- LÄSKIGT I ÖSTHAMMAR



BORTAMATCH I ÖSTHAMMAR SLUTADE MED 6-3 VINST OCH SERIELEDNING

Lördagens bortamatch
mot Harg/Östhammar spelades i ett regnigt och kallt Östhammar. Och det blev en smått komisk tillställning när vi efter en stund insåg att domaren absolut skulle ha 100 koll på matchen och blåste hej vilt åt alla möjliga håll, och jag anser att han hade kunnat avstå hälften av de ca 90-100 avblåsningarna som ekade över lilla mysiga idrottsplatsen. Det var tur att han inte hade en "honka", för då hade man legat här med tinitus ikväll hehe. Men jag återkommer till det lite senare, vi tar väl själva matchen först.
Jag får ursäkta att det inte blev några bilder, men laddningen tog slut, och mina händer var förfrusna.


(Åskådarens skräck, om domarna får använda dom alltså)

BKV tog tag i spelet på en gång och gör snabbt 1-0 (Niklas eller Hellström), men oturligt nog så kommer en kvittering lite väl tidigt. Ska vi kalla det en kommunikationsmiss mellan målvakt-back, för hade någon av dem ropat så hade inte ingripandet blivit fel. Nu kändes inte det så himla farligt då det syntes vilka som var det bättre laget och att man gör 2-1 (Hellström eller Niklas) efter en liten stund. Och då kommer en time-out från Östhammar(!?), visste inte ens att man hade den möjligheten, och det var nog första gången jag sett det sen, ja jag vet inte när...
Nåväl, det hjälpte inte mycket för BKV gör ett mycket snyggt hörnmål, där Ludde ser den öppna ytan och Gurra löper exakt in framför stillastående försvar, och hänger in 3-1. Ett stort GRATTIS till Gurra tycker jag, det var du verkligen värd. Hoppas näsan känns bra ikväll också, för det var ingen mysigt boll du fick i ansiktet lite senare, näsblod och "grejor".
Ska också nämna att Hellström hade en klockren stolpträff i första halvlek.


Andra halvlek fortsätter lite som första, BKV har mest boll och kommer oftast till avslut. Det var en BRA kämpainsats som vanligt och det märks att spelet växer hela tiden, och stundtals blir man nästan förvånad över vilket skönlir dom presterar. Det är en jämn trupp och avbytarna håller lika bra klass som de som är ute på planen, det ser bra ut nu.
MEN.... sen har vi då det här med domarna hehe
Ta tex det sista bortdömda BKV-målet, där målvakten tappar bollen efter ett inlägg och jag tror det var Kvarnlöf petar in bollen, och domaren blåser för frispark. Det roliga med det var att han sen säger till killarna att han gjorde fel. Ok att erkänna ett misstag, men varför då blåsa av. I ren iver för att hålla nere sifrrorna eller? Eller för att det var kul att blåsa?


(BKV:s spel får en FET tumme upp)

Det blev en sönder-ryckt match där till slut ingen av spelarna på planen förstod vad som gällde, ena stunden friades fällningar bakifrån, och i nästa blev det frispark på att någon snubblade på sig själv. Sälvklart då oftast till hemmalagets favör, men det var många gånger även åt "andra hållet" faktiskt.
Nu vann ju BKV enkelt i alla fall, men tre avgörande situationer är lite pinsamma.
1. Östhammar får ett godkänt mål med tre (?!) man offside, solklart till råga på allt.
2. Östhammar får godkänt mål trots klar målvaktsfrispark där man mejar ner Jonas.
3. BKV får bortdömt mål och målvakten frispark, för att han tappar bollen
Vi på läktaren fattade ingenting, och man ska väl inte kritisera så som jag gör nu kanske, men ibland blir man bra förvånad. VARFÖR kunde han inte dömma som han gjorde, fast utan alla avblåsningar, tillrättavisningar. Förstår om vissa vill bestämma och regera, men gör det med pondus och respekt istället, kroppskontakt tillhör sporten. Låt killarna spela istället för att sänka matchtiden till 15 minuter per halvlek, det här var ju till råga på allt en schysst match med ingenting extraordinärt. Två gula kort, ett åt vardera håll och det helt korrekt, fy på dig Niklas hehe



FEM SNABBA
- Dagens domare, Tompa-på-linjen
- Östhammars IP, årets "arena", och trevliga ledare/föräldrar
- River of Babylon i högtalarna, Åke-klass på den
- Tre killar grät i bilen på hemvägen, tigerbalsam eller glädjetårar?
- Vitlöksburgare i Skebo är skitgott, hälsningar Kenneth

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0