- TÄBY-REFERAT

SÅ HÄR SKRIVER CGK OM GÅRDAGENS MATCH - BKV VS TÄBY, 4-0

Texten (lysande) är alltså kopierad rakt av från Täby IS hemsida, och bkvblogg.se tackar på förhand för lånet ;) Och önskar också lycka till med att spöa Karlberg den 11 september. Vi håller tummarna!

FRISKT SATSAT MEN INTE HÄLFTEN VUNNET...
Vad gör ett lag som hotas av nerflyttning och som möter seriens obestridligt inte bara bästa utan mest formstarka lag på bortaplan? De flesta skulle väl satsa på att rädda en poäng. Stefan Karlsson & co skickade ut ett offensivt lag som gick för tre poäng. Och man kan väl säga att operationen lyckades – men patienten dog. TIS fullföljde sin offensiv under 90 minuter och publiken fick se en underhållande match. Men det var Norrtälje som gjorde målen. Matchkaraktären sattes direkt. TIS med 4-3-3 och hög backlinje höll bollen i spel på Norrtäljes planhalva. Det gick bra i nio minuter. Snabbe vänsterspringaren Armend Makolli tog hand om ett felpass vid mittlinjen. Matte räddade och returen slogs till hörna. På den får måltjuven Andreas Bellander efter lite flipper möjlighet att stöta in bollen. 1-0 men TIS fortsätter offensiven. Robin över (10) i hyfsat läge, Valles skott styrs till hörna (11) som dock leder till en kontring – Matte täcker av.

2-0 var en kalldusch. Mikael Douhan ser inga spelalternativ och skjuter från 25 meter. Skottet ser inte så märkligt ut men Matte blir helt överrumplad och reagerar inte förrän bollen ligger i mål (17). Spelmönstret håller dock i sig, mv Östlund tippar Robins skott över (28), Robins skott styrs till hörna (28), Valle tätt över (41), skott (såg inte vem) går via Norrtäljeben mot högra stolpen men Östlund hinner dit och returen går till egen spelare (42). Norrtälje stack också emellan med en bra hörnvariant – Matte räddade nicken (36).
I 44:e minuten tappar TIS boll vid mittlinjen. Andreas Bellander får fritt fram längs sidlinjen och spelar med fem meter kvar till mål in till en helt ren Tobias Lindström som naturligtvis slår bollen i öppet mål. 3-0.

Matchen var naturligtvis avgjord, men TIS fortsatte med sin anfallsfotboll och vid åtskilliga tillfällen i andra halvlek var faktiskt alla spelare utom Matte på Norrtäljes planhalva. Men det är bara att konstatera att Norrtälje försvarade sig skickligt och alltid hade spelare i rätt positioner. TIS löpte och jobbade varje minut och hittade ofta bra kombinationer men kom sällan till avslutslägen. Ljungström hade ett hopslag med mv (1), Meyer en frispark på mål (8) och en nick över (27) på frispark sedan Gustafsson på iväg igenom fällts just utanför straffområdet. Bästa chansen kom i 29:e minuten sedan Gustafsson spelat in och Norrtäljebackarna för en gångs skull kommit fel i straffområdet men ingen av TIS:arna fick träff.

Norrtälje gjorde defensiva byten och låg hela tiden på rätt sida men skapade faktiskt inte enda chans i andra halvlek. 4-0 då? Jo, det kom på ett för löst bakåtpass i det kvällsfuktiga gräset. Stefan gjorde inte ett enda byte, vilket jag förstår. Forwards och mittfält jobbade över stora ytor, löpte, vann boll, hittade passningsvägar. Backlinjen gjorde ett misstag i andra halvlek och det utnyttjade Norrtälje. David Higgs satt på bänken i dag. Han tränar med IK Frej och kommer sannolikt att byta Täbyklubb. För kvarvarande TIS:are är uppgiften mycket svår men ännu inte omöjlig: Att ta 13 poäng på fem matcher.

För Norrtälje ligger vägen rak till div 2. Laget har bra kvalitet i alla lagdelar och en väldigt fin kombination av klokskap och förmåga till snabbtänkta omställningar, lite av det som lett Rotebro till en topp-position i tvåan i år med i stort sett samma spelare som i fjol. Serietvåan Karlberg känns inte som ett hot – dessutom har ju Karlberg kvar en bortamatch mot TIS som de kommer att förlora....