- JÄMTLAND ÄR MAGISKT



STORT OCH VACKERT - OTROLIG NATUR I NORRLAND

Träningsfri dag innebar att vi fick oss lite omkring istället, och bara tappa andan över hur sjukt vackert allting här upp egentligen är. Allting är fortfarande så grönt och blommorna ser ut som dom gör hemma på våren, det känns som naturen är ett halvår efter här. Tyvärr så har vi fortfarande inte fått se någon björn än, jo Björn Lettander (grannen 1 mil bort) men han har grått skägg och pratar jämtska. Men vi har ett par dagar till på oss, så vi har inte gett upp fullständigt. Fast idag fick vi i alla fall spana in en bergsuv på ganska nära håll, dock så hann inte kameran med att plåta den.


(Borgafjällen)

Vi fick även en guidad tur upp på värsta berget och se när man bygger upp arton nya vindkraftverk, utsikten var grym och man ser miltals bort. Där ska man nu alltså sabotera naturen med dessa as till byggen, 18 st 100 meters propellrar ska dundra där uppe. Ok, det är mäktigt att se alla dessa maskiner, tex den inhyrda kranen från som kom isärplockad på 24 långtradare, transporterad ända från alperna. Och vinkraftverken sen, man kan knappt fatta hur stora dom är. Och imorgon ska vi upp i en som redan är på plats, fast på ett annat berg. Lenas storebror är tekniker på plats, så vi får härja runt hur mycket vi vill. Ska bli kul (hmm) att klättra de 100 meterarna rakt upp i det ganska smala utrymmet. Man får stanna och vila två gånger säger dom som vet, och så gungar det visst också.... hjälp!


(Ludde ville "köra", men tyskarna jagade iväg honom)


Självklart så hann vi med att roa oss lite också, jag "råkade" hitta en undanstoppad liten best, en liten "Evil Power 125cc" som jag så klart skulle leka av mig på. Det var länge sen man satt på en sån leksak kan jag säga, och vilket drag sen hehe.  Ibland önskar man att man bodde så här, öppet och fritt och hur mycket att göra som helst. Fiske, skoter, mc, jakt, osv. Fast det klart, man får ju värsta lappsjukan när hösten viner in och regn och snö smattrar mot rutorna och det är kolsvart och svinkallt, och ingen att prata med. Sitta här insnöad och vänta på räddningen. Huvva!
Och allt man skulle sakna sedan, gå och hämta en pizza, ta en öl på krogen, bara gå ner och fika på stan, eller en sån simpel sak som att handla vad som helst. Och fotbollen sen då, här finns ju inte ett fotbollslag på femton mils avstånd, och dom suger fetare än AIK ;)
Så vi åker nog hem snart igen, vi ses....


(Stilstudie på en norrlands-marodör genom byn)


(Och vilken mat sen, öring, älg, ren, och ripa i massor. Man äter hela tiden ;)


(5:e augusti och 0,5 grader vid midnatt, SVINKALLT ute!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0