- MATCHREFERAT

HÄR HAR NI MATCHREFERATET FRÅN BKV - KUNGSÄNGEN - LYSANDE SKRIVET!

Observera att det är från BKV:s sida och ingenting jag själv skrivit.

Kungsängen besegrades med hela 4-0. Den på förhand så svåra bortamatch slutade i klar seger efter total dominans för bortalaget. Matchen skulle mycket tack vare två stycken hemmautvisningar bli relativt tråkig och utan spänning för dem ca:75 st i publiken.

Vi tar det från minut 1. Ett taggat Kungsängen tog tag i taktpinnen och kunde relativt omgående skapa några farligheter, inte jättefarliga men ändock. Det skulle dröja till den 7 minuten innan Andreas Bellander osjälviskt kunde frispela T.Lindström som bara hade att raka in bollen i öppen målbur, precis innan Tobbe skulle lägga in bollen blev han bryskt kapad bakifrån med straff och frilägesutvisning som följd. Tobbe tog själv hand om straffen, målvakten åt ena hållet och bollen åt det andra. Efter målet och utvisningen var det roliga slut för Kungsängen. Man fick helt enkelt inte låna bollen. I den tryckande hettan var det helt enkelt inte roligt att jaga boll, för tro mig det var varmt! När Mikael Douhan i den 20 minuten kunde sätta två noll från långt håll via ribban och målvaktens rygg tog matchen definitivt slut.

Vi fortsatte att trumma på. 22 minuter spelade när Armend Makolli kunde raka in bollen i öppet mål efter ett Briljant förarbete av A.Bellander, Som elegant tog sig förbi 5 st Kungsängen spelare innan han hittade en fristående Armend på bortre stolpen. Mycket vackert! Frilägesutvisning nummer två skulle komma i den 25 minuten efter att Andreas Bellander sprungit sig fri och ensam med målvakten även han blivit kapade av en hemmaförsvarare. Mycket märkligt agerande. Som ni förstår dog matchen där. Kungsängen spelarna gav upp. 4-0 skulle även det hinna komma innan halvtidsvilan. Inspel från vänsterkanten till T. Lindström som kliver in framför sin försvarare och snyggt placerar in bollen bakom en chanslös hemmamålvakt.

2:a halvlek bjöd inte på någon direkt publikfriande fotboll. BKV Höll i boll & Kungsängen stod still. Stundtals ”gåfotboll”. Jag tror att planens alla aktörer inklusive domarteamet gärna skulle ha sett att matchen spelades i 1X45 min denna soliga eftermiddag.

Plus i dagens match Laget! Ett extra plus till Mikael Douhan för sitt enorma arbete, Andreas Bellander visar upp ett härligt rörelsemönster och är direkt inblandad i 3st mål.