- EM 2008 - DEL 1



SÅ HAR DÅ FOTBOLLS-EM I SCHWEIZ ÄNTLIGEN BÖRJAT

För er som inte redan visste om det, så började alltså fotbolls-EM idag.
Två matcher spelades, värdlandet Schweiz förlorade mot Tjeckien med 0-1 och Portugal besegrade Turkiet med 2-0. Och det var två helt rättvisa resultat i mina ögon, men inga direkta höjdarmatcher kanske, fast Portugal ser helt klart läckra ut. Dom kan gå långt om dom kör på som dom gjorde idag.
Schweiz - Tjeckien  0-1
Portugal - Turkiet  2-0


(Deprimerad Alexander Frei som troligen missar resten av EM)

Schweiz stod upp bra, men Tjeckien tyckte jag var taktiskt iskalla som väntade och väntade, satte dit ledningsmålet och sen bara bevakade sina tre poäng. Ok, man levde lite farligt kanske men det höll hela vägen hem och premiärmatchen vanns. Nu utgick Koller med knäskada och det kan bli ett tungt avbräck, men man har ju före detta Liverpool-spelaren Milan Baros på bänken. En kille som nästan är vassare, och som kan irritera många försvar med sin snabbhet och teknik, så det kanske inte är någon större fara. Värre var det nog för "joddlarna" då, som fick se sin superstjärna och målspottare Alex Frei utgå efter en olycklig bentackling, och jag tror inte han kommer att spela mer i detta EM.
Och jag kan tänka mig att man surar länge efter straffsituationen med en hands inblandad, men jag tycker domaren dömde rätt, handen var redan där när bollen träffar. I och för sig höt upp, men man han gör ingenting medvetet.


(Portugals mittback Pepe, bäst på planen)

Portugal lappade till Turkarna med 2-0 efter att ha spelat riktgit bra fotboll. Turkiet var lite småvassa ibland men orkar helt enkelt inte att stå upp, utan börjar i andra halvlek skrämma portugiserna med sitt ful-spel. Brutala nersparkningar, stämplingar och spottloskor (?!) Så agerar riktiga förlorare...
Min personlige favorit Nuno Gomez träffade virket två gånger och Ronaldo en gång, så visst kunde det ha blivit flera mål i matchen. Turkiets Kazim Kazim kan bli avstängd resten av EM för sitt spottande på Simao, och det borde han f** bli. Hatar "spottare", och självklart så ska dom straffas för sitt fega osportsliga beteende, ge dom kraftiga böter, så det svider. Si så där en tio miljoner, för det är pengar dom redan har, men som skulle svida lite extra. Låter sjukt mycket, men det är ingenting i deras värld. Turkiet kan väl som alla andra, försöka spela FOTBOLL istället, eller?
Planens gigant var annars Pepe, som gjorde två mål, fast ett blev helt korrekt bortdömt. En grymt offensiv mittback som ni garanterat kommer att få läsa mycket mera om i framtiden. Snabb, envis och teknisk.


(Taskig bild, men en FET spottloska från turken Kazim träffar Simao i ryggen)7

FEM SNABBA
- TV4 är jobbiga. Se-på-mig-Wennman, Kanalbytar-Jidhe, Laptop-Lurch-Lund och Läskiga-Eklund
- Bojan regerar i studion
- ALLA saknar England, men ingen törs erkänna det
- Fok betalar 10.000 för att gå och se en fotbollsmatch.... och köra vågen med rolig mössa???
- Missa INTE hatmatchen imorgon, Tyskland - Polen (Forza Polski)

//Limpan (2006-06-08)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0