- EN "SUUR GUPPE"

image200

TJUGOFEM GRADER VARMT, ÄKTA KÄMPA-TAKTER OCH TVÅ ETT - UNDERBART

Idag var vi över på Åland med ett gäng för att spela match mot Mariehamn.
Dagen började med väckning redan klockan sju, okristligt tidigt en ledig söndag anser jag, men båten från Grisslehamn avgick 0900 vare sig jag var där eller inte. Så det var bara att kliva upp...
Kvart i åtta plockade vi upp Theo Bee och stack sedan upp till Sportcentrum för samling med de andra resenärerna. Vi åkte sex bilar,  Fam Iko, Fam Lindberg, Fam Sam, Hellström med mamma, Fam Svensk Karlsson, Petra med Jonas. Och i dessa kärror placerades sedan grabbarna ut i för vidare transport till Soumi. Lite kul att se Niklas och Kevin stå och skräpa på vägen ut, i väntan på Petras Chrysler hehe


image214

Kanonväder med trevligt sällskap gjorde att överresan gick fortare än man trodde, och jag som är värsta landkrabban hann inte ens tänka på att jag var på havet... typ 30 meter ovanför landnivån... på vatten...  läbbigt!!
Väl framme på Åland så drog vi vidare tre mil ner till Mariehamn i karavan, och vi kom så pass tidigt att inga var där. Men som tur var så har dom sitt "bollfort" så det blev av med skorna och in och tjonga med Luddes gamla slitna boll. Skit-skoj med såna där små fotbollsplaner ju, vakna Norrtälje, vakna BKV!
När sen matchen skulle börja kliver våra killar ut i värsta hopplocket, vem har snott alla kläder??? Theo var absolut snyggast som såg ut som en taskig mumie med fasttejpat benskydd på benet, i brist på strumpor osv osv
Skärpning ni som tvättar, eller ni som skiter i att duscha och sticker hem med halva matchstället på er, ska vi se ut som ett korplag från Rimbo eller? Annars måste jag säga att jag blev imponerad av själva ställets proffsiga prylar, typ extra handtag vid tvättfaten för att fylla på vattenflaskor, dricka-automater (ur funktion idag), vaktmästare som jobbade och allmänt trevlig anläggning. Vakna Norrtälje, vana BKV!



Matchen började på sämsta tänkbara vis, ett skitmål för ålännningarna som jublade som skjutna gri... och skallarna hängde ner direkt på de våra. och personligen tänkte man "jaha ja, jäv** sk** att man skulle krossa typ atlanten och få se killarna få pisk... ska aldrig mer åka den där jä*** sk**båten, HA** Finland!
MEN, efter att dom hade haft världsflax på bollstudsar i en kvart blir Nicklas nerriven och domaren flöjtar för straff, och vi hoppar av glädje. Fram kliver lagkapten Ludwig Lindbergh, min egen lille son, nästa zlatan, kungen av straffar..... Och jag viskar "höger kryss, höger kryss, kom ihåg, kom ihåg".... BOM, målisen räddar på en mitt-i-straff och jag skriker, Ludde tar returen och BOM, målis ligger som en snorloska i luften, OCH RÄDDAR IGEN! En till i röran och han tar den igen. Och jag skriker IGEN!!
Inte sant!!!!! Bra jobbat av den lilla killen, men det var mer tur än skicklighet anser jag.
Shit, jag blundar en tyst sekund och gapar sedan till Ludde att glömma NU, kör på, bli förbannad, kriga!!

image218

1-1 kommer sen som en skänk från ovan, tack Gode Gud. Ett kämpamål som halva laget är inblandat i, och som Sam lyckas lirka in på något konstigt vis. Vi jublar som galningar vid våran långsida, de femtio andra ålänningarna står på andra sidan och sjunger ramsor hej vilt. Nu blir det nerver, nu känns det ända hem....
Domaren blåser av för vila och alla dricker för fullt, Ted jag och Anna Lena kutar upp och fyller på förrådet, för vätska är något som räknas som "prio ett" idag. Det är stekhett!

