- SVENSKA CUPEN




PÅ LÖRDAG ÄR DET DAGS IGEN - BKV TAR SIG AN SLEIPNER

Alla till Sportcentrum på lördag 14.15,
för då är det en viktig cupmatch för BKV, den här gången mot gästande Div 1-laget IK Sleipner. För att detta ska gå vägen så behöver givetvis grabbarna DITT stöd, så ta med familjen upp och heja fram BKV till en ny vinst. Och du, gapa gärna lite mer på matcherna, ibland upplever jag det som att man är på ett bönemöte hehe. Bli lite mer AIK ;) Förresten, kom gärna upp lite tidigare, för Juniorerna spelar träningsmatch mot IFK Aspudden med start kl 12.00. Det lär bli en spännande match, och vem vill inte se framtidens BKV-spelare liksom?

Här har ni några frågor som Richard Holmlund (tränare IK Sleipner) har svarat på angående matchen:

Tankar inför helgens cup-match mot BKV Norrtälje?
- Vi åker givetvis till Norrtälje med målsättningen att gå vidare i Svenska Cupen. Men vi vet att det kommer att bli en tuff match mot ett bra div 2-lag. De slog ju ut div 1-laget BK Frej i förra omgången. Vi måste höja oss ett snäpp jämfört med förra matchen mot Motala AIF, även om vi skapade chanser och kanske skulle kunnat få till ett kryss i den matchen.
Våra senaste nyförvärv är inte spelklara till helgen. Men det gör att våra yngre spelare att får chansen att spela en tävlingsmatch, vilket är en bra erfarenhet. Vi har flera av de yngre som har sett bra ut i träning nu under sista tiden.

Hur är läget i truppen?
- Thomas Magnusson och Vinicius Gil de Souza Camago är inte spelklara ännu som sagt. Kutshi Moilo är avstängd sedan han blev utvisad i Östgötacupfinalen mot Smedby AIS i höstas. Där kom domen i tisdags och han är avstängd t.o.m. 26 mars. Fredrik "Lillen" Åström är bortrest med jobbet och Erik Janson har problem med höftböjarna och vilar i helgen. Långtidsskadade sedan tidigare är Henrik Nilsson och Tobias Häll.

Truppen till matchen mot BKV Norrtälje?
- Preliminär trupp innan torsdagsträningen: Robin Ahlberg (mv), Jasmin Feratovic, Axel Schylström, Viktor Adsell Sjöberg, Jonnie Kjellberg, Esat Jashari, Johan Nilsson, Calle Svensson, Alexander Radesjö, Peter Skoog, Bylent Halili, Sunday Eyenga, Merdin Kojic, Gabriel Chamoun.

Sleipners senaste matcher:
Sleipner - Motala 0-1
Sleipner - Vimmerby 3-0
Sleipner - Smedby 1-1
Forward - Sleipner 1-0

Avdelningen "Onödigt vetande" om Sleipner:
… klubbnamnet SLEIPNER betyder springare och är hämtat ur dennordiska mytologin.Det var namnet på Odens grå, åttafotade häst, som var följden av en förbindelse mellan stoet Loke och hingsten Svadelfare.
...17 juli 1931 besegras Milan med 2-1 i en internationell stormatch på Idrottsparken.
…Harry Andersson vann allsvenska skytteligan 1936 med 23 mål före Sven Jonasson, Elfsborg på 22 mål.
... 1938 vann IK Sleipner Allsvenskan.
…Nils Liedholm, sedmera Milanproffset, debuterade i Sleipnertröjan den 30 juli 1943 i en reservlagsmatch mot Kamraterna.

ps. Färjestad har BARA tur ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0