- DAMERNA VANN

BKV BESEGRADE HÄVERÖDAL - SLUTRESULTAT 4-2

Tjejerna spelade träningsmatch mot en utav seriemotståndarna idag, nämligen Häverödal. Och om man läser coachens referat här nedan så låter det ju som det var en helt ok matchinsats. Bra jobbat brrudar!! Själv satt jag på Råsunda och njöt i solen medan AIK spöade skiten ur Mjällby AIF, det var också helt ok faktiskt ;)
Puss till Lena för bilderna..

ps. Fick precis veta att BKV U17 vann borta mot FC Djursholm... Snyggt jobbat grabbar. Och tack till er som körde och stöttade killarna denna sena söndagskväll. Minus till deras tränare som inte kunde acceptera en förlust och skaka hand, trist!

(saxat från damernas sida som finns här)
Dags så för en träningsmatch mot Häverödals SK, med en hel del prestige inblandat, särskilt för coach Sojja som spelat i HSK i flera år. Och före matchen erkände coach att hon var ganska nervös också... Vi pratade om att ta tag i matchen direkt, gå in tufft i närkamperna och verkligen visa "var skåpet ska stå". Men redan på uppvärmningen kliver vår lagkapten av banan och "tackar för sig" med ont i hälen, och de första 5-10 minuterna av matchen får vi knappt låna bollen av HSK. Hur ska detta sluta egentligen..? De skapar dock inga heta målchanser, och vi spelar upp oss allt efter att minuterna går och matchen jämnar ut sig. I 24:e minuten får vi en frispark från ca. 20-25 m, och jag plockar upp dosan till klockan/poängtavlan och säger: "-Nu gör Runken mål, lika bra jag är beredd med dosan..!" Och Runken lobbar in bollen i mål, målisen är visserligen på bollen men kan inte hålla den. Minuten senare får vi ett gult kort för att en spelare svurit ( så att domaren hörde och såg vem det var...). Ytterligare några minuter senare får HSK en hörna, och i mina ögon är hörnan dålig, låg och kort, Mille gör en benparad(?), bollen studsar hit och dit och på något sätt letar den sig in målet... Men vi deppar inte ihop utan jobbar på som vi har gjort hittills, och jag tycker att vi för matchen och har mer boll än HSK. Och vårt slit lönar sig, i 40:e kommer Jessica runt på vänsterkanten, framspelad av Sara, och avslutar mellan målvakten och första stolpen. 2-1 till BKV i halvtid!

Andra halvlek börjar som den första, HSK har mycket boll och trycker på, och vi får mest slå ifrån oss. De har också flyttat upp mittbacken på mittfältet, förmodligen för att försöka vinna mer bollar på mittfältet? Men precis som i första kommer vi igen när den första anstormningen lagt sig och vi börjar spela vårt spel och skapa lite lägen. i den 62:a minuten slår Sara en boll i djupled mellan HSK:s backar, och Andrea snappar upp den och kommer i princip fri med HSK-målisen, väntar ut henne och avslutar iskallt vid målisens högra stolpe. Vi hade ett precis likadant läge några minuter tidigare, men då var HSK-försvaret aningen snabbare än oss. Men säg den lycka som vara för evigt, 1 minut senare reducerar HSK till 3-2. Vi hade förmodligen inte firat färdigt Andreas mål, för det gick alldeles för lätt för HSK att komma igenom och göra mål. Men vi är fortfarande det bättre laget, och vi fortsätter att SPELA fotboll. Och bara några minuter senare får Jessica bollen på högerkanten ( en misslyckad rensning efter en BKV-hörna..?) och drar till, MED VÄNSTERN, och bollen seglar i en vid båge över alla utespelare och målisen och ramlar ner i det bortre krysset. HSK gör ett sista försök att trycka på för reducering ( och ev. kvittering ) mot slutet, men vi håller ihop laget och spelar ett bra försvarsspel och kan rida ut den stormen också.

Det enda jag tycker HSK gör bättre än oss idag, är att de ligger närmare oss och är "på oss" mycket snabbare när vi har bollen. När de har bollen så ligger vi allt som oftast lite längre ifrån motståndaren, och ger dem på så sätt lite extra tid att behandla bollen. Men även där blev vi bättre och bättre ju längre matchen led. Jag tycker att vi vinner för att vi inte fegar ur och viker ner oss mot ett lag som spelar tufft, och fortsätter att spela vårt spel, även om vi då och då är tvungna att bara slå ifrån oss... En riktig kämpainsats av hela laget. Eller, precis som vi sa före matchen: Vi visade var skåpet ska stå! Och jag kan meddela att det var en mycket lättad coach efter matchen..! =D

Dagens citat: "-Men jag kommer inte så långt!!!"
Vi ville att Runken skulle slå ut bollen till Julia på vänsterkanten, men Runk sa att hon inte kommer så långt, och slår sen iväg bollen dubbelt så långt istället... ( Eeeh, va? Vad sa du alldeles nyss..? )