- "HAMMARBUUUU...."
































LILLA BKV GAV STORA BAJEN EN LEKTION I "LIRA BOLL"


Idag åkte vi ut till Rådmansö för match mot Hammarby, eller rättare sagt "Rådmansö Schakt Arena" som det ju nu för tiden heter. Det är inte bara de i stora ligorna som klubbarna säljer ut arenanamnen till villiga sponsorer för feta pengar.
Matchens första halvlek var helt ok, men som vanligt syntes den lilla lilla känslan av respekt för de stora stockholmslagen, och killarna spelade lite tafatt första kvarten. Men sen märks det att dom får den där "dom-är-ju-inte-så-himla-bra-som-jag-var-rädd-för" känslan. Och då blir det mer åka av. BKV rullar runt bollen i backlinjen och styr de flesta uppspel enkelt, och Hammarby får jaga och jaga.
Detta resulterar i att BKV rinner igenom och till slut sätter Hellström dit 1-0 målet efter ett lite taffligt målvaktsagerand (Mille kan väl ta tag i honom?). Sen börjar det regna i slutet av halvleken och det blir lite halkigt och slirigt, men det är lika för båda lagen och vissa gillar ju till och med när det är våta gräsmattor. Eller hur Ludde?


(Bajen deppar efter Hellströms första fullträff, och Mia och Petra njuter av showen)

Andra halvlek har inte bajen mycket att komma med, och BKV trycker upp dom högt i banan, håller tillbaka dom. Och med facit i handen så hade Hammarby bara ett enda skott på mål i andra. Så visst skötte sig BKV utmärkt.
Och i en något tilltrasslad situation håller sig Hellström framme igen, och tofflar in sitt andra mål. Snyggt jobbat Viktor!
Sen bara måste jag ju nämna Niklas och hans tre (!!) ribbskott, och den killen är ju som bekant Hammarby-supporter. Personligen började jag ju undra om han verkligen vill göra mål på sina "egna", och om han skulle få gå hem (han åkte ju med oss)... men ok, han såg faktiskt riktigt förbaskad ut efter tredje ribbträffen, så han fick behålla sin plats i bilen. Ribban dallrar säkert fortfarande där ute.
MEN... han fick sin revansch. För efter matchen så har man någon skum straffsparkstävling i ösregnet, och då förnedrar han målvakten genom att klippa in bollen med en "benet-bakom-benet" spark som singlar in i krysset. Så på sätt och vis så var det en bajare som slog bajen idag.
Men varför avslutade man matchen så? Nu fick dom vinna straffssparkstävlingen och passade så klart på att apa sig efter det, istället för att känna att man torskat mot "bönderna". (Ludde berättade att stöddige #19 hela tiden sa "bonde söker fru", moget eller?)


(En bild säger mer än tusen ord ;)

Annars såg BKV bra ut idag, stabil backlinje som dock travade bort sig några gånger genom att passa lite snedbollar sidledes, men det var ju på tränarorder att göra så, det syntes. Men det är bra att utnyttja såna här träningsmatcher till det, man MÅSTE kunna slå bollarna med rätta adress, och i lugn och ro byta kanter för att ställa motståndarna genom snabbare omställningar. Helt rätt. Mittfältet låg oftast där man skulle och man följde följsamt med hemåt när det behövdes. Anfallet slog till vid rätta tillfällena, och som sagt, man kunde ha vunnit med fyra-fem noll idag.
Synd att vi inte fick se nummer 14 göra som den stora legenden Krister Nordin gjorde mot bajen för ett antal år sen eller vad sägs om den här frisparken?

  

Jo jag som sann Gnagare njuter ju så klart lite extra när man slår just Hammarby och Djurgården, och jag fick bita mig i tungan ett par gånger idag när gamla ramsor blixtrade förbi i mitt "onda sinne" för mina derbymotståndare. Men jag lyckades bita ihop och nynnade istället tyst till den här lilla mysiga sången som man sjungit med i ett par gånger på den lokala puben innan matchstart hehe. FÖRLÅT alla bajen-anhängare, Tompa, Classe och alla ni andra, men mitt klubbhjärta gråter en skvätt just nu. MIN SON var med och spöade HAMMARBY.... yeeeeeesssssss


 


Avslutar med FEM SNABBA
- 96:a i laguppställningen igen, kanske dags för några 99:or snart
- Inget kaffe i Rådmansö, tur man har termos i bilen... ALLTID
- Såg Blossom Tainton irrade omkring i bajenoverall, huvva. Shaboom och Afrodite suger ;)
- Samling för träningsmatch 08.45, en lördag? För tidigt för Hacke t.o.m ;)
- Trodde att vi skulle få höra "den här" innan matchen, eftersom Bajen hade hemmaplan

TREVLIG HELG ALLA

//Limpan (2008-06-28)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0