image216

Andra halvlek blir en skön rysare, en sån fotboll som jag bara älskar. Alla krigar i närkamperna och alla vi på sidan ger allt för att peppa, ge extra ork och grabbarna bara jobbar och jobbar.. Vi har dock ett problem, domaren!
Helt plötsligt så ändrar han koncept, och blåser konstant för hemmalaget? Troligen efter påverkan av Mariehamns tränare som låg och slet i gräset vid en situation som dom ansåg vara solklar straff, men som domaren helt korrekt inte blåste för. Ja, jag ska inte klaga på domarna, för utan dom fanns ju inte fotbollen.. eller jo det gjorde den nog, fast med rättvisare bedömning via kameror eller något. Det som är lite tragiskt här, är att han kutar fram till oss föräldrar efter 10-1 i frisparkar (till Mariehamn) och säger: Jag sättär guppar i pruttukollet efter matchen, hitills har ni en gla, se till att det int blir en suur guppe. Speciellt TU"... så pekar han på stackars Slatko, som tydligen har träffat på honom i någon inomhusturning. Och även där haft rätt!
Nä vi skiter i det, tråkigt dock att man som publik snart måste sitta fastbunden med munkavle på matcher, bara för att en man vill ha tystnad på alla. Det börjar likna Råsunda ;)

image213

Sista kvarten blir grym, BKV gör 2-1 på ett mål av Hellström som jag fortfarande inte riktigt fattar hur det gick till. En slags halvändning med överlobb och pet in i bortre burgaveln. Men mål blev det i alla fall, och BKV i värsta kramkalaset. Sen genomlider vi en jobbig förlängning, som domaren hade lyckats göra till fyra eller fem minuter?
Och här måste jag bara ge Crille och Ludde extra "cred". Vet inte om dom har lärt sig genom att titta på Ronaldo och Gerrard, eller om det är papporna som har viskat och morrat efter matcher. Men när Christoffer gör tecken genom "handflata ner vi inkast, a´la ta de lugnt nu, vi leder. Och när Ludde rensar med en tvåhundrameters-boll över sidlinjen (som fortfarande inte har landat) så känner jag hur tårarna är på väg. Dom vill verkligen vinna!!
När det är tvärt om kan man bli GALEN, och man vill ändra regelverk och bränna motståndarbussar, men idag var det ljuuuuvligt att se. Tack alla killar, jag hoppas verkligen att den här segern bygger på den redan sköna stämningen i laget. Och fortsätt bygg, peppa varandra, tagga, snacka, spela ut, spela runt, jubla och gnäll.. i lagom dos. Bli en orkester... Läs krönikan om tränare Norling här i bloggen så fattar ni vad jag menar.
Hade ni förlorat idag hade dom haft 9 poäng och ni 10, nu har ni 13 och dom 6... det är KRIGA som gäller!!!!

image215

Tack ska ni ha allihopa för en underbar söndag, kanonmat, trevligt sällskap, bra match, sol och tax-free-affärer. Fast det kan faktiskt bli bättre, om det hade varit som förra året, en lördag och resa med buss. Jag menar, då hade man kunnat suttit på soldäck med en iskall pilsner i handen.... Skål!
Förresten, är det inte dags för en föräldramatch, jag känner verkligen för att smälla in i backlinjen med Festim, Theo, Hellgren och Ludde med dobbarna före.... eller host, det kanske blir tvärtom... kanske ingen bra idé... hehe

image217

FEM :
- Theo får en gratisvarning efter FEM minuter i andra halvlek. Var så god. Stå still på planen!
- Mariehamn stack hem på FEM minuter efter matchen, oduschade
- FEM meloncooler för priset av sju på hemresan. Tack till Eckerölinjen!

Laget idag var: Jonas, Rikard, Kevin, Festim, (akutinhoppade) Daniel, V Hellgren, V Hellström, V Kvarnlöf, Ludwig, Christoffer, Niklas, Sam och Iko.

Och nu återstår bara lite bilder, håll till godo.... ;)

image201
(BKV samlat i Grisslehamn innan avgång)

image202
(Underbart väder på havet, men tyvärr svider skinnet efteråt)

image203
(Uppvärmning i "Bollfortet", skön liten plan med lek-känsla)

image204
(Slatko räddar dagen med sitt kaffe, TACK ;)

image205
(Ludde i lite hoplockad utrustning, damasker och svarta brallor)

image206
(Hellström nöjd trots intrampad lilltå)

image207
(Straffmiss, och NEJ, det är inte bollen till vänster som gäller. Målisen kravlar på den)

image208
("VI HAR SEGLAT ÖVER HAVET, FÖR ATT SE DET BÄSTA LAGET... B - K - V")

image209
(Petra jublar efter matchen, eller ropar hon "Heja Bajjen" tro?)

image210
(Nästa BKV:are, Ervin vägrade ge upp bollen i hettan)

image211
(Glass-paus på återresan. Världen trögaste kioskägare jobbar i Kattby, eller hur killar hehe)

image212
(Dagen bästa bild hahaha)

//Limpan (2008-06-01)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0