- BKV REFERAT

HÄR KOMMER BKV:S REFERAT MOT TÄBY - LIKA BRA SOM VANLIGT

Observera att all text
här nedan är "lånad" från BKV Herr, vars hemsida finns här.

Täby IS besegrades med klara 4-0 (3-0)! En underbar augustikväll, fin plan och en hel del folk på läktaren. Förutsättningarna var med andra ord på topp! Gästande Täby kom till Idrottsparken med ett synnerligen sargad självförtroende. 13 inspelade poäng och endast 16 gjorda mål. Inte skulle det bli några poäng eller mål denna afton heller...

I matchinledningen syndes dock inga tecken på att Täby befinner sig i "bottenträsket". Man spelade en offensiv, fin fotboll med studtals bra kombinationsspel. Täby lyckades precis som Bollstanäs att hitta in bollen på ytorna mellan forwards/mittfält alternativt mittfält/backlinje och kunde på såvis vaska fram målchanser även om dom flesta avslut togs från distans. Problemet rättades till.

I matchens 7:e minut kunde vi ta ledningen på hörna genom pigge A. Bellander. En tilltrasslad situation där bollen tillslut hamnade i nätmaskorna. Skönt. Täby tuggade på, vi låg rätt. 2-0 kom i den 17:e matchminuten. Ett märkligt mål. Mikael Douhan avancerade med bollen på offensiv planhalva, sökte passningsalternativ men valde istället att skjuta från 25 meter. Bollen letade sig in bakom en chanslös bortakeeper. Om ärligheten ska fram så kom målet överraskande för skytten, målvakten och övriga 21 aktörer på planen.

Matchbilden ändrades en aning, vi blev tryggare med boll och Täby fick finna sig i att jag boll. Det skulle komma ett psykologiskt viktigt 3-0 mål innan halvtidsvilan. Ett mycket vackert sådant. Andreas Bellander ryckte förbi sin försvarare och spelade in bollen snett innåt bakåt till en framrusande T.Lindström som enkelt kunde trycka in bollen i öppen kasse. Skolboksexempel.

I halvtid tvingades vi till ett byte då T. Lindström fick kliva av med känningar i hälsenan. In kom istället Mohammed Yousef. 2:a halvlek påminner en del om matchen mot Kungsängen senast. Vi i trygg ledning & ett motståndar lag som inser att uppförsbacken är enorm. Ett mål skulle komma. I den 80:e minuten dräller bortamålvakten Mattias Andersson med bollen och Mohammed Yousef kan enkelt pricka in sitt första A-lags mål i den röda tröjan, grattis! En överlag godkänd prestation där vi gör det vi ska, nämligen tar tre nya sköna, viktiga poäng.

En eloge till Täby IS som verkligen bjuder upp till dans. Man försöker hela tiden att spela en offensiv fotboll, men saknar spets och förmåga att göra mål. Jag håller tummarna för att Täby lyckas vända på steken och via kval håller sig kvar i division 3 Norra svealand. Där hör ni hemma.