- VALSTA VANN... INTE



SERIEPREMIÄR - OCH EN SÄKER TREPOÄNGARE MOT VALSTA SYRIANSKA

Serien började alltså idag på självaste första maj, och det borta mot Valsta Syrianska i Märsta. I kanonväder!
(Ni som redan har läst referatet på laget.se lär märka att det blir lite likadan match-tolkning här, sorry)

Första halvlek var INTE bra, men jag vet ju att ni kämpade och stred, och att det var knepiga studsar på deras konstgräsmatta, fast spelet kunde lätt ha varit mycket bättre. I och för sig så fanns det säkert vissa som led av lite "nerver utanpå" då det ju var premiären och laget Valsta, så jag ska inte nämna så mycket mer om dåligt spel, vi glömmer den här halvleken fort.

0-0 i pausen och nu i efterhand kan jag ju avslöja att vi på läktaren var nervösare än er, och när det hade missats ett par frilägen men ännu inget mål så var man ju så klart orolig för det där "skitmålet" som motståndarna så lätt kan få in helt plötsligt. Men det blev ganska omgående en tempohöjning och högre press på deras planhalva och vips så glider Shivan igenom efter en tilltrasslad situation som (jag tror det var Niklas) renderar i en passning till friläge. Han rundar snyggt målvakten och rullar in 1-0. Och det dröjer inte så länge innan Ludde skickar iväg en inåtskruvad långboll som dimper ner framför Shivans fötter och, PANG 2-0.
Sen får Valsta en man utvisad efter det att han sänkt Niklas bakifrån i ännu ett friläge, solklart rött kort från den idag helt suveräne domaren. Ja faktiskt, jag är chockad över mig själv som skriver det haha. Han gör bara EN idiotisk sak idag, blåser av första halvlek precis när vi ska slå in en hörna (?) Nåja, deras "fyra" fick knalla av planen och några minuter senare kommer nästa friläge (typ 7:e) och den här gången hinner dom inte ikapp "Run Forrest Run-Niklas" och 3-0 är ett faktum.

Slutresultatet 3-0 speglar matchbilden rätt bra tycker jag och med mer skärpa så hade Kvarnlöf, Niklas och Shivan satt ännu fler mål idag. Det är ju helt kanon att ni skapar dessa chanser och vinner såna här matcher trots detta, skönt!
Några små reflektioner över dagens match:
- Festim får en snigel-i-ögat efter sina två varningar, den sista var ju fullkomligt onödig och höll på att kosta ett mål. Enklare spel och du hade inte ens fått ett gult kort idag. Be cool Festim ;)
- Sean gör en makalös räddning på den straff som dom fick för ovanstående situation och vi tok-jublade. Så JÄ*** skönt att få behålla den där "nollan". Härligt Sean!
- Backlinjen, ni MÅSTE lyfta upp när den mittback som ansvarar för det gör det, det höll på att gå tokigt ett par gånger idag. Varför? Det är ju skit-enkelt och allra helst idag när motståndarna oftast gick tillbaka kvar efter varje anfall.
- Det var verkligen varmt idag, underlaget och solen fick det att dallra i luften. Och snacka om att luften pep ur motståndarna på slutet, märkte ni det? Vissa var helt utslagna och stod och hängde på knäna. Har ni bättre kondis tro?

Här kommer nu en studie i BILDER (testa Luddes nya Nikkon d60)


(Den tillresta "ökända" bortaklacken är som vanligt på plats)


(Vicke och lagkapten Luddovich väntar på avspark, medans Valsta grupphånglar)


(Matte och Gurra stoppar enkelt ett anfallsförsök)


(William och Kevin jobbar hem, förresten kolla in mittlinjen ;)


(Shivan sätter kallt dit 1-0, och nervknutarna lossna lite)


(Dags för 2-0 och åter igen backar som jagar och överspelad målis. Seans syrra btw)


(#4 i Valsta får rött kort för frilägesutvisning)


(Sean räddar en straff, hinner ner i högerhörnet och räddar nolla. Härligt Sean!)


(En helt slutkörd motståndarback, och det är en lååång väg hem)


(Vi tackar Valsta och domarna för en god match... och linjemannen Uffe)


(Skadade vargar, Kvarnlöf med skavsår och stukad fot. Iko med lårskada)


(En skön hemresa med stopp på Donken och lite lek med kameran)

TACK FÖR IDAG GRABBAR, och givetvis till tränarna Tommy och Mille samt alla ni som körde i vanlig ordning.
Ha en fortsatt skön helg nu och njut av era senaste "skalper" HAMMARBY, VASALUND, GUSK och nu VALSTA!!
RESPEKT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0