- SERIEPREMIÄR OCH 6-1

image167

"VI PÅ VÄDDÖ", ÅKTE HEM MED EN LÄTTNADENS SUCK - KUNDE BLIVIT TVÅSIFFRIGT

Det var lördag, det var kanonväder och det var seriepremiär för P14 Div 1A uppe på Sportcentrum. Motståndarna kom från Väddö och vi som kommer ihåg resultaten från föregående år var väl lite beredda på jämna siffror. Men redan efter en och halv minut insåg i varje fall jag att detta är tre poäng. Och det tog inte lång stund förrän Ludde bröt ett Väddö-anfall och spelade upp till mittfältet som levererade vidare upp till Nicklas som rullade in 1-0.
Några minuter senare hjälpte Väddö till genom att smälla in ett självmål, och därefter satte Iko dit 3-0. Halvtidsresultatet blev 5-1, trots att BKV började spela virrigt i slutet av första halvan, okoncentrerat och lite "jaja-matchen-är-ju-ändå-redan-klar-känslan".

image168
(Så här såg det ut - Full fart framåt och flera målhungriga BKV:are uppe i luften)

Andra halvlek blev ett konstant pressande mot motståndarna, ett Väddö i klar brygga, och ett BKV som stred och kämpade om varenda boll. Och nog kunde man ha vunnit med det dubbla med tanke på alla sumpade målchanser och till och med en straffmiss. Nu slutade matchen med klara 6-1, och tre fina poäng bärgades hem.
Dagens målskyttar blev, Iko 2, Festim, Nicklas, Mini och ett självmål.
Observera att jag inte på något vis "klagar" på resultatet, men med mer fokus från alla spelare så blir BKV ännu farligare. Och framför allt INTE gnälla på sina medspelare, sånt kan motståndarna få hålla på med.
Jag kommer osökt att tänka på en krönika jag läste i Motalatidningen nu i veckan, en skön sak som visar på hur enkelt spelet FOTBOLL egentligen är. En lagsport där varje individ spelar med i en "orkester". Nåja, läs själva och begrunda ;)

Dirigent Norling
Alla har vi haft ledare, lärare och chefer som säkert är hur kompetenta som helst, men som man ändå inte lyssnat på. För de har ingen utstrålning. Ingen karisma. Ingen passion. Då spelar det ingen roll om man är klok som en bok. Om man inte brinner, är det svårt att övertyga. Och så finns det dom andra. Dom som har "det".
För ett och ett halvt år sedan deltog jag på ett tränarsymposium i Örebro och valde bland annat ett block som AIK:s huvudtränare Rickard Norling hade. Det var ett praktikpass inomhus med en övningstrupp bestående av Rynninges femtonåringar. De var mycket väl medvetna om vem det var som skulle instruera dem och minst lika medvetna om att vi studerade dem. De var nervösa. De var stela. De var helt blockerade. De hade glömt allt de visste om press och understöd, att följa och förflytta. De sprang och sprang och alla ville visa och bevisa för den allsvenske tränaren.

image169

Det var då Norling började. Han avbröt spelet och samlade dem i mitten. Han sa till killarna att de skulle tänka att de var en orkester. Alla kunde inte spela på en gång. Alla kunde definitivt inte spela högt och starkt på en gång. De måste vara lyhörda. Lyssna efter melodin.
Han pratade först med målvakten som hela tiden hävde i väg bollen snabbt som ögat och sedan med backarna som gjorde precis likadant. Han började nynna tyst och dirigera med små handrörelser. Tänk er hur en dirigent för en stor orkester ser ut. Exakt så var det. Han bad backarna lyssna, och medan Norling tyst sjöng tam-tam-tam spelade backarna bollen mellan sig, lugnt och fint, fram och tillbaka. Och vi på sidan satt som fågelholkar. Han fortsatte nynna och dirigera med händerna i långsamt tempo. Sedan när det blev läge, när en forward löpt rätt. Pang! Norling började veva med armarna och sjöng högt TAM-TAM-TAM!! Då skulle passet komma.
Sedan tog han sig an forwards. När Norling nynnade och gjorde små handrörelser gjorde forwards inga stora rörelser. När han sedan började dirigera med stora armrörelser och sjunga TAM-TAM-TAM! så gjorde forwards explosiva löpningar.

Och så där höll det på. Norling stegade runt på plan och sjöng och dirigerade och fick Rynninge att spela på exakt det sätt han ville, som om de aldrig gjort annat. Vi var helt mållösa på sidan. Förtrollade. Han var helt magisk.
Det är det här jag tror många ledare saknar. Passionen. Självklart måste man vara skolad. Kunna sin idrott. Men för att bli en bra tränare måste man också hitta sin egen filosofi. Det man tror på. Det man brinner för.
Och jäklar vad han brann Rickard Norling.
Karin Gren


Detta får avsluta dagens blogginlägg, själv blev jag nästan tårögd när jag ser hur andra upptäcker vilket geni Norling är. Förresten, Hacke kanske borde köpa in såna där dirigentpinnar till nästa match, skön syn eller? ;)
För han är ju BKV:s tränargeni anser jag, no hard feelings Tommy, dagens jobb gjorde du alldeles excellent.
(dirigerar Mille Bajen med inkastade kryckor tro?)

Tack för idag grabbar, lika kul som vanligt att se er alla spela fotboll ;)
Dagens lag:

07

Christoffer Luther100003

16

Daniel Harnebäck100003

04

Festim Bajrami100003

01

Gustaf Viita Adamsson100003

10

Iko Logo100003

01

Kevin Pärni100003

14

Ludwig Lindbergh100003

01

Mattias Alriksson Andersson100003

15

Nicklas Åkerlund100103

02

Rikard Svensk Karlsson100003

12

Theo Bergsten100103

11

Viktor Kvarnlöf100003

01

Sean Dagerman10000003

63

Jonas Olsson10000003
(bry er inte om siffrorna, kopierat från Laget.se)


Här har ni lite färska bilder att kika på.

image170
(Arne glassar i solen och njuter av spelet. Och Gabbe fixar till mammas frisyr lite)

image171
(Festim är uppe och "målar", och Väddö deppar)

image172
(Stabil backlinje idag igen, nästan synd att dom fick se ett baklängesmål idag)

image173
(Gurra is back... slet som en iller på mittfältet och gör det mycket bra)

image174
(Mera publikbilder, Karlsson var där hehe)

image175
(Dagens målvakt Jonas.... knappast svettig va?)

image176
(Straff för BKV, men visst satt ribban för lågt Crille?)

image177
(Lite rolig bild haha.... Vad gör Theo tro? Lite lustigt "Ludde-steg" i bakgrunden också)

image179
(Spelsugen Karla uppe och kollar in matchen)

image180
(Dagens domare Rudi summerar matchen, "hmmm 2 gula på BKV... 6 mål... och 300 till mig)

image181
(Tommy packar och går hem, en bra dag på jobbet liksom....)

"FEM SMÅ"
- Sen vi tog över kiosken på A-lagets matcher så är man obesegrade, TACKA OSS BKV ;)
- Mini... lovade inte du två mål?
- Tanten med mat-kassarna som blev "skjuten" bakom mål, dagens mest aggresiva
- BP 95 2 på träningsläger som fick tränarorder, "Nu sitter ni här och kollar in matchen"
- Vädret, föräldrarna och "icke spelande" BKV:are som var där

//Limpan (2008-05-03)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0