- 2-2 HEMMA MOT RIMBO

image194

BKV OCH RIMBO DELADE PÅ POÄNGEN - OAVGJORT PÅ HEMMAPLAN

Det blev en match i riktigt skitväder, kanske inte så mycket för dom spelade, men för oss som stod brevid och tittade. Det är ju sååå äckligt på Sportcentrum, blåsten rakt på, vilket innebär att om det samtidigt regnar så står man med småspik i ansiktet hela tiden. Men jag tycker det är värst för avbytarna som tvingas ligga/sitta/stå mitt ute i skiten. Vart man än kommer så nog finns det små bås att sitta i, men inte på Sportcentrum inte. Fast det klart mans sparkar väl sönder dom så fort dom ställs ut där uppe, jag menar, inte ens de fastgjutna rugbyställningarna fick ju stå kvar. Cementbunkrar? Elstängsel? Militärbevakning?
Nåja, svinkallt var det i all fall.

Dagens "derby"-match slutade alltså oavgjort efter underläge två gånger om. BKV trycker på direkt och missar två klockrena frilägen, vilket ju vid mål hade förändrat matchbilden totalt tror jag. Men nu blev det inga mål vid dessa lägen, och så får Rimbo en frispark första gången man kliver över halva planen. Och självklart skickar dom in bollen med en lång lyra som ställer Jonas i målet och 0-1. Efter det så trummar man dock på och får till slut 1-1 genom Crille som bara sätter dit den genom att skjuta bollen genom både backar och målvakt. Klart rättvist.

Rimbo spelar fysiskt och ibland lite väl mycket mer på motståndarna och mindre sällan på bollen vid närkamperna, men våra mindre killar gör det bra ändå. Man vågar kliva in och Sam vinner till exempel vid ett par tällffällen närkamperna mot TVÅ Rimbokillar. Lite synd dock att se våra anfallare bara stå och vänta på bollar, istället för att göra sina löpningar och stressa bollhållare. Mittfältarena kan ju inte slå sina passningar vid rätt tillfälle när man ser att någon står offside, mera rörelse krävs för mer mål. Nu var dock ett par backar rena skogshuggarna och man skyfflade bollar över sidlinjerna som på Sven "Dala" Dahlqvist tid, så så enkelt var det kanske inte trots allt.

image195
(Gissa vem som spelar i Rimbo av dessa tre?)

I andra halvlek så håller man åter igen bra press på Rimbo, men när dom så får en hörna så knoppar man snyggt in 1-2 och gör både oss åskådare och BKV-spelarna rejält snopna. Men så ger vi igen på en liknande situation, där Ludde till slut hoppar högst. Men han använder inte huvudet som en normal spelare hade gjort. Nä den ska in via en bicykleta och ta mig f**, han lyckades också. 2-2 och en poäng räddad. Synd om Kvarnlöf som fick utgå ljumskskadad efter att ha blivit nersparkad, Rimbo drar förresten på sig tre varningar och BKV en. Theo som med detta leder den interna "ful-ligan" med två gula kort.
Jag blev dock sjukt nervös när domaren helt obegripligt blåser frispark för en Rimbospelare som står och backar in i Ludde, tre meter från målområdet. Han gör ingenting, bara står iväg för anfallaren, men får lik förbaskat frispark emot sig. 2-3 där och ja, jag vet inte vad. Som tur är så öser dom bort bollen, och domaren kan lite senare flöjta av det hela.


("Mats Mats Rubarth,,,")

Rimbo jublar efter "vunnen" poäng och BKV hänger med huvudena, man såg klart och tydligt hur matchen egentligen skulle ha slutat. Men åter igen, jag tycker ändå att man gör en hyfsad match trots mindre storlek och taskigt väder. Så jag ser ingen "ko på isen", det är bara att nöta på och ALDRIG ge upp. Om ALLA kämpar i nästa match så kommer trepoängaren, jag lovar. Tack för idag grabbar, ni vet att vi älskar att se er spela.

Dagens lag:
Jonas Olsson, Iko Logo, Ludwig Lindbergh (1 mål), Kevin Pärni, Viktor Hellström, Sam Liljegren, Rikard Karlsson Svensk, Gustaf Viita Adamsson, Christoffer Luther (1 mål), Theo Bergsten (1 varning), Sean Dagerman, Robin Åström, Daniel Harnebäck, Festim Bajrami, Viktor Kvarnlöf, Victor Hellgren
EXTRA PLUS till: Sam och Hellström.

//Limpan (2008-05-17)

ps. Och när vi lite senare kom hem och öppnade mailen så ser jag att man har ställt in veckans träningar, för att skapa "gnista" i laget? Tyckte trots allt att man hade det, iaf de flesta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0