- EM 2008 - DEL 2

FOTBOLLS-EM DAG TVÅ, ÖSTERRIKE - KROATIEN OCH TYSKLAND - POLEN

Kroatien vinner över värdnationen Österrike med svaga 1-0, och jag tycker faktiskt att ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist så här i efterhand. Jag som bara har hört lovord över detta lysande Kroatien, blev riktigt besviken. Okej, dom hade ju klart bättre klass på allt i matchen, men spelade aldrig ut sitt register, kanske premiärnerver?
Luka Modric nummer 14 (till Luddes glädje) sätter en straff efter endast två minuter (!) och det visar sig bli matchens enda mål. Efter det har man fullt ös framåt i tjugo minuter, men sen backar man hemåt, och ser allt tröttare ut. Filmar gör man också en hel del, snurrar fem extra varv vid fällningar, ligger kvar och kvider. Till och med Ivica Olic som ju annars ska vara en riktig tuffing. Nej, ska Kroatien gå längre i EM får man allt skärpa sig rejält, för man kan inte låta ett Österrike pressa ner deras annars så grymma försvar så hårt som man gjorde idag.

(Luka Modric, Tottenhams 22-årige nyförvärv. 21 miljoner pund (!) stod det på prislappen)

Polen är fullständigt iskalla och startar matchern mot tunga Tyskland med en hög backlinje, det får liksom bära eller brista känns det som. En skön coachning av ett lag som är tippat näst sist i EM, jag menar vad har man att förlora egentligen? ALLA vet ju att tyskarna är en av EM-favoriterna, igan. Men efter att bränt ett par frilägen sätter Lukas Podolski dit 1-0 till Tyskland, men han kan inte jubla ut för fullt... förrädaren är ju född polack hehehe
Sen tycker jag att polackerna krigar på bra, och det är en hel del målchanser åt båda håll. Men när "Judas" sätter dit tvån på en riktig skit-situation med max tur, så är matchen över, rullgardin ner och det är bara att gratulera ett bra Tyskland till tre förväntade poäng.

(Lukas Podolski "firar" efter 1-0 målet)