0 på straff.
(Nu har vi mött Brottby hemma tre gånger de senaste tre åren och har tre vinster och 12-0 i målskillnad, bra jobbat!)

Det tråkiga var att jag vid minst ett par tillfällen fick ropa åt killarna att passa benen, för det var ingen vacker fotboll Brottby presterade i andra halvlek. Frustrationen tog över och man försökte verkligen att smälla på så fort man kom åt. Matchen dog ut av detta och domaren gör ett fatalt fel som tillåter detta och inte törs (ja jag säger törs) dömma efter den regelbok som förhoppningsvis finns där hemma någonstans. Jag skyller inte på domaren men ibland begriper jag bara inte, hjälp! Att sen lägga på sex minuter då det är på god väg att spåra är ju inte speciellt begåvat, nu blev det två röda kort på slutet efter det att Iko kapat en Brottby-spelare, som sedan ställer sig och spottar (!) på honom.... Trist! Lite läskigt också att deras föräldrar satt och muntrade upp deras stenhårda bakifrån-tacklingar, och att vissa spelare hotade med stryk efter matchen (?)... Dubbel-trist! All heder dock till de spelare som "stod upp" och spelade schysst ;)

Ta lärdom av den här matchen grabbar, för det här lär inte bli sista gången ni stöter på likvärdigt motstånd. Och ta även med er att ni vinner relativt enkelt trots detta och att det inte lönar sig att spela "på gränsen". Tänk också på att ni brände ett par givna mål samt hade en klockren stolpträff.
Och till slut måste jag ju skratta lite åt killarna som efter matchen stod i omklädningsrummet och körde ett "fyrfaldigt leve" så det ekade i korridoren.