- MATCHREFERAT

OM NI HAR MISSAT DET - BKV:s MATCHREFERAT (IK FREJ)

(egen kommentar, man kan bara hålla med, vilken jä*** rysare och... BOKA IN DEN 26/3 ;)

Saxat från BKV:s hemsida

Vilken rysare! Underläge 1-0 vändes till ledning 3-1. En tillsynes komfortabel ledning, som tappades till oavgjort resultat 3-3 under matchens sista 5 min.

Matchen som helhet präglades mer av kamp än skönspel. IK Frej som nykomlingar i division 1 Norra Svealand öppnade matchen bäst och kunde efter en del slarv av hemmaspelarna ta ledningen i den 8 min. En rättvis sådan. Att det blåser på Sportfältet är mer en regel än undantag, denna dag blåste det lite till (om det är möjligt)? Vinden påverkade spelet i bägge riktningar, något som visade sig i spelet på planen.

Vi får en chans att komma tillbaka in i matchen när vi tilldöms en straff efter en handssituation. Rätt eller fel?!
Kalla mig partisk, men straff var det ). Martin E stegade fram och grundlurade bortakeepern, 1-1. Ett resultat som skulle hålla sig halvleken ut.

I halvtid pratade "Hauta" om tålamod och att vi måste våga spela bollen efter marken. 2:a halvlek kom att bli vår bästa. Tålamodet, viljan och kunnandet fanns där. Stundtals visades fina kombinationer upp. 2-1 & 3-1 gjordes av A.Bellander efter fint förarbete av i nämnd ordning av A. Lindström & M. Ekström.

När klockan tickade upp på 86 minuter så trodde nog att de flesta i publiken att matchen var vunnen. Frej ville något annat och kunde via en frispark & Hörna både reducera & kvittera. Onödigt och lärorikt för våra unga spelare.

Förlägning 2 x 15 minuter.

När vi tar ledningen med 4-3 i 98 min genom T.Lindström (ett för övrigt riktigt vackert fotbollsmål! Lillebror Lindström Hittar storebror med ett perfekt inlägg som förvaltas på bästa sätt) tycker man att matchen borde vara vunnen! Frej visade återigen styrka och kvitterade ännu en gång...

4-4 stod sig matchen ut, straffar skulle få avgöra vilket lag som skall få möte IK Sleipner i nästa omgång av Svenska Cupen.

Stor matchhjälte blev målvakten Andreas "Bullen" Östlund efter att först ha räddat Frejs målvakts straff och sedan dunkat in avgörandet 11-10 via en otagbar straff i målvaktens högra kryss. Jubel utbröt hos publik och hemmaspelare! En riktigt stark moralseger, imponerande att vi trots två sent insläppta mål kan mobilisera kraft för att "orka" vinna fajten. Beröm kan tilldelas många, men x-tra plus till: A. Lindström, H. Holmström, M. Ekström, A. Bellander (speciellt andra halvlek).

Nästa omgång kommer att spelas den 26 mars kl.14.15 då IK Sleipner kommer på besök!